На море в Гърция 2015 - II

• 100 053
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
opelcorsa Благодаря ти за насоките. Hug въпроса е че не знам от къде да започна. Иска ми се къща за няколко семейства с двор, де близо до хубав плаж и не много далеч от България, че децата не могат да пътуват. И не на последно място бюджет 100 лева на вечер.
http://www.ifigenia-apartments.gr/en ето къде бяхме ние на Тасос. Препоръчвам на 100% но цената от 100лв беше за м.септеври. Страхотен безплатен плаж на 200-300м, борови гори над къщата- такъв вечерен хлад, храната хубава има барбекю и детски кът, единствения недостатък за мен- пътуване с ферибота. Е не съм вярвала че може толкова да ме е страх. Децата поне се забавбяваха с мен. Има и доста места за разглеждане по острова но на сина ми му ставаше лошо и не сме разглеждали много-много. Пътуването на отиване беше леко- от Търново през Стара планине и Кърджали- тръгнахме през нощта и стигнахме до ферибота за 8-9 часа доста добре после още около час да стигнем до Скала Потамия. На връщане обаче хванахме септемврийските наводнения и макар че разгледахме Перперикон, който много ни хареса обикалянето на Димитровград отбиването ни от пътя ни дойдоха доста нанагорнище. Тръгнахме към 12ч по обяд и чак в 23.00 се прибрахме. Ние също не сме много попътуванията но това ми се стори поносимо. Очакванията ми бяха за ужасно мрънкане от страна на децата, а и пътя се оказа доста лек без много завои, само от Стара Загора надолу не беше много добър и пътувахме бавно. Доколкото четох от форумите и живеещите в София предпочитаха този път за нашата дестинация.
Едното семейство с нас се наложи да отпътува по-рано заради това че бяха окрали дома им и Ифигения дори върна част от наема. Много мила дама. Мога да пиша много и май все хубави неща. Да не флудвам темата.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 14:11 от opelcorsa

# 601
Аз искам да попитам освен европейска здравна карта, нужно ли е да се направи здравна застраховка за всеки случай? Че дребния доста боледува и искам да се застраховам , ако стане нещо...

# 602
Аз гледам, гледам и не мога да намеря разписание на фериботи от Василики до Фискардо.
Има шанс да ни се провали почивката, стиснете ни едни палци  Praynig

# 603
  • София
Аз искам да попитам освен европейска здравна карта, нужно ли е да се направи здравна застраховка за всеки случай? Че дребния доста боледува и искам да се застраховам , ако стане нещо...

Аз лично винаги правя медицински застраховки, не разчитам на европейската карта, не съм и вадила такава.

# 604
  • Бургас
И аз ние нямаме Европейски здравни карти. ЗА да извадим на децата трябва да сме и двамата родители в Здравната каса - доста неудобно.
Застраховките за 2 възрастни и 2 деца за седмица са около 25 лв.

# 605
  • София
 newsm78Хм, и аз тия дни се запътих да вадя здравна карта на детето поне и се поинтересувах от процедурата.В  клоновете на ДСК се вади и е достатъчен един родител.На детето задграничния паспорт изтича  тази година, така че мисля да не вадя сега ЕЗК а направо догодина с подновения паспорт- ще се покрие 5 годишната давност на двата документа

# 606
  • Sofia
ЕЗК важи една календарна година от датата на издаване. Ако не са променили нещо, но до миналата година беше така. Всяка година се вади нова.  ooooh!

# 607
  • Бургас
Благодаря sssani , нас миналата година ни пращаха в ЗК, която в Бургас е доста на неудобно място и искаха двама родители. Тези дни ще отида да изкарам   bouquet

# 608
  • София
ЕЗК важи една календарна година от датата на издаване. Ако не са променили нещо, но до миналата година беше така. Всяка година се вади нова.  ooooh!

Така е за възрастни, но за лица до 18 години валидността е 5 години  Peace
Да, може само 1 родител да подаде Заявлението във всеки клон на ДСК банк.

# 609
tzvetihc,
на 1-ва страница е пълно с линкове със стотици подобни къщи, в които се отдават студиа. Някои от тях предлагат и цяла вила.
50е за стая е цена, достъпна обикновено в ниския сезон (юни, септември) в близките до България част, където цените са по-високи.

Кайлис,
фериботите Василики-Фискардо можеш да провериш тук, пуснала съм ориентировъчно м. юли.

# 610
  • софия
Параход Благодаря ти.

# 611
Пробвам пак, според запознатите след средата на юни като се има предвид, че е заливче (без да искам прогнози) Аммудиа с прилична температура на водата ли е или със сигурност е студено. Нямам никаква представа Йонийско море как е, а гледам, че е любимо на много хора от темата. Много ще съм благодарна за каквото можете да споделите. Ако знаете дали има водни таксита от там също ще ми е полезно.  Praynig

# 612
Водата в Амудия е по-студена, отколкото в други заливи. Беше студена през август миналата година. Вероятността да е студена през юни е голяма.

# 613
Момичета, към края на септември мислим да направим една почивка. Две семейства сме,и двете с по едно дете на 4г, а ние имаме и малко братче, което тогава ще е на 7мес. Мисля си за Скиатос, Евия, ама ми се ще и да можем да се топнем , ако е хубаво времето. Вие какво бихте ми препоръчали? За настаняване може да е вила, къща,студио, максимум със закуска. Таверничките за обед и вечеря не ги заменям за нищо на света Laughing Laughing Laughing

# 614
  • София
Да, водата в залива на Амудия не е много топла. Предполагам, че е така защото там се влива река.

Общи условия

Активация на акаунт