Отговори
# 150
Здравейте, момичета, доста сте изписали тези дни, радвам се за всички с хубави резултати, дано и тези на които им предстоят прегледи също се похвалят. Аз се извинявам, че малко ще се включа ни в клин, ни в ръкав, но исках да ви питам нещо. От събота някъде съм болна, като от 2 -3 дена поддържам и някаква лека температура, 37 - 38 градуса. Пия парацетамол, който малко ми смъква температурата и поне за малко спира да ме боли главата. Пих всякакви хомеопатични лекарства, общо взето никакъв ефект не виждам от тях. След обяд имам час при лекарката и не знам - хем искам да ми изпише нещо, хем не искам да пия никакви повече лекарства. И двете неща ме притесняват и не знам кое по - вредно за бебето - вируса или лекарствата. Някоя вас карала ли е грип в ранна бременност, пихте ли някакви по - сериозни лекарства. Просто ми е доста притеснено и ако нещо може да ме посъветвате, ще съм благодарна.
аз карах грип по сьщия начин и пиех Коризалия 3 пьти на ден и осцилококциум 2 пьти и 3 пьти на ден парацетамол . Това ми беше  предписано от лекар имаше голям ефект ако ти се появи кашлица има хомеопатични сиропи с живовляк  успех дано се оправиш по-бьрзо  Hug

# 151
Здравеййте, момичета.
Днес започвам 14 г.с.и вече съм в 4ти месец. Откога го чакам този момент, че да си отдъхна. Като цяло тази бременност съм много по-спокойна и нямам притеснения.
Моето момченце е 13 кг. Имах забрана да го вдигам, понеже имах зацапване в началото и АГ не беше сигурен на какво се дължи в толкова ранен етап. На последния преглед вече ми каза, че няма отлепване и най-вероятната причина е хормонален дисбаланс около датата на цикъла. Успокоих се доста, но все пак избяхвам да го вдигам. Като цяло си приспособихме всички дейности така, че да не се налага да го вдигам. Той за щастие не е научен на ръце и отдавна не го разнасям насам-натам, така че по никакъв начин не му липсва.

# 152
Момичета, минах вчера на ФМ. Лекарката каза, че всичко било в нормата и е наред, но все пак трябва да изчакам и резултатите от БХС. Иначе за пола ми каза, че е още раничко. Но беше голямо преживяване, тъй като ММ за първи път присъства на преглед и двамата направо бяхме като някакви зомбита впреили погледи в екрана. Първо дете ни е и двамата се вълнуваме страшно много. Успях искренно да разсмея лекарката, като и казах че все едно не гледат моя корем, а на някои друг. Още ми е малко все едно не ми се случва на мен. Но и малкото, беше доста активно, та успяхме да му се нарадваме.

Иначе ми казаха, че съм с предна плацента, ниско, но нищо по-специално не ми обясни.

Ако има мами, които днес са на преглед стискам палци.  Hug

# 153
Добро утро прекрасни!
Сузи, както са ти отговорили момичетата нямаш повод за притеснение. Имаш антитела, но ако ще се чувстваш по-добре пусни и настояще състояние.
За вдигането на децата аз също си гушкам и разнасям моята девойка, която е 18 кг. Гледам да не прекалявам, но толкова обича да се гушкаме на високо, както казва, че няма да я лишавам.
Ичката, не съм специалист по БХС, но също смятам, че нямаш повод за притеснение, тъй като това е една вероятност, без нищо сигурно. Аз даже си спомням, че толкова съм била незапозната, че когато правих това изследване преди 6 г., не знаех какво да гледам и даже не си взех резултата. Просто моя доки се обади, казали, че всичко е ок о това беше.
Честито на Слънчице и Вижън за добрите резултати.
Шмокси, браво на малкото същество за големия прогрес. Още веднъж съжалявам за другото бебче и дано всичко се нареди по най-добрия начин.
Аз днес пуснах ПКК, урина, ТСХ и прогестерон и се надявам на добри резултати.
Старохет ден ви желая и успех на всички, които са на преглед днес!

# 154
  • В къщурката на хълма на феите
Иначе ми казаха, че съм с предна плацента, ниско, но нищо по-специално не ми обясни.
много, много важна информация е това .. не е страшна и опасна новина, но трябва да се следи внимателно положението на плацентата, защото предна ниска плацента в последните етапи на бременността е предпоставка за плацента превия, която не позволява естествено раждане, а само секцио Peace

# 155
Момичета, от тези които са в София, бихте ли споделили  кой акушер-гинеколог ви наблюдава и в коя болница е, минавате ли по здравна каса(т.е. заплащате ли си прегледите).
Аз ходя при д-р Макуси в 29та поликлиника и за сега съм доволна от него, но се чудя дали да не потърся и второ мнение, както се казва - за всеки случай

# 156
  • ВАРНА
Здравейте момичета.   bouquet
Вчера бях на преглед, мина окей, бебче много шаваше. Отговаряше си точно на седмиците и дните. Говорих с доки за БХС и тя ми каза, че ще правим една в 15-та седмица. Резултатите от изследванията, за които се притеснявах са добри по нейни думи.
Записах се и на ЖК при доктора, който ми води първата бременност и ми прави секциото. И двамата ми казаха, че най-вероятно пак ще трябва да бъде секцио. Но здраве да е! Wink
Продължавам да си пия фолиевата, друго не.
За плацентата нищо не ми казаха, въпреки, че и двамата ме гледаха на ехограф.

Момичета, не приемайте резултатите от БХС за чиста монета. Мислете позитивно.  Peace Аз предния път на 24г. бях с резултат около 1:270. Всичко си беше наред с детенце. Wink

# 157
  • София
Добро утро!
Много се радвам за добрите новини и здравите бебчета.
Nadiaivancheva, аз се следя в 24-та поликлиника (Надежда). Много съм доволна. Не съм ходила на частни прегледи при други специалисти. Лекарят ми има и частен кабинет в Княжево и там ме гледа на ехограф. Препоръча ми всеки месец да ходя на ехограф, за да следим по обстойно състоянието ми и това на бебето.
Днес ме наболява корема, в дясно. Чудя се да се притеснявам ли или да изпия 1 хапче но шпа. Лекарят ми ми е изписал но шпа при нужда, до момента ме болеше в ляво и около пъпа. Според него е чувствителен яйчник или черва.

# 158
  • София
Здравейте, момичета!
Преди малко се връщам от уточняващия преглед при Искилиева. Каза, че с бебо всичко е наред, носната костица си е добре и рисковете за всички болести са много ниски. Не можа да погледне за пол, защото малкото човече не искаше да застане подходящо  Simple Smile
От понеделник се връщам на работа, нямам търпение вече!
Хубав и слънчев ден ви пожелавам    bouquet

# 159
mecani , благодаря ти за отговора. за мен най-важното е бебето да е наред. иска ми се раждането да е нормално, но ако не го позволява състоянието ми няма да седна да изпадам в истерии.

# 160
Добро утро,мамчета
Благодаря за всички включили се ....реших да не правя втория късен БХС.....ще си направя последната трета ФМ в по-късните седмици и това е....В крайна сметка лекарят видя на първата ФМ ,че всичко е в норма ,така че няма да се подавам на стреса или желанието на докторите да вземат определена сума пари ! Дано Господ е с нас !
Vickityyy,аз имам няколко дни болко около пъпа ,моят лекар предположи ,че може да е скрита херния някаква ,та най-вероятно ще посетя хирург да видим !
Хубав ден ,момичета!

# 161
Здраеейте , много сте писали ....

Меци браво на бебо  Grinning
Зози най вероятно заради кърменето имаш стягания.
И аз вдигам сина ми, 12 кг е но няма как просто, напоследък гледам да намаля вдиганията , че доста ми тежи вече!
Миналата седмица имах контракции един ден, споделих на док и той каза че не трябва да имам и ако се повтори да пия магнезий или но шпа!
И аз имам гъбички , чакам резултатите от МБ и почвам лечение. И миналия път имах ....
Шмокси браво за хубавите новини .
Момичета не се стряскайте толкова на БХС все пак си статистика. Аз затова и не направих.

# 162
Привет мамита  Hug
Готови са и моите резултати от БХС-то. Комбиниран риск за Даун - 1:12000, Възрастов риск - 1:400 и биохимичен риск 1:1700
Как да ги разчитам  newsm78 Комбинирания добре, но този възрастов риск за Даун ме притесни леко. Аз сега съм на 34, до раждането ще навърша 35, но не се ли гледа все пак зачеването кога е било  newsm78

# 163
Snow - White, аз боледувах още преди да разбера, че съм бременна. Пих АБ, но то беше още около имплантацията. После дълго време влачих една хрема със секрети+гърло, сега пак нещо хремясах  Sad След 2 седмици с ужасни секрети, ДжПито ми каза - морска сол в топла вода и да смъркам. Мнооого е гадно, но ми помогна за 2 дни и ги пресякох. Сега май пак до това ще прибегна, макар, че като е силен раствора направо ми се повръща. Темп не съм вдигала повече от 37,4. Не съм пила парацетамол. Само прополки/мъничко тантум верде за смучене и физ р-р за носа..
Аз за сега се опитвам да се следя на 2 места, дано не е проблем, че по-често се гледа на ехограф. Добре е да има нещо по ЗК мисля, но аз предпочитам да се следя при когото ще раждам, жовот и здраве.
Снощи доста се сдухах от това БХС, но сега смятам да не се тревожа, ааайде! Ще видя какво ще каже доки.

# 164
Добро утро и от мен дами   bouquet
Много се радвам за хубавите новини които чета.
Ох като знам колко много момичета бяхме болни  ooooh! Истината е , че аз се оправих много трудно понеже пиех само по един Парацетамол на ден ,а в носа пръсках Стеримар. Пазете се момичета , че много лоши вируси има.
При мен няма нищо интересно... общо взето съм добре. Доста съм притеснена за утре понеже съм на преглед. Вече ще ме записват на ЖК и ще пускаме някой изследвания. Няма да откажа да ми стиснете по едни палци Simple Smile
Хубав слънчев и усмихнат ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт