На море в Гърция 2015 - II

• 100 067
  • 789
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Лихнос /пясъкът не е сниман отблизо, но все пак се вижда, че е пясък, а не камъни/:

http://www.album.bg/nenka09/images/31820821/

# 526
Хората са си го проучили. Като гледам тази снимка - чисти камъчета са.

http://prikachi.com/images.php?images/297/8096297T.png

В Торони плажът е много хубав, наистина няма грам камъче, но единствения 4-звезден хотел отговаря по-скоро на 3-звезден. Не че е лош. Ако не искахме да разнообразим пак бихме отседнали там.

Не че нещо, но Туцка говори като човек който е бил на Лихнос.

# 527
  • София
Този хотел на всички много ни харесва,но на мъжът ми му се струва,че плажът е каменист и затова нещо се притесняваме да действаме.

Плажът не е каменист. Пясъкът обаче е едрозърнест - от този, в който затъваш по-дълбоко, когато ходиш.

Напълно съгласна съм. Едър пясък е. Ето как изглежда:

А до водата пясъкът беше съвсем отнесен и бяха останали само дребни камъчета с големина, колкото са мехурчетата на морската пяна:

# 528
Към къмпинга е една идея по-пясъчно. Това е на главния вход на плажа, при таверните.

# 529
...но на мъжът ми му се струва,че плажът е каменист и затова нещо се притесняваме да действаме.
@evelin
Лихнос е с едър пясък - размер на ориз/кускус примерно. Тук там има овални камъчета или ивици от такива. Камъчетата са с размер на орех и са овални, не бодат  Simple Smile
Понеже е едър пясък, водата е кристална и бистра - плуваш все едно във въздуха.
Ето една снимка:

@Zoι
Какво се е случило с пътя между Сандански и Кулата? Последно минаваше през циганската махала в Петрич. Сега през друго място ли се минава?

# 530
В посока Кулата има едно допълнително отклонение из махалите на Петрич (тъй като главната улица, където беше светофарът, е в ремонт) - около 15 мин из страхотни дупки и ями. На връщане си е обичайния маршрут през Петрич, който търпим с омерзение вече 2-3 години.

Отделно, в посока София магистралата Дупница-Перник е също в ремонт и се минава пред Долна Диканя. Той старият път си е ОК, но на отиване на 1 май заради това стеснение последните 20 км преди Дупница бяха паркинг - отне около 1 ч. минаването им в задръстването.

Има и един малък участък в ремонт при тунелите на Кресна, където се минават 200-300 м по черен път и се вдига ужасен прахоляк.

Изобщо, пътностроителната индустрия е впрегната всячески да ни принуди да изпълним повелята на премиера "почивайте на българското море"...  Sick

# 531
Здравейте аз си харесах това в Неа Перамос http://www.balias-studios.gr/
прочетох че плажът е тих  и спокоен ние вероятно ще сме там или в края на август или началото на септмеври
Питането ми е дали е достатъчно просторно вътре защото моите хлапаци обичат място и простор, дали е хубаво за деца, къде може да се похапва и какво да се разгледа. Не можах да схвана има или няма барбекю също така не че е толкова важно но информацията е малко сякаш на сайта им.

# 532
  • София
Opelcorsa има снимка на външно барбекю и по всяка вероятност има, плажът ви е отпред, въпреки че аз не харесвам тази тясна ивица, може би Амолофи е по-добрият избор. Ходила съм август и септември, не е никак спокойно.

# 533
Лихнос е страхотен. Много живописен плаж. Направи ми впечатление, че там има повече оси, отколкото на други места в района. И то доста големи  Simple Smile

# 534
здравейте, бихте ли ме насочили от кои сайтове мога да търся бунгала или вили например ? разгледах тези от първа страница , но ще се радвам да споделите лични впечатления ? търсим нещо преди солун да е разположено, да не е хотел, да има двор и детска площадка и да е близо до плитък плаж  Grinning дали е възможно такова нещо да открия Simple Smile

# 535
  • София
Аз успях да потопя крачета в бяло море  Simple Smile
Бяхме в Нео Мармарас за три дни в едно страхотно хотелче. Хотел Арети
http://www.booking.com/hotel/gr/areti-neos-marmaras.bg.html?labe … total;ucfs=1&

Много хубаво хотелче, отзивчив персонал. Всичко изглежда точно като на снимките. Плажа пред хотела е с едър пясък и камъчета, но ние ходихме на плажа на Порто Карас от другата старна на градчето.  Той е широк,  с пясък ситен и златен. Харесвам Ситония и хубавите й плажове, особено Елия.
Ще се върнем там след месец за три дни с приятели.

Сега обмислям лятната почивка. Иска  ми се хубав хотел с гледка към морето. Мъжа ми говоти за Лефкада, но нещо не съм сигурна.  Разглеждах плажовете - много пренаселени и нещо не ме впечатлиха. Освен това морето ми се видя доста бурно. Предпочитам по-спокойно море. Не знам дали ще имам възможност да разглеждам и проучвам много, но не ми се искат разочарования.

# 536
  • софия
Здравейте, Моля да ми препоръчате, къща която можем да наемем с няколко приятелски семейства с деца сме, да е близо до хубав плаж и не много далеч от България.
Много ви Благодаря предварително Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 11:28 от tzvetihc

# 537
  • София
Здравейте, момичета.
Влизам с едно бързо питане, дано някой може да ми помогне или поне да ме насочи как да си намеря конкретно инфо. Четох информацията за пътуване на деца в Дирекция "Гранична полиция", но не успях да си отговоря  Rolling Eyes

Става дума за следното: Ще пращам дъщеря ми на море в Гърция със свекърите, даже 2 пъти планират за лятото. Ще извадим с мъжа ми нотариално заверена декларация, ще дам и акта за раждане да е в тях (и оригинал, и копие - трябва ли им нотариално заверено копие, което да оставят/дават някъде?), ще им дам европейската ѝ здравна карта, отделно ще ѝ направя пак и застраховка при пътуване. До тук сякаш ми е ясно.
Големият ми въпрос е: при второто им пътуване, което е в нач. на Септември, може ли те да влязат с детето в Гърция, а седмица след това ние с мъжа ми да заминем също, да си вземем детето от тях пътьом, и да си направим почивка някъде другадем, съотв. те да излязат от Гърция без нея, а ние-с нея?
Благодаря ви предварително!   bouquet

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 11:39 от desitka*

# 538
  • София
Здравейте,момичета!!!
Скоро се върнахме от Гърция,но бяхме на обиколка из Пелопонес и по историческите местности.
Здравей, аз планирам вероятно Пелопонес втората половина на юни. Обаче за плажуване. Би ли споделила в коя част бяхте, къде се настанявахте и погледнахте ли плажовете все пак. Далеч е но все пак ми се ходи в тази посока. Децата не искат забележителности а пясък и море.  Mr. Green

# 539
Здравейте,момичета!!!
Скоро се върнахме от Гърция,но бяхме на обиколка из Пелопонес и по историческите местности.
Здравей, аз планирам вероятно Пелопонес втората половина на юни. Обаче за плажуване. Би ли споделила в коя част бяхте, къде се настанявахте и погледнахте ли плажовете все пак. Далеч е но все пак ми се ходи в тази посока. Децата не искат забележителности а пясък и море.  Mr. Green

Хубави плажове има почти навсякъде с изключение на Мани. На нас за плаж най ни хареса около Пилос - има доста плажове от всякакув тип. Войдокилия всички го знаят, но ето тук https://www.google.bg/maps/dir/36.9564763,21.6731597/Unnamed+Rd, … d36.9568434?hl=bg плажа е със ситен пясък, плитък и много спокоен заради залива. Този пък е океански тип https://www.google.bg/maps/place/Nestor,+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%8 … 320!6m1!1e1?hl=bg Едър пясък, широк, и май не е от най-плитките (беше студено), вероятно има и вълни. Доколкото знам надолу към Метони и Корони също има прекрасни плажове, но ние нямахме време да слезем до там. Пилос е едно малко бижу, но е на хълмове, а центъра и пристанището долу в ниското. Та ако изкачването ви е проблем, вероятно по добре ще ви е Ялова от другата страна на залива.

Общи условия

Активация на акаунт