ДУБАЙ 9-та тема

• 85 658
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря ви много! Видях по-назад, че даже сте разработили програма за такива кратки пътувания и ще я взаимствам  Flutter
Жегата сякаш не ме плаши много- от Варна сме и не сме затъжени за плаж въпреки, че ще го посетим задължително колкото да се каже, че сме били.

За хотели набързо погледнах офертите на Pride i Citymax през Agoda дава по-добри цени, отколкото Букинг. Общо взето  1000лв за двамата с Уизеър за 4 дни в Дубай с полет и нощувки ми се струва супер офертичка. Само, както казва колежката ми, периода е такъв, че все едно Германец да дойде на почивка на Златните през Февруари- освен на закрито другаде не можеш да седиш.  Joy

На кои дати летите?
Аз също съм за август месец. В момента най-евтината оферта, която изкара е за Sheraton Deira Dubai 350 лв за двойна стая за 4 нощувки/5дни.

CitySeasons Deira ****
 Премиум стая
10 авг. — 14 авг.
Цена за 4 нощи:
BGN 515

Warwick Dubai ****
 Делукс стая
Цена за 4 нощи:
BGN 689

Sheraton Deira Dubai ****
Без екстри
BGN 345
Днешната
Изгодна оферта

Hilton Creek *****
Цена за 4 нощи:
BGN 860

Sheraton Creek Hotel and Towers *****
Цена за 4 нощи:
BGN 750

Delmon Hotel 3***
Цена за 4 нощи
Двойна стая с 2 отделни легла / спалня БЕЗПЛАТНО анулиране - ПЛАТЕТЕ ПО-КЪСНО
BGN 285

Ако се разровиш в booking, (само че трябва да си влязъл в профил, от който имаш правени резервации)
ще ти изкара много изгодни оферти, а понякога показва Тайни оферти, при които сваля 100-300 лв от цената.
Ако си без профил показва на някои хотели с 100-150 лв отгоре.
Имай предвид, че цените са без таксите, които не са малко (Не се включва: 10 % такса за обслужване , 15.00 AED местен данък на нощувка, 10 % данък .) и в повечето случаи без закуска.
При разглеждане на хотели преди месец, пак за дати август, в сайта на хотела ми даде по-евтина цена с 300 лв от тази в booking. А гледам, че на сайта на sheraton има оферта "pay 3 nights, stay 4" - но не мисля, че изкарва по-евтина цена реално. Трябва да се следи.

Аз също се убеждавам, че без кола ще е кофти. Смятам да се качим на метрото, колкото да го разгледаме, но предположих, че за 3 пълни дни и 1 половин ден трудно ще успеем да видим каквото и да било от Дубай с тези разстояния.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 18:15 от Ahava

# 331
Ahava, за 497лв. тотал с включени 20% такси и 20АЕД на стая/вечер можете да сте в 5 звезден хотел до Бурж Халифа.
Al Murooj Rotana се казва. 382лв без таксите е Party

Също и в други 5 и 4 звездни на Ротана Mr. Green

# 332
  • Варна
Ahava, супер идея за букинга! Аз имам рег там и съм правила резервации. Иначе като дати гледах нещо от сорта 1-5 Август докато не са се засилили жегите.
Ще разуча за кола, въпреки че като единствен шофьор в семейството макар и с отлични умения, не ми се шофира в лудницата. Не знам защо така му се доверявам на това метро. Сигурно защото често ходим във Виена и там особено за туристическа обиколка не ми трябва кола- с метро стигаш където си поискаш.
Пффф така се зарибих с тоз Дубай. А точно преди седмица се възмущавах, че от гледане на снимки на приятели даже ми е омръзнал. Ама пусто мярнах оферта за евтини полети и на сега стана работата- дайте ми палтенце за това копченце.

# 333
  • тук-там
Не знам защо рент-а-кар е толкова на почит в Дубай. Освен ако няма бебета или сте повече от 4-ма.
Метрото стига почти навсякъде, автобусите също, да не говорим за евтините таксита, които чакат навсякъде.
До нашия хотел - в Марината стигаше 4 лентово локално платно.... ooooh! Шейхин зайед май беше 6 лентов в посока. Всички карат като на Ф1.
Миналата седмица беше 40 градуса - за август... newsm78

Най-кофти е разликата в температурата. Кому е нужно в рейса да е 18 гр. когато навън е 40?
В моловете беше по-поносимо, но в автобусите и такситата - направо си беше шок.

# 334
Не знам защо рент-а-кар е толкова на почит в Дубай. Освен ако няма бебета или сте повече от 4-ма.
Метрото стига почти навсякъде, автобусите също, да не говорим за евтините таксита, които чакат навсякъде.
До нашия хотел - в Марината стигаше 4 лентово локално платно.... ooooh! Шейхин зайед май беше 6 лентов в посока. Всички карат като на Ф1.
Миналата седмица беше 40 градуса - за август... newsm78

Най-кофти е разликата в температурата. Кому е нужно в рейса да е 18 гр. когато навън е 40?
В моловете беше по-поносимо, но в автобусите и такситата - направо си беше шок.

Знам, представям си го като СПА - 80 градусова сауна, шоков леден басейн, 80 градусова сауна, шоков басейн  Joy Ще ни бъде забавно... ooooh!

# 335
Здравейте! Може би въпросът ми не е точно за тази тема, но по-подходяща не намерих. Къде мога да разбера за условията и изискванията за работа в ОАЕ - работна виза, разрешително за работа, или както там се казва? Предварително благодаря!

# 336
  • Русе
Напълно съм съгласна с мнението на  Wild_rabbit за наемането на кола - допълнително напрежение. Навсякъде има таксита, които возят много евтино.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 09:37 от maiche

# 337
Аз пък искам да се оплача от такситата. Може би стават, но за хотел. Дъщеря ми живее в Дубай и бях при нея, ами таксито нито веднъж не намери сградата, постоянно звъняха да ги упътва. Същото се случваше и ако го наемем да се прибираме - налагаше се да дава указания къде да карат. Сама нямаше да се справя.  Направо ми се стори, че има само улици, без номера. За хотелите е друго, тях явно ги знаят къде се намират.

# 338
  • Русе
Ая, и хотелите не ги знаят  Grinning. Моят хотел в Марината нито едно такси не го знаеше. Трябваше да казвам супермаркета до него, че така го намираха.

# 339
  • тук-там
Ая, и хотелите не ги знаят  Grinning. Моят хотел в Марината нито едно такси не го знаеше. Трябваше да казвам супермаркета до него, че така го намираха.

Правят се, че не знаят. Peace
Ние бяхме до Мол Марина, но и хотела знаеха. Само този от Ал мамзар, малко се позачуди, но го накарахме да ни свали на спирката на метрото, която беше на 100 м от хотела.

# 340
По принцип аз съм на мнение, че с кола е най-удобния начин за предвижване в ОАЕ. Но в случая за три дни, когато ще се посетят основно 3-4 места  и то само в Дубай не мисля, че е толкова от значение - дори по-добре да не се затормозявате с наемането на кола и карането там. Така че още една подкрепа за съвета на Wild_rabbit

И нещо за размисъл:
За такситата - ние не сме ги използвали и нищо не мога да кажа. Искам обаче да Ви попитам, защо толкова се разпространява, че са много евтини. Гледам на първата страница цена 75 ст. на км , ами то и тук си е толкова, но нямаме такива разстояния. Ние сме изминали с колата 1100 км за една седмица, ако трябваше да ги изминем с такси простата равносметка е около 1000 лв. (с първоначални такси, престои и т.н.). Все още, когато разказвам на някой чувам "а те там такситата са страшно евтини, сигурно само така сте се придвижвали". Едва ли някой в бг дава по 100 лв и отгоре на ден за таксита, в сравнение с Европейските градове може - да там са по-скъпи, но повечето забележителности са съсредоточени в идеалния център и почти не се налага използването им.
Не го приемайте като заяждане, аз наистина не мога да си обясня този мит и понеже не сме ги ползвали, искам да чуя вашия опит.

# 341
  • Русе
Ая, и хотелите не ги знаят  Grinning. Моят хотел в Марината нито едно такси не го знаеше. Трябваше да казвам супермаркета до него, че така го намираха.

Правят се, че не знаят. Peace
Ние бяхме до Мол Марина, но и хотела знаеха. Само този от Ал мамзар, малко се позачуди, но го накарахме да ни свали на спирката на метрото, която беше на 100 м от хотела.

И това го има  Mr. Green

Казвам на таксито да ни закара на спирка Ibn Battuta за Абу Даби, която е на 10 мин от хотела, а той ми отвръща, че спирката за Абу Даби е в Бур Дубай.

# 342
  • Бургас
Герито,
Пробвай през самият сайт на Ситимакс - имат 25% процента отстъпка и би трябва да е още по-добра цената им.

Здравейте!
Преди да заминем и аз смятах,смятах с тази отстъпка директно от сайта им,обаче като сметнах и таксите и това че в офертата на туи има и вариант със закуска, пак ми идваше по-евтино през Туи(Травелисимо)-само платихме на място сититаксата-100 дирхама.За 10 дни със закуска и вкл.такси без сититакса за двама -980лв.Платих март месец за периода 15-25.05.- не знам сега дали е такава цената , но може да погледнете.Искам да поясня да не ме сдъвчи някой , че нямам нищо общо с тур.фирми.А като се събудиш ми е по-добре да сляза направо и да закуся-до 10.30 е закуската и после направо към 18.00 - вечеряхме.Зкуската отделно ако си я платиш на място беше около 35 дирхама на човек.

Останаха ми разни ваучери от Ентертайнер Дубай- като се върна в къщи ще напиша кои, ако се интересува някой, бях ги поръчала от Ибей.За Дубай Мол имам за УРБАНО(на първия етаж с гледка към фонтаните) и Маделин (на 2 етаж има хубава гледка към фонтаните) и разни за бързо хранене -поръчваш нещо от менюто и второто е безплатно...

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 09:59 от natalito78

# 343
  • Русе
И нещо за размисъл:
За такситата - ние не сме ги използвали и нищо не мога да кажа. Искам обаче да Ви попитам, защо толкова се разпространява, че са много евтини. Гледам на първата страница цена 75 ст. на км , ами то и тук си е толкова, но нямаме такива разстояния. Ние сме изминали с колата 1100 км за една седмица, ако трябваше да ги изминем с такси простата равносметка е около 1000 лв. (с първоначални такси, престои и т.н.). Все още, когато разказвам на някой чувам "а те там такситата са страшно евтини, сигурно само така сте се придвижвали". Едва ли някой в бг дава по 100 лв и отгоре на ден за таксита, в сравнение с Европейските градове може - да там са по-скъпи, но повечето забележителности са съсредоточени в идеалния център и почти не се налага използването им.
Не го приемайте като заяждане, аз наистина не мога да си обясня този мит и понеже не сме ги ползвали, искам да чуя вашия опит.

За 5 дена трима души  - таксита, метро , ферибот от Марината до Дейра, с автобус до Абу Даби и таксита там -   
около 250лв. С уточнение дирхама към  09.2014 беше 0.40лв

# 344
  • София

Аз също резервирах през сайта на Ситимакс с отстъпката, но  всъщност  разликата не е голяма, поне в моят случай. От картата ми изтеглиха 947лв- пет нощувки+ такси. За трима възрастни и дете цената на закуските, която трябва да платя на място ще бъде 240лв, т.е става 1187лв. През букинг цената със закуските е 1020лв и като сложим таксите се получават 1250лв. Все пак спестяваме около 60лв.

Общи условия

Активация на акаунт