Отговори
# 630
Определено се раздвижи темата.
За моренцето и аз много обичам да ходя и се чудех как ще процедираме. Ние принципно ходим налото на юни в Гърция, после към края на бг черноморие, а към средата на август се повтаряме. Мисля поне за юни да спазим традицията.
За количките бях писала, че имаме Пег перего, почти нова си остана, изгледахме се в една лятна. Сега ако купувам ще избирам между абц дизайн 3 тек или кобра, Мима Ксари или Джейн трейдър . Виждала съм ги и са ми удобни, но ще го мисля. Сега отиваме към любимия ми град Бургас на гости на роднини и съм много щастлива. Да вида морето през април. Някой на преглед днес?

# 631
Моето столче за кола беше друга марка, но ставаше за количката. Аз лично никога не съм возила малкия в него. По правило бебето не трябва да стои повече от два часа в него, винаги трябва да има пауза.  С коша изкарах до 5 месеца, въпреки, че в Бг му казват зимен кош аз това не го разбирам. Това си е кош за новородено и цяло лято в него си му беше супер. Със столчето за кола може за малко, ако отиваш накъде с колата и ,за да не местиш бебето от столчето в количката и да го будиш , ако е заспало.

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 14:14 от denise78

# 632
  • София
Софи, аз в края на миналата бременност(около 34-35г.с.) съм си слагала Полижинакс. Изписа ми ги лекарката, която ме следи, консултирах се и с тази при която родих. Не е имало проблеми. Аз по спомен ги слагах 8 дни, след това пуснах микробиология и всичко беше идеално.

# 633
Софи, с първата бременност слагах 2 пъти Полижинакс. Нямаше проблеми. На листовката пише, че не е за бременни и аз се притеснявах, но като поразпитах се изписва редовно на бременни. Не се притеснявай и си проведи лечението.
Аз столчето за кола съм го ползвала върху количката когато например ходим да пазаруваме или някъде за малко, за да не нося в колата и коша за новородено. След това като стана на 5м, синът ми вече не искаше да стои легнал в коша за новородено и само плачеше. В летния не исках да го слагам, че беше един с чупка в дупето (как съм я избирала тая количка не знам), та около месец ползвах столчето за кола върху количката. Отделно столчето се люлееше и много съм го ползвала вкъщи вместо шезлонг. Явно зависи от ситуацията и от бебето.

# 634
http://kasida.bg/jane-bebeshka-kolichka-muum-matrix-r29-2013-48-21165.html
Товa е нaшaтa количкa Wink предимството е в товa, че кошa зa новородено се трaнсформирa в столче зa колa. Отделно в колaтa може дa се върже в легнaло положение освен в полулегнaлото, което е много удобно зa дълъг път. Пътувaли сме София -Вaрнa без дa спирaме. В полулегнaлите столчетa зa колa бебето трябвa дa се вaди нa всеки чaс, в противен случaй му се нaтовaрвaт дробчетaтa. Другото, което писaх неведнъж вече - гумите сa силиконови НЕпомпaщи. Точно тaкивa търсех зaрaди пукaнето нa гумите нa количките нa моите приятелки. Вози меко и нямa инциденти.
Aз следмaлко съм нa преглед. Стиaкaйте пaлци момичетa  Praynig

# 635
  • Сливен
Ох, те на всички листовки се презастраховат, щом е изписал лекар, според мен няма проблем, то с гъбите и инфекциите ли да си ходим. Аз имам гъбички и снощи започнах да ги лекувам с глобули Гино Певарил 50,  предната бременност пак с тях се лекувах, цели три пъти.
И нашата количка е 3 в 1, но никога не съм возила Ивайла в столчето, на мен ми се струва много неудобно, а коша за новородени е друга работа, разкош.

# 636
  • Terra incognita
Докато простирах усетих нещо като побутване или подритване в горната лява част на корема. Възможно ли е вече да е толкова високо или само си внушавам? В средата на 15 г.с. съм

# 637
Здравейте, не мога да ви изчета, много сте изписали Simple Smile
аз да се отчета след прегледа днес - бебчо е около 8-9 см, аз съм порастнала с 2кг (общо 5 от началото на бремеността) много му се смяхме с докторката на малкия, защото много мърдаше и не можа да го измери, не можа и свястна снимка да му направи, шугавчо, чухме пусла, питах и за пол, но ми казаха, че е рано. В края на месеца ще ходя на ФМ, но разбрах, че в Бургас само на 2 места правят ФМ и се чудя дали да не отидем до Ст. Загора, там чух за една лекарка, която била "гуро" на тези прегледи....
От днес официално съм в 14г.с. и вече имам коремче + килцата отгоре, вече не понасям дънките си и тесните блузки и от 3 дни съм на клинове и туники и ММ ми се смее, че вече наистина съм бременна и не може да се нарадва на пупата  Embarassed
И понеже бяхте засегнали и темата с домашните любимци, имаме куче - кокер шпаньол и за сега плана е като се роди бебчо, кучето да е в другата стая, а бебчо при нас,но да видим как ще стане....
goldilocks - ако ще идвате на спирита в Бургас, може да се видим да разходим коремите заедно в морската Simple Smile

# 638
  • София
ivanova90 , с удоволствие  Simple Smile Задължително ще се разберем, ако все пак тръгнем натам.

Което ми напомня, софийските мами, не искате ли да си организираме една среща някой уикенд? Времето вече е хубаво, така че и изборът на места се разширява  Wink

# 639
Благодаря ви,момичета  Hug Доста се успокоих, довечера започвам лечението Simple Smile Трябва да избия гадините и да съм с идеален резултат за следващия БХС и вземане на секрет. Simple Smile
Goldi, ще бъде супер, ако си организираме среща Simple Smile ЗА с двете ръце! С предишната ми бременност правихме няколко пъти събирания с мамите, срещнах много нови приятелки Simple Smile

# 640
malachika, аз съм на преглед малко по-късно днес, нямам търпение вече  Laughing Блазе ти за Бургас, сигурно времето е прекрасно. Поздрави на моренцето  Heart Eyes

Софи, аз слагах Флажил 10 дни. Стискам палци да избиеш гадовете  Praynig Според мен аз мойте май не съм успяла и от антибиотика, който пих са се завъдили още гадости, защото усещам дискомфорт.

Шмокси, стискам палци, дано всичко мине супер  Praynig Praynig Praynig

# 641
Здравейте!

Количката, която ползвах аз е Джордани. Много доволна останах от нея и ще я ползвам пак. И понеже как така ще ощетя No2 с все ползвани неща Wink, мисля да купим този път една хубава лятна количка. Хем да е лека, а и лесно да влиза в багажника на колата и да остава място. Когато малкия беше почти на 2 годинки, бяхме на почивка и решихме да идем без количка, защото малкия не искаше вече в нея. Всичко хубаво, ама аз нали съм много "хитра", изобщо не прецених, че хотела не е много близо до центъра и се иска ходене. Та купихме от местния магазин там една количка "Бертони" - летен модел някакъв и не беше скъпа. Ей..голяма агония с това нещо! #Cussing out трудно се бута, едната вечер гумата и излетя..ужас. Така че..стойте далеч от тази марка!

mecani при д-р Качаров в Ниамед чака ли се много? Тодоров го знам, ама голямо висяне беше едно време като ходих при него, а не ми се виси пред кабинети вече.

ivanova90 кое е това Старозагорско гуру? Simple Smile

# 642
Гледайки пуснати линкове и модели, и цени на колички...относно  цената на количка има една граница от сума ( 700 лв), която просто психически не мога да премина Simple Smile не знам как е при вас. Разбира се всеки определя границата според доходи и бюджет на семейството, начин на мислене и приоритети.

# 643
Не знам как се казва, ще питам 3 братовчедки мои са от Ямбол и си следят бремеността в СТЗ като ми отговорят ще пиша веднага Simple Smile

# 644
  • Сливен
Сигурно е Цонева - чувала съм, че е добра, но много се чакало при нея, работи и в болница, влиза в операции и часовете не се спазват.
Аз на ФМ (втората) ще ходя при Тодоров (Ст. Загора), много съм доволна от прегледа при него с предната ми бременност. И при него се чака, но е важно да си запазиш първия час за деня.
Ис и аз от предния път съм с Джордани, сега пак ще съм си с нея, тя ми е в червено и сиво, връзва се и за двата пола.

Общи условия

Активация на акаунт