„Завръщане”/ Sıla /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 14

• 60 058
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.Пловдив
Цитат
За сценаристите на "Завръщане" обаче на мен ми се струва - особено сега сериите, като дават -  жестокостите - и ритуалните убийства - че е  по-различен филм - поне в тая си част  - разбира се и изглежда да пресъздава историческа реалност - да прави послания, да се отворят очите на ората. 

Аз четох в един вестник,че точно заради специфичния сюжет нашите телевизии,а и не само те ,чак сега са разрешили купуването и излъчването на  филма,а той е от преди 9г Peace

# 391
Здравейте  Hug

Разисквате сериозни теми от рано днес  Thinking
Анализът на българо-турските взаимоотношения по повод миналото и 5-вековното турско присъствие винаги ще дава хляб на много историци. Всички сме чели и учили по история в училище за еничарите, за насилването на млади българки.
Но мнението на всеки един от нас, обикновените българи, от позицията на днешния ден, е въпрос на лично възприятие и усещане. Срещала съм много хора, които не искат и да чуят за турците, за Турция, изпитват огромна омраза, дори и към българомохамеданите, които са граждани на нашата държава. Не ги виня. Аз съм от другите, които приемат миналото такова, каквото е било, изпитвам възторг и национална гордост от геройството на всички сънародници, участвали в освободителните войни. Но живея в настоящето и гледам към бъдещето, с усещане за толерантност към хора от всякакъв етнос и религия. Смятам, че не можем да виним и упрекваме настоящото население на Турция за действията на техните предци преди толкова години.              
Лек и спорен ден ви желая   bouquet

И една чаровна Джансу  Simple Smile Онзи грозник Джем й е направил добро, като се е хванал с друга  yes

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 11:23 от DimiMeVi

# 392
Ето  и тук едно видео където МАА се е забъркал в премеждие  fight

# 393
Добро утро и от мен! Hug Hug Hug

Добро утро, Момичета!

Въпреки студеният и мрачен ден, аз ви изпращам усмивки и слънце!

Интересна тема разисквате и ще драсна някой и друг ред.

Винаги съм вярвала, че човек, за да е свободен в мислите си трябва да чете, да се интересува, да има собствено мнение, защото само така ще е манипулиран възможно най-малко...
До тук с теориите ми...
За съжаление двете ни страни са обединени от кърваво минало, но ние не сме единствените в света свързани по този жесток  начин.
Ако и по тази тема, както по много други аналите са отворени поне след 100 години, може би щяхме да имаме една достоверност, защото сега колкото историците, толкова и теориите, но....
Каквото и да е било, Аз живея тук и сега. Ще бъда за кратко на тази земя. Дори и да искам да съм вечна - няма да стане. Нямам време за омраза, за ненавист и жлъч, защото искам да съм щастлива.
Не бих могла да мразя някого за събития от преди векове...Не мога да си го позволя.
Оставям историята на историците - това им е работата. А моята е да живея живота си - обичайки. Защото смятам, че човек без минало е като дърво без корен. Но също така знам, че човек, който живее в миналото, няма право на бъдещето си...

За мен е чест и удоволствие да съм тук сред вас!

Напълно споделям написаното... Hug bowuu Peace
Каквото е било...било е...преди векове...всяко време носи... и болка ...и радост...времето лекува...и всеки гледа с надежда в бъдещето...
И...с нашият град е така...Стара Загора я има...отново...и ще я има...векове напред...дай боже Praynig...носеща болка от изминалите години и векове,но устремена напред...освободена от предразсъдаците ...винаги с надежда, за един по хубав и пълноценен живот...

# 394
И аз гледам Аданалъ, но само сцените с Идил и Али.... Поне за това имам време сега. Wink

Този Мъж във всички филми поднася закуски.... Hug
Много готин на пикника   smile3502
Че и на Гръцките острови иска да я води.... пък тя..
Аз и на неговите острови ще отида.... на онзи триъгълник ли беше,,,квадрат ли newsm78... нали е островче...кацам веднага там Joy

# 395
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Момичета,
къде мога да намеря сериите от 4-та до 11-та с български субтитри на Аданали?

# 396
# 397
Силистра той често е с превързана ръка, я на снимките , я зад кадър...
Какво да направи момчето - бунтар е и се бунтува....както е изтичало информация,  понашляпвал е екипа Joy

Едно видео от  заснемането на сцената с раняването му, вместо Съла

https://www.youtube.com/watch?v=4c3L3VBPDNE&list=WL&index=14

Сезонче, как понашляпвал, нали беше само онази от гардероба. Има ли и други  newsm78 newsm78 newsm78
Това момче е с прекалено гореща кръв , скоро няма да му намерим булка. Няма коя да стои при него  Joy Joy Joy

# 398
Ето  и тук едно видео където МАА се е забъркал в премеждие  fight

Голям кеч пада. Момчето си е с талант да се забърква в неприятности  Joy Joy

# 399
Момичета,

Прочети първа страница

# 400
Здравейте прекрасници! Чета ви от известно време редовно, а сега реших и да пиша Simple Smile. Първо, похвали за хубавата тема, добрия тон в нея, забавните закачки, информацията! С две ръце се записвам във фен клуба на Боран ага, ако бях малко по-грамотна (Grinning) щях да кача и членски внос. Харесва ми сериала, сюжетната линия, другото лице на Турция, което ни показват. Самият Мардин е уникално красив, ноооо, там само като турист да попадаш.
Искам да питам, гледали ли сте Великолепният век? Аз намирам някаква прилика между Боран и Сюлейман - винаги да са справедливи, уравновесени, дори меки понякога, но ръката и волята - винаги твърди Simple Smile. Какво ще кажете? И любовта на една жена преобръща и мъжа, и вековните традиции с главата на долу Simple Smile)))).
Джансу Дере я гледах за първи път именно във ВВ, и естествено там не я понасях, сега бих казала, че ми харесва. Джихан....аплодисменти за актьорската игра, героят е толкова безчовечен и гнусен, че тръпки ме побиват...Снощната серия ме потресе - с детенцето, което не можеше да убие сестра си, защото очите й го търсят, Боже! А тая Кевсер, ако я хвана, само забрадката ще остане от нея! Жената на Джихан - Юмю/Уму, много красива актриса, какво ще стане по-натам с героинята й, милата?
Поувлякох се, извинявайте, ако сте обсъждали някои от повдигнатите от мен въпроси Simple Smile. Много ще ми е приятно тук, сред вас, сигурна съм.

# 401
Силистра онази от гардероба е жена..
но кой знае с колко момченца се е поскарвал  Simple Smile

# 402
Привет,Бондад... Hug
Добре дошла в четата на Борето bowuu Grinning
Гледах само първи сезон на ВВ...заради Халит...НО...според мен няма място за съпоставка...може би само това,което споменаваш...желание за справедливост...и макари ,че Халит ми е любим ...първи любим... ooooh! Joy Joy Joy,образът на Боран ага много повече ме завладя и остави без дъх... Whistling
Относно жената на Джихан...тя оставя сама с децата си bowuu...вярна на оня изверг... #Cussing out...накрая.

# 403
Силистра онази от гардероба е жена..
но кой знае с колко момченца се е поскарвал  Simple Smile

Гореща кръв ей, не го търпи за нищо , винаги е на първа линия Joy Joy Joy
Значи в сцените от Съла когато си скъса броеницата от гняв, после когато натовари Емрето на самолета , той е играел самия себе си  newsm78 newsm78 newsm78

# 404
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Момичета,

Прочети първа страница

Прочела съм. Питам, защото сериите ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт