ДУБАЙ 9-та тема

• 84 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Надявам се да има и други за полета на 15.05.освен нас двамата, ако са и за Ситимакс Ал Барша -още по-спокойна ще бъда Simple Smile Simple SmileSimple Smile! Praynig

# 211
Ние летим на 22 май с Уиз и сме в Ла Вила Нажд Хотел в Ал Барша.

# 212
  • тук-там
Ние летим на 22 май с Уиз и сме в Ла Вила Нажд Хотел в Ал Барша.

Ние сме на 25. Peace

# 213
Резервирахте ли си сафаритата, че аз още се чудя на ваучерите от кобонати с коя фирма точно да купя.

# 214
  • тук-там
Резервирахте ли си сафаритата, че аз още се чудя на ваучерите от кобонати с коя фирма точно да купя.

Ние се отказахме. Нещо не ни е тръпка оф роуда.

# 215
Здравейте, тази нощ се прибрахме и всичко мина чудесно Simple Smile ще разкажа подробно само малко време да ми остане Wink
Бих препоръчала със сигурност Arabian nights с ваучер от книгата ще Ви излезе малко по-скъпо (300 дирхама + ваучера), но си заслужава. Идват да те вземат от хотела направо с джипа (колите са им много нови) и имат собствен лагер (не бяхме повече от 100 души), организацията, програмата и храната беше без забележки. И аз много се чудех преди да заминем, но ican много ми помогна и сега не съжалявам. С ваучерите от сайтовете ще чакате на някое сборно място, от което ще ви
 вземат с едно малко бусче и после ще Ви прехвърлят преди пустинята по джиповете. После от няколко фирми ще сте в един камп и може да се чака много на опашки, а и има някой отзиви за лоша храна там в tripadvisor. Но ако решите за този вариант поне гледайте тойотите да са по-нови, за по голяма сигурност. Наистина много ги експлоатират и риска не е толкова малък.

За столчетата за кола едва ли ще ви глобят, но ако водехме нашето дете аз нямаше да рискувам. За 5 годишно дете за мен повдигаща седалка е достатъчна, иначе колана ще го пререже. В Дубай карането е меко казано кошмарно. Мислех си, че не може да е толкова зле, но надмина всякакви мой очаквания. Силно препоръчвам на хора, които не са опитни шофьори да не се наемат. Аз смятах, че в Германия е много натоварено, а движението в София днес ми се стори просто смешно. Мъжът ми има хиляди навъртяни километри в Европа и му беше много напрегнато, а ако трябваше аз да карам просто щях да се откажа. Виж в Абу Даби и Шаржа не е така, там шофьорите спазват ограниченията, отдават ти предимство и не те секат. И още един съвет избягвайте Шейх Зайед Роуд - първо е най-големият булевард там и излизането е много трудно и второ задръстванията стигат по 15 км на 8 ленти в платно.
В крайна сметка нямахме проблеми всичко мина благополучно - пътуването с кола много натоварва, но все пак е несравнимо удобство. Убедих се тотално в две твърдения от форума "Дубай не е за пешеходци" и "разстоянията наистина са огромни и не можеш да си ги представиш преди да ги видиш"!

Питайте нещо конкретно ако мога да помогна и при първа възможност ще опиша нашето пътуване Simple Smile

# 216
Ние също сме с полета на 15-и, 5 човека и 2 бебока Simple Smile
Иначе предишния път бяхме с метро сега взимаме коли...
Някой да е имал проблеми с купоните за бурж ал араб...пробвахме с кредитни карти, дебитни карти, дори си направих CashU aкаунт и пак не мога да ги купя....писаха ми тия глупаци, че причината е заради факта, че опитваме да купим ваучери от друга държава.
Кажете тези които сега сте се върнали кои плажове са хубави за посещение? Искам да отидем на този на марината и някой около бурж ал араб...дайте предложения

# 217
Кажете в крайна сметка от коя страна е най-добре да се седне в самолета като си с лице към пилотната кабина гледано отвътре в самолета, някои пишат отляво, други- отдясно...

# 218
Няма значение Simple Smile
От едната страна виждаш палмата от другата бурж калифа.....а и самолета се завърта и виждаш и двете....едното за по кратко ама не помня кое

# 219
Кажете в крайна сметка от коя страна е най-добре да се седне в самолета като си с лице към пилотната кабина гледано отвътре в самолета, някои пишат отляво, други- отдясно...

от дясно се вижда палмата и Бурж ал Араб

# 220
Кажете тези които сега сте се върнали кои плажове са хубави за посещение? Искам да отидем на този на марината и някой около бурж ал араб...дайте предложения
[/quote]

За плажовете мога да потвърдя, че най-хубавия според нас е Ал Мамзар парк и то единствено 3тият плаж.
На Марината са едни огромни кранове и не бих казала, че е хубаво. Само Ал Мамзар и 5тият плаж от Ал Мамзар парк за мен са канал, а не море. Също ни хареса и плажа до Бурж ал Араб по табела там се води Umm Sequim 2. По ивицата на Джумейрата са едни безумни строежи и ние пробвахме от две места да влезнем, но беше затворено и дори от някъде да може пак ще е гадно заради строежите. По палмата плажовете са едно блато и в момента, в който стъпиш се усеща едно лигаво, тинясало нещо, което разнася ужасна воня. И като изключим опитите за различните плажове всъщност бяхме два пъти на Ал Мамзар 3 и два пъти на Umm Sequim 2. Нещо което не бях срещала като описание е за приливите и отливите им. Те са значителни, а не като при нас. Първия път и на двата плажа беше страхотно, но после единият ден имаше прилив и на три крачки от брега ставаше много дълбоко, а на следващия на три метра навътре се беше отдръпнало морето и после много навътре беше плитко. Но като цяло ако изключим палмите на единия плаж и гледката на другия към Бурж ал Араб не бих казала, че плажовете са нещо впечатляващо и да са силната страна на Дубай.

При нас не се виждаше почти нищо, просто градът беше потънал от една леко мъглива пясъчна покривка. Иначе по силуети от лявата страна се виждаха май повече неща или поне тези от дясно казваха, че нищо не виждат Wink

# 221
  • Варна

Ако се седне отляво - виждаш целият град (Бурж Халифа, Бурж Ал Араб, дори осветените магистрали).
Ако се седне отдясно - виждаш палмата и при завоя Бурж Ал Араб. Останалата част е тъмна, тъй като си над водата.

Най-лесно е да си предствиш, че самолетът при кацане се движи успоредно на брега-отляво е сушата, а отдясно е морето. Тъй като на сушата има доста добре осветени сгради и пътища, според мен е по-впечатляваща гледката. Палмата не е толкова ярко осветена и може би затова от въздуха не се откроява много.

# 222
  • sofia
Аз Палмата не я видях, от ляво обаче се виждаше страхотно

# 223
Благодаря ви, ориентирахте ме.

Скоро някой да е ходил в Кавали Клуб? Дали все още вторник е лейдис найт, че в сайта им не пише. Мислим да идем без резервация към 21.30-22ч.

Редактирам се, май вече е в неделя. Ама дали има вход, не пише.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 10:38 от ivelina666

# 224
  • София
Здр. Имам едно бързо въпросче. Трябва да си извадя карта за плащане. Каква да е тя? Visa или Mastеrcard.
Разбрах че Maestro няма да ми върши работа.
Какво ще кажете за този хотел - Dubai Youth Hotel? Гледам, че е изгодна цената. Ние сме трима възрастни. Една семейна двойка и една позната ще е с нас. Мислим да спим заедно в една стая.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 09:24 от dyndla

Общи условия

Активация на акаунт