На море в Гърция 2015 - II

• 100 173
  • 789
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Според мен не са къмпирали на къмпинг, а на диво къмпиране, което в Гърция е забранено. Аз поне така го разбирам.

# 331
  • Варна
Assamaris, много неприятно

Напиши името на къмпинга във всички познати форуми, за да не ходят повече там хора
Това е недопустимо според мен, сетили се те след цяла година, вместо там още да си кажат ясно условията
Големи мизерници

Абсурд е въобще да са били в къмпинг и ги съдят.

# 332
  • София
Аз също смятам,че не са били на къмпинг.Много българи правят така, спират където си поискат и си къмпингуват,но е факт че в Гърция това е строго забранено.Другият факт е,че поне това което зная от познати и приятели,живеещи в южната ни съседка, делата и при тях доста закъсняват.

Тази история в началото на сезона страшно много ми напомня онази с големите талони на автомобилите.Чакам само нужната доза медиен шум. Stop

# 333
Хрумна ми да питам ходилите на Лимнос, срещали ли сте в Мирина, или където и да е по острова обществена пералня?
Голяма гадост ми е това с прането и си търся избавление.
В студиата ми отговориха, че няма възможност да ползваме пералня.

# 334
Аз си мисля, че не са били на къмпинг. Но пък защо не са ги глобили на място, а ще ги съдят?
P.S. Да, не са били на къмпинг. Във форума на кемпер клуб има обширна дискусия по въпроса. Неприятна ситуация.

Е това е друга работа
Щом не спазваш правилата, редно е да си поемеш наказанието
Но пак е някак си неадекватно, след цяла година и то направо съд, няма ли глоби първо?

# 335
За Гърция една година си е направо скоростно  Laughing

# 336
  • София
Почти съм на път да финализирам плановете за юнското ни море.
През втората половина на юни ще имаме 4 нощувки на Лефкада тук - https://www.booking.com/hotel/gr/xenia-vasilika.bg.html?sid=743e … 1;highlight_room=
Василики/Понти ми се струва добра отправна точка за Порто Кацики и Егремни, също за Агиофили, близо до Нидри (заради круизните кораби) и фериботите (заради отпътуването към Кефалония).

След това имаме 7 нощувки на Кефалония тук - http://www.booking.com/hotel/gr/peristera.bg.html?aid=382383;lab … 1;highlight_room=
Търся тишина, спокойствие и близост до плажа Мунда. Simple Smile На мъжа ми му трябав пясък, камъните по Лефкада и без това ще му дойдат в повече.
Миртос, Мелисани, Аргостоли, Скала ми изглеждат лесни за достигане с кола.

След това - за да не повтаряме маршрута - мисля да вземем ферибот от Порос до Килини. Това, обаче, е съвсем сурова идея - още не съм проверявала какави са възможностите. Ще бъда благодарна, ако ми помогнете с разписанията.

Параход, спомням се, че писа преди време, че има музей на костенурката някъде в селцата около Мунда. Може ли да кажеш пак къде се намира, моля.

Препоръчайте ми и таверни с добра храна около Василики/Понти и Кателиос.  eat

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 23:30 от Vivi

# 337
Параход, спомням се, че писа преди време, че има музей на костенурката някъде в селцата около Мунда. Може ли да кажеш пак къде се намира, моля.
Така като гледам къде ви се намира хотелът, е на максимум 500 метра от вас Grinning Иначе за живи костенурки - в пристанището на Аргостоли около 10 ч. сутринта ги хранят от рибарските лодки.
Плажът на Кателиос също е хубав, макар и малък - Мунда е огромен. Хубаво е да имате предвид, че понеже е открит нос, на него духа понякога силен вятър - обикновено следобед.

Порос-Килини е поне 4 пъти на ден, ама ще излезете чак долу на Пелопонес, защо не хванете Сами-Астакос? Пак ще минете през континенталната част, а не Лефкада, но ще е по-кратък пътят ви обратно.

# 338
  • София
защо не хванете Сами-Астакос? Пак ще минете през континенталната част, а не Лефкада, но ще е по-кратък пътят ви обратно.

Убеди ме. Simple Smile  Hug

А за вятъра следобяд - спомням си, че и това беше писала. Ако е много ветровито, плажът на Скала, предполагам, че е алтернатива. Той е разположен по друг начин.  newsm78

# 339
  • София
Виви, от Василики/Понти достъпът до Порто Кацики и Егремни съвсем не е толкова лесен. Минава се през доста висока планина. Но пък при 4 нощувки, най-вероятно само веднъж ще отидете натам и не е страшно.  Wink

Щом нямате намерение да се връщате отново към Фискардо, отделете повечко време в деня на пристигането за градчето, може да направите една баня на плаж Фоки и разгледайте Асос. Не пречи да се направи и в някой от другите дни, но са доста отдалечени от Мунда.

Килини доста удължава маршрута, но както си прецените.

# 340
  • София
Тaня67, Фискардо и Асос в първия ни ден на острова са добра идея.  Hug
Асос и прасковената къща не бих ги пропуснала.  Simple Smile
Ще видя и къде е този плаж Фоки.

Порто Кацики и Егремни мисля да са плажове за един ден. Да знам, че съм видяла тази красота с очите си и да спра да мечтая. Изкачването на стълбите на Егремни така и така не бих си го причинила повече от веднъж.   Laughing
Днес показвах възможните маршрути до тях на мъжа ми - той е готов да прецепи по прекия път  през планината. Само дето колата ни не е много пригодена за екстремни пътища, че й е много нисък картерът. Rolling Eyes  

И понеже съм на гръцка вълна, имате ли отзиви за храната тук - http://www.yamas.bg/ ? Мисля да завършим деня с такава вечеря. Simple Smile

# 341
  • София
Фоки е почти във Фискардо. Ако се тръгне покрай брега на юг, първият залив е в самото градче, а вторият е Фоки. Плажът е в маслинова горичка. И е много лесно достъпен. И ако ходите до Асос, по-добре се върнете малко повече към Фискардо на път към Агия Ефимия. Така хем ще си спестите лошия път, който минава през вътрешността на острова, хем ще можете да се насладите на гледките на източния крайбрежен път, от който се вижда Итака. С други думи, като тръгвате от Асос, пропуснете първото разклонение за Агия Ефемия, Аргостоли, Миртос и т.н., а минете по второто, по-близко към  Фискардо. Въпросният крайбрежен път просто не е за изпускане. Гледките са невероятни!

# 342
   Повечето таверни във Василики са по "главната" улица преди пристанището и нямам спомен някъде да не ни е харесала храната. Вечер си носете по една връхна дреха, защото масите са до водата и излиза хладен вятър.

# 343
  • София
Плажът на Кателиос също е хубав, макар и малък - Мунда е огромен. Хубаво е да имате предвид, че понеже е открит нос, на него духа понякога силен вятър - обикновено следобед.

Уби ме направо с този вятър!За три лета такова нещо не ни се е случвало никога,а това е един от любимите ни плажове.Дори специално попитах ММ и детето те помнят ли такова нещо и отговорите бяха отрицателни.

Vivi, не зная какво разбираш под разглеждане на Фискардо,но това което е популярно като снимки всъщност е улица с дължина не повече от 200-300 метра и се намира на самото пристанище.Ако не пътувате с първия ферибот от Василики, със слизането от него полицая свири да се изнасяте бързо по единствената уличка и практически това те отдалечава от тези десетина къщи със заведения и малки магазинчета.
Аз не харесвам плажа на самото село Кателиос, не харесвам плажа и на Скала.В Кателиос съм ходила почти всяко лято в една рибна таверна "При капитан Джери", която лично за мен не е туристическа.Човекът наистина е рибар и има всякакви риби и морски деликатеси.Рибите винаги са приготвени вкусно, цените са нормални за острова.
Колкото до камъните по плажовете, той и моят мъж мрънкаше първия път на Кефалония,но след това никога не го е правил, дори напротив заобича тези плажове не по-малко от мен,но пък и те са заразително красиви и много различни.
И аз не бих се върнала нито през Порос-Килини,нито през Сами-Астакос.

Мой познат работеше ето тук http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g736288-d1791292-Re … nian_Islands.html, но си признавам че съм опитвала само десерти, защото все по такова време минавахме като за кафе със сладкиши.Обаче наши приятели гърци ни казаха,че собственичката готви много вкусно и задължително трябва да опитаме,така че Vivi ако искате пробвайте. Peace

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 21:04 от veka

# 344
Уби ме направо с този вятър!За три лета такова нещо не ни се е случвало никога,а това е един от любимите ни плажове.Дори специално попитах ММ и детето те помнят ли такова нещо и отговорите бяха отрицателни.
Нас ни скъса от вятър и двете години - 2012 и 2014 (ние ходим много късно на плаж, до 12-13 ч някъде не духаше по кратките ни впечатления от тия часове), някой друг от форума също се беше оплакал. Може би е сезонно - всичките впечатления за вятър са от едно и също време на годината (след 1 септември). В Кателиос е било по-тихо винаги при нашите посещения.

Но иначе и аз харесвам Мунда бей супер много, особено дивата част към носа, след хотел Мунда.

Общи условия

Активация на акаунт