ДУБАЙ 9-та тема

• 85 647
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
И нещо за размисъл:
За такситата - ние не сме ги използвали и нищо не мога да кажа. Искам обаче да Ви попитам, защо толкова се разпространява, че са много евтини. Гледам на първата страница цена 75 ст. на км , ами то и тук си е толкова, но нямаме такива разстояния. Ние сме изминали с колата 1100 км за една седмица, ако трябваше да ги изминем с такси простата равносметка е около 1000 лв. (с първоначални такси, престои и т.н.). Все още, когато разказвам на някой чувам "а те там такситата са страшно евтини, сигурно само така сте се придвижвали". Едва ли някой в бг дава по 100 лв и отгоре на ден за таксита, в сравнение с Европейските градове може - да там са по-скъпи, но повечето забележителности са съсредоточени в идеалния център и почти не се налага използването им.
Не го приемайте като заяждане, аз наистина не мога да си обясня този мит и понеже не сме ги ползвали, искам да чуя вашия опит.

За 5 дена трима души  - таксита, метро , ферибот от Марината до Дейра, с автобус до Абу Даби и таксита там -   
около 250лв. С уточнение дирхама към  09.2014 беше 0.40лв

И аз толкова изчислих, че ще ни излезе за трима - 500 дирхама (250-300 лв) с градски.
Общо взето изчисленията са ми следните:
- 3 х 25 AED за NOL
- 3 х 25 AED за монорелсовото
- 200 AED таксито от летище до хотел и обратно  (грубо го смятам, според изчисление на един сайт taxifares и според отзиви по форумите, колко е струвало такси от DWC до хотели в Deira).
- още 200 AED грубо за таксита, според местата, до които искаме до отидем, а градския не е удобен (говорим най-вече за 10-15 мин пеша на 50 градусова жега);

А пък за кола както смятам по мнения ще излезе между 200-300 AED за 5 дни с бензин и такси (тол) за около 500 км. Ще по-удобно да бягаме от жегата с кола, отколкото да мислим как да съчетаеме транспорта, за да не се пържим в жегите.

До АбуДаби няма да ходим, в Дейра най-вероятно ще ползваме метрото за една-две спирки, за да го видим.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 11:23 от Ahava

# 346
Ahava така е, за мен много по-евтино е с кола. Даже по-това, което си описала трябва да добавиш още по 20 дирхама на ден на човек ако използвате само метрото (с рейсове и трамвай няма таван, а се начислява всяко пътуване), 25 е първоначалното за издаване на карта с вкл. 19 дирхама или 315 дирхама за трима Ви за 5 дни. Също така цената на монорелсовото е в посока, а все пак трябва и да се върнете от Атлантис с нещо. И там няма много разстояния за 10-15 мин. пеша, по-скоро са 10-15 км най-малките. И така по тези сметки по-скоро отивате към минимум 900 дирхама.

# 347
А entertainer book залужава ли си реално за атракциите, не за намаления по спа и хотели?

# 348
А entertainer book залужава ли си реално за атракциите, не за намаления по спа и хотели?

Според мен да. Ние си купихме отделно 3 ваучера на обща стойност 50 лв., от които спестихме:
за ферарито - 250 дирхама
за комбиниран билет за Дубай аквариум и зоологическата - 70 дирхама
и за сафарито - 300 дирхама.
Или 620 дирхама, т.е. 310 лв - 50 лв. за ваучери = 260 лв. по-малко.
Просто трябва да сметнете колко неща ще ползвате, колко души сте и така ще разберете дали да си купите цялата книга или отделни ваучери.
При всички положения си заслужава, всеки ваучер ти спестява половината такса за дадена атракция.

# 349
  • Бургас

Според мен да. Ние си купихме отделно 3 ваучера на обща стойност 50 лв., от които спестихме:
Просто трябва да сметнете колко неща ще ползвате, колко души сте и така ще разберете дали да си купите цялата книга или отделни ваучери.
При всички положения си заслужава, всеки ваучер ти спестява половината такса за дадена атракция.

Бих добавила ,че и за храната също си заслужава Ентертайнера.Аз бях поръчала долу горе за заведения за бързо хранене, които ги има и в двата мола, даже и сладолед на Палмата хапнахме с ваучер (правят страхотно шоу-единия мята топката сладолед като бейзболна топка а другия я посреща с кофичката Simple Smile взех и за пица къмпани и след плажа на Марината вечерта хапнахме пица там...На палмата на Калейдоскоп също-215 дирхама за двамата с включени напитки и много богат избор от вс.вид храна.Единствено за ресторант Ал Муна като избор не си заслужаваше и напитките не бяха включени ,а една вода беше 25 дирхама Simple Smile(Мадинат Джумейра), но гледката пък-да.По-добрия избор за Мадинат Джумейра май беше Нудъл Хаус-имах и за там ваучер, но уж да отидем на по-изискания ресторант.... Хапвахме и в Биг Бургер и едно(Не се сещам точно в момента за името с пълнени картофи).Индийска храна в Шаманиа (Мол на Емирства), Карлукос(италиански) в Дубай мол и Марината има ресторанти,  хпосетихме го в р-та в Дубай мол с гледка към фонтаните.Останалите не успяхме да ги ползваме....повече време трябваше Simple Smile
Исках като ми остане време да ви систематизирам по дни и места всичко-сега драсвам набързо от работа Simple Smile!

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 12:40 от natalito78

# 350
Много отдавна - още след една наша обиколка с колата през Словакия, Хърватска, Австрия, Германия и Чехия исках да напиша пътепис. Все го отлагах, но сега Дубай ме вдъхнови отново и то още, когато четях тези на Роже и Zozinka. Аз тук споделих малко информация за нашето пътуване, но доста съкратено, за да не разводнявам темата. Ако на някой му се чете повече:

http://dusty-trips.blogspot.com/

Дано бъде полезна на някой информацията.

И още веднъж благодаря на всички Вас от тези теми за Дубай във форума, които изключително много ми помогнаха за организацията на нашето пътуване!   bouquet

# 351
Скрит текст:

Бих добавила ,че и за храната също си заслужава Ентертайнера.Аз бях поръчала долу горе за заведения за бързо хранене, които ги има и в двата мола, даже и сладолед на Палмата хапнахме с ваучер (правят страхотно шоу-единия мята топката сладолед като бейзболна топка а другия я посреща с кофичката Simple Smile взех и за пица къмпани и след плажа на Марината вечерта хапнахме пица там...На палмата на Калейдоскоп също-215 дирхама за двамата с включени напитки и много богат избор от вс.вид храна.Единствено за ресторант Ал Муна като избор не си заслужаваше и напитките не бяха включени ,а една вода беше 25 дирхама Simple Smile(Мадинат Джумейра), но гледката пък-да.По-добрия избор за Мадинат Джумейра май беше Нудъл Хаус-имах и за там ваучер, но уж да отидем на по-изискания ресторант.... Хапвахме и в Биг Бургер и едно(Не се сещам точно в момента за името с пълнени картофи).Индийска храна в Шаманиа (Мол на Емирства), Карлукос(италиански) в Дубай мол и Марината има ресторанти,  хпосетихме го в р-та в Дубай мол с гледка към фонтаните.Останалите не успяхме да ги ползваме....повече време трябваше Simple Smile
Исках като ми остане време да ви систематизирам по дни и места всичко-сега драсвам набързо от работа Simple Smile!
Благодаря ви за отговора.  Simple Smile
А къде мога да видя точно какво има в книгата за 2015 и откъде я поръчахте вие?

В сайта им имат промоция 2 на цената на 1, ако някой, който ще ходи тази година е съгласен, можем да вземем заедно.

# 352
Много отдавна - още след една наша обиколка с колата през Словакия, Хърватска, Австрия, Германия и Чехия исках да напиша пътепис. Все го отлагах, но сега Дубай ме вдъхнови отново и то още, когато четях тези на Роже и Zozinka. Аз тук споделих малко информация за нашето пътуване, но доста съкратено, за да не разводнявам темата. Ако на някой му се чете повече:

http://dusty-trips.blogspot.com/

Дано бъде полезна на някой информацията.

И още веднъж благодаря на всички Вас от тези теми за Дубай във форума, които изключително много ми помогнаха за организацията на нашето пътуване!   bouquet

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Благодаря за изчерпателния пътепис/пътеводител/справочник... Отговори на всичките въпроси, които имах и дирех по всякакви форуми. Според мен трябва да се сложи като линк на първа страница при инфото. Wink

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 19:54 от Ahava

# 353
Скрит текст:

Бих добавила ,че и за храната също си заслужава Ентертайнера.Аз бях поръчала долу горе за заведения за бързо хранене, които ги има и в двата мола, даже и сладолед на Палмата хапнахме с ваучер (правят страхотно шоу-единия мята топката сладолед като бейзболна топка а другия я посреща с кофичката Simple Smile взех и за пица къмпани и след плажа на Марината вечерта хапнахме пица там...На палмата на Калейдоскоп също-215 дирхама за двамата с включени напитки и много богат избор от вс.вид храна.Единствено за ресторант Ал Муна като избор не си заслужаваше и напитките не бяха включени ,а една вода беше 25 дирхама Simple Smile(Мадинат Джумейра), но гледката пък-да.По-добрия избор за Мадинат Джумейра май беше Нудъл Хаус-имах и за там ваучер, но уж да отидем на по-изискания ресторант.... Хапвахме и в Биг Бургер и едно(Не се сещам точно в момента за името с пълнени картофи).Индийска храна в Шаманиа (Мол на Емирства), Карлукос(италиански) в Дубай мол и Марината има ресторанти,  хпосетихме го в р-та в Дубай мол с гледка към фонтаните.Останалите не успяхме да ги ползваме....повече време трябваше Simple Smile
Благодаря ви за отговора.  Simple Smile
А къде мога да видя точно какво има в книгата за 2015 и откъде я поръчахте вие?

В сайта им имат промоция 2 на цената на 1, ако някой, който ще ходи тази година е съгласен, можем да вземем заедно.
Ето списък с обектите в Entertainer Dubai 2015  линк част 1 линк част 2
Направили са и търсачка линк

# 354
Барелина, ти си златна!   bouquet А аз уж ги търсих из нета няколко пъти и нищо не намерих. Благодаря!

Остава предложението ми, ако някой иска да си купим заедно книгите и да си делим на половина.

# 355
Здравейте, тепърв дръпвам да чета темите назад, но много спешно ми трябват 2-3 съвета, за да знам дали изобщо да резервирам изгодните билети, които намерих:

1. Датите са за началото на Август- толкова ли е зле в горещините?
2. С мъжа ми ще пътуваме само двамата и сме с ограничен бюджет- в смисъл трябва ни хотел колкото да има къде да спим- храна и удобства не са приоритет. Някакви предложения?
3. Метро мрежата добре ли е развита? Ще сме там (евентуално) за 3 дни и не искам да се хвърлям да видим всичко на всяка цена, но все пак трябва да можем да се придвижим някак си- близо ли са разположени забележителностите?

Предварително много благодаря! От това, което ме посъветвате ще реша дали да букирам и ще се върна да чета подробности.   bouquet

1. Мнооооого ще е горещо повярвай ми...ако ще ходите на плаж трябва да е при изгрев за около час  Grinning
2. Дейра има хотели са по 500лв за 7 дни
3. Много добре

# 356
  • София
 dusty - страхотен пътепис. За мен ще е много полезен. Ако може наистина, нека го сложат като линк на първата страница. Ще е много полезен за хората.  Simple Smile

# 357
  • Русе
Блогът на dusty е много полезен и информативен, но ме притеснява рекламата в него, да не е в разрез с правилата на форума.

# 358
Радвам се, че поне на някой е била полезна информацията  Peace Мисията изпълнена!

Блогът на dusty е много полезен и информативен, но ме притеснява рекламата в него, да не е в разрез с правилата на форума.

За първата страница не държа, целта ми беше просто да обобщя информацията и да помогна на поне един човек!
Е, разбира се ще продължа да си описвам нашите пътувания и впечатления, което ще е още един спомен към пътешествията ни. Надявам се един ден да се харесат и на детенцето ми. А относно рекламата, такива има във всеки блог, вкл. и на тези на първата страница от тази тема. Но държа да кажа, че при мен не е точно реклама и аз не печеля нищо от това ,нито от брой кликвания - просто реших да го сложа като полезен линк спрямо размислите ми за трудното шофиране в Дубай.

# 359
 dusty, много е хубав и полезен пътеписа! За такива като мен, които досега не са ходили в Дубай и им предстои да го направят самоорганизирано, всяка подробна информация е в голяма полза.  Hug   

Общи условия

Активация на акаунт