ДУБАЙ 9-та тема

• 85 120
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Благдаря за съвета смених хотела с La Villa Najd. Добре, че все гледам да запазвам без предварително плащане. Всъщост мисля си да направя една 'схема' ама моля дайте съвет как да процедирам.

Искам да запазя хотела, който съм си харесала с опция за безплатна анулация, но както е ясно в такъв случай цената е малко по-висока. Дали ще е проблем примерно дни преди пътуването (когато вече ще е сигурно, че хлапето не е решило да се разболява или няма други причини за отлагане) да анулирам текущата резервация и да направя нов букниг за същия хотел, но този път с пълно плащане, за да взема по-ниската цена? Пф не знам дали правилно го обясних- анулирам резервацията, която не съм платила още и резервирам отново същата стая, но този път или през сайта на хотела или пак през Букинг.ком само, че вече с пълно плащане.

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 13:53 от //Герито//

# 481
Здравейте,
и ние пътуваме ноември,таа изскочиха още няколко въпроса  Simple Smile
1.искам да попитам какъв е проблемът на кварталите Бур Дубай и Дейра?Ние ще сме  кола,така че градският транспорт важен.
2.колко време преди пътуването е необходимо да закупим ваучери,билети за Атлантис и т.н.?
3.относно круиза в Марината,можем ли на място да закупим билети или и в случая е по-добре да се възползваме от ваучери(ако има такива)?
4.и към хората,които са пътували с кола,как стоят нещата с паркирането?

Благодаря предварително!

# 482
  • sofia
Прочети назад, аз съм писала поне 5 пъти за паркираме и то много подробно.
Едно и също се пита, имайте уважение. Четете

# 483
  • София
Искам да запазя хотела, който съм си харесала с опция за безплатна анулация, но както е ясно в такъв случай цената е малко по-висока. Дали ще е проблем примерно дни преди пътуването (когато вече ще е сигурно, че хлапето не е решило да се разболява или няма други причини за отлагане) да анулирам текущата резервация и да направя нов букниг за същия хотел, но този път с пълно плащане, за да взема по-ниската цена? Пф не знам дали правилно го обясних- анулирам резервацията, която не съм платила още и резервирам отново същата стая, но този път или през сайта на хотела или пак през Букинг.ком само, че вече с пълно плащане.
Няма проблем да анулираш резервация с право на безплатно канселиране и да направиш нова с по-ниска цена и предварително плащане. Правила съм го за други държави.

# 484
Няма проблем да анулираш резервация с право на безплатно канселиране и да направиш нова с по-ниска цена и предварително плащане. Правила съм го за други държави.
[/quote
Здравейте, а в Дубай някой правил ли е такова канселиране и повторна резервация в същия хотел. Аз имам вече резервация, но виждам, че сега цената по-изгодна, при това с включена закуска, та се чудя дали да канселирам и да резервирам веднага в същия хотел или биха ми направили проблем от хотела.
Много ще съм благодарна за отговора

# 485
Yana3, ако имаш право на отмяна на резервацията, не виждам какво те спира. Grinning
За какво биха ти направили проблем?

# 486
 Някъде по- напред бях писала,че няколко пъти правих резервация за един и същ хотел (Ситимакс) точно поради тази причина.Аз първо правя новата резервация и след това анулирам старата.

# 487
Благодаря ви за отзивчивостта-така и направих - отмених и направих нова

# 488
  • Варна
И аз канселирах като първо резервирах в новото място. Мислех си евентуално дали няма да има негативен рейтинг за мен в букинга, но те си имат въпрос защо се отказваш от резервация и една от поциите е- "намерих по-добро предложение на вашия сайт" , което в моя случай си е истина, така че едва ли ще е проблем за по-нататък.

Аз да попитам някой пробвал ли е нощния живот на Дубай, как са клубовете? Разбрах, че работят само до 3, има доста Лейдис найтс, но как са цените? Такситата имат ли солени нощни тарифи?

Имам приятел пилот в УизЕър- каза, че сандвичите им на борда били по 2 Евро и имало и някакво меню за 7-8 Евро, но в общи линии храната не струвала.

# 489
Здравейте на всички,

прегледах част от темите за Дубай, но не мога да отговоря конкретен отговор на този въпрос, от някой който е бил в Дубай скоро и знае със сигурност:

Пътуваме тази есен с приятелката ми, която е на 26години. Нямаме брак, съответно фамилиите са ни различни. Чета навсякъде, че на жени до 30г. може да бъде отказано влизане в страната ако не е придружена от мъж, който й е роднина(т.е. със същото име)...също така като цяло чета че може да имаме проблеми ако нямаме брак. Как да процедираме?

# 490

Имам приятел пилот в УизЕър- каза, че сандвичите им на борда били по 2 Евро и имало и някакво меню за 7-8 Евро, но в общи линии храната не струвала.

2 евро ти е само кафето, нес кафе 2 в 1, дори капучиното е 3. Обаче на връщане на летището има Старбъкс точно до гейта с абсолютно нормални градски цени.

# 491
  • София
Здравейте на всички,

прегледах част от темите за Дубай, но не мога да отговоря конкретен отговор на този въпрос, от някой който е бил в Дубай скоро и знае със сигурност:

Пътуваме тази есен с приятелката ми, която е на 26години. Нямаме брак, съответно фамилиите са ни различни. Чета навсякъде, че на жени до 30г. може да бъде отказано влизане в страната ако не е придружена от мъж, който й е роднина(т.е. със същото име)...също така като цяло чета че може да имаме проблеми ако нямаме брак. Как да процедираме?

Ама колко пъти да повтаряме. newsm78 Laughing
Освен ако хотелът няма изрични "възгледи" в/у въпроса за брак, никъде не искат такъв.
С мм сме с различни фамилии, два пъти съм ходила с него, не е имало никакъв проблем.

Няма такова нещо, че сама жена или мъж не могат да влизат в страната. Не знам и от къде се появи този мит. В тази тема са писали доста момичета, които по единично или по двойки, тройки са посещавали Дубай.

Моля, четете отзивите в първи пост - пре достатъчно са. после пак питайте. Wink Laughing

Иначе повтаряме едно и също. Wink 

# 492
  • Варна
Знам, че почти всички ходили в Дубай са ходили и в Абу Даби и искам съвет. С мъжа ми искаме да влезем за тур на пистата Яс Марина (той е голям фен на Формула 1). Туровете са от 10ч и от 14ч. На мен ми се иска да го направим в 10, за да сме свободни след това за Ферарито и за Джамията, НО не мога да се ориентирам кога тръгва първия автобус за Абу Даби. Мисля като стигнем от автогарата им да вземем такси до Яс, защото трябва да сме на входа в 9:30.   
Другия вариант, който обмислям е рент а кар само за 24ч, обаче мъжа ми няма книжка. Аз съм добър шофьор, но при положение, че гоним определен час и съм в непознато място- малко изнервящо ще ми дойде.

Дайте мнение дали до 9ч ще успеем да стигнем с градски транспорт в Абу Даби. Хотела ни е в Ал Барша (The Villa Najd)?

# 493
Здравейте на всички,

Ама колко пъти да повтаряме. newsm78 Laughing
Освен ако хотелът няма изрични "възгледи" в/у въпроса за брак, никъде не искат такъв.
С мм сме с различни фамилии, два пъти съм ходила с него, не е имало никакъв проблем.

Няма такова нещо, че сама жена или мъж не могат да влизат в страната. Не знам и от къде се появи този мит. В тази тема са писали доста момичета, които по единично или по двойки, тройки са посещавали Дубай.

Моля, четете отзивите в първи пост - пре достатъчно са. после пак питайте. Wink Laughing

Иначе повтаряме едно и също. Wink 

Благодаря за отговора, както казах прегледах от стари теми но явно съм пропуснал...все пак са 8 теми по 50 страници + тази...както и да е. А иначд на въпроса "откъде ги чета тези митове"...сайта на МВъншнР
http://www.mfa.bg/index.php?page=120&staticpage=findanembass … amp;posolstvo=119

Цитат
В редица случаи се отказва влизането в ОАЕ на лица от женски пол на възраст под 30 години, ако те не са придружавани от роднина със същата фамилия

# 494
  • Варна
Скрит текст:
Оле майко добре, че смених фамилията и паспорта, че като чета в сайта на Външно и може да и да си остана на транзитна зона. Имам няколко ходения до Израел.  #Crazy
 "Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната."

Общи условия

Активация на акаунт