ДУБАЙ 9-та тема

• 85 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!Ние плануваме патуване до Дубай през Ноември или Декември тази година Simple Smile Следя темата от доста време,но се чудя дали да е чрез агенция или самостоятелно.Говорим английски живеем в чужбина...но нещо не ми стиска Simple Smile Някой има ли конкретни отзиви от Астрал Холидейс или Марбро Турс?Или от някоя агенция с която вече да е пътувал и да е доволен.Тъй като гледам,че доста хора питат може би била полезна информация за първа страница Wink
Благодаря предварително!

Горещо препоръчвам да организирате почивката сами. Няма нищо сложно. Купуваш билети,резервираш хотел.Купуваш Нол Сивър кард за транспорт. От летището до града има автобус,после метро. Всичко е много улеснено. Града е напълно безопасен за туристи. Препоръчвам Района на Ал Барша близо до Мола на Емирствата. Щом следиш темата вече много неща са ти ясни. На нас ни излезна почти двойно по евтино.
Ако имаш въпроси ,питай  Wink
Благодаря Simple Smile Сега като се разрових из сайтовете с конкретни дати и хотели разликата между организирана с агенция и самостоятелно е близо 500€...което е много!Май ми вдъхнахте кураж и ще организирам сама Simple Smile
Нашата идея е да отидем за 5д и през сутрин/ранен след обед да релаксираме на плаж/басейн и след обед и вечер за развлечения и разходки.И един ден задалжително в Абу Дабу заради джамията и плажовете.
Имам конкретени въпроси Simple Smile
1.Харесва ми Ситимакс Ал Барша на картата има страхотно разположение до мола на Емиратсвата,близо до метрото и т.н.А и доста съфорумци са били там Simple Smile Тъй като можеш да ми кажеш от собствен опит възможно ли е да си запазим сафари и круизи от самия хотел?За Бурж Калифа знам за предварителното закупуване месец преди датата от сайта им.
2.В колко часа е последният автобус от летището(wizz)до автогарада?Тъй като прочетох различна информация.
3.До колко часа работи метрото?
4.И другият ми въпрос е относно Абу Даби как е най-изгодно да се предвижваме до автогарата-плажове-джамията-автогара?
Много благодаря за милото отношение!Мисля,че тази тема е страшно полезна и хората в нея са винаги насреща Simple Smile

1, И ние бяхме в Ситимакс - страхотен хотел,срещу допълнително заплащане предлагат и закуска. Има туристическо бюро от което можете да си букнете всякакъв вид екскурзии и атракции,един ден предварително.
2.На всеки кръгъл час има автобус(от летището на което каца Уиз)до УБН Батута,от където хващате метро за Мола на Емирствата,но не знам в колко е последния. Като влезнете в мола,хващате наляво и после надолу.Излизате от изхода където са заведенията за бързо хранене Бургер Кинг и много други. Вървите направо през паркинга и като пресечете улицата е СитиМакс
3. Метрото работи до 12-1 през нощта,но в петък отваря чак на обяд,защото при тях е почивен ден.
4. За Абу Даби някой друг да помага   bouquet

# 391
Момичета, какви безплатни шатъли предлага Ситимакс ал Барша (до къде и в какви часове)? Благодаря! Grinning

# 392
Като става въпрос за Ситимакс да споделя и моя опит, засега само за резервацията на хотела. Направих такава преди два месеца  за 448 евро за 5 дни за януари 2016 през букинг. След време отворих тайните оферти и цената беше 428 евро. Естествено , че направих втора и старата анулирах. Започнах периодично да проверявам цените и те доста често биваха различни, като достигаха и по-високи стойности от първоначалната ми. Преди два дни цената падна на 394 евро  и отново промених резервацията.
Та съвета ми е, проверявайте периодично цените, вероятност да попаднете на по-добра оферта е много вероятна.
Между другото, за първи път ми се случва в букинг, така да играят цените нагоре-надолу. В момента имам направени 5 други резервации /Италия/и техните цени вървят само нагоре за мое нещастие ..или пък щастие newsm78.

# 393
  • гр.Пловдив
 записвам се при Вас, защото от доста време и на мене това ми е мечта. ММ има братовчедка там и се чудя как да го измисля.

# 394
# 395
  • София

Първоначално трябва да заредите нол картите с минимум 20 АЕД,не всеки ден. Не трябва да остават обаче по малко от 5 АЕД вътре . мОжете и с метро и автобус да пътувате с нол картите
Здравейте,

благодаря за отговора. Бях останала с впечатлението, че всеки ден трябва да зареждаме по 20 АЕД в Нол картата. За минималната сума не знаех, но това е полезна информация, за която сърдечно благодаря.
Зная, че картата може да се ползва и за автобуси.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 21:42 от NaniG

# 396
Здравейте!Ние плануваме патуване до Дубай през Ноември или Декември тази година Simple Smile Следя темата от доста време,но се чудя дали да е чрез агенция или самостоятелно.Говорим английски живеем в чужбина...но нещо не ми стиска Simple Smile Някой има ли конкретни отзиви от Астрал Холидейс или Марбро Турс?Или от някоя агенция с която вече да е пътувал и да е доволен.Тъй като гледам,че доста хора питат може би била полезна информация за първа страница Wink
Благодаря предварително!

Горещо препоръчвам да организирате почивката сами. Няма нищо сложно. Купуваш билети,резервираш хотел.Купуваш Нол Сивър кард за транспорт. От летището до града има автобус,после метро. Всичко е много улеснено. Града е напълно безопасен за туристи. Препоръчвам Района на Ал Барша близо до Мола на Емирствата. Щом следиш темата вече много неща са ти ясни. На нас ни излезна почти двойно по евтино.
Ако имаш въпроси ,питай  Wink
Благодаря Simple Smile Сега като се разрових из сайтовете с конкретни дати и хотели разликата между организирана с агенция и самостоятелно е близо 500€...което е много!Май ми вдъхнахте кураж и ще организирам сама Simple Smile
Нашата идея е да отидем за 5д и през сутрин/ранен след обед да релаксираме на плаж/басейн и след обед и вечер за развлечения и разходки.И един ден задалжително в Абу Дабу заради джамията и плажовете.
Имам конкретени въпроси Simple Smile
1.Харесва ми Ситимакс Ал Барша на картата има страхотно разположение до мола на Емиратсвата,близо до метрото и т.н.А и доста съфорумци са били там Simple Smile Тъй като можеш да ми кажеш от собствен опит възможно ли е да си запазим сафари и круизи от самия хотел?За Бурж Калифа знам за предварителното закупуване месец преди датата от сайта им.
2.В колко часа е последният автобус от летището(wizz)до автогарада?Тъй като прочетох различна информация.
3.До колко часа работи метрото?
4.И другият ми въпрос е относно Абу Даби как е най-изгодно да се предвижваме до автогарата-плажове-джамията-автогара?
Много благодаря за милото отношение!Мисля,че тази тема е страшно полезна и хората в нея са винаги насреща Simple Smile

1, И ние бяхме в Ситимакс - страхотен хотел,срещу допълнително заплащане предлагат и закуска. Има туристическо бюро от което можете да си букнете всякакъв вид екскурзии и атракции,един ден предварително.
2.На всеки кръгъл час има автобус(от летището на което каца Уиз)до УБН Батута,от където хващате метро за Мола на Емирствата,но не знам в колко е последния. Като влезнете в мола,хващате наляво и после надолу.Излизате от изхода където са заведенията за бързо хранене Бургер Кинг и много други. Вървите направо през паркинга и като пресечете улицата е СитиМакс
3. Метрото работи до 12-1 през нощта,но в петък отваря чак на обяд,защото при тях е почивен ден.
4. За Абу Даби някой друг да помага   bouquet
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори!Много сте готини и полезни Simple Smile
За кола под наем мислили сме го,но имаме само дебитни карти.Има време да помислим!
Благодаря,ще следя темата Simple Smile

# 397
Здравейте!
И аз се чувствам длъжен да благодаря на всички, които правите тази тема толкова интересна и най-вече така полезна, актуална и навременна! Благодаря ви от сърце!
Очарован съм как задружно всеки дава по нещо от себе си тук и така допринася за нещо голямо и безценно! Никъде другаде не бих намерил така добре организирана и изчерпателна информация за предстоящото ми първо пътуване до Дубай! Съвсем логично, аз също съм във фаза на събиране на информация и задаване на въпроси, но имам желанието и аз също да си върна жеста към вас, след като се завърна /живот и здраве/ и да дам своите горещи впечатления от там.

И така, като за начало накратко да спомена за моя проблем:
Предстои ми пътуване баш в най-горещия месец - 20-27 юли с Wiz Еър и настаняване в хотел
Premier Inn Dubai Silicon Oasis - http://global.premierinn.com/gcc/en/home.action . Пътувам с дъщеря ми на 15 г. и ще сме част от група приятели общо 14-15 човека.
Притесненията ми са свързани с няколко неща - ще можем ли изобщо нещо да видим, в предвид адската жега през деня и как да изберем най-правилно съчетаването на основните забележителности. Имаме сравнително скромен бюджет /около 1000 евро за двама ни/ и вероятно ще разчитаме повече на по-евтините и безплатните атракции....

НО... Заинтригувах се от тези самостоятелни ваучери и Моля, ако някой има излишни, да каже.
Интересувам се най-вече за ваучери от Бурж Халифа, Фонтаните, Следобеден чай в Бурж Ал Араб, други подобни скай барове, Монорейла, Круизи по Марината, Мадинат Джумейра, Фонтаните и по Крийка, Ферито, Сити турове, Биг Бус, Градският транспорт, Тунела Шиндога, Сафари, Бялата Джамия, Емирейт Палас и др.п.

По същество имам конкретни питания и за куп други неща като например:
1, Вече споменатите ваучъри?
2, Какъв багаж ще ми е необходим за там – памучни тениски и подходящи обувки – ясно, но какво още ще ни е полезно?
3, Езиковата бариера съществен проблем ли е – освен английски, мога ли да разчитам и на руски език?
4, Цигари и Алкохол – къде освен в хотела е възможно да се пуши, къде не е желателно и къде напълно забранено? /Примерно на пейка или на плажа, на тераса в заведенията/. Как е по-изгодно да се снабдим с алкохол и цигари – от тук или от там?
5, Как се прави допълнителната Здравна застраховка с право на безплатно обслужване – страхувам се от жегите най-вече?
6, Разрешено ли е нощното къпане и ако да, къде е най-подходящо?
7, NOL картите как се проверяват за наличност и накрая как се връща остатъка, ако има такъв?
8, С каква валута е по-изгодно да пристигнем там – с евро, или с долари?
9, Имаме право на 1 чекиран багаж и 1 салонен – това означава ли, че нямаме право на малки ръчни багажи?
10, Мога ли да разчитам на плащане с дебитни карти V-Pay?
11, Изгодно ли е от там да се закупува фотоапарат или таблет примерно...

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми помогне с отговори на тези въпроси! Благодарен ще съм и на всеки, който сподели мнение за разположението на хотела, за подредбата на посещения на забележителностите по квартали или по приоритет, за удобства или недостатъци, с които да внимаваме или с безценни съвети, полезни изобщо за нашето лудо пътуване в най-горещия период! Групата ни е голяма, но се предполага, че ще се правят програми по 3-4 души...

Извинявам се за дългия пост!..

# 398
Здравейте!
И аз се чувствам длъжен да благодаря на всички, които правите тази тема толкова интересна и най-вече така полезна, актуална и навременна! Благодаря ви от сърце!
Очарован съм как задружно всеки дава по нещо от себе си тук и така допринася за нещо голямо и безценно! Никъде другаде не бих намерил така добре организирана и изчерпателна информация за предстоящото ми първо пътуване до Дубай! Съвсем логично, аз също съм във фаза на събиране на информация и задаване на въпроси, но имам желанието и аз също да си върна жеста към вас, след като се завърна /живот и здраве/ и да дам своите горещи впечатления от там.

И така, като за начало накратко да спомена за моя проблем:
Предстои ми пътуване баш в най-горещия месец - 20-27 юли с Wiz Еър и настаняване в хотел
Premier Inn Dubai Silicon Oasis - http://global.premierinn.com/gcc/en/home.action . Пътувам с дъщеря ми на 15 г. и ще сме част от група приятели общо 14-15 човека.
Притесненията ми са свързани с няколко неща - ще можем ли изобщо нещо да видим, в предвид адската жега през деня и как да изберем най-правилно съчетаването на основните забележителности. Имаме сравнително скромен бюджет /около 1000 евро за двама ни/ и вероятно ще разчитаме повече на по-евтините и безплатните атракции....

НО... Заинтригувах се от тези самостоятелни ваучери и Моля, ако някой има излишни, да каже.
Интересувам се най-вече за ваучери от Бурж Халифа, Фонтаните, Следобеден чай в Бурж Ал Араб, други подобни скай барове, Монорейла, Круизи по Марината, Мадинат Джумейра, Фонтаните и по Крийка, Ферито, Сити турове, Биг Бус, Градският транспорт, Тунела Шиндога, Сафари, Бялата Джамия, Емирейт Палас и др.п.

По същество имам конкретни питания и за куп други неща като например:
1, Вече споменатите ваучъри?
2, Какъв багаж ще ми е необходим за там – памучни тениски и подходящи обувки – ясно, но какво още ще ни е полезно?
3, Езиковата бариера съществен проблем ли е – освен английски, мога ли да разчитам и на руски език?
4, Цигари и Алкохол – къде освен в хотела е възможно да се пуши, къде не е желателно и къде напълно забранено? /Примерно на пейка или на плажа, на тераса в заведенията/. Как е по-изгодно да се снабдим с алкохол и цигари – от тук или от там?
5, Как се прави допълнителната Здравна застраховка с право на безплатно обслужване – страхувам се от жегите най-вече?
6, Разрешено ли е нощното къпане и ако да, къде е най-подходящо?
7, NOL картите как се проверяват за наличност и накрая как се връща остатъка, ако има такъв?
8, С каква валута е по-изгодно да пристигнем там – с евро, или с долари?
9, Имаме право на 1 чекиран багаж и 1 салонен – това означава ли, че нямаме право на малки ръчни багажи?

Ще съм много благодарен, ако някой може да ми помогне с отговори на тези въпроси! Благодарен ще съм и на всеки, който сподели мнение за разположението на хотела, за подредбата на посещения на забележителностите по квартали или по приоритет, за удобства или недостатъци, с които да внимаваме или с безценни съвети, полезни изобщо за нашето лудо пътуване в най-горещия период! Групата ни е голяма, но се предполага, че ще се правят програми по 3-4 души...

Извинявам се за дългия пост!..

отговарям на въпросите чиито отговори знам:
Според мен 1000 евро са предостатъчни за двама ви
2.Предвид месеца в който отивате - само летни дрехи и може би по нещо връхно,тъй-като в моловете е доста хладно.
3.Руско-говорящи голкото щеш Simple SmileНо англ. е за предпочитане
4.Всеки мол отвън си има място за пушене,ние пушехме и на спирки и на вън,където има кошче за фасове
7.Всеки път когато сканираш нол картата ти показва колко пари ти остават,а на края ако имаш останали,можеш да си ги върнеш на касичката преди входа на метрото
8.Всички казват че долари,но ние имахме и евро и долари и паунди и нямаше особенна разлика
9.Там където имаш чекиран - имаш право и на малък салонен,а щом имаш голям салонен - нямаш право и на малък
11.Техниката не е никак по евтина ,нито пък дрехите

# 399
  • sofia

3, Езиковата бариера съществен проблем ли е – освен английски, мога ли да разчитам и на руски език? - няма езикова бариера, говорят свободно англ и руски език
4, Цигари и Алкохол – къде освен в хотела е възможно да се пуши, къде не е желателно и къде напълно забранено? /Примерно на пейка или на плажа, на тераса в заведенията/. Как е по-изгодно да се снабдим с алкохол и цигари – от тук или от там? можеш да пушиш на плажа, на пейки, в хотела, няма проблем. Алкохол от фри шопа можеш да вземеш на добри цени, като кацнеш
5, Как се прави допълнителната Здравна застраховка с право на безплатно обслужване – страхувам се от жегите най-вече? аз застраховка правя през Дженерали онлайн, плащаш с карта и ти пристига полицата на мейла
6, Разрешено ли е нощното къпане и ако да, къде е най-подходящо? не мога да отговоря, но имаше табели с работно време на спасителите и вероятно после е на твоя отговорност
8, С каква валута е по-изгодно да пристигнем там – с евро, или с долари? по мое време долари
9, Имаме право на 1 чекиран багаж и 1 салонен – това означава ли, че нямаме право на малки ръчни багажи? само човека с чекиран има право на мълък ръчен

# 400
По:

1. Има два вида ваучери:
 - от сайтове като нашите за колективно пазаруване - трябва да ги следиш и ако ти хареса някоя оферта да си купиш - принципът е същия, както в бг
и от една книга Entertainer - продават се и отделни ваучери в ebay като те ти дават правото на второ нещо безплатно /храна или вход за атракция/
3. Моето наблюдение, че руски не се говори масово, започнал е да навлиза заради многото руски туристи, но не навсякъде ще се оправите /Например ние при делфините бяхме с едно семейство руснаци и не можаха да им обяснят на руски какво да правят/
4. За алкохолът не знам, но за цигари по-добре от тук да си вземете. На открито се пуши навсякъде стига да не е двор на дадено място тип атракция /напр. не може в миръкъл гардън, двора на джамията в Абу Даби, двора на музея и т.н./
6. Къпането на всякъде след залез слънце е забранено - на плажа има табела със забрана, а аквапарковете затварят по залез, а за разлика от тук там се стъмнява доста по-рано. Не че нямаше индийци едната вечер на плажа до Бурж ал араб, които се къпеха, но има и много патрулки така че не бих препоръчала да рискувате.
8. Следете курсовете много се менят, но съществена разлика според мен няма.
10. Специално за този тип карти не знам с кредитни нямахме проблем.
11. По принцип цените са по-високи или равни на нашите, но винаги може да улучите някое намаление -  въпрос на късмет.
За другите са ти отговорили.
И само едно пояснение за ваучерите, които си споменал - фонтаните , бялата джамия и Емирейтс палас са безплатни и не ти трябват за там. За съжаление хотелът Ви е доста далеч от всички интересни неща, както и от метрото. Не знам финансово как ще Ви се отрази с такси толкова км, а с рейсовете и прекачвания по тази жега съвсем. Може би трябва да помислите за кола под наем.

# 401

Изчетох абсолютно всички теми за Дубай и на текстови файл съм си извадила някои по-важни неща, които след като систематизирам, ще предложа и тук.

Момичета, какви безплатни шатъли предлага Ситимакс ал Барша (до къде и в какви часове)?

Моля ви да коментираме и този хотел https://www.booking.com/hotel/ae/naia-breeze.bg.html?sid=100287e … 860407db17;dcid=5

# 402
  • sofia
С кола или метро сте? Ако сте с кола е ок

# 403
С кола или метро сте? Ако сте с кола е ок

Ще се придвижваме с метро и таксита.

# 404
Здравейте на всички! На една крачка решение съм да си сбъдна една мечта - семейна екскурзия до Дубай. Peace Ние сме семейство с дете на 7 години. Уточнявам , че и аз и съпругът ми се "фенове' повече на почивката , не толкова на забележителности и вътрешни екскурзии. Знам , че може да звучи странно , но го споделям като важен фактор. Нужно ни е в хотела да има басейн , да можем да посетим пясъчен плаж , да си купим сувенири и нещо на техниката / телефон , часовници/ и някоя и друга златна висулка или пръстенче от 'златния пазар" за който само съм чувала.
Не мога да кажа , че английския ми е супер , но се справям , знам и руски/ не знам дали има значение в Дубай/. Не се наемам да резервирам сама през някой от нашите сайтове , а същевременно не ми се пътува с група организирано / в смисъл искам да имам индивидуална програма и почивка не в група / . Става дума за 3-4 нощувки . Фирма ми предлага услуга за 702 евро в хотел Cosmopolitan Hotel Dubai - Al Barsha /http://www.booking.com/hotel/ae/cosmopolitan-dubai.bg.html?aid=318615/  за тримата , 3 нощувки, 3 закуски+ самолетни билети София_Дубай_София , салонен малък ръчен багаж + вкл.летищни такси и такса гориво.
Ще бъда благодарна , ако някой ми отговори с насоки , мнение за предложената ми цена и т.н. Почетох доста от темите , но има още много за четене , а аз трябва да дам отговор и евентуално да платя за да се прави резервация за средата на септември .
Пожелавам на всички здраве , късмет и едно прекрасно лято.  :bouque

Общи условия

Активация на акаунт