ДУБАЙ 9-та тема

• 84 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Знае ли се какво строят там?
Миналата година беше ужас заради линиите на трамвая, би трябвало него да са го пуснали, нали?

# 241
Коя фирма си избра за сафарито? Че за повечето чета все негативни отзиви в трипадвайзър и все още умувам  newsm78

След дълго умуване се спряхме на Arabian Eagle Tourism.. за всички фирми има негативни коментари,та просто стреляхме в тъмното Grinning

# 242
Да, трамваят е пуснат вече. И крановете са в морето, но като си на плажа реално гледаш тях, а не назад сградите като на снимката. И толкова спокойно място без хора по плажа не видяхме.

# 243
  • София
dusty, благодаря за чудесният разказ!
 Имам въпрос относно ваучерите от ентертейнър бук. Да речем, че успея да си закупя такъв от e bay. Никога не съм пазарувала от този сайт, но гледах  ваучер за Aquaventure има само  child admission за около  GBP 7, което  пак си е оферта /иначе детето, което е на 8г, плаща вход на същата цена като възрастен/. Правилно ли съм разбрала?

# 244
dusty, благодаря за чудесният разказ!
 Имам въпрос относно ваучерите от ентертейнър бук. Да речем, че успея да си закупя такъв от e bay. Никога не съм пазарувала от този сайт, но гледах  ваучер за Aquaventure има само  child admission за около  GBP 7, което  пак си е оферта /иначе детето, което е на 8г, плаща вход на същата цена като възрастен/. Правилно ли съм разбрала?

Доколкото виждам на сайта им за деца под 1,20 м високи е 160 дирхама и над тази видочина 205 дирхама, а възрастен 250 дирхама. Иначе ваучери има и за възрастни, които са на принципа плащаш един билет и получаваш втори за същото в същия ден безплатно -така двама възрастни влизат на цената на един. За детските незнам дали е същата логиката, би трябвало и те да са така при две децата.

# 245
Миналата година беше ужас заради линиите на трамвая, би трябвало него да са го пуснали, нали?
Строи се до Хилтън, също така от лявата страна на плажа изграждат нещо като изкуствен полуостров върху който ще има хотел (видяхме макет в един от моловете).
Развалят пейзажа тия строежи и кранове, но какво да се прави...  Rolling Eyes
Особено това до Бурж Ал Араб, добре че миналата година ги нямаше, иначе щяхме да си развалим впечатленията.

# 246
Мами, които пътувате с хомеопатични със самолет, къде ги слагате в ръчния или чекирания багаж, в алуминиево фолио ли? Имам 30 шишенца под формата на капки и отделно толкова на гранулки на Боарон. За пръв път ще пътуваме с детето и ми се иска всичко да взема, че знам ли.

# 247
  • Берлин
Аз слагам всякакви лекарства в чекирания багаж. Имаше по-напред инфо за разрешени/забранени лекарства, порови се. Иначе в ръчния досега не съм присъствала на случай на някого да правят проблеми. И защо алуминиево фолио?

# 248
Защото хомеопатичните не трябва да се облъчват, трябва да стоят далеко от магнитни полета и т.н. И минавайки през скенера, алуминиевото фолио казват, че защитавало, но аз се притеснявам после да не станат безполезни и да нямат ефект, пък не можем без тях.

# 249
Строи се до Хилтън, също така от лявата страна на плажа изграждат нещо като изкуствен полуостров върху който ще има хотел (видяхме макет в един от моловете).
Развалят пейзажа тия строежи и кранове, но какво да се прави...  Rolling Eyes
Особено това до Бурж Ал Араб, добре че миналата година ги нямаше, иначе щяхме да си развалим впечатленията.
Не звучи добре Rolling Eyes
Не намерих в нета снимки, така че явно на място ще ги видим крановете.

Ивелина, ако хомеопатичните ти лекарства са течни и са в контейнери под 100ml, можеш да ги вземеш в ръчния багаж. Ако са над 100мл ще ти трябва преведена рецепта от лекуващият те доктор.
Общо всички течни, гелообразни и аерозолни продукти не трябва да надвишават 1000мл (1л).
Не съм чувала за притеснения от скенер... Ако те притеснява рентгена, предполагам, че можеш да помолиш проверяващия офицер да не минават през него с оглед на това, че са хомеопатични лекарства. Дали обаче ще позволи едва ли някой може да каже Rolling Eyes

Можеш да видиш тук ЛИНК, че 3-4 облъчвания не биха били проблем, така че не го мисли много и ги носи, където ти е по-удобно.

# 250
Шишенцата ми са по 20мл, но нямат етикети и да не ги помислят за нещо опасно, това ме притеснява. Ох, ще помисля още малко, утре летим  newsm78

# 251
Шишенцата ми са по 20мл, но нямат етикети и да не ги помислят за нещо опасно, това ме притеснява. Ох, ще помисля още малко, утре летим  newsm78
Наложително ли е да са с теб по време на полета? Той не е много дълъг - 5 часа и половина май беше от София...

Аз бих ги сложила в чекирания багаж Peace

# 252
Здравейте дами!

Нова съм във форума и в темата. Случи се така, че утре тръгваме за Дубай. А подготовката ни е почти несъществуваща.

Имаме резервация за Burj Khalifa. Но освен това - нищо друго не сме планували. Ще пропуснем сафарито със сигурност. Искаше ни се обаче, да направим някакъв нощен круиз около палмата. И като цяло сме там от 22 до 25 вечерта. Хотелът ни е citymax al barsha.

Ще препоръчате ли нещо структурирано на кратко, което може да се вмести в тези 3 дни и една вечер. Става въпрос за екскурзията на две дами.

Благодаря ви!!!  Wink Wink Wink

# 253
Здравейте дами!

Нова съм във форума и в темата. Случи се така, че утре тръгваме за Дубай. А подготовката ни е почти несъществуваща.

Имаме резервация за Burj Khalifa. Но освен това - нищо друго не сме планували. Ще пропуснем сафарито със сигурност. Искаше ни се обаче, да направим някакъв нощен круиз около палмата. И като цяло сме там от 22 до 25 вечерта. Хотелът ни е citymax al barsha.

Ще препоръчате ли нещо структурирано на кратко, което може да се вмести в тези 3 дни и една вечер. Става въпрос за екскурзията на две дами.

Благодаря ви!!!  Wink Wink Wink
Ах, че хубаво Laughing
Ето нещо набързо от мен:

22.05
Пристигане и настаняване в хотела.
Хапване и разходка в Mall of the Emirates

23.05
Сутринта с такси до Madinat Jumeirah.
Там може да седнете да пиете кафе, но навън е доста горещо и влажно...
После на плажа до Burj Al Arab, ако искате снимки с хотела и да се попечете.
После с такси до Dubai Mall -аквариума, хапване, разходки, шопинг (има супер промоции!)
Dubai Fountains (следобед са в 1:00pm и 1:30pm, а от 6:00pm до 11:00pm са на всеки час),
Burj Khalifa (125 AED),
Boulevard Bus Tour (10AED),
The Dubai Fountain Lake Rides (65 AED; 5:45pm – 11:30pm ),
питие в бар:
At.mosphere Lounge
Level 43
Neos
Alta Badia Bar
Метро до хотела

24.05
Метро до Dubai Marina и Jumeirah Beach Residence(JBR). Това е моят район.  Heart Eyes
Ако можете да отидете по-рано сутринта ще е супер.
Вижте The Walk, можете да хапнете шаварма в Dubai Marina Mall и да се разходите в района.
Ако не ви се ходи в Дейра и Бур Дубай (старите части), можете да си останете на плаж и после разходки.
Ако ви мързи да ходите, можете да хванете Water Bus, който ще ви разкара в Марината (2AED е билета).
Можете да хванете ферибот, който обикала почти цялата палма (около Атлантис) и ви връща пак в Марината. Мисля, че тръгваше в 9:00 и 11:00 и струва 50AED.
Вижте Cayan building - най-високата сграда с 90-градусово усукване в света.
Ако ви се оставя за обяд, пълно е с ресторанти и ресторантчета. Ако искате нещо по-така,препоръчвам The Observatory.

Ако ви се ходи в Дейра и Бур Дубай, можете да хванете ферибота, който тръгва в 11:00 Dubai Marina Mall - Al Ghubaiba и струва 50AED.
С него от Марината минавате по цялото крайбрежие (можете да излизате и да се снимате) и отивате до Al Ghubaiba.
Наблизо са Старият пазар, къщата на Шейх Сайд и Ал Фахиди Форт.
В Бур Дубай сте, така че си хващате лодка (abra) и прекосявате Dubai Creek  (1AED е билета) и вече сте в Дейра.
Там можете да обикаляте и разглеждате. Пазара за злато също е там.
От Дейра с метрото можете да спрете на Dubai Mall за фонтаните, да хапнете и после пак с метрото до хотела.

25.05
Можете да отидете до Atlantis The Palm. После ако сте с  Wizz Air, не пропускайте Ibn Battuta Mall., който ви е по пътя за летището.

Аз лично бих пропуснала Бур Дубай и Дейра и бих останала цял ден в Дубай Марина и JBR  Grinning
Весело изкарване и много да се забавлявате. Дубай е чудесен Heart Eyes

# 254
Барелина,
Ето снимки:
плажа откъм Хилтън https://www.dropbox.com/s/n8jvd640unjipzt/IMG_1096.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mk6is5nk8r7wfab/20150501_160339.jpg?dl=0
от ляво https://www.dropbox.com/s/watt4n3rx8uqrei/IMG_1111.JPG?dl=0

Препоръка - избягвайте плаж в петък, тогава абсолютно всички са почивка и аз толкова много народ на едно място не бях виждала  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт