ДУБАЙ 9-та тема

• 85 647
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,бихте ли споделили тези от вас,които сте ходили в Дубай с агенция...обмислям да отскочим Октомври или Ноември и искам отсега да резервирам,но нямам идея на коя агенция да се доверя 😳

# 361
Здравейте , моля за следното инфо . Обмисляме пътуване до Дубай , но ми трябва някаква предварителна представа за парите , които ще са ми необходими за самия престой там . Самолета и хотела са горе - долу ясни , но след това абсолютно не мога да се ориентирам или ще ми е нужно да чета много и пак вероятността да пропусна нещо е много вероятна. Та каква сума приблизително  да приготвя за престоя си там , за мен и мъжа ми , като е има предвид , че мислим да посетим основните неща - Бурж Халифа , Абу Даби , Марината , сафари , Мадинат джумейра , за храна - без много изисквания и претенции , за транспорт - мислим с таксита и метро , не мога да го накарам да шофира там , аз също не бих се наела. Питам ,  като съм наясно  , че е сравнително относителен въпрос и няма как някой да ми каже с точност 500,1000,1500, но въпреки това  ми се иска ориентировъчно да знам някаква цифра . Надявам се да не  ви се стори много тъп въпроса ми  Embarassed

# 362
Здравейте , моля за следното инфо . Обмисляме пътуване до Дубай , но ми трябва някаква предварителна представа за парите , които ще са ми необходими за самия престой там . Самолета и хотела са горе - долу ясни , но след това абсолютно не мога да се ориентирам или ще ми е нужно да чета много и пак вероятността да пропусна нещо е много вероятна. Та каква сума приблизително  да приготвя за престоя си там , за мен и мъжа ми , като е има предвид , че мислим да посетим основните неща - Бурж Халифа , Абу Даби , Марината , сафари , Мадинат джумейра , за храна - без много изисквания и претенции , за транспорт - мислим с таксита и метро , не мога да го накарам да шофира там , аз също не бих се наела. Питам ,  като съм наясно  , че е сравнително относителен въпрос и няма как някой да ми каже с точност 500,1000,1500, но въпреки това  ми се иска ориентировъчно да знам някаква цифра . Надявам се да не  ви се стори много тъп въпроса ми  Embarassed

Това с което, аз бих могла да ти помогна е моя начин на подготовка Simple Smile
- такситата: четох форуми ориентировъчно колко излиза, но си правя проверки в този сайт  - трябва да знаеш горе долу от къде до къде ще взимаш таксита. Например започни с изчисление от летището до хотела колко пари ще ти излезе.

- градски транспорт: ако ще си с него, значи NOL карта - 25 Дирхама + още 20 както ми препоръчаха тук във форума = 45 дирхама x 2 = 90 дирхама за градски.
Ако ще се качвате на монорелсовото влачке - 25 дирхама е двупосочния, 50 дирхама за двама. В сайта им има разписание.

- храна: аз лично преглеждам този сайт Попълва се от хора, които живеят там. Един приятел, който в момента работи там , ми каза, че горе долу цените там са 10% над тези в БГ.
Гледам офертите в groupon.ae (мисля да си вземем ваучери от там за сафари, за яхта), за храна също има интересни предложения.

За храна забелязах, че в сайта на молa, всички заведения са си качили менютата с цени, така че може да се ориентираш дали може да си позволите да седнете в даден ресторант и колко пари да си приготвите, като предполагам, че на улицата ще са по-евтини нещата.

DubaiMall
Като отвориш даденото заведение, под описанието му има 'Click here to check the menu'.
Армани не изглежда чак толкова скъпо, освен ако сметката не дойде с влючен service (бакшиш) 100%.

# 363
Здравейте ,...... Надявам се да не  ви се стори много тъп въпроса ми  Embarassed

Това с което, аз бих могла да ти помогна е моя начин на подготовка Simple Smile
-
Мерси   bouquet

# 364
Хубаво е да се чете а не просто да се цъкне на отговор Wink
Няколко страници назад съм написал, че трябва да си приготвите между 100 и 200лв дневни разходи без много да се отпускате.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 18:16 от dream1984

# 365
Скрит текст:
А entertainer book залужава ли си реално за атракциите, не за намаления по спа и хотели?

Според мен да. Ние си купихме отделно 3 ваучера на обща стойност 50 лв., от които спестихме:
за ферарито - 250 дирхама
за комбиниран билет за Дубай аквариум и зоологическата - 70 дирхама
и за сафарито - 300 дирхама.
Или 620 дирхама, т.е. 310 лв - 50 лв. за ваучери = 260 лв. по-малко.
Просто трябва да сметнете колко неща ще ползвате, колко души сте и така ще разберете дали да си купите цялата книга или отделни ваучери.
При всички положения си заслужава, всеки ваучер ти спестява половината такса за дадена атракция.

Бих добавила ,че и за храната също си заслужава Ентертайнера.Аз бях поръчала долу горе за заведения за бързо хранене, които ги има и в двата мола, даже и сладолед на Палмата хапнахме с ваучер (правят страхотно шоу-единия мята топката сладолед като бейзболна топка а другия я посреща с кофичката Simple Smile взех и за пица къмпани и след плажа на Марината вечерта хапнахме пица там...На палмата на Калейдоскоп също-215 дирхама за двамата с включени напитки и много богат избор от вс.вид храна.Единствено за ресторант Ал Муна като избор не си заслужаваше и напитките не бяха включени ,а една вода беше 25 дирхама Simple Smile(Мадинат Джумейра), но гледката пък-да.По-добрия избор за Мадинат Джумейра май беше Нудъл Хаус-имах и за там ваучер, но уж да отидем на по-изискания ресторант.... Хапвахме и в Биг Бургер и едно(Не се сещам точно в момента за името с пълнени картофи).Индийска храна в Шаманиа (Мол на Емирства), Карлукос(италиански) в Дубай мол и Марината има ресторанти,  хпосетихме го в р-та в Дубай мол с гледка към фонтаните.Останалите не успяхме да ги ползваме....повече време трябваше Simple Smile
Исках като ми остане време да ви систематизирам по дни и места всичко-сега драсвам набързо от работа Simple Smile!
Благодаря ви за отговора.  Simple Smile
А къде мога да видя точно какво има в книгата за 2015 и откъде я поръчахте вие?

В сайта им имат промоция 2 на цената на 1, ако някой, който ще ходи тази година е съгласен, можем да вземем заедно.

Аз съм навита да се включа и да си делнем една промоция на книга 1 плюс 1  Mr. Green
Entertainer Dubai 2015 & Entertainer Dubai 2015

Пратих и ЛС на две потребителки, че май малко Ви обърках, та ако някой е навит да се разберем на ЛС да ми пише, наистина е супер далавера  Peace

# 366
Писах и преди че 1+1 не значи че са еднакви Simple Smile
Не са въобще, едната е само с ресторанти а другата е с атракциони ресторанти и т.н.
Единствения бонус е че и в двете книги има ваучери за ферари уърлд.
На мен ми остана доста ваучери, така че ако някой е заинтересован и ще ходи до края на 2015г. може да ми пише  Hug
Иначе може да видите какви ваучери има на сайта. Аз лично гледах ваучерите след това в Zomato гледах ресторантите, мен
та, цени отзиви и така   chef

# 367
Писах и преди че 1+1 не значи че са еднакви Simple Smile
Не са въобще, едната е само с ресторанти а другата е с атракциони ресторанти и т.н.
Единствения бонус е че и в двете книги има ваучери за ферари уърлд.
На мен ми остана доста ваучери, така че ако някой е заинтересован и ще ходи до края на 2015г. може да ми пише  Hug
Иначе може да видите какви ваучери има на сайта. Аз лично гледах ваучерите след това в Zomato гледах ресторантите, мен
та, цени отзиви и така   chef
Еднакви са.  Wink  Има 1+1 Entertainer Dubai 2015, а не съчетания с кидс, боди и т.н.

ronisum, отговорих на лично.  Simple Smile

# 368
Не са защото ние си я купихме преди точно 20 дни Simple Smile

# 369
Две "Entertainer Dubai 2015"?  Shocked

Днес си писах с 2 различни служителя от чата им и ми казаха, че вътре има абсолютно еднакви неща.

# 370
Две "Entertainer Dubai 2015"?  Shocked

Днес си писах с 2 различни служителя от чата им и ми казаха, че вътре има абсолютно еднакви неща.

Да дори в карфур от където я купихме имаше служителка на щанда която ни обесняваше.....реално само ваучера за ферари е double но ако сте да кажем 4 човека за ферари уърлд си заслужава, като цяло книгата е изгодна но не е много евтина Simple Smile)

# 371
Нещо не схващам.  Confused

https://www.theentertainerme.com/protected/Gallery/9232c85f95164 … 24b9b69000962.png
За две такива става дума.
Днес питах специално точно това и то двама различни служители и ме увериха, че книгите са абсолютно идентични.

# 372
Dream1984, коя книга точно си купил и за колко?
За останалите ти ваучери, направо казвай какви са и цени за тях. Grinning

В момента има оферта за пакети от 2 броя Entertainer /различни видове/, като пакетите с Entertainer Dubai 2015 са на 475 дирхама.

# 373
  • София
Аз се отказах да купувам книгата, защото се оказва, че тази година Aquaventure не е включен, във Ферари няма да ходим и реално не виждам смисъл.

# 374
Ами като цяло аз също смятам, че книгата не е чаааак толкова изгодна, ние си я купихме защото бяхме 5 възрастни с 2 бебока и в такъв случай не е зле да я имаш.
Миналата година когато бяхме тогава пак си я купихме и не помня дали я избихме но бяха 3 книга в една кутия като едната книга беше за хотели....

Общи условия

Активация на акаунт