На море в Гърция 2015 - II

• 100 120
  • 789
  •   1
Отговори
# 495
Veka, защо не го харесваш този плаж? Изглежда добре пясъка и морето, или тези отсечени и високи скали създават клаустрофобично чувство.

# 496
  • София
Veka, защо не го харесваш този плаж? Изглежда добре пясъка и морето, или тези отсечени и високи скали създават клаустрофобично чувство.

Ами какво впечатлително има в куп железа от 80-те години на кораб,който е превозвал цигари контрабанда, та чак и легенди и плаж на корабокрушенците!?Мястото би било поредната драматична гледка от Йонийските острови и без него и лично за мен би било по-красиво.Отделно това не е пясък,а камъни,които правят влизането и излизането от морето трудно,тъй като краката пропадат и не е от безопасните места за плуване,независимо дали има или няма лодки.

# 497
Привет Simple Smile
За трета година се каним да почиваме в Гърция, още не съм Ви изчела докрай в тази тема, но предишните съм ги следила. Може ли някой да сподели мнение за тези студиа - http://halkidiki.com/villa-dallas/index.htm? С 2 деца на 2 и на 5 години сме. Бях харесала доста едни други, но ми изпраскаха цени 75-90 евро на нощ и бързо приключихме с кореспонденцията Simple Smile
Избързах с този въпрос, та се редактирам, че на мъж ми нещо не му вдъхвала доверие прекалено ниската цена, която дават. Ще поразпращам тук-там мейли и пак ще търся мнение  Hug

Ние бяхме там през 2013, изключително подредени и чисти,  никъде не съм виждала в студиата в Гърция толкова много кухненска посуда, препарати, подправки, кафе, маслини - все едно си в къщи! Чаршафите не ги сменят те, а ти дават ти да си ги сменяш, през 3-4 дни. Има много хубаво дворче, люлки и пързалка. Бабата и дядото говорят само  немски, но са много приветливи домакини. Цената е ниска, защото е далече от плажа - намират се на главния път, които води надолу към Сарти. И...е много шумен- от 3 през нощта започва трафик -камиончета разни...за мен това беше най-големият, да не кажа единствен проблем...хубава, подържана къща и ужасно шумно. Че и попаднахме на едни съседи румънци...мани мани -те ако не си крещяха, не се разбираха    #2gunfire

# 498
  • София
Ами какво впечатлително има в куп железа от 80-те години на кораб,който е превозвал цигари контрабанда, та чак и легенди и плаж на корабокрушенците!?Мястото би било поредната драматична гледка от Йонийските острови и без него и лично за мен би било по-красиво...
Напълно подкрепям! Тази ръждясала купчина само загрозява красивия залив. Иначе плажът е разкошен, но едва ли би бил толкова привлекателен за туроператорите без ръждата.

По-назад прочетох мнение, че пътищата на Закинтос не са хубави, с което смея да не се съглася. Имайки предвид релефа на острова, пътищата са чудесни - повечето асфалтови, с маркировки и знаци и обезопасени с мантинели. Единственият кофти път, но невероятно живописен, по който пътувахме, беше пътят към Дафни.

# 499
Нещо ми се загнезди почивка на п-в Пелион.
Даже се разтърсих в нета. Четох, гледах селца, сравнявах цени на разни къщи и т.н.
Пусни една търсачка с филтри "На море в Гърция", Пелион и bg-mamma.com (това в гугъл, търсачката на форума никога не ми е вършила работа). Ще намериш много писано назад. Също и албуми, да не досаждам със свои снимки, пусках ги неотдавна пак по повод питане. Ходили сме поне десет души от темата, някои повече от веднъж.
Полуостровът е дълъг около 60 км, но крайно разнообразен като ландшафт - много голяма разлика в денивелацията, стръмни пътища, източният бряг е различен от западния, който пък е различен от южният.
Има няколко пясъчни плажа и повече каменни, но изключително живописни. На 5-10 км от бреговата ивица имаш потънали в зеленина планински селца.
Завоите по някои маршрути са ужасни. Други са приемливи. Асфалтовите настилки като цяло са безпроблемни.

# 500

По-назад прочетох мнение, че пътищата на Закинтос не са хубави, с което смея да не се съглася. Имайки предвид релефа на острова, пътищата са чудесни - повечето асфалтови, с маркировки и знаци и обезопасени с мантинели. Единственият кофти път, но невероятно живописен, по който пътувахме, беше пътят към Дафни.
Казах, че е кофти за шофиране, не че пътищата са кофти, сравних с Шипка. То и на Шипка всичко е обезопасено и е добре асфалтирано, но е ужасно за шофиране. Както и да е, явно си зависи от шофьора, за нас бе трудно, а и с голяма кола бяхме. Даже се чудехме какви са тези ограничения от 90 км, след като на част от магистралите е 80, но го разбрахме с кефалонийския си домакин, който за около 18 минути взе 40 км, за да успеем за последния ферибот. Направо си видях живота на кино пред очите и мислех, че няма да стигнем живи:) И всички местни карат така, като безсмъртни. Тогава разбрах защо са ограниченията по 90.

# 501
Момичета, имам нужда от безпристрастно мнение.
Още зимата резервирах тук http://www.booking.com/hotel/gr/villa-panorama-moaodhros.bg.html … total;ucfs=1&
Лимнос, Мудрос 9нощувки=405евро. + още 200евро за ферибот
Но тъй като се очертава не особено розово благосъстояние започна да ме гложди мисълта дали да не намаля разходите. Ако намаля нощувките на 7 става 315евро.
Снощи направих резервация тук http://www.booking.com/hotel/gr/dionysus-ierissos.bg.html?aid=32 … 1;type=total&
Йерисос, Дионисос 7 нощувки= 440евро.

Сметката ми показва, че дори и да намаля нощувките на Лимнос на седем, дори и с ферибот, ми излиза само 100евро по-скъпо от Халкидики.
Дайте мнение и за двете места. Струва ли си да правя тънки сметки или да се мятаме на ферибота?

# 502
  • Варна
нощувките на Лимнос на седем, дори и с ферибот, ми излиза само 100евро по-скъпо от Халкидики.
Дайте мнение и за двете места. Струва ли си да правя тънки сметки или да се мятаме на ферибота?

Почти е сигурно , че по ниската цена на храната на Лимнос ще стопи съвсем разликата Simple Smile

# 503
тодоричка  Hug , nedunka  Hug Мерси за споделеното! Значи все пак е обнадеждаващо, че не е мизерия за ниските цени Simple Smile
А някой да има идея за тези http://halkidiki.com/manolaki/index.htm или тези http://halkidiki.com/drosoudis/index.htm ?  newsm78 Последно на тях писах. Първите дават сносна цена, вторите не са отговорили още.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 10:13 от krokodilkata

# 504
Подкрепям за Лимнос Grinning
Но ако искаш да ходиш на Халкидики, обади се в Дионисус, много вероятно ще ти даде по-ниска цена от тази в букинг.

# 505
Ами по-скоро не искам. Просто исках да смаля малко парите за почивка, но то както и да го погледнеш цените по Халкидики са убийствени. Гледах студиата на krokodilkata, просто за сравнение, за нашия период е 63-70евро.

# 506
Здравейте! Живот и здраве се очертава ходене до Сирос. Моля, който е бил да сподели за забележителности, заведения, плажове нещо по-конкретно. На снимки се влюбих в него и чакам с нетърпение!

# 507
Ще го заобичаш и на живо, чуден е Simple Smile

Най-забележителното в острова е градът - Ермуполи. Безкрайно различен от класическата цикладска архитектура с бели варосани къщи и сини черчевета. Голям, жив град, бивше главно пристанище на Цикладите, страхотия. Неокласически къщи, корабостроителница, мраморен площад, опера-копие на Миланската скала. Огромни баири с хиляди стъпала, тренирайте Simple Smile
По времето, когато ние сме го посещавали, беше дестинация предимно на гърците, почти нямаше чуждестранни туристи. Заведенията са сравнително обикновени, не са скъпи - на Миконос отсреща са почти двойни цените.
Плажове има десетина. Любимият ми е Лотос бийч до с. Кини. Има и хубава таверна до него.

Снимки

# 508
  • София
Казах, че е кофти за шофиране, не че пътищата са кофти, сравних с Шипка. То и на Шипка всичко е обезопасено и е добре асфалтирано, но е ужасно за шофиране. Както и да е, явно си зависи от шофьора, за нас бе трудно, а и с голяма кола бяхме. Даже се чудехме какви са тези ограничения от 90 км, след като на част от магистралите е 80, но го разбрахме с кефалонийския си домакин, който за около 18 минути взе 40 км, за да успеем за последния ферибот. Направо си видях живота на кино пред очите и мислех, че няма да стигнем живи:) И всички местни карат така, като безсмъртни. Тогава разбрах защо са ограниченията по 90.

Ние също сме с голяма кола и шофьорът, който е голямо мрънкало, не се оплака (освен от Дафни  Laughing ). Да, има тесни участъци и завои, ама аз не съм очаквала магистрала на Закинтос. Не ме разбирай погрешно, не се опитвам да споря с теб, а само споделям и моето мнение, защото явно имаме различни разбирания  Peace

# 509
  • София
Аз пък да ви кажа,на Закинтос пътищата са направо цвете в сравнение с други острови и не само Peace
Параход,прекрасни снимки Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт