На море в Гърция 2015 - II

• 100 109
  • 789
  •   1
Отговори
# 480
Сами се организирахме, с кола бяхме. Но не взехме целия път за един ден. След нас дойдоха групичка 20-тина годишни от България, взели са го за ден, за 17 часа. Бяхме взели двуспален апартамент, без изхранване, с гледка към морето, за 40€ на вечер. Много беше хубаво. В силен сезон същият е 120€.
http://www.booking.com/hotel/gr/armonia-studios.el.html?label=fa … 15-05-11;;m_occ=2
Всеки ден се разхождахме на различни места, разходка с лодка, беше много приятно, защото нямаше много хора. Гледах снимки на същите места в сезон, кошмар, все едно си в Слънчев бряг. Единият ден бяхме в Кефалония, с местен познат, който ни развеждаше. По красиво ми е там.
Ужасно е за шофиране, Шипка ще ти се стори магистрала в сравнение и местните карат доста лудо. Ние бяхме и с голяма кола, което още повече затрудняваше. Ако не сте с кола и решите да наемате го имайте предвид, нещо малко и маневрено.
 Беше топло, ставаше и за плаж, но не и водата. Аз опитах да плувам и ме втресе вечерта.
 Много се надявам да мога да отида в края на сезона пак, може би направо в Кефалония.

# 481
И ние открихме сезона в Керамоти.Страхотен плаж,нямах представа колко е хубав.Поплувахме си малко,водата е по-топла от Тасос.Туристите са приятни като количество,оживено,но не  пренаселено.Цените са умерени,рибата прясна и вкусна.Останахме много доволни.

# 482
Здравейте след страхотното лято на Тасос миналата година сега ни се иска да отидем до Халкидики. Някой който да препоръча хотел наблизо до плажа нещо тихо и хубаво като местенце с възможност да има кухня ?Simple Smile

# 483
Аз се насочвам към Керамотики и околностите. Разгледах хотели, опитах се да сравнявам цени-качество и направо се обърках. Може ли посещавалите повече от веднъж района за малко повече подробности за хотели, вили. Попаднах на сайт, в който се описва едва ли не колко по-кофти са гръцките хотели от българските, в които можеш да получиш перфектното облужване  newsm78 Понеже ще сме с малко дете не ми се иска да пристигнем и да хукнем да обикаляме от място на място. Иска ми се да знам пристигайки къде точно да отидем.

# 484
  • Sofia
Моля, някой който е ходил във Вурвуру да даде повече информация за местните магазини и пазари. Например има ли наблизо супермаркет, къде има добър плод-зеленчук или пазар, има ли аптека и т.н.
И трябват ли акваобувки?  newsm78

# 485
  • на малък остров в океана
Има два, три смесени магазина, които предлагат всичко - от месо и сирене до надуваеми лодки  Laughing
Продават и плодове и зеленчуци в тях.  
Отделно, едно бусче с прясна риба обикаля къщите и на място предлага риба. Другият вариант за прясна риба са директно от сергиите на пристанището в Ормос Панагиас. И третият по таверните  Grinning

Аптека не помня дали имаше във Вурвуру. В Агиос Николаос има точно срещу медицинския център. Намират се точно на влизане в селото, няка как да го пропуснеш.

На нас не са ни трябвали аква обувки, но ако планирате да правите разходки с лодка до Диапорос, може и да потрябват.

На тази карта се вижда къде са магазините и можеш да се ориентираш кое къде се намира.
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zPBu5ZyioCnw.kDxBIL9mis … oe=UTF8&msa=0

# 486
Привет Simple Smile
За трета година се каним да почиваме в Гърция, още не съм Ви изчела докрай в тази тема, но предишните съм ги следила. Може ли някой да сподели мнение за тези студиа - http://halkidiki.com/villa-dallas/index.htm? С 2 деца на 2 и на 5 години сме. Бях харесала доста едни други, но ми изпраскаха цени 75-90 евро на нощ и бързо приключихме с кореспонденцията Simple Smile
Избързах с този въпрос, та се редактирам, че на мъж ми нещо не му вдъхвала доверие прекалено ниската цена, която дават. Ще поразпращам тук-там мейли и пак ще търся мнение  Hug

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 16:07 от krokodilkata

# 487
  • Sofia
Ужасия, много благодаря за инфото и за картата.  Hug Ориентирах се. А някаква препоръка кои плажове са по-добри и кои не толкова? Че май са доста така като гледам.

# 488
  • София
Привет Simple Smile
За трета година се каним да почиваме в Гърция, още не съм Ви изчела докрай в тази тема, но предишните съм ги следила. Може ли някой да сподели мнение за тези студиа - http://halkidiki.com/villa-dallas/index.htm? С 2 деца на 2 и на 5 години сме. Бях харесала доста едни други, но ми изпраскаха цени 75-90 евро на нощ и бързо приключихме с кореспонденцията Simple Smile

Не сме ги посещавали, но от линка ти виждам на картата, че май са на главния път, което означава вероятно, че ще е по-шумно. На едната снимка виждам портата,че май излиза директно на пътя. Иначе изглеждат добре.

# 489
  • Пловдив
Няма такова нещо като водата на Корфу. На островите има голяма разлика между северни, западни, източни и южни плажове. Може от едната страна водата да е ледена, а пък от другата да е супер.  Разбира се, ако времето е необичайно студено като миналата година, водата трудно се стопля.

Така е
Миналата година в края на август на плажа Исос водата беше чай, по същото време бяхме и на малко по-северен плаж - Глифада - водата беше с няколко градуса по-студена

# 490
Инфантилна, много благодаря за споделените впечатления от Закинтос. А тази Кефалония я мисля отдавна и аз ,ама пусто като ме е страх от тези земетресения ,които често ги има там.

# 491
 Само за да онагледя, ето например снимка от Залива на корабокрушенците сега (з съм най стърчащата Simple Smile ), освен присъстващите имаше още десетина човека. А ето в междинен сезон. Във висок имало толкова много лодки в морето, че някои не успявали дори да ги смъкнат на брега, а на 15тина метра навътре. Плуване- почти невъзможно, заради лодките.

# 492
  • София
Инфантилна, не е само да сезона, а и до момента.  Wink Имайки предвид, че почти всички круизни кораби (еднодневните екскурзии) тръгват по едно и също време, на практика стигат до Навагио около 14-15 часа. Ако съм със собствена лодка, не бих припарила по това време. Ако съм с круиз, просто нямам избор, освен да съм с тълпата и да се моля да съм в първия пристигнал кораб.  Laughing

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 17:00 от Тaня67

# 493
 Ясно, значи за мен опция е начало и край на сезона, защото лодка нямам Simple Smile
Работя в Слънчев бряг цяло лято и точно това искам да избегна Simple Smile

# 494
  • София
Аз съм от туристите,които харесват плажа на корабокрушенците единствено и само за снимки.Тази снимка е от края на юли 2014 г. около 10 часа сутринта и се радвам,че бяхме там точно двадесетина минути:

А тази е за да ви покажа,че ако нямаш яхта може и с хеликоптер да отидеш, въобще кой с каквото има и може  Joy

Общи условия

Активация на акаунт