На море в Гърция 2015 - II

• 100 038
  • 789
  •   1
Отговори
# 615
А близо до Аммудиа, дали има по-топли плажове, на които може да се ходи с водно такси или корабче . Въобще от Аммудиа има ли корабчета или таксита?  Rolling Eyes

# 616
  • София
 В Амудия има корабчета за разходка из залива и по реката доста начесто, а 1-2 пъти седмично има по-големи корабчета за еднодневен круиз до Пакси и Антипакси. Те тръгват рано сутрин - около 8:30 - 9ч. и вечер се връщат към 19-19:30ч. Мисля, че минават през Парга, за да се качат от там още хора. Не видях да има водни таксита до някъде.

# 617
  • Пловдив
Ще си потърся брошурата, но по спомен май всеки ден (или през ден) пътуваше корабчето от Амудия до островите. Само че в сравнение с тези от Парга, беше по-скъпо, тръгва и се връща по-рано, а и беше по-малко (за който има проблем с морската болест).
Водни таксита и аз не видях. Каяци по реката имаше и май това беше.
Има наблизо 2 страхотни плажа с плитка и подобна на чай вода, но до тях се ходи с кола.

# 618
Има наблизо 2 страхотни плажа с плитка и подобна на чай вода, но до тях се ходи с кола.
Би ли дала имена или координати?

Иначе от Парга тръгваха в 10 ч. корабчетата за Пакси, но не мисля, че бяха с начална точка Амудия. Пък може някое да е било, те са 3-4.

# 619
  • In the shadows of my mind
Аз отново да питам, някои има ли опит/информация в началото на Юни какво е положението на о-в Лефкада?

# 620
ЕЗК важи една календарна година от датата на издаване. Ако не са променили нещо, но до миналата година беше така. Всяка година се вади нова.  ooooh!

Така е за възрастни, но за лица до 18 години валидността е 5 години  Peace
Да, може само 1 родител да подаде Заявлението във всеки клон на ДСК банк.
Напълно вярно. Аз ходих само аз и ми направиха за двете деца и да техните важат за повече от нашите.

# 621
  • София
Здравейте. Отвори ни се възможност от 13.06 да скокнем до Гърция и в бързината резервирах в Дувас хаус Торони, тук  https://www.booking.com/hotel/gr/douvas-house.bg.html?aid=376395 … 1;highlight_room= Похвалиха ми плажа и понеже мога да анулирам до 30.05 без такси, без да мисля запазих. Може ли някой да каже как са студията, как е разположението, плажът. Всичко ще ми е от полза. Ако не става, да се ориентирам да търся друго. 2 възрасти с дете на 3 години ще сме. Важно ни е плажът да е близо, да е плитък и чист. Вечер не ни е проблем да се придвижваме с кола до близките градчета. Плажът е на първо място. Разбира се огромен плюс е дворът на студията.
Благодаря   bouquet

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 23:05 от self_control

# 622
  • София
Здравейте,

Преди 2-3 дни се върнах от Крит и Санторини и мисля да драсна по няколко реда.
Нямам много време и затова искам да питам:
Това ли е най-подходящата тема (последната за Гърция) или има отделни теми за Крит и Санторини.
Предварително благодаря

ven62, тук е мястото Peace

# 623
Привет! Simple Smile
Не сме ходили до сега в Гърция,но смятаме да отидем за 3-4 дни в началото на юни.Понеже сме с две деца (на 5г. и на 1г.) ми се иска мястото,което ще посетим да не е много далеч,плажа да е подходящ за децата.Четейки вече забравих на колко хиляди места, се очертаха няколко евентуални дестинации,като  силно вярвам,че Вие ще ме насочите към една от тях:
Керамоти
Неа Ираклица
Фанари
Миродато
Александруполи
Благодаря!

# 624
  • Бургас
self_control тези студия не са до плажа и не можете да минете по права линия посока морето, обикаля се доста. Плажът на Торони по общо мнение е дълбок за деца. Аз преди да отида четох мнения че на крачка от брега става 2 метра дълбочина. Миналата година малкия беше на 2 и спокойно си влизаше във морето само с възглавнички ръцете - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205260341568456&se … ype=3&theater
Ако не ви притеснява да ходите до плажа с кола изберете северния залив - Дестиника - там малкия и без надувни средства влизаше - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205260288487129&se … ype=3&theater
Ако имаш други въпроси - насреща съм.

# 625
Важно ни е плажът да е близо, да е плитък и чист. Вечер не ни е проблем да се придвижваме с кола до близките градчета.  
Плажът е огромен и чист, но плитък не е. Плитък плаж има на 1 км северно, в покрайнините на Торони (Дестеника се казва) и на 10 км на юг, в село Каламици.
Къщата - има и по-добри.
В южния край на селото е, далеч от повечето заведения и центъра. До морето са около 100-150 метра, но тъй като Торони е дълго и тясно, пак е от най-далечните от плажа къщи Simple Smile Има и някои други кусури освен локацията.
В Торони иначе има всичко за спокойна почивка с дете - 4-5 ресторанта, няколко магазинчета с основни стоки, крайбрежна алея, голяма детска площадка и т.н Близките по-оживени градове са Сарти и Неос Мармарас, и двете на 20-25 км.

Керамоти
Неа Ираклица
Фанари
Миродато
Александруполи
Александруполи не става за плажна почивка. Всички други са ОК. Най-топла очаквам да е водата в Керамоти и Миродато, тъй като са най-плитки заливите. В този смисъл са най-подходящи за деца.
По повод колко оживени селца са - заведения, магазини, развлечения, редът е следният: Н. Ираклица, Керамоти, Фанари; Миродато е най-убито. Но не си представяй нищо подобно на българските курорти, всичките са тихи и кротки. Ираклица се претъпква през високия сезон, но през юни - не.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 23:31 от Параход

# 626
  • София
Благодаря! Ще търся и други къщи. Лошото е, че вече почти никъде няма места, а с детето ме е страх да търсим на място. Sad Ако се сещате за конкретни предложения, ще съм благодарна.

# 627
Само букинг ли гледаш? Те повечето къщи ги качиха напоследък там, но в линковете на 1-ва би трябвало да има по-голям избор. Разбира се, там става по-бавно, с комуникация по мейл или телефон, евентуално изпращане на капаро.
Мястото е страшно популярно сред българи и други балкански народи, няма безброй къщи за настаняване и може би наистина не е добра идея без резервация (въпреки че ние често така ходим, но не и на Халкидики - на някакви по-екзотични места).

# 628
  • Бургас
Благодаря! Ще търся и други къщи. Лошото е, че вече почти никъде няма места, а с детето ме е страх да търсим на място. Sad Ако се сещате за конкретни предложения, ще съм благодарна.

Дестиника е на 2-3 км, ако къщата ви харесва не се тревожете за плажа. С кола е буквално на няколко минути.

# 629
  • София
Да, букинг гледах. Сега ровя и в сайтовете от първа страница и утре ще им пиша. Дестиника също ще ми е вариант, но ми се иска да не пътуваме всеки ден с колата, че дребус спи следобед и си е неудобство. Тази къща по снимките много ми хареса, най-вече заради дворчето, ама как ще е на живо ... А 150 метра си ги представях като 3-4 мин. пеша, ама май съм зле с разстоянията Grinning

Общи условия

Активация на акаунт