Отговори
# 60
Шикерче - имаш ли някакви документи от ФМ? Аз имам и поисках копие за АГ, защото има информация, която тя може да използва (като примерно този риск за прееклампсия, да знае да гледа за симптоми и т.н.). По принцип мисля, че е хубаво лекарят, който е с теб през цялата бременност, да има всичката информация, пък нека да те мислят за всезнаеща, то трябва да живееш в гори тилилейски да не си чувал за ФМ. На мен ми е странно, че даже не те е информирала, че има такова нещо  Thinking

# 61
  • В къщурката на хълма на феите
имате абсолютното право да отидете и направите ФМ независимо от вашето АГ, просто защото не всички АГ-та са обучени да я правят, освен това има доказани специалисти в тази област, до които винаги при съмнение, е хубаво да се допиташ /въпреки че докторята мразят, когато се консултираш с техен колега/ .. не виждам защо да ги уведомявате, освен ако конкретно не попитат за нещо свързано с ФМ /примерно дали е измерван някакъв параметър/ ..

# 62
При мен е малко различно, защото моята АГ директно ми каза, че не може да прави БХС + ФМ, така че ако искам трябва да отида другаде, така че не би имала нещо против. Но все пак си мисля, че при положение, че тя ще е с мен от началото до края на бременността е добре да види какъв е бил размерът на бебето в определената седмица, какви са заключенията за различните органи и т.н. Поне би знаела какво да внимава да гледа ако има нещо, което да е на границата.

# 63
Просто в България си мислят, а той ще ми каже на мене, или ти много знаеш, много питаш, или питай тоя дето ти го е казал това а в Западна Европа просто си искат досието от болницата, в която си бил, за да знаят всичко, което се отнася до здравето ти, предишно раждане. Естествено подписваш документ, че си съгласен да изискат тази информация, но това ми спестява много обяснения, а и не всичко се помни , да не говорим,че ние не сме специалисти...

# 64
Хайде в новата темичка, страхотна е   bouquet Дано само хубави новини споделяме  Peace

Браво на всички с прекрасни резутати от днес Simple Smile

Delta Sierra Стискам палци всичко да е наред с другото сърчице  Peace

Много сте били активни днес, още не мога да ви изчета  Laughing

Някой беше писал в старат тема за Йога, точно днес разглеждах същото и аз ...., но няма инфо от бременни приятелки, само една но тя ми беше казала за йога, която е около ТВ кула, което тотално не ме устройва..... Също така се чудя, дали водната гимнастика не е по-добре...гледах , че има в болницата на Мазнейкова, на бул България, което ме устройва. Бях чела някъде че до 13-та седмица не е добе да се спортува, а след това само с разрешение на лекар.... та ако не забравя на 07.04 ще я питам.

# 65
Просто в България си мислят, а той ще ми каже на мене, или ти много знаеш, много питаш, или питай тоя дето ти го е казал това а в Западна Европа просто си искат досието от болницата, в която си бил, за да знаят всичко, което се отнася до здравето ти, предишно раждане. Естествено подписваш документ, че си съгласен да изискат тази информация, но това ми спестява много обяснения, а и не всичко се помни , да не говорим,че ние не сме специалисти...

За съжаление в БГ всичко е наопаки  Mr. Green

# 66
Skeeter, нямам документ, предполагам, че като е готово изследването на кръвта след 10-тина дни, тогава ще ми дадат необходимия документ.

# 67
  • София
Хайде в новата темичка, страхотна е   bouquet Дано само хубави новини споделяме  Peace

Браво на всички с прекрасни резутати от днес Simple Smile

Delta Sierra Стискам палци всичко да е наред с другото сърчице  Peace

Много сте били активни днес, още не мога да ви изчета  Laughing

Някой беше писал в старат тема за Йога, точно днес разглеждах същото и аз ...., но няма инфо от бременни приятелки, само една но тя ми беше казала за йога, която е около ТВ кула, което тотално не ме устройва..... Също така се чудя, дали водната гимнастика не е по-добре...гледах , че има в болницата на Мазнейкова, на бул България, което ме устройва. Бях чела някъде че до 13-та седмица не е добе да се спортува, а след това само с разрешение на лекар.... та ако не забравя на 07.04 ще я питам.

Аз питах за йогата  Simple Smile Водната гимнастика много ми я препоръчва една позната, особено третия триместър каза, че много добре се чувствала. Ама аз си имам малко....предубеждения към всякакви масови басейни и не съм много навита. Предпочитам йогата.
На мен ми препоръчаха също едно студио в Изток, но ми е доста неудобно. Предпочитам нещо в центъра до офиса  Simple Smile

Моите две лекарки не знаят една за друга, не виждам смисъл да им обяснявам. Огнянова ми прави измервания и ми има изследванията от Майчин дом, а в Щерев, доколкото знам, си имам досие, така че и Тимева ще има резултатите от ФМ при Исиклиева  Simple Smile

# 68
  • Italia
Елен в корема се усвоява най-добре .. мъжа ми е диабетик на инсулин и покрай него доста неща научих, това е едно от тях .. по-добре не го слагай в ръцете и най-вече в краката, понеже там има повече мускули и по-малко мазнини и боли повече Peace
Права си,че боли повече,най-вече в краката. Лично не съм слагала там,но други мами са споделяли..ще бия в корема,там ми е най-удобно,а пък и свикнах вече.. Peace

# 69

Goldilocks И аз по принцип не съм фен на басейните , ама предполагам , че се грижат добре за него знам ли  newsm78 ще откача ако прихвана нещо оттам  #2gunfire

# 70
Аз по принцип не съм голям фен на басейните. Страх ме е от бактерии. В седми месец тук отидох на водна гимнастика за бременни ама си мислех,че ще се пличкаме на плитко, да ама не, от началото влизат на 3,45 дълбочина и остават там един час, естествено без да стъпват на дъното. Аз обаче не мога да плувам (което за Холандия си е престъпление и само чужденците не могат  Mr. Green) и това ми беше първият и последен път водна гимнастика за бременни.  Laughing Естествено изкарах свекито виновна, защото тя ми надуваше месеци наред главата за тази водна гимнастика и накрая я послушах и отидох да се излагам.  Mr. Green

# 71
Естествено изкарах свекито виновна, защото тя ми надуваше месеци наред главата за тази водна гимнастика и накрая я послушах и отидох да се излагам.  Mr. Green

Хахаха голям смях  Laughing Laughing Laughing

# 72
Прочетох ви ама не запомних кой какво е писал, а от телефона не виждам коментарите.
За покупките - всичко си имам от сина ми. Какъвто и да е пола сега, ще си ги ползвам нещата и без това са като нови.
Количка в момента ползвам като на Рокси ПегПерего, но само летен кош. Смятам да я продавам. Много ми е  тежка, след като малкия мина 10 кг едвам я управлявам. Изисква си усилие да се бута. Отказвам се от нея. Сега се оглеждам за породени с кошове един под друг. Иска ми се задължително да е с помпащи гуми, че с 2 деца вътре няма да има бутане иначе. Определено има разлика между помпащи и силиконови гуми. И аз си мислех, че ако са силиконови и с добри амортисьори ще е ок, ама когато кг са повече си е проблем. Иначе много харесвам Jane muum. Варианта  им за породени също е супер - Jane Twone. Спират ме единствено гумите. Имам време и ще оглеждам.
Относно болките след секцио - мен изрично ме предупредиха, че 1 година не трябва да забременявам след секциото. Може би заради това има болки. Посъветвай се задържително с гинеколога си.

# 73
Момичета,да ви споделя от личен опит.Днес,като бях на преглед при докито по ЗК и споделих,че съм ходила в друг град на частно и там са ми правили обстойни измервания и БХС.Тръгнах да и казвам резултатите от БХС,но тя нямаше НИКАКВО желание за това,само нещо измърмори (те пък много разбират в Плевен,мода стана да се ражда там),замълчах си защото ми е позната от мнооого време,като приятелка почти,но определено доста се подразни Sad

# 74
Прочетох ви ама не запомних кой какво е писал, а от телефона не виждам коментарите.
За покупките - всичко си имам от сина ми. Какъвто и да е пола сега, ще си ги ползвам нещата и без това са като нови.
Количка в момента ползвам като на Рокси ПегПерего, но само летен кош. Смятам да я продавам. Много ми е  тежка, след като малкия мина 10 кг едвам я управлявам. Изисква си усилие да се бута. Отказвам се от нея. Сега се оглеждам за породени с кошове един под друг. Иска ми се задължително да е с помпащи гуми, че с 2 деца вътре няма да има бутане иначе. Определено има разлика между помпащи и силиконови гуми. И аз си мислех, че ако са силиконови и с добри амортисьори ще е ок, ама когато кг са повече си е проблем. Иначе много харесвам Jane muum. Варианта  им за породени също е супер - Jane Twone. Спират ме единствено гумите. Имам време и ще оглеждам.
Относно болките след секцио - мен изрично ме предупредиха, че 1 година не трябва да забременявам след секциото. Може би заради това има болки. Посъветвай се задържително с гинеколога си.
Моятa количкa е точно jane muum, синa ми е 13 кг вече, още го возя в нея и нямa рaзликa с нaчaлото относно гумите. Нaши приятели с x lander  с помпaщи гуми им е достa по-тежкa количкaтa и труднa зa упрaвление с дъщеря им, която е същите килогрaми кaто синa ми. Ни моделa зa породени и близнaци нa jane не го хaресвaм, зaщото детето, което е отдолу ще дишa непрекъснaто прaхтa от нaшенските прaшни улици...

Общи условия

Активация на акаунт