Инвитро в Истанбул-тема 12

• 90 452
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, извинявайте за офтопика. Подарявам 18 ампули Прогестерон от турския (Progestan 50 mg/ml LM) От тях 13 бр.  са със срок на годност до м. Юли 2015г.и 5 бр. със срок на годност до м. Октомври 2015г. Ако има нуждаещи се нека ми пишат на лични.
Между другото проф. Кахраман отново доказа, че е добър диагностик. Предположи, че проблемът ми досега е бил в неправилната стимулация и лошите ембриони. За радост последния път отгледахме перфектни бластоцисти и резултата е налице -бременност в 18 г.с.  Опита направихме в БГ, затова не бях споделила и на вас. Успех на всички!!!
Честито Пиполинас!!!! Laughing Hug

Ще се радваме да споделиш с нас процедура си, за което ти благодаря предварително ! Praynig

# 706
  • Sofia
Здравейте момичета,все повече се замислям дали да не направя един опит в Турция след две неуспешни пункции (фоликулите бяха празни).Можете ли да ми кажете дали мога да комуниникарам с координаторите ( Севда) на български или трябва да е на английски ( не го владея много добре).?Какво трябва да направя за да се запише час за първоначален преглед и много ли се чака? Благодаря

# 707
  • При вещиците
Папилонас честито! И аз не разбрах за стимулацията, моля да споделиш. Да ти кажа това е масов проблем в БГ-неправилна стимулация и лоши ембриони. Мисля, че и при нас това беше разковничето. Заповядай в другата хубава тема Бременни след инвитро. Дано скоро всички се преместят там  Peace
Моли, Севда е българка  Naughty и спокойно може да й пишеш и на български. И не се чака за преглед с години или с месеци. От днес за следващия цикъл например.
Отново апелирам да се четат старите теми-има невероятни истории на момичета и много информация.

# 708
  • Sofia
Папилонас честито! И аз не разбрах за стимулацията, моля да споделиш. Да ти кажа това е масов проблем в БГ-неправилна стимулация и лоши ембриони. Мисля, че и при нас това беше разковничето. Заповядай в другата хубава тема Бременни след инвитро. Дано скоро всички се преместят там  Peace
Моли, Севда е българка  Naughty и спокойно може да й пишеш и на български. И не се чака за преглед с години или с месеци. От днес за следващия цикъл например.
Отново апелирам да се четат старите теми-има невероятни истории на момичета и много информация.

А този телефон който е на първа страница ( на Севда) мобилен ли е,може ли да се набира през вайбър ?

# 709
  • София

Момичета, не исках да спамя, затова не написах детайли относно процедурата, тъй като беше в БГ. Поради молбите ви за още инфо, вкл. и на лични ще опиша и тук:   
 Успешната процедура направихме във Виена Ин Витро Център (в Токуда) - д-р Димитрова   bouquet   bouquet  bouquet. Стимулацията направихме с Пурегон и Мерионал. До бластоцисти достигнаха два ембриона от общо шест оплодени. Д-р Димитрова има абсолютно индивидуален подход в избора и количеството на стимулацията. В повечето случаи държи да отглеждат ембрионите до стадий бластоцист, независимо, че с такава бройка в повечето БГ клиники бързат да връщат на 3-ти ден. Имам 4-ри инсеминации и два ин витро опита преди това в клиника Щерев (не искам да кажа нищо лошо за клиниката, просто с мен не успяха да се справят), но винаги с резултат - кръгла нула. За качеството на предишните ембриони проф. Кахраман каза, че не биха върнали при тях. Това ме накара да сменя клиниката, тъй като имах още един опит финансиран от ЦАР. Поддържащата терапия  след трансфер беше абсолютно стандартна: Естрофем 3х1, Утрогестан 3х2(влагалищно) И всичко това с трансфер на лигавица с размер 6.3 мм, за която всички твърдяха, че е прекалено тънка.

Желая ви успех от все сърце!!!  Praynig Praynig Praynig                                               

# 710
Не са малко д-рите тук в Бг, които са на мнение, че турците са на светлинни години пред нашите "светила" . Д-р Михнев беше този, който ме насочи към Турция, като ми каза:  ...от 9 двойки, които съм изпратил там, само 2 се върнаха НЕбременни. Та благодарение на него се озовах в Истанбул!  А и още една причина ме отказа да се захващам с нашите клиники. И тя е, след като се опитах да си запазя час за консултация при Стаменов, а от там отговора беше, че това може да стане след година и малко  #Crazy А след като се обадих на Хюсние, тя ми каза харесай си ден за среща с проф.Кахраман след 2 седмици!!! След като успях от първия опит в Мемориал, тук в Пловдив на ЖК срещнах д-р Петрова, която се оказа, че и тя има детенце  след ин витро, благодарение на турските д-ри. Така, че не е трудно да се намерят и тук д-ри, които да признаят професионализма на турците.

# 711
  • При вещиците
Пиполинас, попитах те защото ти написа нещо, което мен ме подведе
"Между другото проф. Кахраман отново доказа, че е добър диагностик. Предположи, че проблемът ми досега е бил в неправилната стимулация и лошите ембриони."
Помислих си, че си правила стимулацията в БГ под ръководството или съветите на професорката и си помислих, че ще е полезно за други, които се затрудняват да пътуват.
Муслето, така е, но не е много публично говоренето, защото ПР кампанията на определени болници е доста силна и на жени и доктори им е писнало да се борят с вятърните мелници. Да ви радва малкото бонбонче.

# 712
  • София
Пиполинас, попитах те защото ти написа нещо, което мен ме подведе
"Между другото проф. Кахраман отново доказа, че е добър диагностик. Предположи, че проблемът ми досега е бил в неправилната стимулация и лошите ембриони."
Помислих си, че си правила стимулацията в БГ под ръководството или съветите на професорката и си помислих, че ще е полезно за други, които се затрудняват да пътуват.

И аз така разбрах и затова помолих за споделен опит Confused

Съжалявам, явно не съм се изразила правилно. Бях само на консултация в Мемориал, но тъй като имах още един опит финансиран от фонда решихме да си направим първо него. Консултацията с проф. Кахраман беше преди въпросния, последен опит. Това, което направи тя беше само преглед с предположение защо не се е получавало досега. Д-р Димитрова явно нацели вярната стимулация, за която говореше професорката. Споделяйки това по-скоро исках да засвидетелствам признанието на проф. Кахраман за вярното предположение.
                 Още веднъж успех момичета !!!  Praynig Praynig Praynig

# 713
Момичета, моля ви за малко информация за лепенките Климара. Те еднакви ли са или си имат различни грамажи?
Д-р Карликая ми е написал CLIMARA FORTE (0.1 mg) FLASTER, има ли други освен 0,1 mg?

# 714
  • Живее на Луната
Момичета, моля ви за малко информация за лепенките Климара. Те еднакви ли са или си имат различни грамажи?
Д-р Карликая ми е написал CLIMARA FORTE (0.1 mg) FLASTER, има ли други освен 0,1 mg?

Аз мисля че са еднакви. Така изглеждат:

Скрит текст:

# 715
Да аз имам същите, но снощи забелязах, че на пакетчето в ляво пише 7,5 или 7,8 беше, съдържание на пролактин и това ме накара да се замисля дали са различни и да не объркам аз нещо, да се ядосвам после.
Каква е цената на цялата кутия в Турция?

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 16:47 от d_ivanova

# 716
В подкрепа на написаното от Бела, сходни, дори по-ниски % за успеваемостта в България по фонда, ми бяха казани от ембриолога на клиниката в Атина, която посещавам  Peace Човекът е завършил висшето си образование в България, ходи по конгресите на европейската инвитро асоциация и знае за какво става дума  Wink Според него държавата не трябва да сключва договор с клиники, които имат толкова нисък % успеваемост.
Ето тук е разковничето! Тук е истината!  Потекоха едни държавни пари безконтролно и конвейра засили обороти. Евала, за директния коментар на този ембриолог.

Знаете ли, аз бях в редиците на онези жени през 2010 г., пред студиото на Слави с празните колички, които отстояваха искането си за помощ от държавата в опитите ни да имаме деца.
До нас бяха днешните "светила", които казваха, че искат да ни помогнат в това начинание.
Днес те имат огромни лъскави клиники, а по форумите все по-често чета за момичета загубили репродуктвните си органи след опити ин витро, не просто емоционална загуба след отрицателни тестове за бременност...
Какво се случва днес ? Виждат го колегите им извън България, виждаме го ние, след горчилки, разочарования и осакатявания. Само контролиращата агенция не го вижда...
Срам ме е от наивитета, който съм имала през 2010 г., чувствам се омерзена от подобно проиграване на иначе благородната ни кауза.

# 717
  • Живее на Луната
 d_ivanova, ако имаш съмнения пиши един мейл на д-р Карликая, отговаря в рамките на деня и ще ти е спокойно  Peace

# 718
Да аз имам същите, но снощи забелязах, че на пакетчето в ляво пише 7,5 или 7,8 беше, съдържание на естрадиол и това ме накара да се замисля дали са различни и да не объркам аз нещо, да се ядосвам после.
Каква е цената на цялата кутия в Турция?

d_ivanova, цената е 38,75 лири за кутия с 4 лепенки

# 719
Благодаря Ви момичета

Общи условия

Активация на акаунт