Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 240
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Онзи ден гледах по ТВ, къщи за по $15к, но освен да и драснеш клечката за др не стават.интересно, как ли продадоха имата в Бг, от тук.

# 496
Ми добре, Соу. Апартамент срещу 2 къщи в кеш. Със студентска виза, която е за 4 години, социални помощи, 5 деца, без здравни застраховки.  Stop

редакция: 5 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 20:33 от Niki1

# 497
Абе много неща не се връзват. дошли януари. Уж 6 месеца живели под наем, а още март купили къща. А и апартамента са го продали своевременно, за 3 месеца....предполагам с пълномощно от тук ( срока за легализациш на пълномощното само е около месец). После дори да предположим, че са успели да продадат апартамента си в Добрич, за толкова кратко време, нали парите трябва по някакъв начин да влязат в САЩ, да се докаже произходът им, става с много документи (искат майка си и баща си буквално казано)...а и купуване на къща тук ( има си все пак процедура).

# 498
Ники, може да са от тези, дето ходят без застраховка в спешното, а после не си плащат сметките.

Първата година тук ММ лежа една нощ в ER. Заради разните скенери сметката ни беше няколко хиляди. Тогава бяхме зле финансово. Приятели казаха, че може да не платим и нищо няма да стане. Е, ние си платихме, защото беше въпрос на чест. Но явно има начин да минеш през ER и да не плащаш после.

На мен ми се струва неразумно (граничещо с опасна лудост) да си с 4 деца + 5-то на път и да се преместиш през океана, като имаш само студентска виза. Както и да трябва да оправяш толкова зъби в рамките на дни. Или да купиш две къщи с парите от апартамент. Но има хора всякакви.

Което не ми пречи отдавна да приемам написаното от Фапуа с лека резерва.

# 499
Има програми за хора в нужда и наистина могат да не плащат нищо.

Бия се по ръцете да не напиша всичко, което мисля, за н- на броя кариеси, развили се за 3 месеца, които достигат до ниво корона.

# 500
  • The QC to be!!!
Сетих се за зайците пътуващи в багажника на кола с лед от Бг. до щатите.  Joy

Преди доста години имахме квота за смяна на покрив в щатите, само бърдолина да се смени, даже без да сменят под него другите материали като хартията и т.н. - с труд и материал за горе долу 1600 кв. фута най ниската беше $3800. И то от познат. Зависи от щата, от района, от сезона, от това дали познати ще ти вършат работата, от материала и т.н. В Кансас може да се намери някой и за $500 да смени цял покрив,  за труд, предполагам.

Соу и понеже пита да си кажа - кисала съм като вмирисана зелка защото сутринта ме напръска дъжд докато стигна с педалите до работата.  Crossing Arms Стигнах хем потна щото бързах много, хем ме намокри.  Blush

# 501
  • Калифорния, САЩ
  Мами, защо скокнахте така всички? И на мене някои неща ми се сториха странни, озадачиха ме, но влязох в профила на Фапуа (съвсем законно е) и се зачетох. Ами тя описва живота си тук, разказва за него, може да прочетете. Не мисля, че си измисля, дори ето един нейн цитат след пристигането ѝ в Америка:
Скрит текст:
Момичета,
Да се запиша и аз. От 11 дни устройваме новия си живот в едно малко университетско градче в Мисисипи. Имаме четири деца и пето на път. Освен това имаме безброй чуденки и питанки и всичко ми е толкова странно на моменти като да съм Алиса в страната на чудесата. А съм пътувала доста , в САЩ вслючително, но явно е друго като се опитваш да се устроиш за постоянно.  Ще имам да ви питам за много неща но като начало да ми препоръчате някоя добра марка бебешка козметика - синът ми е с атопичен дерматизъм, който от година не се беше проявявал, но сега като включих каша с прясно мляко вместо обичайната попара със сирене за закуска и гледам, че е зачервил бузките... Тук обаче марките нищо не ми говорят. И ако може да не е твърде специфично, защото тук само Уолмарт има с неговото фармаси. Молове и пр абсурд. Ако има някоя друга мама в Мисисипи да се обади....

Това е нейния живот, тя споделя с нас нейните си преживявания и мисли. Толкова ли е сложно да се разбере, че Америка-та е необятна и толкова различна. Ние живеем в една част, тя - в друга. Аз имам три стаи и 5 врати, някои от вас 10 стаи и двадесет и кусур врати. Та така, не всички сме от "висшето" общество.

Дано не ме заклеймите и мене сега.  Hug

# 502
ир,никой не е нападал фапуа.Помня и като се включи.
Пак ще кажа,но новодошъл,с 4 деца и пето на път,студентска виза,без кредитна история е трудно да вземеш квартира камо ли 2 къщи.Може би в Мисисипи са по $10,000,защото законно повече кеш не можеш да вкараш в страната.От друга страна ти не можеш и апартамент да си наемеш без кредит,ние като дойдохме седяхме 2 месеца у приятел,докъто мъж ми не убеди една менаджерка че има постоянна работа в дисни за да наеме едностаен апартамент.А и дори да са имали късмет да си купят 2 къщи то нали се сещаш че трябва пак да се удари едно рамо,само ескроу ти е около месец на едната.Явно фапуа,мъж и и децата са в добро финансово състояние и не ми побира пък тогава акъла как рискуват поне за застраховките на децата.Живи и здрави да са.От друга страна не ми се прави разбор на финансовото им състояние но моргидж на 2 къщи+плюс трип до мексико с толкова много направии на зъбите,някак си като му ударя чертата годишно ми се зави свят.Да,някои неща звучат абсурдно ,както тя беше описала и след раждането как целия град(или селце )се юрнали да помагат на родилката с каквото могат,то сигурно и по същия начин са се устроили,знам ли,в чуденка съм.Не е лесно,интересно ми стана как така са се устроили.Ако не се сърди фапуа моля да разкаже.В никакъв случай обаче не нападам или обиждам,просто знам как моето семейство като малки,мижави мишки драпахме за да постигнем някакво ниво на ливинг. Peace

# 503
А и като имат пари, респективно имоти тук не са елиджибъл за помощи, а те са на помощи. На всичко отгоре са на студентски визи а помощите са за хора с др статус.
А и $10000 са на цялото семейство, не на глава от семейството.

# 504
  • Калифорния, САЩ
   За тези $10 000 - имам познати, които вкараха мноооого по-голяма сума като не я декларираха. Рискуваха и стана. Не казвам, че е редно, но разни хора - разни идеали.

Не защитавам никого, нито упреквам. Просто мнение.

# 505
дано фапуа не се разсърди,че я чакам с нетърпение да разкаже.

# 506
Е да, но според постовете и са продали апартамента след като са били тук. Което ще рече, пълномощни, банкови преводи -доказване произход на парите....

# 507
  • Калифорния, САЩ
дано фапуа не се разсърди,че я чакам с нетърпение да разкаже.

И аз - погледнах, че не е влизала от профила си от 24 този месец.

# 508
Добре де, как хора със студентска виза купуват не един недвижим имот, а два? Мои приятели не успяха. Може да е до щатски закони, не знам.

Знам обаче, че има хора, които са много по-оправни и жилави от мен.

Затова казвам, че приемам написаното от Фапуа, но с известни резерви.

# 509
  • usa
ако плащаш кеш, всичко можеш да купиш, дори никаква виза да нямаш. с толкова деца, предполагам са религиозни, ако са се присъединили към някоя църква, обществото там най-вероятно наистина им помага много във всяко отношение - и за бебе, и с информация за зъби, и с поправка на покрив на къща... иначе за държавни помощи не знам защо решихте, че ползват, тя самата каза, че единствено бебето - ам гражданин, е със здравна застраховка. на мен историята и ми се звучи правдоподобно, единственото, което не ми се връза в разказите и е, че синът и е в осми клас и е в хай скул - осми клас е мидъл скул, но знам ли, в рурал мисисипи може и да е различно. не разбирам защо избързахте да я нападнете като дори един заек не е донесла от българия...

Общи условия

Активация на акаунт