Инвитро в Истанбул-тема 12

• 90 452
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Real 186, Аз бях с такова зацапване денят преди теста. След това имах около 3 спокойни седмици, след което зацапването се появи отново, и траеше до края на 4-ти месец. Съветът ми е да се обадиш на Севда и да я помолиш, ако има българска двойка, която си тръгва тези дни от там да ти даде координатите им, за да им се обадиш и да помолиш да ти купят. Аз лично се бях запасила, но като тръгнаха да ми свършват се обадих на Кюбра и тя ме свърза с двойка, която ми купи инжекциите и ми ги донесе. Успех ти желая!   

# 91
  • София
Момичета, имате ли представа как върви записването на часове за преглед при проф. Кахраман? За след колко време дават такива приблизително?

# 92
Момичета, имате ли представа как върви записването на часове за преглед при проф. Кахраман? За след колко време дават такива приблизително?

за след 10 - 14 дни, освен ако професорката не е в чужбина или на конференция

# 93
Здравейте момичета ! Да се включа и аз в тема, като споделя впечатленията си от Мемориал. Началото на март посетихме клиниката с предварително запазен час от месец преди това. Севда ни помагаше през цялото време като превеждаше всичко от което се интересуваше назначеният ми лекар Кахраман Юлкер. Много подробно ме питаха за всичко и си записваха информацията . Накрая последва преглед от този лекар и втори от професорката , накрая седнахме всички заедно и обсъдихме ситуацията. Бяха много мили и любезни , извода от всичко беше нова цветна снимка , защото тази която представих беше от преди две години. Забравих да спомена , че във Варна имам един опит завършил с извънматочна бременност и един замразен трансфер без резултат. Техния извод за предишния неуспех беше , че поради поликистозата и получената хиперстимулация е трябвало трансфера да се отложи малко за да се изчисти организма от хормоните. Предупредиха ме , че те така работят , предпочитат замразени и организма да е отпочинал от стимулациите. Наистина вярвам , че тези хора наистина си разбират от работата. Засега комуникирам със Севда, пратих нова цветна снимка на 7 април , получили са я , но още нямам резултат от разчитането. Някой да сподели впечатления от подобна ситуация? Лек и успешен ден!

# 94
  • София
Здравейте, момичета!
Дойде време и ние да започнем втория си опит в Мемориал. От предходния такъв имам едно прекрасно палаво момченце, което вече си има нужда от компания! Simple Smile  
Вчера писах на Севда, каза ми, че е направила проверка и нашият протокол от предходния опит е архивиран в централен архив, което щяло да отнеме време, но ми гарантира час през месец май.
Искрено се надявам всичко с прегледа да е наред и следващото ни ходене да е направо за процедура!
Имате и представа, цветната снимка задължителна част от изследванията, които трябва да носим ли е? Ние сме с изцяло мъжки фактор и се чудя дали е се налага да правя нова, при положение, че  проблем с тръбите никога не съм имала. По мое време, преди 3 години аз носих цветна снимка, която бях направила за just in case, но не беше необходима изобщо, тъй като професорката още на прегледа каза, че в тръбите няма какво толкова да се задълбочаваме в нашия случай.

Пожелавам късмет и успех на всички, които в момента са, или на които им предстои процедура!  

# 95
  • София
Тонита 35, Аз съм минала през две хиперстимулации в България, и това беше  една от причините да се насоча към Мемориал. Само за сведение ще  ти кажа, че при едната ми процедура в наша клиника направих 41 фоликула! естрадиолът ми беше на 6500 единици!   Ще копирам два мои поста от преди две години, за да не ми се налага да преразказвам всичко наново, надявам се момичетата, които вече са чели историята ми да ме извинят за повторението:

Здравейте момичета!
Вероятно ветернките в темата ме помнят, но за тези, които са по-нови тук ще се представя на кратко:

От София съм, на 29 години. Проблемът, с който се борихме в продължение на 2 години е мъжки фактор. Имам направени  4 процедури в България. При първите две /направени в клиниката на Владимиров/  изобщо не стихнахме до пункция, поради това, че имаше много сериозна опасност от хиперстимулация. Резултатът - с по 20 огромни фоликула в яйчник, оставени просто ей така да регресират от самосебе си и около 3500 лв. хвърлени на вятъра.
Следващите две ИКСИ-та бяха на естествен цикъл / в клиниката на Стаменов/ - при първото яйцеклетката не се оплоди както трябва, а при второто ми върнаха ембрион , който даже не знаеха на колко точно е разделен.
Месец след поредната неуспешна процедура на родна земя, уморена от всички претупани процедури взех решение да заминем за Истанбул.
Искам от сърце да благодаря на всички момичета тук, които ме насърчиха да замина, които ми помагаха с информация, и  които стискаха палци за мен.  Hug  bouquet

През декември месец миналата година направих стимулацията си в Мемориал хоспитал.
От 13 извадени яйцеклетки, 9 бяха зрели, а от тях 8 стигнаха до 5-ти ден - стадий  бластоцист. През месец април тази година направихме един замразен трансфер, и в момента съм бременна в средата на 6 месец.
Искам да се извиня, на всички, които са се интересували какво се   е случило с мен, за това че не влизах до сега, но истината е, че поради доста трудности в началото на бременността  ме беше страх да се зарадвам на факта, че  нося живот в себе си.

Целта на днешния ми пост  е да дам кураж на всички момичета, които обмислят пътуване до Турция. Знам, колко мотивиращо ми действаха постове на момичета, които са успели, и сега се радвам и ще благодаря на Господ, ако имам възможността да вдъхна кураж на поне една от Вас.   
За първи път в Мемориал усетих какво е да гледат на теб като на пациент, а  не като на клиент - ходещ банкомат. За първи път  видях загриженост и истинско внимание от страна на лекарите. Осъзнах, че един преглед  не винаги трае няколко минути, както и че не е нормално да чакаш с часове пред кабинета на някого,  а когато най-накрая влезеш не е нормално да вадиш думите му с ченгел от устата за да разбереш какво в крайна сметка се случва в твоя собстен организъм.  Нямам думи с които да опиша разликата между нашите клиники и тази на проф Кахраман.

И в заключение да  кажа - ако имате  възможност, просто не си хабете времето, нервите, емоциите и надеждите в опити тук.  Бих посъветвала всички момичета, които са обезверени от тукашния хаос, които имат по "n" на брой неуспешни процедури, да не вярват сляпо на лекари, които им казват "следващия път тотално ще сменим подхода", а всъщност този "следващ" път се повтаря отново, и отново, да се насочат към място, което е с доказана по-висока успеваемост.

От сърце пожелавам успех на всички, които са в процедура, а  на тези, които им предстои такава- вярвайте в късмета си. Само той е необходим, когато си в ръцете на истински професионалисти.  Praynig Hug

# 96
  • София
И вторият, в който описвам как протече опита:
 вчера от вълнение съм пропуснала да напиша точно как се развиха нещата. Още по време на самата стимулация, която беше с адски ниски дози / средно по 60 ед. Пурегон на ден/  Кахраман ми каза,че реагирам повече от добре, и че макар, че целта им е била да направя не повече от 5-6 яйцеклетки, аз съм направила около 13 доста големи, и почти толкова по-малки.  Непосредствено след стимулацията направихме трансфер на 2 ембриончета / и двете бяха възможно най-доброто качество 5АА/, който завърши с отрицателен резултат. Когато поисках коментар от проф. Кахраман, тя каза, че въпреки че сме избегнали хиперстимулацията, в организма ми е имало известен хормонален дисбаланс, и това е вероятната причина за неуспеха. Още на следващия месец бях възстановена, хормолните ми бяха  в норма, но поради служебни ангажименти и командировки в чужбина нямаше как да замина.
През март месец отново се свързах с тях и поисках да почнем нова стимулация, защото имахме само 1 замразено ембрионче /те и него не искаха да замразят, защото бяха уверени, че още с първия трансфер ще успеем, но аз много настоявах, за което просто благодаря на Господ/.  Бях толкова сигурна, че няма да е живо след размразяването, че просто не желаех да се разкарвам до Турция само за да чуя думите "съжалявам, не се размрази". Много настоявах за нова стимулация, но Кахраман каза, че замразения ембрион е с възможно най-доброто качество, и че не би започнала нова процедура. Така или иначе нямах друг избор. Съгласих се. Няма да Ви обяснявам как докато Кюбра вървеше към мен по коридора за да ми каже дали се  е  размразило и дали е живичко, имах чувството, че ще припадна всеки момент. Трансфера ми го прави отново Кахраман, като ми каза, че сега съм в по-добра ситуация, тъй като при замразен трансфер организмът е доста "по-близо" до естественото си състояние, отколкото след стимулация.
Прибраххме се в София, и един ден преди датата за теста аз получих съвсем лекичко зацапване. Отидох в Цибалаб, пуснах ЧХГ и резултата беше 137,5. Толкова бях сигурна, че   е грешка, че чак звъннах в  лабораторията да попитам дали не е  станала грешка при поставянето на десетичната запетая, и дали всъщност резултата не  е 13,75....     

# 97
Благодаря за бързата подкрепа, сега съм още по сигурна , че съм на верния път. Наистина отношението там е много по различно, самата професорка при запознаването ни още ми подаде ръка и ми благодари , че съм се доверила на тях точно.

# 98
  • При вещиците
Real Lady, благодаря че припомни твоя опит по пътя на мечтата за детенце. Спомних си, че съм те чела с интерес. Затова все казвам на новите момичета да четатт и старите теми. Успех в създаването на братче или сестричка на палавника.

# 99
Момичета, назад в темите сме го споменавали, но да попитам , професор Кахраман през кой ден от седмицата почиваше (освен уикенда )?

# 100
  • При вещиците
Инфо от януари 2015-професорката почива четвъртък, събота и неделя.

# 101
  • София
Момичета, назад в темите сме го споменавали, но да попитам , професор Кахраман през кой ден от седмицата почиваше (освен уикенда )?
Почива в четвъртъците. Днес Севда ми го е написала. Имам час за средата на месец май.

# 102
Благодаря  Grinning

# 103
Здравейте момичета. След оглед на цветната ми снимка Севда ми обясни , че виждат течност в единствената тръба която имам и препоръчват прекъсване на тръбата. Някой правил ли си е при тях лапароскопия и доволни ли сте? Сякаш ми се иска при тях да бъде , те да си видят и огледат , въпреки , че цената е колкото самото ин витро.

# 104
Privet ot Istanbul Simple Smile
Ne sum pisala zashtoto e prez telefona,izvinete za kirilizata,no sled kato se peiberem shte pisha podrobno.
Po vsyaka veroyatnost punkzkyata mi shte e v subova,profesorkata haresva samo edin folikul.Oh,Dary iska da pishe,molya vi stiskaite palzi.
Kokoshmata sus zlatnoto yaize Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт