Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 215
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • У дома
Фея, не е зле. При нас е безобразно рано Sad

# 586
Много се радвам, че при Ева нещата са добре.

На мен много дълго ми се струва това лято, все да се чудим къде и как да го забавляваме шефа, че иначе е непоносим.
Ние вече второ лято си имаме страхотен младеж за детегледач (Бенс   bouquet   ). Води фръцлите из музеи, изложби, паркове, зоологически, магазини... Когато са вкъщи, детегледачът и фръцлите играят, гледат филми заедно... Страхотна ваканция!

# 587
Фей и аз си искам такъв детегледач Hug
Аталанта и аз това си мислех като се преместихме тук...малкия беше на 8 месеца като дойдохме, а сега вече ще е за киндъргардън. Времето си лети! Във Вегас започваха края на август тук са от 1 Септ.

Coral Red имаше нужда да е по-топло за нас... Mr. Green
При все това първата сутрин когато се събудих тук за мен си беше кучешки студ. Ние бяхме пътували и 20 часа веднага след сватбата и аз бях недоспала, уморена и естествено само с летни дрехи. Всичко по-дебело беше из кашони. Та ставам аз и студ на кутийки. Решавам да си пусна хийтъра и той не тръгва и аз отивам при комшията и се жалвам че ми е студено и съм пробвала да си включа топлото...След което той ме поглежда недоверчиво, застава с ръце на кръста и казва "You did what?" и прихва да се смее защото на сиатълци им е необичайна жега това лято  Laughing

# 588
  • The QC to be!!!
 Joy Еди, разказа ти ми напомни преди години като ми казаха, че 18С си е супер лято в Ирландия, а аз ходех с яке и шал - духа, та костите вледява, а те по бански на плажа.  ooooh! Попътен вятър на новото място, да ви хареса и дано да е всичко което сте очаквали. Познати живеят там, и много им харесва. Преди бяха със Финекс. Но като, че разликата в климата не им направи много впечатление. От други близки знам, че е пълно с хайкинг патс и е супер зелено. Ние така и не стигнахме до този ъгъл преди време, а сега не ни се лети чак до там, че много път.  Crazy

# 589
  • У дома
Ох, не мога на студ и аз. Но сега, от както тийна сложи всички на неговата диета, мааме салати с кейл и спанак и на никой не му става топло,  та пестим от климатика Simple Smile

# 590
Edira, леко да е свикването! Аз вече две години се настройвам на тия люти питсбъргски зими  Tired И успех с рестартирането на бизнеса!

Може ли да полюбоптствам, вие с работната виза, като изгубихте работата, колко време имате да намерите нова, преди да трябва да напуснете страната?

Тук различните скул дистрикти ще започват училище между 20 август и първи септември, но като гледам до началото на септември всички ще са почнали. Тази година и учиха по - дълго, заради изпуснати дни, зимата затваряха заради студовете.

Ние получихме писма от имигрейшъните. Някакъв проблем с медицинските прегледи, дето правихме миналата година. Само дето те ни изпратиха при определен лекар, платихме сума $$$ защото не приемат иншурънс, резултатите ни дадоха в затворен плик и пратихме директно. Защо сега ние трябва да се разправяме с лекаря, не ми е ясно. В понеделник мм ще звъни на адвокатите да пита що за глупости са това пак. Аман вече с тия зелени карти. Пък аз искам да се връщам да живея в Европа  Laughing

# 591
Привет,
И при нас училищата започват.Горките деца много ги съжелявам.Толкова малка ваканция имаха,много ме е яд.Видиш ли станали по-умни с месец повече учене,според мен всичко това е направено да се точи колкото може от държавата,защото предеи са имали 3 месеца ваканции както в бг.

Джейн,може да са открили нояа ваксина, та да ви слагат Laughing
Цитат
Аман вече с тия зелени карти. Пък аз искам да се връщам да живея в Европа  Laughing
това не го разбрах newsm78

аз също не понасям студ,за това и съм на топло,това е едно от основните ми изисквания за живот тук,независимо от работата Sunglasses

# 592
  • The QC to be!!!
Джейн, трябваше да се върнете в ЕС, преди бебето да се роди - поне 1 год. майчинство щеше да имаш. А защо ти се връща в ЕС, ако не е тайна?

# 593
Jane, слава Богу нашите ЗК излязоха преди той официално да е освободен от работа.
Но ако не бяха, има два варианта - търсиш друг спонсор но ако не си на работа и не успееш да намериш никой трябва да напуснеш веднага. Ето цитат:

Цитат
If you are terminated, there is no grace period. Some people and some attorneys claim there is a 10 day
grace period rule. That is not true.
The so-called "10 day rule" only applies to the validity of H-1B workers before and after the
petition begins and ends. It is not applicable regarding how long an H1B worker is allowed to stay in the U.S. while
searching for a new job.  It is better that you file for a change of status to something like B2 (visitor) or
B1(business) visa until you find a new job. You can change back to H1 status once you find a new job and your
employer files a new petition for you.
Цитата е от ТУК

# 594
# 595
Едира, честита ви нова къща Simple Smile

Фея, ние почнахме в края на юли  Sunglasses Но имаме повечко ваканции. Детегледачът да отскочи до Чи ако може. Осигуряваме мекици, баница и муска, водни паркове и всякакви пръскалки.

# 596
Е бива ли така за мекици и баници да говорите. ... глад мори народа, липсват ми кебапчетата Sad

# 597
липсват ми кебапчетата Sad
Не си ли правите такива неща удома?

Ние имаме едни приятели-българи, големи са мераклии на месо. Правят си домашни наденици, суджуци, пача, готвят свински крачка, агнешки черва, скари-мари...

# 598
  • WA, USA
И ние така доскоро, но нещо не ни се занимава напоследък. Иначе кебапчетата са най-лесни, само трябва да си смелиш сам месото или ако ходиш на бакалия да им кажеш да ти го смелят по-едро, че това пакетираното не става.

Моите имат още две седмици до училище, почват на 3-и. Големият ще е в трети клас, а малкият в при-К, но още в градината си, че не мога да го разкарвам насам натам ако е в училището защото там са на половин ден още. Още една година и ще сме дейкеър фий фрий. Не знам какво ще си правим парите после.

Джейн, дано се разберете по-бързо и да вземете картите.

Едира, честито ви преместване и успешна адаптация на новото място!

# 599
Благодаря ви момичета!  Heart Eyes

Аз пробвах с целия си акъл да си правя наденици с джусера  Mr. Green
Станаха ама понеже месото се мели и не се кълца имаше дълги жили в месото и не съм повтаряла. 

Общи условия

Активация на акаунт