На море в Гърция 2015 - II

• 100 091
  • 789
  •   1
Отговори
# 510
  Много хубави снимки, Параход  Heart Eyes
Значи не ни бива в шофирането, явно Simple Smile А и с два GPs-а, които понякога спореха помежду си, почти всяка вечер по различен маршрут се прибирахме  Mr. Green

# 511
Зои,
още нещо за Сирос - ако търсите тишина и спокойствие, избирайте настаняване извън центъра на града или по този начин
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/9798466675/in/set-72157635611686103 (нашата къща беше ъгловата, между две улици-стълбища - всъщност май тази зад нея, с дървото, което стърчи от дворчето).
Поради тесните улици и особеностите на релефа коли в града се ползват по-малко и се бръмчи навсякъде с моторчета, които са хиляди и лично мен ме подлудяват Simple Smile

Инфантилна,
и аз изпадам в паника по много от пътищата в Гърция, но засега меракът е по-силен от страха. Асфалтовите настилки като цяло са много добри (последните години в кризата има леки проблеми тук-таме), проблем са предимно тесните шосета с големи денивелации и без мантинела, на които при разминаване ми спира сърцето Grinning

# 512
  • София
Искам нещо да ви попитам: как ви се стори кухнята /генерално/ на Закинтос?На мен ми се стори,че там са скарани с готварството  ooooh!

# 513
  • София
Когато ние бяхме там, по таверните беше много евтино и порциите бяха богати, може би защото бяхме в края на сезона. Като цяло не съм разочарована, но не мога и да препоръчам някое място, където съм останала много доволна. Най-много ме впечатлиха разните манджи със заешко. На Закинтос има много диви зайци (видяхме няколко пъти да си тичат на воля) и съответно заешкото им е част от местната кухня.

# 514
Ще го заобичаш и на живо, чуден е Simple Smile

Най-забележителното в острова е градът - Ермуполи. Безкрайно различен от класическата цикладска архитектура с бели варосани къщи и сини черчевета. Голям, жив град, бивше главно пристанище на Цикладите, страхотия. Неокласически къщи, корабостроителница, мраморен площад, опера-копие на Миланската скала. Огромни баири с хиляди стъпала, тренирайте Simple Smile
По времето, когато ние сме го посещавали, беше дестинация предимно на гърците, почти нямаше чуждестранни туристи. Заведенията са сравнително обикновени, не са скъпи - на Миконос отсреща са почти двойни цените.
Плажове има десетина. Любимият ми е Лотос бийч до с. Кини. Има и хубава таверна до него.

Снимки

Параход, благодаря ти сърдечно! Наистина доста различно изглежда от всичко, което съм посещавала в Гърция и затова ми е доста примамливо. Не бях предвидила, обаче че е стръмно, трябва да се подготвим, че ще сме с малкия и ще се носим повечето време.
 Да те попитам с кола ли сте били там? Още се чудим дали да сме с колата до Атина, на ферибота и там, или да я оставим и да наемем нещо на място?

# 515
Ние бяхме със самолет и ферибот от Пирея, не сме "водили" кола (на снимките както се вижда, бебето още е скрито). Обаче с малко дете сигурно ще е по-необходима. До плажовете ходехме с автобус, стига почти навсякъде и е удобен.
Центърът на града е в ниското, обикаля се лесно и всъщност, то там и няма много къде да мине кола, освен по широкия крайбрежен булевард. Има странични улици в покрайнините, по които можеш да се качиш с МПС чак до върха.
Не знам как е с рент-а-кара там: съдейки по опита ми от други острови, 30е на ден е нормална цена, но като няма много туристи, да не те подведа. Чудя се дали гърците си ходят с колите или пешком, колата доста оскъпява плаването с ферибота.

П.П. Но ако се сещаш подходящо място в Атина или Пирея, където може да се паркира кола на добра цена (или безплатно), ще се радвам да го споделиш!

# 516
Здравейте! Живот и здраве се очертава ходене до Сирос. Моля, който е бил да сподели за забележителности, заведения, плажове нещо по-конкретно. На снимки се влюбих в него и чакам с нетърпение!

Здравей Zoι,
Сирос е страхотно място, няма да съжалявате. Столицата е интересна, но за разходка.
За човек с деца е подходящо в Галисас, Агатопес, Мегас Гиалос и Кини.
Галисас има огромен и плитък плаж. Хотелите са разположени на широко, имат паркинг и място за всички. Галисас има страхотен залез.
Агатопес има страхотен, плитък и пясъчен плаж с малки китни хотелчета. Не е много голямо и главния път минава между хотелите и плажа.
Мегас Гиалос е плитък, пясъчен и красив плаж също. Хотелите не са много и са точно до плажа, и тук главния път минава зад плажа.
Кини е по-голямо и прилича малко повече на село. Има нещо като алея до плажа и добър избор на таверни и ресторанти.  В северната част плажа е като специално направен за деца. Много дребосъци се рият в пясъка и плиткото пред него. В централната част има бийч барове и повече младежи. В южната е по-неорганизираното.
Сега за Ермуполи - там се ходи много и все пеша, често по стълби нагоре/надолу. Паркирането е трудно, градкия паркинг е на пристанището до митницата (от ферибота веднага надясно и след 200 метра сте на него). Половината крайбрежие на Ермуполи е корабостроителница - бетонни кеьове и хората нямат достъп там. Има един малък градски плаж (със скали и платформа) - североизточен край на града, вижда се от митницата на пристанището. Градския плаж е населен основно с тинейджъри Simple Smile  През деня града е пуст, понеже слънцето е много силно и всеки се крие на сянка и повечето неща затварят. Вечер се оживява и много живописно. Градския площад е пълен с деца и живот. Всички са навън и обикалят.
Хотел в Ано Сирос (старият квартал над Ермуполи) е съчетание от носене на куфари по баири и липса на място за паркиране. Коли там не влизат. Такси от пристанището (където е големия паркинг) до входа на Ано Сирос струваше 3 евро миналата година.
Ако сте с кола, по-добре я вземете на острова. Острова е плосък, пътищата са хубави се пристига бързо навсякъде. Ще можете да обикаляте където и колкото си искате. За ориентир - Ермуполи-Галисас се пътува за 15 минути, а са на срещуположни страни на острова.

# 517
Нетпет,
браво бе, човек! Много се радвам, че някой друг е врътнал кръгче из един от любимите ми острови Simple Smile
Ти нямаше ли да ходиш към Наксос/Парос по тия празници?

# 518
Параход, Сирос е много хубаво място. Целия град е като красива картичка, точно като твоите снимки Wink Баба удари едно рамо и ние по ергенски му се насладихме и го разгледахме целия. Набелязахме плитките плажов и ще се завърнем в разширен състав при първа възможност.
Наксос/Парос ги заменихме със Скопелос за великдена. Туристи почти нямаше, основно гърци. Видяхме църквата от Мама Мия, участвахме в църковните шествия и наблегнахме на великденските чевермета. Интересно е да се види Великден на остров Grinning

# 519
  • София
Здравейте,

Тази година сме за първи път на почивка в Гърция. Насочихме се към Торони и по-точно към тези апартаменти:

http://www.toroni-evristhenis.gr/

Направихме резервация за 7 нощувки за края на юни/началото на юли. Моля, ако някой ги е посещавал да ми даде мнения и препоръки. Интересува ме най-вече оборудването и чистотата на стаите, както и отношението на собственици.
Благодаря и весело лято!   bouquet

# 520
Благодаря ви момичета за изчерпателните отговори за Сирос, ще са ми от полза.
 Ние утре плануваме една разходка към Гърция, но за който не е минавал скоро да ви кажа, че е ад надолу от Сандански. Има нова отбивка заради магистралата и в Петрич също, заради ремонт там. Ужасно е тегаво, задръстванията също са големи. Ние сме решили, ако попаднем на такова, да обръщаме, но все пак ще пробваме.

# 521
  • София
Здравейте,момичета!!!
Скоро се върнахме от Гърция,но бяхме на обиколка из Пелопонес и по историческите местности.Сега планираме да ходим и на море в любимата Г-я.Въпросът ми е следния:Можете ли да ми препоръчате хотел за почивка на 3 семейства с 4 деца тийнейджъри общо взето.Желанията ни са да не е на островите/на островите ще ходим др.път -като екскурзия и ще им отделим специално внимание/,да не е много на юг,в по-горните части на страната и да е по-луксозничко, хотел с 4,5 звезди,нещо от този сорт http://www.lichnosbeach.gr/?gclid=CjwKEAjw1KGqBRC55bru-sa7zCcSJA … iy9ErLBoCQEbw_wcB
Този хотел на всички много ни харесва,но на мъжът ми му се струва,че плажът е каменист и затова нещо се притесняваме да действаме. Дали някой е бил тук на почивка или пък да ми препоръча нещо такова.
  Също ако имате идеи за по-луксозни вили с басейни близо до плаж.Като говоря за по-луксозни ,имам предвид не такива,където са с легла на два етажа,нещо хубаво ,чисто и уютно........Знам,че тук не е туристическа агенция,но ми се ще някой,който е бил на нещо подобно да ми препоръча.......Благодаря ви предварително. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 522
  • София
Желанията ни са да не е на островите/на островите ще ходим др.път -като екскурзия и ще им отделим специално внимание/,да не е много на юг,в по-горните части на страната и да е по-луксозничко, хотел с 4,5 звезди,нещо от този сорт http://www.lichnosbeach.gr/?gclid=CjwKEAjw1KGqBRC55bru-sa7zCcSJA … iy9ErLBoCQEbw_wcB
Този хотел на всички много ни харесва,но на мъжът ми му се струва,че плажът е каменист и затова нещо се притесняваме да действаме.

На описанието пише,че плажа е пясък. Peace

# 523
  • София
Плажът не е каменист. Пясъкът обаче е едрозърнест - от този, в който затъваш по-дълбоко, когато ходиш.

# 524
  • Бургас
Хората са си го проучили. Като гледам тази снимка - чисти камъчета са.

http://prikachi.com/images.php?images/297/8096297T.png

В Торони плажът е много хубав, наистина няма грам камъче, но единствения 4-звезден хотел отговаря по-скоро на 3-звезден. Не че е лош. Ако не искахме да разнообразим пак бихме отседнали там.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 00:57 от Steltion

Общи условия

Активация на акаунт