На море в Гърция 2015 - II

• 100 091
  • 789
  •   1
Отговори
# 270
Само един въпрос, ако някой е бил на този къмпинг - осъзнах, че от сайта не става ясно двойните бунгала имат ли кухненски бокс или ц.

мисля, че е ц Grinning доколкото се ориентирах и аз из сайта - само 1-2 четворни може да имат нещо като бокс, на другите по снимките се вижда котлон и хладилник, а и в трипадвайзър четох, че има само чаши вътре, без чинии, вилици и тн, което предполага да си вземеш каквото прецениш, че ще ти трябва

но пък общо-взето и на другите места из Гърция, където сме били, с обявен кухн.бокс, оборудването е било точно същото - котлон, хладилник и кана за топлене на вода

# 271
общо взето тях съм ги чела и ми се искаше нещо по-конкретно-като препоръка за хотелче или къща, която за предпочитане да е до плажа. Виждам че има такива места, на които пише че плажа е на 50-100м., предполагам че те са по-далеко от селото.
Има настаняване на плажа, основно на Аликес (2-3 хотелчета и къмпинг), на Агиос Георгиос също имаше 1 или 2.
Повечето хотели и студиа са в селото, което е на 1.5 км от Аликес и на 3-4 км от останалите плажове; има и два малки залива на пешеходно разстояние, които много не стават.
Има и няколко къщи и хотели, които не са нито на плажа, нито в селото (но пък са с хубави големи дворове).
Линкът за Амулиани от 1-ва страница ще отговори на всичките ти въпроси за острова, там е изчерпано и настаняването, а иначе и в темата е обсъждан и посещаван многократно, абе прочети, избери и питай Simple Smile

# 272
Veka - благодаря ти.

Не ми допадна историята с плажовете на Арети.

# 273
Здравейте,бихте ли ми помогнали с избора за Гърция.
Спрял съм се на Porto Carras SITHONIA 5* на Халкидики.
Прочетох доста мнения и от прочетено останах с впечатление ,че не са така нещата както ги описват в ТА.
Ще помоля който е ходил там да сподели как е там.
Датата на която съм се спрял е 1.10.

Благодаря предварително.

# 274
Ние за момента, сме се насочили отново към Катерини, хотелът май пак ще е Корали. Миналата година останахме доволни от него.

# 275
  • София
Здравейте мили момичета, със слънцето навън и все по-синьото небе, мисълта за Гърция и за "основното" ни море през септември все повече ми идва на ред (юни не го броя  Mr. Green).
Може ли препоръка за място за настаняване нейде из Халкидики - с предпочитание към Ситония Simple Smile Селцата са ми ясни, повечето са многократно посещавани... сега си търся по-скоро къщата, която е максимално близко до идеята ни за това, което тъсим, а относно селцето сме готови на всякакви варианти (харесва ни и от двете страни на ръкава). Не държим къщата да е на първа линия и да има директен излаз на плажа (разбира се, ако има няма да се дърпаме), не ни притеснява, даже по-скоро предпочитаме да не сме в джангъра, демек в центъра на селцето, а нещо дори в "нищото" ни устройва перфекткно, тъй като винаги сме с колите и обичаме да обикаляме на различни плажове.. Това, на което държим е голямата, зелена градина, с палми и цветя, хубави общи площи с барбекю, детска площадка (дори и да не е голяма), лятна кухничка ако има също е в голям плюс. За студията не сме капризни, търсим добра цена, и дори и да е вехтичко или малко тясно това не е проблем, тъй като вътре влизаме само за да спим... За нас важна е градината. Моля, за препоръки и благодаря предварително.

# 276
  • някъде ... тук ...
Изчетох ви Crazy

Върнахме се в неделя - 10 дни и 2880км Simple Smile Не беше точно обиколка на Пелопонес, май почти на Гърция стана, ама... скок-прескок.
Ще се опитам да разкажа за който му се чете. Дълго май ще стане, та в спойлер:
Скрит текст:
Тръгнахме по нощите на 2ри - през Паралия Катерини, после по стария път през Еласона до Лариса. След това - Термопили. Взехме си гореща баня в минералната река, снимахме се с Леонид. Особено тинейджърът беше много доволен - филма 300, битката при Термопили и т.н. Simple Smile Поехме към Атина. Къмпинг Дионисотис (на края на Кифисия) беше доста занемарен. Нямам идея в сезона дали е по-добре, ама... Топла вода няма, женските бани и тоалетни - в ремонт, а мъжките - не много цветущи. И за това 32Е - кемпер, 4 възрастни и дете. Обаче пък с автобус и градска железница и си в центъра. Така или иначе нямахме много време за Атина (знам, че за един ден не можеш кой знае колко да разгледаш) и решихме да се повозим на влакчето - туристическа обиколка, слизаш и се качваш в рамките на 4 часа с един билет. Нацелихме неделния пазар в Монастираки - наду ми се главата, аз не понасям толкова народ, бутаница и лудница. Но това си е мой проблем, другите бяха доволни. пазариха се, накупиха си заветните тениски със Леонид и спартанците и разни други боклуци Laughing Не се качихме в Акропола, някой друг път ще е. Следващата цел - Храмът на Посейдон. Нещо не ме грабна. Коринтският канал е друго нещо - много впечатлчващо съоръжение. Видяхме и туристическо корабче да преминава по канала. Потеглихме към Епидавър. Страхотно и много интересно и зареждащо място. Вечерта стигнахме в Нафплио. Много ми хареса това градче. Страхотна атмосфера. На другия ден качихме 999те стъпала до крепостта и обиколихме носа. Следваше страшния път към Монемвасия - през Леонидио и Козмас. Вярно е страшен - завои, серпентини, височини, скален манастир и страхотни гледки. Струваше си всеки километър. А аз се влюбих в Монемвасия, не мога да опиша чувството, което остави у мен. Не ни пречеше,че времето да се поразвали - препръскваше и духаше вятър. Бяхме решили да ходим и до Елафонисос, но ни достраша за колата (имахме проблеми по пътя). Пак ще се върнем и ще стигнем и до Елафонисос. В следващия дъждовен ден (а и сняг ни валя преди Спарта) успяхме само да минем през Спарта, тинейджърът да се снима на табелата на града  Crazy, пропуснахме планираната Микена и газ покрай Коринт към Патра. Крайбрежието на Коринтския залив от южната страна е едно голямо безкрайно село. Строят все още магистралата Коринт-Патра. Има някакви пунктове за плащане на готовите отсечки, но аз бях дала на GPS-a да ги заобикаля Simple Smile Мостът на Патра е невероятно красив. Цената му също е красива - 13.20Е за коли до 2.70м. Намерихме спирачна течност, доляхме и решихме да стигнем до Лефкада. На Велики четвъртък боядисвах яйца на кея на град Лефкада Laughing Следваща спирка - Метеора. Успяхме да видим 3 манастира следобяд. За нощувка случайно нацелихме къмпинг Врахос в Кастраки. Страхотен. А за лятото има и басейн. Беше пълен с катерачи от най-различни националности на палатки и възрастни немци-туристи с кемпери. Цена - 28Е за кемпер, 3 възрастни и 2 деца (тук 14годишния го броиха за дете). На другия ден видяхме още един манастир и стига толкова. Последна нощувка - в Нея Врасна и газ към дома. Снимки - много, преживявания и спомени - още повече. Доволна съм от пътешествието.
За магистралните такси не ми се говори ooooh! А на Промахон не са готови още, горе-долу готов е пункта в едната посока. Пътят обаче е зле, особено около Сидирокастро, много зле.

# 277
  • София
ЕлиТ, ех,  bouquet че хубав разказ, и страхотна обиколка сте направили!

# 278
EлиТ, браво, бе! Отличници сте!

Rossykv,
ето няколко, в чиито градини се кълна:
http://www.magdahouse.gr/halkidiki/
http://www.theroses.gr/
http://www.marialenastudios.gr/neos_marmaras/index.php?option=co … id=57&lang=en
http://karavitsi.gr/gallery/
http://www.feelgreece.com/bg/studios-panagiota
Студиата са с различни удобства и цени, но градините са налице Grinning

# 279
  • София
Само един въпрос, ако някой е бил на този къмпинг - осъзнах, че от сайта не става ясно двойните бунгала имат ли кухненски бокс или ц.

мисля, че е ц Grinning доколкото се ориентирах и аз из сайта - само 1-2 четворни може да имат нещо като бокс, на другите по снимките се вижда котлон и хладилник, а и в трипадвайзър четох, че има само чаши вътре, без чинии, вилици и тн, което предполага да си вземеш каквото прецениш, че ще ти трябва

но пък общо-взето и на другите места из Гърция, където сме били, с обявен кухн.бокс, оборудването е било точно същото - котлон, хладилник и кана за топлене на вода

Мда, и мен описанието на сайта ме обърка. Ми ще намеря едно котлонче за всеки случай, дето се вика за кафеварката и некое пържено яйце. Иначе и хладилник ми е напълно достатъчен - за доматите и узото  Sunglasses

# 280
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Записвам се и аз в чудесната ви тема в издирване на перфектната къща за 3 семейства с 2 малки деца. Побърках се да търся и не откривам това, което ми се иска.
Започвам задълбочено да чета тази и предишните теми, но междувременно, ако някой може да препоръча добра вила/къща с 3 спални в близост до плажа, ще бъда безкрайно признателна. Засега сме се насочили към Халкидики, но и други места ни устройват, стига да не са много далеч, защото с малките не можем да си позволим прекалено дълго пътуване, фериботи и т.н. За съжаление сме ограничени и откъм бюджет - търсим нещо до максимум 140-150 евро на вечер за цялата къща.

Привет!

По-нагоре съм писала. Тази година се спряхме на това: http://portopsakoudia.gr/en/foto.php
Цените са 45 евро за студио и 55 за апартамент в края на юни. Селцето е малко. Плажът е пясъчен, водата е чиста и плитка. Има супермаркет, няколко добри заведения, магазин за прясно месо и характерните за малките населени места камиончета с прясна риба и плодове и зеленчуци.
Били сме в Псакудя преди 2 години, но конкретно в тази къща не сме били още.

Успях в намирането на вашето местенце!

# 281
  • софия
Ние преди 3 години бяхме в http://www.philoxenianet.gr/. На по-мръсен пясък от този на плажа в Псакудя не съм попадала. Прибирахме се целите прах. Иначе е ситен, морето е плитко, добре е уредено откъм плажопребиваване.

# 282
  • София
Голдън бийч и Парадайс на Тасос най-много се доближават до Амолофи. Последният път като бях на Парадайс преди 2 год. беше претъпкан с народ в средата на юни. Плажът в Керамоти, откъдето се взема ферибота до Тасос е дори по-добър от Амолофи.

Голдън бийч също беше много претъпкан миналата година в началото на септември. Предполагам, че през останалото време е още по-голяма лудницата. При нас имаше и много оси, както на плажа, така и във водата. Аз лично не бих се върнала скоро там по това време.

# 283
Голдън бийч и Парадайс на Тасос най-много се доближават до Амолофи. Последният път като бях на Парадайс преди 2 год. беше претъпкан с народ в средата на юни. Плажът в Керамоти, откъдето се взема ферибота до Тасос е дори по-добър от Амолофи.

Голдън бийч също беше много претъпкан миналата година в началото на септември. Предполагам, че през останалото време е още по-голяма лудницата. При нас имаше и много оси, както на плажа, така и във водата. Аз лично не бих се върнала скоро там по това време.

покажете малко снимки от великденските пътешествия

# 284
  • Варна
Здравейте момичета!Признавам,че не съм чела темите назад,но Ви моля за малко помощ.Повечето от Вас са обиколили не едно и две места в Гърция.Тази година и ние сме се насочили за почивка там в края на май и началото на юни.До тук-добре,а сега идва въпросът КЪДЕ? newsm78.Насочила съм се към Халкидики или около Паралия Катерини защото се надявам да е топло и да става за влизане в морето.Държа да има хубав пясъчен плаж без камъни във водата и да не е много пренаселено по това време.Без деца сме -няма значение дали е дълбоко морето или не.Ще съм много благодарна ако ме насочите към кой район да се ориентирам

Ще разгледам и старите теми ,но едва ли ще мога да прочета всичко

Общи условия

Активация на акаунт