Отговори
# 450
За друго обаче не се права - силната боя за коса може да навреди

Всъщност няма научни доказателства, че химикалите от боята са вредни, затова и никой не го е забранил категорично - лимитираните изследвания показват, че боите са толкова слабо токсични, че най-вероятно не вредят и не стигат изобщо до бебето. Отделно, че както каза Шикер има и безамонячни.  Peace

Стискам палци, на момичетата, които имат скоро прегледи!

# 451
Момичета, успех на прегледите утре!
Аз също не съм суеверна и определено ще си боядисваме яйца с девойката.
ЗоЗи, според мен са ти добри резултатите, малко повече ще се пазих заради токсото.
А относно емоциите и аз съм кълбо от нерви, но в по-агресивна насоченост. Всякакви несправедливости и мудности ме вбесяват, хората ме гледат странно и май ще си закачам табела бременна.
На мен днес ми е ден за въпроси и да изстрелям още един за коремчетата - как са ви пъпчетата? Моето вече се обърна, а като че ли е много рано? Предния път стана към 5 месец някъде.

# 452
Благодаря момичета, malachika, ShikeR Hug
Утре ще докладвам от ФМ, дано да е ок  Praynig
Яйца ще боядисвам, не вярвам в такива работи Peace

# 453
Моето пъпче си е като преди, но и коремчето ми не е много голямо  Rolling Eyes

# 454

Всъщност няма научни доказателства, че химикалите от боята са вредни, затова и никой не го е забранил категорично - лимитираните изследвания показват, че боите са толкова слабо токсични, че най-вероятно не вредят и не стигат изобщо до бебето. Отделно, че както каза Шикер има и безамонячни.  Peace

Точно така, и аз търсих научни доказателства за вреда от боядисването и не намерих заключения доказващи вреда. Боядисвам се с безамонячна. Същото е и за кафето, едно кафе на ден не вреди, важното е да не е повече.
А за суеверията нямам думи, всякакви глупости може да чуе човек. Въпросът е дали подлага на размисъл чутото или просто си намира причина да вярва на глупости.
Ще боядисвам яйца с кеф и декупаж ще им направя. И нямам никаква причина да се опасявам от прескачане на въжета или каквото там беше  Joy 

# 455
Добър вечер,
боядисвам се веднъж в месеца ....и предния път се боядисвах ,аз мисля че дори мръсния въздух ,който вдишвам е по-опасен дори и от боите за коса ,подстригвам се също.....ще боядисвам яйца с малката утре ,дори не бях чувала за такива неща.За поверията-не искам да вярвам в тях....може и да има доза истина ,но не желая да се обременявам с такива неща.Каквото ми е драснато да се случи ,то ще се случи ....няма да избягам.
За БХС пак да кажа ,че при комбиниран риск 1:2400 не ми се иска да го повтарям ....ще го изговоря с АГто пак.
Лека вечер и дано утре всички яйца са здрави и прекрасно оцветени ! Hug

# 456
Яйцa си боядисвaх минaлaтa бременност, ще боядисвaм и сегa. Косaтa също си боядисвaм. A нa суеверия не вярвaм  Peace
Коремчето ми вече си личи достa, но пъпчето не е изпъкнaло. Според мен е до видa пъпче, зaщото предния път не изпъкнa до крaя Wink
Успех нa всички, които сa нa прегледи утре!

# 457
Сега като ви чета за косите, направо ви се чудя как имате нерви всеки месец да се боядисвате.  Crazy Аз уж съм фризьорка, а миризмата ми е много гадна, като съм хремава, даже съм боядисвала клиенти с медицинска маска, защото иначе ми се раздразнява много носа.  Mr. Green Mr. Green Иначе аз съм си естествено кестенява, харесвам си цвета и не бих се боядисала.  Flutter
На мен започна доста да ми личи, че съм бременна, но пъпчето ми си е същото.  Whistling
Днес така ми се ядеше морков, направо си умирах, а мразя моркови. Изгризах си 2 днес и сега пак ги мразя.  #Crazy Странни сме си ние бременните обаче.  newsm78 Laughing

# 458
  • В къщурката на хълма на феите
и аз си боядисвам косата - даже тази бременност вече я боядисах веднъж, вероятно ще повторя и потретя ..

Анастасия мен ме слагат под каска да не ми мирише .. ама то щот фризьорката ми е зълва и се съобразява ..
Шикер аз с предната бременност можех спокойно да се превърна в масов убиец от нерви, сега тази бременност съм такъв темерут, че чак сама себе си радвам Mr. Green Mr. Green Mr. Green

много сте писали назад и нямам време да разбера какво е суеверието с боядисването на яйца, ама предната бременност си боядисвах, че майка и бузите ми натърка да са червени, довечера пак смятам да боядисвам /ако ги опазя от малката помощничка и здрави, разбира се Mr. Green / .. наистина суеверията са хубаво нещо и някои от тях абсолютно разбирам защо са измислени, но не с всички е така .. сега примерно за боядисването на косата преди години господ знае какво е имало в тия бои и вероятно и аз бих се замислила дали ще пипна опаковаката на боята, камо ли да си я сложа на главата, или пък да не се минава над кабели, щото си е опасно да не се спънеш и да не паднеш в тях и т.н. ама да не боядисваш яйца .. е, те тия яйца не хапят, баси .. пък и в крайна сметка се боядисват за здраве, какво по-хубаво от това да участваш в ритуал носещ здраве?!?!

# 459
Добро утро момичета, да се включа и аз ... на суеверия не вярвам ( и силно вярващите много странно реагират всеки път, когато изкажа мнение, а около мен много такива).
За боядисването на косата, купила съм си боя, но моят мъж упорито ме убеждава да не го правя и че това е варианта да пусна моя си цвят и почти вече е успял да ме убеди Simple Smile.
Коремчето си ми е видимо и пораснало, но пъпа си ми е същият, моя е вдлъбнат и това има значение сигурно. Вече съм с панталони за бременни, гардероба е опразнен Simple Smile
А довечера след като се прибера от работа ще си боядисам яйцата.
Весели празници на всички!

# 460
  • Сливен
Всъщност няма научни доказателства, че химикалите от боята са вредни,
Както няма доказателства и за обраното  Peace, не виждам за какво толкова задълбахте в тези бои,  казах силните бои, не съм говорила за безамонячните. Не вреди малко повече бдителност по принцип. Аз също се отнасям несериозно към бабините дивитини, но не всичко е такова - има повече мъдрост в някои неща, които са дошли от миналото, основаващи се на дълголетния опит на народа ни, и ако човек се замисли ще го прозре. С това спирам по тази тема, всеки си има глава на раменете, да си прави каквото сметне за добре.
Хубав ден и чакаме добри новини от момичетата с прегледи.

# 461
  • Italia
Добро утро  Hug
Да се включа и аз по темата за боите.Аз съм взела решение да не се боядисвам през бременността. Естественият ми цвят е близък до боята,която ползвам,и няма голяма разлика.Не мисля,че ще заприличам на "чучело" ако няколко месеца не се боядисвам.
За яйцата- аз ще ги боядисам днес, нали се прави за здраве, как ще ни навреди. Ако се ползват ръкавици, риска е нулев. А пък после нали ще ги ядем тия яйца  Peace
А на " бабини деветини" не вярвам.
Лек ден от мен!

# 462
Роксана - както казах има научни доказателства, че не вредят, но не са достатъчно, за да обявят боите официално за безвредни. Говоря за "силните".

Аз реших да изчакам до втория триместър с боядисването, предстои ми скоро и едва чакам вече, че цветът ми е такъв, че не търпи оставяне на произвол. Като се погледна в огледалото сутрин сама си се смея, излизам само с прибрана коса да не се вижда много.

# 463
  • София
Като заговорихте за боите и се почувствах благодарна на майка ми, че единствения път, когато проявих мерак да си боядисвам косата (в далечните ми тийнеджърски години и то от русо  в черно!!!  Mr. Green ) ме спря и косата ми до ден днешен боя не е докосвала.
Иначе и аз не вярвам много-много на суеверията, а това за яйцата даже не го бях чувала... Ще си ги боядисам с кеф  Simple Smile
Успех на момичетата,които са на прегледи  Hug

# 464
Аз се боядисвах вече 2 пъти и скоро пак ще трябва. Боядисвам се руса и косата ми расте доста бързо, така че 1 път в месеца поне трябва да оправя корените. С първата бременност също се боядисвах. Тогава бях питала и АГ и имах разрешение. А тя по принцип само ми налагаше забрани  Crazy
Ще боядисваме яйца в събота. Всяка година традиционно отиваме на село и боядисваме навън, така че се съобразяваме с прогнозата, а за събота дават да е прекрасно времето. Тази година и малкият ще се включи. Миналата беше едва на 6м и нищо не разбираше. Така че нямам търпение  Whistling
Аз вече усещам бебчето (в 15 г.с. съм). Миналата седмица ходихме на кино иможе би от силния шум през цялото време шаваше. Тогава за първи път го усетих така усезаемо. Явно вече чуват бебоците.
И аз си имам коремче и тези дни смятам да си напазарувам някои нови дрешки. За лятото имам много подходящи, но пак ще купувам. Винаги избирам такива, които да мога да нося и след това.

Общи условия

Активация на акаунт