На море в Гърция 2015 - II

• 99 930
  • 789
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Питане към Параход понеже тя го беше подхвърлила и естествено към по опитните в Гърция. Искам нещо за нощувка ама не на първа линия ами по навътре  където цените са по норманлни от тези на първа линия. Ние никога не седим на централните плажове ами си обикаляме така, че на първ аи втора линия къа не ни трябва. Къде да се ровя  за такива къщи , става дума за Ситоня може и Касандра .

# 46
  • София
strela, Каламици е малко селце с много хубав плаж  Peace Има таверни, аз съм голям фен на Зорбас. Има и дайвинг център в селото и с това приключва разнообразието там Simple Smile Аз много го харесвам, но взе да става много популярно и плажът се пренаселва  #2gunfire

# 47
Здравейте дами,
Тук има една чуденка - според вас дали си заслужава Парос или Наксос за почивните дни на Великден? По принцип сега е извън сезона, няма толкова туристи, слънце, а и водата е студена. Дали ще има работещи хотели, таверни и какво да се прави? Дали човек няма да се окаже в ситуация местните да го псуват, че им развали рахата по празника?
Някой посещавал ли е тези места, извън сезона да сподели идеи и впечатления?

Аз съм в момента на Парос. Пристигнах вчера и ще остана 2 седмици. Вали и е прогизнало всичко, туристи има в количество една идея по-малко от други години и причината е непрекъснатият дъжд. Иначе е много зелено и топло.  Пристанищното градче целогодишно е работещо, защото много чужденци живеят на острова и влачат роднини и приятели, а по Великден се изсипват и тези гърци, които имат къщи тук с тумби приятели. За 3 дни островът се препълва. Ако се падат празниците през май - направо се прелива в откриване на сезона. Много е хубаво, в село  Марписса има въстановки на картини от Възкресението, цялото село се облича в костюми, от зимата са се разбрали кой кой ще бъде, има специално осветление и е много вълнуващо. Кръчмите работят след 12ч. и ходим да ядем магерица. Всички се хранят като за световното, сякаш светът ще свърши. Интересното е, че исках да резервирам за един дълъг уикенд на Наксос (5 април) и набелязаните места бяха заети. Ако ще пътувате с ферито, вземете си билети овреме, защото после просто няма. 33.50Е е на човек в едната посока, кола около 77-80Е. До Наксос можете да отидете за еднодневна екскурзия или обратно, да отсенете в Наксос и да отскочите по Парос.
Миналата година бяхме тук  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=798826616859287&set=pcb.798827020192580&type=1&theater
Храната беше  безкраен бюфет, едната вечер жива музика и танци, кухнята местна и чудно вкусна.
Тази година гледам, че 3 нощувки със закуски и празнични вечери е 100Е на човек в двойна стая.

# 48
И аз се готвя вече  Heart Eyes Смятам и пресмятам разходите за Кефалония.Търсим и място за нощуване някъде по пътя и така....Ентусиазмът ме обхваща, нищо че до края на юни има още много време Crazy
  bouquet за новата тема

# 49
  • зад парка
Как мислите да пътувате до там?
С кола до Атина и после ферибот от Пирея или Рафина. Сигурно ще е лудница по пътищата и фериботите обаче.
Дали ще има туристи по това време на годината или ще са си гърци основно е загадка.

Гърци основно

zorita,   bouquet

# 50
Здравейте любители на Гърция! Не съм писала от миналата година, а всъщност дължа един отчет за Евия, защото благодарение на този форум се отвяхме натам. Причината да не пиша веднага е , че впечатленията ми бяха малко смесени. Сега гледам пак става дума за Евия и реших, че мога да съм полезна.
Та моето мнение е сходно с това на Петър.
Като цяло много ми харесаха местата на Евия, които посетихме, но всичките бяха доста далече от Лутра Едипсу, където бяхме отседнали. Най хубав плаж беше според мен Голдън бийч, но се пътуваше много, иначе си заслужава. Много ни харесаха градчетата Лимни и Пефки. Ходихме и на круиза до Скиатос, беше невероятно.
Та като цяло ни хареса всичко, без Лутра, защото беше далеч от хубави плажове. За да ходим на плаж трябваше да пътуваме 30 км., което поне за нас си беше много и доста се уморихме.
Не знам в северната част къде е по-добре да се отседне, някак всичко хубаво е доста разхвърляно.
Също Лутра Едипсу беше пълно само и единствено с пенсионери, което малко подтиска, иначе става за разходки и пазар, но пак казвам хубавите плажове са доста далеч от там. На юг не стигнахме да отидем и не мога да дам мнение.

# 51
  • Варна
Аз да се доизкажа , защо пък толкова хора се стремят към Лутра Едипсу - минералната вода.Точно там е едно от много малкото места в Гърция с много полезна вода.Затова е пълно и пенсионери де Simple Smile

# 52
  • No Line On The Horizon
strela, и ние сме фенове на Каламици, но наистина освен Зорбас, единствената друга добра таверна, която мога да препоръчам е Popi. Тя обаче е на малко неудобно място, на гърба на къмпинга се пада.

# 53
  • Варна

Та като цяло ни хареса всичко, без Лутра, защото беше далеч от хубави плажове. За да ходим на плаж трябваше да пътуваме 30 км., което поне за нас си беше много и доста се уморихме.
Не знам в северната част къде е по-добре да се отседне, някак всичко хубаво е доста разхвърляно.

Спокойно може да се отседне в Едипсу и съвсем не е нужно да се ходи чак до посочените плажове въпреки че определено те са най-хубавите на север.В дясно от Едипсу , на 5-6 км. има селце и плаж - Св. Николай , които не са кой знае какво , но стават.

# 54
zorita благодаря за инфото. Определено ще вземем под внимание феритата ако решим да тръгне.

# 55
Здравейте отново   bouquet
Да попитам и в тази тема за къщите които ме вълнуват.Ето ги и тях:
http://www.feelgreece.com/en/maria-village-apartments
За тук само плажа ме притенява пред къщата как е че нещо не ми става ясно.Иначе за Вурвуру като селце съм наясно.

http://www.feelgreece.com/bg/linaraki-studios
За тук пък освен че е близо плажа другото ми е мъгла.Много не познат район за мен.

Ще се радвам някой да има отзиви за местата да за направим избора си   bouquet
За Мария вилидж-мой колега ходи 3 години подред там с детето и самного доволни. Имало много място за игра и хубав плаж. Но каза,че всички са с малки деца и е доста шумно...

# 56
  • София
Параход   bouquet,чудесна тема Wink) Аз не се сдържах и направих резервация за предстоящите празници. Мъжът ми ме пита да носим ли чадъра hahaha ,раничко е още за него,дори и да стигнем до плажа ще търсим слънчицето,да се постоплим малко. Че този студ и мрак в повечко ми идват вече.

# 57
Записвам се с летни планове и резервация за Лимнос и стискам палци на ръце и крака да не ми мине черна котка път...

# 58
  • Sofia
Благодаря на Mur  и bubkab за ориентирането  Hug
В крайна сметка запазихме на Линараки дано не сме сгрешили в избора си.Плажа ми допадна много повече та да видим.

# 59
Тази година ще ми се размине Гърция, ама задължително се записвам в любимата тема  Hug

Параход,  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт