ДУБАЙ 9-та тема

• 85 046
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте!
Имам нужда от съвет.  newsm78
Приятелят ми, който е шотландец, в момента работи в Дубай. Планираме аз да отида за 1 седмица при него, но силно ме притеснява законът в Дубай, който забранява преспиване в една стая от неомъжени двойки.
Той е отседнал в Savoy Park, бихте ли ми дали съвет дали трябва да лъжем че сме женени, или по-добре изобщо да не се наемам да ходя при него? В момента се чувствам объркана и наплашена, така че ще ми е много ценна помощта ви
  bouquet

Не се плаши!!! Не познавам хотела, но в х-л Сити Макс Ал Барша, никой не гледа за еднакви фамилни имена. Няма да ви искат и свидетелство за брак, я. Wink И аз с мъжа ми сме с различни фамилии, но досега в Дубай не сме имали проблеми. Вече два пъти.  bouquet

# 196
Наши приятели, които живеят заедно без да имат брак вече 2 пъти ходят в Дубай и спят в една стая без проблеми.

# 197
  • sofia
И аз нямам брак, двойката, с която бяхме също.
Изобщо, тръгвай, няма да има проблем. Той защо не попита в хотела?

# 198
  • Sofia
Съветвам ви да питате директно в хотела. Проверих сайта им и там не намерих такова инфо, но като влезнах в Booking, там пише това:

Сравних с информацията и за други хотели, но не на всички изписват подобно правило. На всички хотели от тази верига обаче си го пише ясно като слънце. 

# 199
Здравейте!
Имам нужда от съвет.  newsm78
Приятелят ми, който е шотландец, в момента работи в Дубай. Планираме аз да отида за 1 седмица при него, но силно ме притеснява законът в Дубай, който забранява преспиване в една стая от неомъжени двойки.
Той е отседнал в Savoy Park, бихте ли ми дали съвет дали трябва да лъжем че сме женени, или по-добре изобщо да не се наемам да ходя при него? В момента се чувствам объркана и наплашена, така че ще ми е много ценна помощта ви
  bouquet

в такива случаи се пита хотела директно, но тея хотели които имат това правило за главно в дейра
дразни им и ше разбереш, спомени че сте от различни държави, не за друго ама да не си помислят, че си от колежките  Laughing Laughing Laughing

# 200
Няма ли кой да помогне с отговори на въпросите ми...

2. От къде се купуват предплатените мобилни карти, някой спомена че за 25 дирхама има туристически пакети, които са за 1 месец?
3. Някой да е карал джет на ал мамзар, защото гледам някаква супер оферта за 30 евро 1 час което е много евтино спряко цените тук....
4. Може ли някой да ми обясни при резервирането на кола какво се плаща, какво ти блокират, колко трябва да имаш в картата и като цяло цялата процедура....
5. Кой ресторант е хубав и по-евтин от тея около фонтаните? Ние бяхме на TGI Friday и за два хамбургера и 1 голяма вода платихме около 70-80лв.
6. Има ли някой който дава коли под наем по-евтино? Навсякъде по света има разни хора които си дават колите под наем за доста по-малко пари?

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 23:32 от dream1984

# 201
  • sofia
За колите съм писала в моя разказ от февруари.
Предплатените карти от летището или Мол

# 202
  • Пловдив
Може ли някой да ми каже има ли изискване в Дубай децата да се возят на детски столчета за кола и спазва ли се стриктно? Биха ли ни глобили, ако детето е вързано само с колан? newsm78

# 203
И мен ме интересува това за детските столчета дали е задължително, за да знам като наемем колата дали да искаме и столче /детето е на 5 г/.

# 204
5. Кой ресторант е хубав и по-евтин от тея около фонтаните? Ние бяхме на TGI Friday и за два хамбургера и 1 голяма вода платихме около 70-80лв.
Ние си харесваме Social House и предимно там сме сядали, като искаме гледка към фонтаните. Дали е евтин не мога да преценя, на мен цените са ми горе-долу еднакви във всички ресторанти, изключая Бурж Ал Араб.
Pier 7 мога също да препоръчам на Марината, избор от заведения с невероятна гледка.

# 205
  • Пловдив
И мен ме интересува това за детските столчета дали е задължително, за да знам като наемем колата дали да искаме и столче /детето е на 5 г/.
Проблемът е, че наемът за столчето е колкото половината наем за колата  #2gunfire

# 206
Да, точно. И аз затова се чудя. Дано някой, който знае се включи.

# 207
Проблемът е, че наемът за столчето е колкото половината наем за колата  #2gunfire

ето линк към статията със закона за седалките  http://www.expatwoman.com/dubai/monthly_families_buckle_up_children_6438.aspx

до 9кг. - в столче,обратно на посоката на движение
За деца до 36 кг или 145см - задължително столче
Глобата е 400АЕД
За седящите отзад също е задължително да слагат предпазен колан

# 208
Аз доста се рових вчера по въпроса и писах и на Тити, която живее в Абу Даби и тя ми каза, че няма влязъл в сила закон, задължаващ детското столче, а само това децата да са на задната седалка с колан. Но заради сигурността ме съветва да си наема или купя поне повдигаща седалка от Карфур например, струват около 70 дирхама.
От Юропкар, от които съм наела колата ми отговориха първо, че трябва да имам столче, а после ми писаха пак, за да ми кажат, че не е задължително.
А в тази статия, която Милето88 показа, пише че деца до 12г. е задължително да използват колани ИЛИ столчета и че полицията следи за столчета при бебетата и за колани при деца до 12г.
Тоест аз разбирам, че е желателно да се използват столчетата при по-големите деца /не бебета/, но не могат да те глобят, ако детето ти е с колан и е на задната седалка. И най-вероятно ще последвам съвета на Тити да си купя от Карфур седалка.

# 209
  • sofia
За колана на задната седалка - ние не сме ползвали и не сме имали проблем, което не значи, че е правилно

Общи условия

Активация на акаунт