Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

  • 58 217
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 81
Еди, лесно приспособяване ви желая!

Руми, я кажи подробности за кебабчетата, моля? Не ми се получават изобщо... Много сухи стават. А К. много обича. Та, каймата да е едро смляна - какъв кът месо ползваш? И какво друго слагаш? Кимион, черен пипер, сол? Нещо специално? Мерси предварително!

# 601
  • Мнения: 8 163
Еди, пробвай в кухненски робот с S-blade. Ама месото трябва да е нарязано на едри късове и да е леко замразено.

Зоуи, за да не са сухи кебапчетата трябва да ползваш мазно месо. Само че така увеличаваш количеството наситени мазнини.

# 602
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
[Зоуи, за да не са сухи кебапчетата трябва да ползваш мазно месо. Само че така увеличаваш количеството наситени мазнини.

   Еф, Фея, голям сладур си  Hug Hug Hug, от тебе най-малко очаквах коментар за месо/кебабчета. (извинявай, не се стърпях).
   Сега сериозно да те питам. Моля те да ми препоръчаш добър вид захар и мазнина/масло за готвене (абе да ги ползвам в кулинарстването). Но не ми се поръчва онлайн, да ги има в магазинната мрежа.
  Сега ползвам такава захар
Скрит текст:
и такова олио/масло, но ММ  не харесва миризмата
Скрит текст:
.

   Ако не те затруднява, би ли дала мнение, може и на лични, за да не спамим. Макар, че мисля, ще е полезно за всички ни да обменяме опит.

 Лек ден!

# 603
  • Мнения: 374
За да не са сухи кюфтетата и кебапчетата трябва при омесването на каймата да се добавя вода и се оставя да поеме. Солта я задържа в месото и след това стават много сочни. Трябва си и свинско месо да има повечко. Аз правя кюфетата 50:50 свинска и телешка кайма и става, ама с повече свинско е по-вкусно.
Сега как ми се прияде и на мен...

# 604
  • WA, USA
  • Мнения: 512
да точно така, вода се слага доста при месенето и после ги оставяме да престоят през нощта омесени с подправките и водата. Месото е само свинско на нашите кебапчета, обикновено плешка вземаме. Има една приставка за мелене на месо на стендинг миксера и с нея си мелим месото.

# 605
  • Мнения: 8 163
Ир, няма защо да се извиняваш. Аз не съм сухар с шапка, нито религиозен сектант, нито грамофонна плоча. Когато имам знания и опит по определена тема, не виждам защо да не помогна.

Няма значение каква захар ще вземеш. Кафява-мафява, все е с нулева хранителна стойност. Така че спокойно купувай най-евтината.

Аз кокосовото масло вече го ползвам само като лосион за мазане - има много висок процент наситени мазнини. AHA препоръчва не повече от 5-6% от калориите да са от наситени мазнини. Ако ядете животински мазнини, вероятно достигате и/или надвишавате тази препоръчителна доза. По-добре ползвай по малко някакво олио, подходящо за висока температурна обработка.

# 606
  • WA, USA
  • Мнения: 512
аз не готвя с олио, само като пържа мекици или тиквички ползвам такова; свикнали сме си така и не ми прави впечатление, но като дойде свекърва ми/майка ми на гости и като почнем да купуваме олио през седмица и ми става ясно каква съм пестелива в това отношение:)

# 607
  • Мнения: 279
Цитат
но като дойде свекърва ми/майка ми на гости и като почнем да купуваме олио през седмица и ми става ясно каква съм пестелива в това отношение:)
I feel you! sipirumi ,и мойта майка като я гледам как налива това олио и ми прилошава,и с тия запръжки вече не мога ,започнах да правя забележка.Ама,може ли едни бъркани яйца да плуват в полвин чаша олио и после отиди и бягай да изразходваш калории,то доброволно си наливаме олиото в устата Joy

И моите кебабчета са супер,меся с повечо вода,слагам обаче български кимион, че е по ароматен,сол и черен пипер.Месо- нормално свинско.Мъж ми ги насича за вид hahaha

# 608
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
  Фея, момичета, мерси за коментарите!  Hug

sipirumi, а с каква мазнина готвиш?

# 609
  • WA, USA
  • Мнения: 512
Фея, момичета, мерси за коментарите!  Hug

sipirumi, а с каква мазнина готвиш?

с никаква освен ако не пържа, тогава ползвам или слънчогледово олио или grapeseed oil. Ние не сме много здравословни обаче, така че не ме слушай мен; при нас го докарваме на вкус, а здравословността е на второ място.

# 610
  • Мнения: 374
Олиото от гроздови семки издържа на високи температури без да започва да отделя канцерогенни вещества. Аз си го използвам него за готвене, но съм икономична, че ММ не обича да му плува в мазно яденето. Харесвам го, защото няма определен аромат и не преобладава в храната. За салатите зехтинче, качествено. Това кокосово масло колкото го хвалят и го слагат на всичко, аз мога да го понеса само в кекс.

Сега ме стреснахте с тези маслолюбиви баби, че и аз баба чакам и смятам да и делегирам готвенето, а и тя обича да е щедра на мазно и сол, та ще трябва май да си говорим сериозно по някои въпроси. Макар, че и знам слабото място на нея - като и кажа, че  олиото и солта са мнооооого скъпи тука, с капкомера ще ги сипва Simple Smile

# 611
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ние слагаме на 1кг кайма към 1 глава пюриран лук (голям колкото женски юмрук) за кюфтета. На скара само ги правим, но предполагам може и да се пържат. Заради това, че слагаме лук, не слагаме вода. Същата работа върши. Слагали сме и пюрирани сурови моркови, и настъргани картофи заедно с лук и др. подправки. Но само с лук най-много ни харесват.

# 612
  • Мнения: 4 310
 аз ползвам олио от авокадо за готвене - температура 500 гр.  купувам го от Коско. Харесвам го и сурово.

Еди, всичко е добре, когато завършва добре  Hug

Кебапчета хубави съм яла тук от хубаво месо и качествено, но нещо им липсва  да е точно вкуса на българските, не знам какво точно е.

# 613
  • Мнения: 2 653
Здравейте отново!
Ние направихме една дъълга лятна ваканция като за последно Simple Smile Снощи окончателно сме у дома вече. Бяхме оставили последната седмица децата на майка ми, да видим как ще се справят там и дали това би могло да бъде вариант, ако тръгнем на 2 пъти. Отидох да ги взема след 10 дни и момчетата се разреваха ОТ мен, а дъщеря ми си цъкаше на таблета.  ooooh!

Седнах с едно кафе да ви чета, но няма да успея всичко на веднъж. Благодаря отново на всички, които писаха към мен!

Отиваме в Хюстън, защото там се надявам да си намеря работа по специалността. Иначе за мъжът ми не е от значение толкова къде сме. Гарантите са ни във Флорида, но там нямаме какво да правим и става безсмислено да започваме живот там, после на друго място само след 2-3 месеца. Честно казано въпросът с разни социални помощи не ме вълнува толкова. Приела съм, че отиваме някъде, където никой нищо не ни дължи. Плановете са да тръгнем финансово подготвени, така че дори и да ударим на камък с работата в началото да удържим поне половин година. Кола смятаме да вземем още в началото. Ние 5мата не се побираме в едно такси заедно с багажите. Това е един от плюсовете да заминем първо сами първо- да наемем дом и да купим кола.
Имам седмица сега да изпера и оправя, да вляза в ритъм (лесно се свиква да ставаш в 11 и да се размотаваш цял ден  Mr. Green ) и започвам сериозното проучване на училищата.

Тези от вас, които са продали всичко преди заминаване- кога започнахте това тежко начинание? Като гледам по минали години се надявам да сме около НГ на интервю. Смятам от септември лека-полека да започвам да се отървавам от най-ненужното. Вече помолих близките повече никакви материални подаръци да не правят, че и без това сме с 2 тона багаж.

# 614
  • Мнения: 8 163
Фиона, много ми допада отношението ви и искрено се надявам да намерите работа бързо.

Ние започнахме да продаваме след получаване на визите.

Общи условия

Активация на акаунт