На море в Гърция 2015 - II

• 99 997
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
Нещо хубаво или нещо лошо за Пефкари на Тасос бихте ли споделили  Rolling Eyes

# 706
  • София
Нещо хубаво или нещо лошо за Пефкари на Тасос бихте ли споделили  Rolling Eyes

Плажът в морето е доста каменист, има 5-6 малки хотелчета, къмпинг и това е.

Днес ще пътуваме до Халкидики, ще се разходим и пренощуваме в Торони, за да огледам заплютите места за почивка в началото на юли на Халкидики и да се реша най-накрая къде точно ще почиваме. Simple Smile

# 707
Здравейте,
някакво инфо за Porto Carass Sithonia.

# 708
Търсих назад мнения за Kalamaki beach hotel и Mediterranean beach resort на Закинтос, но не намерих. Бил ли е някой там?

# 709
# 710
Здравейте,
някакво инфо за Porto Carass Sithonia.
Ето тук има http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=792772.15

# 711
Здравейте!
Резервирахме за началото на юни в Керамоти!
Имам и аз няколко въпроса:
Ще ни трябват ли някакви репаленти,и ако да,може ли някой да ми препоръча нещо ефикасно?(С две деца сме,едното бебе и миналата година в Поморие ги изядоха направо)
Ще са ни нужни ли акваобувки ?
По магистралите,които ще ползваме,плаща ли се?Колко?(Ще минем през Кърджали)
Ще съм Благодарна ,ако някой се включи с лични впечатления! Simple Smile
Благодаря Ви!

# 712
  • София
Хубаво е да носите репеленти в Керамоти. Според мен най-ефикасни са тези с течност за включване в контакта. Не е необходимо да ползвате акваобувки.
За пътя от Кърджали не мога да кажа дали се минава по магистралата.

# 713
Пътят през Кърджали е много добър. Ако минавате през Асеновград за Кърджали има един участък (проход) с доста завои и неравности, но не е кой знае колко дълъг. Не е и много натоварен, което смятам за важно. Пътувала съм четири пъти по това трасе - никакъв проблем, природата е красива и има отбивки за почивка. От Кърджали до Маказа пътят е нов, без дупки и също приятен за пътуване. Разбира се не е магистрала, все пак това са Родопите. На КПП Маказа се минава сравнително бързо, дори и да има опашка. Миналата година по майските празници в 9,00часа сутринта чакахме 20мин., а на връщане в 18,30 часа - около час. От Маказа до магистрала "Егнатиа Одос" пътят е перфектен. Аз лично препоръчвам този маршрут.

До Керамоти по магистралата има един ТОЛ. Таксите миналата година бяха мисля 2,40Е за лек автомобил.

# 714
Пътят през Кърджали е много добър. Ако минавате през Асеновград за Кърджали има един участък (проход) с доста завои и неравности, но не е кой знае колко дълъг. Не е и много натоварен, което смятам за важно. Пътувала съм четири пъти по това трасе - никакъв проблем, природата е красива и има отбивки за почивка. От Кърджали до Маказа пътят е нов, без дупки и също приятен за пътуване. Разбира се не е магистрала, все пак това са Родопите. На КПП Маказа се минава сравнително бързо, дори и да има опашка. Миналата година по майските празници в 9,00часа сутринта чакахме 20мин., а на връщане в 18,30 часа - около час. От Маказа до магистрала "Егнатиа Одос" пътят е перфектен. Аз лично препоръчвам този маршрут.

До Керамоти по магистралата има един ТОЛ. Таксите миналата година бяха мисля 2,40Е за лек автомобил.
   bouquet

# 715
Здравейте, имам нужда от малко помощ за Кефалония, по-скоро практични въпроси. Виждала съм в темата, но ми е трудно да открия това, което ме интересува, а в края на месеца синът ми ще пътува с приятели натам.

1. От къде се взима ферибота за там. Мисля, че това е ферибот, който спира на Лефкада и след това на Кефалония. Ако има линк към ферито за разписание? Трябва ли да се букват билети предварително - ще бъдат няколко коли.

2. По пътя до там има ли ТОЛ такси? Има ли възможност за избор на път /т.е. ако има, кой е за предпочитане/.

3. Едната кола е с газ, как седи въпроса със газ станциите?

Благодаря предварително!

# 716
1. От къде се взима ферибота за там. Мисля, че това е ферибот, който спира на Лефкада и след това на Кефалония. Ако има линк към ферито за разписание? Трябва ли да се букват билети предварително - ще бъдат няколко коли.
Благодаря предварително!
Три са. Единият наистина тръгва от Лефкада, а не спира там. Лефкада е остров, свързан със сушата с мост - минавате с колата, пресичате цяла Лефкада и хващате ферибота във Василики. На Кефалония спира във Фискардо в северната част на острова.

Вторият е от едно градче на сушата - Астакос, той има междинна спирка на Итака, в Кефалония спира на Сами. Има и фериботи Василики-Сами, на същата компания, но са само през уикенда.

Третият е чак от Пелопонес, от Килини до Порос на Кефалония, не мисля, че има нужда да ходите чак дотам, ако не комбинирате със Закинтос или северен Пелопонес. Предимства и недостатъци на всеки от трите маршрута са обсъждани многократно назад в темата. Цените са горе-долу едни и същи.

Разписания има в сайтовете на 1-ва страница, аз лично ползвам www.gtp.gr. Резервации никога не сме правили, за няколко коли не знам какво да посъветвам. Може би не е лошо.

Тол такси има по магистралата Виа Егнатия, не са нещо особено - 10-12 евро общо. Няма алтернативен път, освен през планината по стария път, което не виждам защо някой би си го причинил Simple Smile Можете да променяте маршрута, след като слезете от Егнатия - да минете по крайбрежието покрай Парга и Превеза (ако ползвате ферибота от Лефкада) или във вътрешността през Филипиада и Арта, ако ловите на Астакос. Общо взето дребни детайли са кои ще хванете, все не е магистрала.

Сайт с газ-станциите в Гърция също имаше на 1-ва, но тъй като не сме имали никога такава кола, не съм се интересувала в подробности, както и дали е актуален.

ЧЕТЕТЕ 1-ВА СТРАНИЦА, МОЛЯ! ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ОТГОВОРИ НА МНОГО ОТ ВЪПРОСИТЕ СИ!
ПОЛЗВАЙТЕ И ТЪРСАЧКА ИЛИ ГУГЪЛ!

# 717
Нашата кола е регистрирана на майка ми, която е инвалид.
Трябва ли пълномощното, което има съпругът ми, да го преведем на гръцки или английски?
 За пръв път излизаме с тази кола в чужбина.  Rolling Eyes

# 718

3. Едната кола е с газ, как седи въпроса със газ станциите?

Газта в Гърция е чувствително по-скъпа от България. Миналата година на Лефкада беше нещо от рода на 0.90 евро. Освен че са нарядко бензиностанциите с газ. По наши сметки да караме на бензин, зареден в България излиза все едно да зареждаме газ в Гърция. Газ последно зареждаме преди границата. Тази година нямам наблюдения над цените на горивата в Гърция още, но предполагам, че са подобни на миналогодишните.

# 719
здравейте, търся мнение ако някой е ходил или виждал тези апартаменти :
https://www.facebook.com/maritsasrooms.gr
http://www.maritsasrooms.gr/
пише че са много близо до плажа, само не разбрах дали има улица преди ивицата..аако някой може да помогне нека пише! благодаря !  Simple Smile

намират се в началото на ставрос от към врасна
малко е тип кошер    но е на първа линия

Общи условия

Активация на акаунт