„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 14

• 60 063
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Момичета -а -а, много сърдечни поздрави за всички Лазарки и Цветета.

Разбирам, някакъв турски  професор обяснявал по телевизията, че турските сериали били държавна политика.  Като гледам от информацията за разпространение - Чили, Аржентина, къде още в Л. Америка казвате - явно е истина.

Моля Ви, ако някой е гледал това интервю или пък знае повече за тази политика и целите й, нека ни светне.

за Фатмагюл идея нямам какво е - В. Век не е истина - измислен филм. 

За сценаристите на "Завръщане" обаче на мен ми се струва - особено сега сериите, като дават -  жестокостите - и ритуалните убийства - че е  по-различен филм - поне в тая си част  - разбира се и изглежда да пресъздава историческа реалност - да прави послания, да се отворят очите на ората. 

И евала на тия сценаристи - смели хора - ако можете - напишете повече информация за тях - какви са, що за хора са -

Любовната линия е естествено вкарана, за да има гледаемост -, че то иначе хората няма да издържат да гледат жестоката истина в очите - камо ли толкова серии.  Съгласна съм, че образът на Боран е измислен образ.  Ама то нещо тръбва да продава.  А иначе ето ви по-долу историческата истина за отношението на турците към българските жени - ама как да направиш филм за това и как да го продадеш в България и в Латинска Америка:

• Старозагорско клане. ОТ 19 до 21 юли 1877 г. e изклана и опожарена Стара Загора от турската редовна армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш) с участието на албански башибозук, черкези командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани при логистичната подкрепа на старозагорски евреи.[24] Актовете на садизъм са ужасяващи. [25][26][27][28]Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одрирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, някои първом поляти с газ. Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро където са озлочестявани и после изклани. В църквата „Св. Троица" са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете „Св. Богородица" и „Св. Николай", които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират глад и преживяните ужаси. В Турция са отвлечени към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат. Околните села имат същата съдба. Това е може би най-голямото документирано клане в българската история. Градът е напълно изпепелен и след Освобождението е изцяло изграден наново.

# 376
За всички, които все още не са легнали, пожелавам ви сладки сънища с Мараз Али и 28 епизод:

http://vbox7.com/play:965c1d7ff4

# 377
Нещо за шефа от фейса

https://www.facebook.com/MehmetAkifAlakurtOfficalPage/photos/a.3 … 9034.300291359994
Тук разбрах , че се гонят с Енгин по рейтинг в арабския канал....

Но, тук чичо Гугъл преведе някаква небивалица....
https://www.facebook.com/MehmetAkifAlakurtOfficalPage/photos/a.3 … ype=1&theater

Първият линк не се отваря, при втория се казва, че се говори, че през юни започват снимките на общия им проект с Ханде...

# 378
Здравейте!Отварят ли ви се файловете от датата..на мен ми дава грешка

# 379
Добро утро!
Prinx Много жестоко е това, описано от теб Sad

Заради тези събития, заради историята, много българи са предубедени към всичко турско.
Според мен трябва да помним историята , но не и да живеем с нея и тя да ни пречи да вървим напред.
Пълно е с хора  около мен ,  които се изказват отвратително за турските сериали и за всичко турско  предлагано при нас. На мен ми е жалко за тези хора.
Те нямат този широк мироглед  и все другото им е виновно. Трудно е да комуникираш с тях.

Мразовит и мрачен е този ден, но щом сърцата ни са топли и денят ще ни е такъв!
Хубав Вторник!

# 380
Добро утрооо на все заварила Grinning и на тези, които тепърва, ще се появят. Grinning
44
Скрит текст:
Джихан е пълна отврат, гняс на ента степен, въргаля се ту с едната, ту с другата а те и двете го обичат.
Имам чувството, че е опериран против човещина и присъщи човешки положителни чувства, дори не му вярвам, че е влюбен в Есма.
Мама Кевсер, ехххххх мамче, #Cussing out само при мисълта, че Нарин може да е бременна и пръсна поредната порция отрова.......дано злото не се разпострани, Shocked че има ли по-голямо такова от нея и Джихан, за мен няма!?!
Отношенията между Съла и Боран продължават да се обтягат, кофти ми е да ги гледам такива. Rolling Eyes
И двамата са прави за себе си, и двамата ги разбирам без да ги виня.
Затова толкова ги харесвам, защото макар на пръв поглед да са напълно различни всъщност те са двете еднакви половинки на едно цяло но действайки по различен начин.
И аз прехвърлям епизодите на Аданалъ, за които благодаря.
Не гледам серала, защото не ми е по вкуса но сцените с Мараз Али ги поглеждам.
Много бяха хубави с Идил на поляната закусвайки но въпреки, че тогава е съществувала реална любов помежду им аз не я усещам, странно, Rolling Eyes защо ли!? newsm78
Бяха прекрасни Heart Eyes в тази сцена в снощния епизод по БТВ.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 09:59 от Neidjal

# 381
Добро утро, Момичета!

Въпреки студеният и мрачен ден, аз ви изпращам усмивки и слънце!

Интересна тема разисквате и ще драсна някой и друг ред.

Винаги съм вярвала, че човек, за да е свободен в мислите си трябва да чете, да се интересува, да има собствено мнение, защото само така ще е манипулиран възможно най-малко...
До тук с теориите ми...
За съжаление двете ни страни са обединени от кърваво минало, но ние не сме единствените в света свързани по този жесток  начин.
Ако и по тази тема, както по много други аналите са отворени поне след 100 години, може би щяхме да имаме една достоверност, защото сега колкото историците, толкова и теориите, но....
Каквото и да е било, Аз живея тук и сега. Ще бъда за кратко на тази земя. Дори и да искам да съм вечна - няма да стане. Нямам време за омраза, за ненавист и жлъч, защото искам да съм щастлива.
Не бих могла да мразя някого за събития от преди векове...Не мога да си го позволя.
Оставям историята на историците - това им е работата. А моята е да живея живота си - обичайки. Защото смятам, че човек без минало е като дърво без корен. Но също така знам, че човек, който живее в миналото, няма право на бъдещето си...

За мен е чест и удоволствие да съм тук сред вас!

# 382
Здравейте. wavey

7 април - професионален празник на работещите в здравеопазването и световен ден на здравето.
На всички празнуващи - честит празник.
bouquet

Иве  smile3501 smile3501 smile3501

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 12:56 от eligeda

# 383
Добро утро. И при нас е много мрачно, облачно , духа вятър ама поне не вали.
Попадна ми една снимка, явно е обществена проява но Мехмет е с превръзка на ръката. Да не би актьора да се е наранил по някакъв начин и да са го включили в сценария  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Хубав ден Ви желая на всички въпреки мрачното време   bouquet

# 384
Добро утрооо на все заварила Grinning и на тези, които тепърва, ще се появят. Grinning
И аз прехвърлям епизодите на Аданалъ, за които благодаря.
Не гледам серала, защото не ми е по вкуса но сцените с Мараз Али ги поглеждам.
Много бяха хубави с Идил на поляната закусвайки но въпреки, че тогава е съществувала реална любов помежду им аз не я усещам, странно, Rolling Eyes защо ли!? newsm78
Добро утро!
Много дискутиран въпрос с химията между МАА и партньорките му в различните сериали - с Идил няма как да е по-различно от това което виждаме по простата причина, че тя през цялото време се прави на влюбена. Дори когато вече беше готова да сдаде фронта, все и натякваха, че тя е полицай, а той престъпник. Във втория сезон нещата вече са по различни и аха да повярвате и от ново ядец.
От друга страна в Съла драмата е на мах, докато в Аданалъ комедийната нотка е доста силно застъпена, което засилва различията. Драматичната любов винаги е по-силна.

# 385
Флор, знам, че героинята е полицайка, имам поглед и върху другите му роли с други екранни партньорки, но вижданията ми, и усещанията ми са си все същите, въпрос на усет, и възприятия е.

# 386
Ели Веднага да сложиш актуална снимка за днес Laughing
 Тоест на Нашето Джипи Peace

Чудя се ако ме сграбчи така, ще бягам ли newsm78, ще се оттдавам ли newsm78

# 387
ИВЕ  smile3501 smile3501 smile3501 и от мен.

Напълно споделям мнението ти.
Мисля, че сме надживели "кръвните вражди".

Относно серияла
Евала на сценаристите,не съм попадала на така завладяващ сериял.
"С един куршум са убили доста зайци" успяват да ни покажят любов,история,традиции,промяна към по добро и не на последно място реклама на красотите на региона.

Гледам филма с голямо удоволствие.
Но мисля,че причината за това са МАА и Джансу Дере  smile3501 smile3501 smile3501

# 388
Ели Веднага да сложиш актуална снимка за днес Laughing
 Тоест на Нашето Джипи Peace

Чудя се ако ме сграбчи така, ще бягам ли newsm78, ще се оттдавам ли newsm78

Може да ме сграбчи така ако се дърпам, ама аз не съм луда да се дърпам. Аз и от половин дума съм съгласна , дори не и от цяла   Joy Joy Joy

Каквото и да кажем , момчето си обича часовниците, пръстените и очилата  smile3521

# 389
Силистра той често е с превързана ръка, я на снимките , я зад кадър...
Какво да направи момчето - бунтар е и се бунтува....както е изтичало информация,  понашляпвал е екипа Joy

Едно видео от  заснемането на сцената с раняването му, вместо Съла

https://www.youtube.com/watch?v=4c3L3VBPDNE&list=WL&index=14

Общи условия

Активация на акаунт