СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 529
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Леле! Така ли се води борба за отличници и това ли е начинът? Не съм си представяла, че НПМГ биха използвали подобна тактика.

Нали знаеш, че на война и в любовта всичко е позволено. Само дето тук разменната монета не са закоравели, опитни, възрастни хора, а все още крехки деца, в много деликатен момент от "кариерата" им. Честно казано,  това като го прочетох и се погнусих, нищо че моето дете не е засегнато.

Борете се с всички средства, ще ви подкрепим! Това е безобразие.  #Crazy

# 601
  • Варна
Ние ще имаме родителска среща вдругиден. Flutter  Сборно в актовата зала за всички родители на седмокласници.
И нашето училище е основно. Няма как да искат да ги задържат.  Mr. Green

А на въпроса как се чувстват децата на финалната права-моята девойка е уморена.
Сега като е първа смяна, спи като се прибере. Вчера, по едно време ѝ звъни телефона. Моята сънена, нещо обяснява извинително. Та чак захлипа.  Shocked Едва се въздържах да не грабна телефона аз. Оказа се, че учителката за частните уроци по математика звъни. Чакала жената детето и приятелката на урок, а тях ги няма. Девойката после ми обясни, че се разбрали моята да се обади, когато искат пак урок. Ама с толкова деца, госпожата сигурно е помислила, че моята е забравила и ги чакала..

Няколко дни по-рано. Детето блажено спи, а телефонът ѝ пак звъни-шефката на школата. Да пита защо я няма в час. Детето пак сънено мънка:"ама нашата група е от 16,00 часа. "Не, от 14,00 часа сте.
Бря, стана ясно, че изтърва школата. Добре, ама таткото на приятелката се обадил-как така, детето му е записало 16,оо ч.(моята беше на лагер тогава). И хайде, да идват в 16,00, учителката ще остане пак само заради тях. И о чудо-в 16,00 ч. дошли още деца-предния път имало заместничка, която явно е съобщила друг час на децата, които са дошли на школа през ваканцията. Недоразумение някакво. А за моята беше стресова ситуация.

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 19:24 от Стейси Грей

# 602
  • столицата
Вече учителите започнаха да следят рисъствието на учениците. Браво! Но не трябва да стресират децата все пак.
Момичета,дублиратата дата за изпити не ме засяга пряко,но ако мога да помогна някак казвайте.

# 603
  • Варна
Вече учителите започнаха да следят рисъствието на учениците. Браво! Но не трябва да стресират децата все пак.
Девойката ми е много изпълнителна. И ако се случи недоразумение, изпада в паника. Чак плаче.
Предполагам отглеждам бъдещ отговорен служител.  Laughing
Сефте се случи да я издирват по телефона за школа или уроци, обаче явно е практика. Все пак "обядът не е безплатен" и ако детето не се яви без предупреждение, питат защо.

При нас "почивката" е в часовете по рисуване. Благодаря му от сърце на този учител. На родителските срещи той не се умори да казва, че е винаги на разположение за заинтересованите, да помага. Иначе в неговите часове преговарят по други предмети или просто си приказват. Grinning
По химия и биология имам притеснения за матурата-девойката чете само от сайта"уча се". В часовете пък учителят изпитва обикновено само момчетата.  Laughing

# 604
  • столицата
Матурите по другите предмети трябва са се вземат. Оценките не са важни.. но за амбициозните деца си е допълнително натоварване и разсейване.
И се питам какво ще стане ако дете не отиде на матура?

# 605
  • София
Уф, все пак вярвам, че е случайно това дублиране и ще променят датата след като разберат. Ако няма отговор до няколко дни ще трябва да последваме съвета на biborana

# 606
И се питам какво ще стане ако дете не отиде на матура?

Нищо - матурите не са задължителни - дори и тези по МАТ и БЕЛ.
Само трябва извинителна бележка за отсъствието.

Елл,
не чакай твърде дълго - по-добре е да се смени бързо. Това е работа за 5 минути по телефона  - да се чуят двамата директори - 4,5 минути любезности, 30 секунди решение.
Ако се забвят, ще има деца неразбрали, объркани и т.н.
Напиши писмото. После 7-класните мами молят за помощ другарките от 6-класната и 5-класната тема (че и тях това ги чака) и ветеранките от горните класове. Молиш помощ от приятели във ФБ. 

# 607
  • Пловдив
Нищо съществено от родителската среща. Класната ни е съвсем на Вие с процедурата за кандидатстване. Иначе по всичко ги готвят за НВО-то. Пожеланието на госпожата по МАТ - на първо класиране по първо желание. Ще ми липсва тази жена.  Grinning

Впечатленията ми - една немалка част от родителите нямат понятие от това какво представляват НВО по отделните предмети, нито къде да потърсят информация. Даже подочух, че има и такива, които още не са разговаряли с децата си къде и какво искат да учат. Не знам, може и аз да съм откачила на тази тема, ама пък съвсем нищо да не ти е ясно.  newsm78

# 608
  • Варна
Съгласна съм Dundi.  Hug
Аз, дори и със самочувстието, че ви следя, за да съм в час, почти нищо не съм запомнила.  Blush
Като дойде момента за нещо важно, да не се учудите, че питам.  Blush Нищо, че е било казвано в темата.  Hug

Да не говорим, че съвсем скоро девойката отново ще бъде сама, а аз и баща ѝ-на друго мястто и... Ще се връщам за матурите по БЕЛ и математика и за записванията, то е ясно.

# 609
Даже подочух, че има и такива, които още не са разговаряли с децата си къде и какво искат да учат. Не знам, може и аз да съм откачила на тази тема, ама пък съвсем нищо да не ти е ясно.  newsm78

Безобразие - жалко за децата им.  #2gunfire
Погледни го философски - намалява реалната конкуренция.

# 610
  • Варна
Донесоха ли ви лист "график на дейностите по приемането....от училище?
Има и новия план-прием, презентирали са в училище, а девойката ще го вземе, като отиде на школа в събота.

# 611
Разочарована съм от пробните изпити в Пловдив (за БЕЛ говоря). Зле подбрани въпроси, грешни отговори, раздадени им за проверка, неясни критерии при оценка на преразказите. На тезите пък необосновано повече точки, отколкото трябва ooooh!
Само разконцентрираха децата. Добре, че свършиха, казах им повече да не търсят пробни, започват да решават вече тези, които са се падали предишни години на уроците и ще видят реално на какво да се надяват за себе си.
Едно от децата съвсем се обезсърчи, но то си е лабилно и неуверено това дете, ще мъча да му върна самочувствието. Най-слабият обаче е абсолютен непукист, да му имам спокойствието.
Трябва да ги стегна, за да влязат отново в крачка и да набивам на всяко в главата това, което бърка. Тежко вървеше тази година, дано накрая поне съм доволна, че много нерви изхабих.

# 612
Ох, и при нас е тежко. Тест след тест. Само госпожата по музика ги съжалява. Казала им:"Деца, много ми е жал за вас. Ако мога да ви подскажа по другите НВО-та /без бел и мат/, щях да го направя, но май не мога.
Има и други трепети. Момиче от класа  имало среща с "младеж" от съседния клас, и той на 14 години.  Вълнуват се всички. За прощалното тържество също - момичетата щели да са с рокли. Та ще търсим рокля, щото нямаме.

При нас пък музиката е най-важният предмет в 7 клас. През два часа им дава контролни. Щяла да ги оставя на поправителни и т.н.  ooooh! Догодина щели да й бъдат много благодарни, понеже ги е натискала да учат в 7 клас и ще си знаят всичко  #Crazy Аман от комплексирани даскали.  #Cussing out

# 613
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Да. Като нашия учител по физическо който заплаши че ще остави моята девойка на изпит, защото видиш ли неможе да удари начален на волейбола. А че норматива го покрива, че и отгоре няма значение.

# 614
  • столицата
Ън, понякога да си непокист помага.
Виждала съм деца с отлична подготовка и целогодишно високи резултати,които явно не издържат на напрежението и се сриват на изпитите.

Общи условия

Активация на акаунт