СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 546
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Цъкайки насам натам из форума нощес намерих тема за грозното писане и зачитайки се из нея, с ужас установявам, че е възможно седмокласникът да има дисграфия. Това би било обяснение на кошмарното ръкописание и трудностите в началните класове с вечните рецензии "грозно написано", "нечетливо" "небрежно" и т.н. дори и сега всичките госпожи по български се връщат на същото- "ако не се поправи, няма да могат да му прочетат писаното на НВО". Е, намерих момента!
понеже никога не е имал признаци за дислексия, а аз не бях чувала за дисграфия извън неврологичния контекст, нещата са в ужасна фаза на развитие. Четат му, но трудно. Те ти, булка, Спасовден Shocked

# 691
  • София
Моят шеф е със спортно училище, но счетоводната къща ни е на ниво. Хич не му трябва икономическо образование да има.
Shocked

Може би след спортното училище има завършен някой и друг курс по счетоводство или икономика/мениджмънт?!  Rolling Eyes

Не ме разбирайте погрешно, аз не призовавам някое форумско дете да се запъти към тези паралелки, по-скоро тези, на които не им стигне балът за никъде другаде, да влязат в такива паралелки, за да си уплътнят с нещо полезно гимназията, а , надявам се, и интересно поднесено.

Цъкайки насам натам из форума нощес намерих тема за грозното писане и зачитайки се из нея, с ужас установявам, че е възможно седмокласникът да има дисграфия. Това би било обяснение на кошмарното ръкописание и трудностите в началните класове с вечните рецензии "грозно написано", "нечетливо" "небрежно" и т.н. дори и сега всичките госпожи по български се връщат на същото- "ако не се поправи, няма да могат да му прочетат писаното на НВО". Е, намерих момента!
понеже никога не е имал признаци за дислексия, а аз не бях чувала за дисграфия извън неврологичния контекст, нещата са в ужасна фаза на развитие. Четат му, но трудно. Те ти, булка, Спасовден Shocked

ra2, не се вкарвай в някакви филми  Simple Smile. Доста момчета пишат некрасиво на тази възраст.

От ученици за ученици
"Ученици от близо 50 гимназии ще информират младежи, на които им предстои кандидатстване след 7 и 8 клас, какво е качеството на образованието и материално-техническата база в тяхното училище. Това ще се случи в рамките на форума School Generator, който ще се проведе на 9 май в 22 СОУ "Георги С. Раковски" в София. ....."

Винаги ми е интересен образът на гимназията през погледа на самите ученици, които учат в нея. Къде може да се види списък с училищата, които ще участват?

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 11:36 от BFF_

# 692
  • София
От ученици за ученици
"Ученици от близо 50 гимназии ще информират младежи, на които им предстои кандидатстване след 7 и 8 клас, какво е качеството на образованието и материално-техническата база в тяхното училище. Това ще се случи в рамките на форума School Generator, който ще се проведе на 9 май в 22 СОУ "Георги С. Раковски" в София. ....."
jd, много благодаря за тази информация   bouquet

# 693
  • Пловдив
Моят шеф е със спортно училище, но счетоводната къща ни е на ниво. Хич не му трябва икономическо образование да има.
Shocked

Може би след спортното училище има завършен някой и друг курс по счетоводство или икономика/мениджмънт?!  Rolling Eyes

Не, няма.  Peace

# 694
  • нейде там, където ....
Shocked

Може би след спортното училище има завършен някой и друг курс по счетоводство или икономика/мениджмънт?!  Rolling Eyes

Не, няма.  Peace

Не е задължително да ги има. Предприемач е различно от счетоводител и/или икономист.

# 695
  • Варна
Езиковите гимназии във Варна имат ли униформи? newsm78

# 696
  • Варна
Езиковите гимназии във Варна имат ли униформи? newsm78

Първа и Четвърта имат със сигурност.

# 697
  • София
В нашето училище вчера са идвали от Професионалната гимназия по фризьорство и козметика да ги зарибяват. Правили са им демонстрация и на всички момичета са им направили прически вкл. на някои девойки с маша и преса за коса. Моята е с дълга коса и я бяха сплели много интересно. На няколко пъти им подчертали, че при тях и с 3-ки от матурата се влизало.

# 698
  • София
В нашето училище вчера са идвали от Професионалната гимназия по фризьорство и козметика да ги зарибяват. Правили са им демонстрация и на всички момичета са им направили прически вкл. на някои девойки с маша и преса за коса. Моята е с дълга коса и я бяха сплели много интересно. На няколко пъти им подчертали, че при тях и с 3-ки от матурата се влизало.
Съжалявам, че го казвам, но това е едно от най-пропадналите училища в София.

# 699
  • нейде там, където ....

Но дава професия, доста прилично платена.

# 700
  • София

Не е задължително да ги има. Предприемач е различно от счетоводител и/или икономист.

За мен предприемачът е сбор от личностни качества (лидерски, предприемачески дух, активност, визионерство, гъвкавост и др.) + умения в сферата, в която работи. И двете страни трябва да са налице. Разбира се, в България всичко е възможно. Но все повече нещата се избистрят.
Например, може ли един доктор да е успешен мениджър на болница или е по-добре един икономист да е мениджърът на болницата? Според мен и в двете трябва да е добър, за да има успех. Тъй като един икономист трудно би станал доктор, по-скоро е вероятно лекарят да се квалифицира и като икономист/ мениджър. За счетоводни къщи - шуробаджанщината в данъчното е голям актив.

Потвърждавам. И няма как да е по друг начин, като за фризьорка се изкрава един курс за 3 месеца и готово, другото са практически упражнения. А и с тези 3-ки на матурите...

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 15:15 от BFF_

# 701
  • София
Какво имате предвид под "пропаднало"? Много училища има с 3ки. Защо точно това да е пропаднало, особено при положение, че там учат само момичета.

# 702
  • София
От ученици за ученици
jd, много благодаря за тази информация   bouquet
И аз   bouquet
Звучи доста интересно, а и присъстват училищата, които ни вълнуват. Освен това се  падам почивка (да не повярваш Mr. Green ,че напоследък все се падам на работа като има някакво събитие Tired )

# 703
И аз се включвам с благодарности за информацията. Но като знам младежът как е ентусиазиран да ходи някъде, ако някой не го заведе... ooooh!

Аз друго да питам - има ли вероятност датите на изпитите в НПМГ да съвпаднат с останалите НВО-та?  И тези дати кой ги обявява и кога?

# 704
  • Пловдив
Датите на НВО-тата са дадени още през септември 2014 г. Няма начин да има съвпадане с тях.  Peace
26.05 /история-география/-27.05 /чужд език/-28.05 /химия-физика-биология/  са другите НВО

Общи условия

Активация на акаунт