Хиперактивните деца и техните родители

• 24 806
  • 36
  •   1
Отговори
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376991.0;topicrefid=19- СТАРАТА ТЕМА

Синът ми в 4 клас получи забележка ,че ни иска да пише в клас и,че ще последват следващи санкции.
Класната му не отчита,че е хиперактивен или по-скоро "не може да се справи с него" ,но не иска да признае,че нейните методи са неефективни и водят само до обратен или негативен ефект.Детето ми е чувствително/ както и всички други разбира се/, което също не се забелязва.Госпожата му се подиграва /както и децата /за  клепналите му уши, като му казва ,че те са му като антенки.Класната му не комуникира с мен/т.е избягва/Всички мои опити да говоря с нея водят до това ,че тя коментира каквото кажа пред всички в класа. Единственото успокоение е ,че с нея малко ни остава.Но в следствие на нейните методи ,детето ми е демотивирано ,не иска да учи ,да пише ,да чете и аз се чудя какво да правя.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 09:51 от Редактор*

# 1
Извинете, но кой слага диагнозата "хиперактивност"?
И на базара на какво?

# 2
Често пъти хиперактивността е свързана с приемането на по-големи количества захар или кола, а понякога и енергийн напитки, за кото родителите или не знаят или не осъзнават, че вляят пряко върху нервната система на децата.

# 3
За съжаление хиперактивността  е неприятно нещо и нещо ,което винаги се подлага на съмнение и то   много често от педагозите ,които смятат, че родителите така оправдават поведението на децата си   и собственият начин на възпитание.Дори ,когато учителите виждат,че методите им  нямат ефект, те продължават с тях защото не знаят ,не могат ,не са квалифицирани да се справят с тези проблеми .Не искам да споря с никого.Само ,човек ,който се е сблъсквал с този проблем в къщи знае за какво става дума.Просто споделям проблем и търся така да се каже "потърпевши" т. е хора ,които биха ме разбрали.При нас хората в България липсва емпатията- да разбираш другият, да се поставиш на неговото място.Поставянето на "диагноза" е като лепването на етикет. Да ,хиперактивните деца се държат невъзпитано и така те правят лошо впечатление за себе си и за родителите си.За сега проблема на давещите се е само техен.Хиперактивността не приключва с училището.Тя ще продължава да "настъпва".Децата с хиперактивност ще се увеличават и проблемите ще стават все-повече и повече.Обществото би трябвало да противодейства, но по цивилизован начин.Ако можем да сме цивилозовани.............по човешки.........

# 4
Моля, не ме разбирайте грешно - нито за миг не съм поставила под съмнение проблемите ви, ккто и съм отлично запозната с модата "хиперактивност"..
Но не вярвам в нея.
Това за мен е "модерна" диагноза, измислена за добро оправдание нна нежелаещите да се справят с този нарастващ феномен.
Факт е, че има все повече "трудни" деца. Но това не ги прави по-лоши или по-малко умни.
Просто са доста по-чувствителни и трябва да имаш подход към тях.

Синът ми също беше диагностициран така - от 2 до 5 клас се скъсахме да ходим по психолози и психиатри. И медикаменти ни даваха и тн. Беше кошмар - и в къщи и в училище.
Докато накрая не проучих и из§етох вси§ко, вкл - и за себе си.
Правих и експерименти с храната му - определено има голяма връзка с всички химии и захари в храната. Когато ги изключих - определено стана по-спокоен.
Както и да е - махнах хапчетата и се концентрирах върху себе си.  Научих се да го наблюдавам и да наблюдавам себе си. Синът ми беше абсолютно реактивен на всяко едно мое вътрешно състояние - независимо дали го показвам или не. Отделно лепенето на етикети години наред го бяха направили свръхчувствителен към всяка една дори най-малка забележка. Веднага реагираше агресивно.
Та..напънах се и промених себе си и подхода си.
Бавно, ден след ден и с огромно търпение и доверие към него.
Промених и собственният си живот кардинално и синуъ ми буквално "израстна" след това.

Към днешна дата (7кл.) е един доста смислен и отлично справящ се с всичко младеж.
В училище го дават за пример, а в къщи - ако реагира остро, се вглеждам първо в себе си.

# 5
Напълно съм съгласна с последния пост.

И напълно съм НЕсъгласна, че постоянно го изтъкват, едва ли не, като "диагноза", отклонение от нормата, дефект. Самото название - хиперактивност, за мен е просто вид темперамент. Може ли да има нещо лошо в каквато и да е "активност"?! Дори намирам обратното, за не твърде нормално. Всеки бозайник е много по-активен и импулсивен, в "детска" възраст и за мен това е ок - по-любопитни са, по енергични, по чувствителни, преминават през всичко във физически и емоционален смисъл и когато порастнат, познават себе си по-добре и стават по-уравновесени, справедливи и широко скроени хора.

# 6
Моята дъщеря е на 7. В предучилищна е и е "отличника" на групата. От малка я учим на всичко. Смята до 20 а след това събира цели числа, чете, пише(печатно без да сме я учили) знае неща за природата и човека които се учат в 7ми клас, но е адски буйна. Не я свърта на едно място когато сме някъде. Онзи ден бяхме на лекар и обиколи кабинета и пипа навсякъде. Лекаря каза, че е живо дете, а друг лекар беше казал, че е хиперактивна. Много е чувствителна и лесно ранима. Някой дете каже ли нещо или не и обърне внимание става трагедия. Има фобия от кучета(страхлива е) но в игрите е като момче и момиче на куп. Но като я виждам колко е умна и игнорирам другото. Може би характер. Идея нямам.

# 7
Моля, не ме разбирайте грешно - нито за миг не съм поставила под съмнение проблемите ви, ккто и съм отлично запозната с модата "хиперактивност"..
Но не вярвам в нея.
Това за мен е "модерна" диагноза, измислена за добро оправдание нна нежелаещите да се справят с този нарастващ феномен.
Факт е, че има все повече "трудни" деца. Но това не ги прави по-лоши или по-малко умни.
Да, точно! Децата ги имаме за да им се радваме, за което трябва да ги възпитаваме, преди това трябва да си ги разбираме, преди това да ги познаваме и т.н.

# 8
синът ми е хиперактивен, според учителката, аз на психиатър не съм го водила, така че не знам, дали е просто мода или диагноза. Ама не бих казала, че е особено умен, нивото му е около средното за класа. С годините уляга по лека лека.

# 9
  • Пловдив
Госпожата му се подиграва /както и децата /за  клепналите му уши, като му казва ,че те са му като антенки.Класната му не комуникира с мен/т.е избягва/Всички мои опити да говоря с нея водят до това ,че тя коментира каквото кажа пред всички в класа. Единственото успокоение е ,че с нея малко ни остава.Но в следствие на нейните методи ,детето ми е демотивирано ,не иска да учи ,да пише ,да чете и аз се чудя какво да правя.

При това отношение от учителката, аз бих се обърнала към директора на училището. Едно е дете да се подиграва, друго е възрастен. Peace

# 10
Госпожата му се подиграва /както и децата /за  клепналите му уши, като му казва ,че те са му като антенки.Класната му не комуникира с мен/т.е избягва/Всички мои опити да говоря с нея водят до това ,че тя коментира каквото кажа пред всички в класа. Единственото успокоение е ,че с нея малко ни остава.Но в следствие на нейните методи ,детето ми е демотивирано ,не иска да учи ,да пише ,да чете и аз се чудя какво да правя.

При това отношение от учителката, аз бих се обърнала към директора на училището. Едно е дете да се подиграва, друго е възрастен. Peace

При това положение, първо бих и начупила лаещата муцуна, второ - да я накарам да се види в празници на тема външен вид, защото едва ли изглежда, като мис свят. Без изобщо да я бавя. Веднага.

# 11
Моята дъщеря е на 7. В предучилищна е и е "отличника" на групата. От малка я учим на всичко. Смята до 20 а след това събира цели числа, чете, пише(печатно без да сме я учили) знае неща за природата и човека които се учат в 7ми клас, но е адски буйна. Не я свърта на едно място когато сме някъде. Онзи ден бяхме на лекар и обиколи кабинета и пипа навсякъде. Лекаря каза, че е живо дете, а друг лекар беше казал, че е хиперактивна. Много е чувствителна и лесно ранима. Някой дете каже ли нещо или не и обърне внимание става трагедия. Има фобия от кучета(страхлива е) но в игрите е като момче и момиче на куп. Но като я виждам колко е умна и игнорирам другото. Може би характер. Идея нямам.

И моята, на 6 е същата, отличничка, но буйна, крещи, сърди се лесно, отговаря, удря понякога, много чувствителна също. Много говоря, понякога наказвам. Още не сам сигурна обаче дали това е хиперактивност...

оо, да това за учителката и на мен ми направи впечатление. Недопустимо поведение. Бих се оплакала на директора и бих я разнесла навсякъде. И не бих си пуснала детето повече в класа и.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 18:49 от Darcey

# 12
  • София

И аз съм съгласна. Недей да търпиш такова отношение. Нека да коментира разговора ти с директора. Аз нямам още ученик, но предполагам на какво ниво са даскалките (повечето). Недей да търпиш и защити детето си.

# 13
Но не вярвам в нея.

Синът ми също беше диагностициран така - от 2 до 5 клас се скъсахме да ходим по психолози и психиатри. И медикаменти ни даваха и тн. Беше кошмар - и в къщи и в училище.
Правих и експерименти с храната му - определено има голяма връзка с всички химии и захари в храната. Когато ги изключих - определено стана по-спокоен.
Както и да е - махнах хапчетата и се концентрирах върху себе си.  Научих се да го наблюдавам и да наблюдавам себе си. Синът ми беше абсолютно реактивен на всяко едно мое вътрешно състояние - независимо дали го показвам или не. Отделно лепенето на етикети години наред го бяха направили свръхчувствителен към всяка една дори най-малка забележка. Веднага реагираше агресивно.
Промених и собственният си живот кардинално и синуъ ми буквално "израстна" след това.

Към днешна дата (7кл.) е един доста смислен и отлично справящ се с всичко младеж.
В училище го дават за пример, а в къщи - ако реагира остро, се вглеждам първо в себе си.

Нямам какво да добавя освен, че вие сте един истински родител и сте подходили по най-разумния начин, което е довело и до разумни резултати.
Успех на всички родители и знайте, че детската психика наистина ще еволюира още както и цялатата човешка раса.

# 14
Но не вярвам в нея.

Нямам какво да добавя освен, че вие сте един истински родител и сте подходили по най-разумния начин, което е довело и до разумни резултати.
Успех на всички родители и знайте, че детската психика наистина ще еволюира още както и цялатата човешка раса.
Чудесно Peace Поздравления за вашата воля! Не сме се родили научени да бъдем родители, а се учим в хода. Много е важно като родители да бъдем активни- растежа- ок, материалното- ок, но психиката- да- тя е чувствителна и зависи от мама и тате!

Общи условия

Активация на акаунт