ДУБАЙ 9-та тема

• 85 552
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
За тези, които предвиждат посещение на Global Village - през следващите месеци няма да работи (вече е затворен и отваря чак на 3 ноември). Писах им и това е отговора им от днес:

Thank you for contacting Global Village.

Regarding your inquiry, kindly note that Global Village 19th season 2014-2015 ended on Saturday 11th April 2015. Global Village will remain closed until it open its gates to guests for its 20th season 2015-2016 starting 3rd November 2015 until 9th April 2016.

# 91
Има ли по евтини коли от тези на уиз? Нещо не намирам по евтини цени. Най-евтините ми излизат 230лв за една седмица, а ни трябват две

# 92
Имам няколко въпроса. Преди да ги задам уточнявам че сме били в дубай сега отиваме за втори път Simple Smile
Въпросите са ми за плажовете.
Влезнах тук http://www.lonelyplanet.com/united-arab-emirates/dubai/things-to … ai-s-best-beaches и виждам  няколко плажа и ми се иска да отидем на някой който е близо до бурж или до марината но знам че някои са платени или че е много скъпо. Миналия път ходихме на Ал Мамзар който е страхотен но е много далече и на Джумейра бийч, но си мислех че този плаж е този до бур ал араб и отидохме защото исках да си седиме на плажа и да гледаме бурж ал араб а вместо това бяхме супер далече от него и той почти не се виждаше.......Ние сме до Mall of emirates но сме с коли и не ни пречи....

А другия въпрос е за MADINAT JUMEIRAH - “Арабската Венеция”. Миналия път въобще не отидохме там или всъщност бяхме но само се разходихме по алеята около водата и дори незнам дали това е което си мисля....Помня че искахме да седнем в някой ресторант но цените бяха шокиращи  Laughing
Та въпроса е готино ли е да се вземе лодка там, колко време трае пътуването, за колко човека е лодката и колко парички е?

# 93
dream1984, когато аз търсех преди около месец най-евтиният вариант ми излезна през уиз.

За разходката с лодка по "арабската Венеция" всички, които са писали в темати са доволни, но винаги е въпрос на лично усещане. Цената е AED 75 за възрастен и AED 40 за дете и се заплаща на място. Обиколките тръгват на всеки 20 минути. Всеки тур e дълъг 20 минути и се настанят не повече от 10 души.

Относно плажовете и аз много се надявам някой, който е ходил да ги опише, за да е по-лесно за всички ни.
Това, което аз съм намерила като информация е:

1.   Al Mamzer Beach park (има 5 плажа с парк)
Sun - Wed: 8 a.m. - 10 p.m.
Thu - Sat, official holidays: 8 a.m. - 11 p.m.
General admission: AED 5
Admission per car: AED 30
(Вход – 5 дирхама на човек, ако влизаш с кола – 30 дирхама – независимо колко хора са в колата)
Понеделник и сряда – само за жени

2.   Al Mamzer Beach
Публичен – безплатен, непосредствено преди входа на Ал мамзар парк.

3.   Jumeirah Beach Park - затворен до 2016г.!!!
Daily: 8 a.m. - 10:30 p.m. (11 p.m. on Thu and Fri)
General admission: AED 5
Admission per car: AED 20

4.   Jumeirah Public Beach
отворен всеки ден от 7:00-22:30. Понеделник е запазен само за жени и деца.
Входна такса на човек - 5 дирхама.

5.   Umm Suqeim / Burj Al Arab Open Beach
обществен, безплатен и най-близко до Бурж Ал Араб. От там са най-популярните снимки на плаж с фон - Бурж Ал Араб.

6.   На марината и JBR- не са ми ясни
обществен и платен, но къде кой е не мога да разбера

7.     Платени, ето тук има 10 платени плажа с цени от 75 до 750 АЕД:
http://www.timeoutdubai.com/gallery/32172-10-top-dubai-beaches?i … e=10#.VS4xIPmUfxU

# 94
Мен ме интересува безплатната част на плажа на Марината - може ли човек да си занесе собствен чадър или е забранено?
Помня, че платената част беше скъпичко.

# 95
  • Варна
dream1984, в MADINAT JUMEIRAH  има кафе на Коста. Гледката от там е приятана. Може да пиете кафе там, а и цените не са много високи. 

# 96
  • Русе
Това са снимки на плажа на Марината до хотел Хилтън. Септември месец на 40гр имаше чадъри за 25 дирхама, също може да ползваш и собствен такъв.

# 97
Благодаря!
Точно там пред Хилтън най-много ни хареса и си го набелязахме за следващия път, но не знам защо ми се въртяха цени от 175 дирхама на ден за чадър и шезлонг.... най-вероятно греша.
Също така не бях обърнала внимание дали има хора да си носят техни чадъри.

# 98
  • тук-там
Скрит текст:
Това са снимки на плажа на Марината до хотел Хилтън. Септември месец на 40гр имаше чадъри за 25 дирхама, също може да ползваш и собствен такъв.

Значи да гледаме къде са "шарените" чадъри. Laughing Че на нас ни е на една ръка разстояние....
Моля те, кажи, че и шезлонги дават. Praynig

# 99
  • Русе
Дават шезлонг. Мисля,че струваше 20дирхама. Peace

Но ние не сме вземали, защото бяхме само във водата.

Но не знам дали, когато ще ходите ще има тези чадъри. Защото никой в темата, който е ходил не е виждал тези чадъри. Според мен са ги извадили заради горещото време. Даже ни даваха бонус хавлиени мокри ароматизирани кърпи да се охлаждаме.  Laughing

# 100
Имало ги е тези чадъри, сега си прегледах старите снимки и са там  Peace

# 101
А на плажа на Марината може ли някъде да се паркира безплатно и освен за чадър има ли някаква такса вход за плажа?

# 102
И аз се включвам в питането за плажовете. Има ли по-евтини чадъри на плажовете на Марината, че сме там в апартамент?
Включила съм вече обратното броене -   13-ти наближава  Laughing

От кой сайт резервирахте апартамента на Марината?

Ще се съм благодарна за препоръки на апартаменти там, удобни за 4-ма.

# 103
Ние сме през airbnb, ползвала съм ги в други държави и съм доволна.

# 104
  • Düsseldorf
Пак привет, явно никой не е ходил на сафари с ваучер, или поне не пише тук, но да питам поне някой ползвал ли е някоя от следните агенции, за които има ваучери в Кобонати:

Desert Springs Tourism

Phoenix Tours

Arabian Sand Tours

Al Ghubaiba Tourism

Ще съм мн. благодарна за отзиви!

Общи условия

Активация на акаунт