Мамите от ИБ за Великдена се стягаме, с децата заедно яйчица да боядисваме!

• 21 129
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Няма да тръгна да звъня на социалните... Разбира се, че ще подходя внимателно, достатъчно тактичен човек съм. Аз си гледам сама детето, ММ се прибира на няколко седмици за по 2-3 дни, или ако е болно детето, през останалото време съм сама, с много малко помощ от родителите ми или приятелки. Знам как може да те подлуди едно дете, особено след като последните зъби ги изкарахме с 4 дни и нощи ужасен рев и истерии, давах Хексалгин и Панадол, за да си обезболявам детето, носех го, а Насето продължаваше да пищи. Тук обаче не става въпрос за зъби, момиченцето от месеци реве и пищи, и то само когато е с баба си. Събота и Неделя , когато е с майка си няма такива неща. Познавам жената, знам че добре си гледа детето, но за мен държанието на бабата си е тормоз !

# 16
  • Сливен
Това казвам и аз - зависи от възрастта, майка ми се справя далеч по-добре от свекърва ми (както и изпълнява на 100% това, което съм казала , а свеки си прави каквото и скимне), но въпреки това рядко си позволявам да се възползвам от "услугите и", в месеца ако се наложи веднъж да ги гледа, това е. И въпреки че понякога изтрещявам в почивните дни, предпочитам ние да си ги гледаме, а не да ги оставя на някой, за да си почина аз. Имам късмета да има място в яслите и детските градини, та затова при мен практиката е равна на теорията.

# 17
  • При моето слънце
Рокси, не е до възраст, до подход е  Peace
Примерно, свекърва ми (Мраве, все едно за моята свеки говориш, само че с по-малко стаж) се грижи перфектно за Мишо, учителка е по рисуване и смея да твърдя, че детето ми има доста добро въображение и пространствено мислене благодарение на нея. Докато майка ми, без да си кривя душата, не може да се грижи за деца, за по няколко часа да, но ако трябва да й го оставя за няколко дни, ще изпадне в криза (а Мишо не е от най-палавите), може да го обгрижва, но не може да си играе с него, за разлика от свекърва ми. А двете са на горе долу една възраст.

# 18
Арвен, просто питай тактично майката защо плаче толкова много детето. Мисля, че нормалния и завоалиран разговор ще даде много повече резултат, от всичко друго.

# 19
  • Сливен
Петьофи, при теб  при Мравчето, става въпрос за учители, има разлика. И не може да ме убедите, че човек на около 70 и повече години има нерви и сили да тича след 2-3 годишно дете, както казах за всяко нещо си има възраст, то ако трябваше един 60-70г. човек да гледа деца, тогава щеше и да ражда. И тук говоря за основната грижа, разбира се , че за час-два, няма да има проблем.

# 20
  • София
Добро утро,

И аз не съм ОК възрастни (баба, дядо) да гледат деца. Те си ги гледат по своя стереотип, с който са гледали своите деца, а времето доста се е променило от тогава.
Баща ми много добре се справя да гледа малката докато е болна, НО човека няма физическата възможност да я гледа постоянно и да тича по нея.
Свекърва ми много и се притеснява и точно - ходи и постоянно я навлича и затова малката се разболява. Иначе каквото съм я помолила като бяха тук януари месец го беше направила. Сега ще видим по Великден как ще е.
Аз съм твърдо ЗА децата да си ходят на ясла, а при болест да ги гледат баби/дядовци. В яслата се учат на много повече неща и свикват да делят, придобиват  навици и т.н., а вкъщи надали ще го научат. А и прекалено много се разглезват и свикват да са единствени и цялото внимание да е върху тях.

P.S. Рокси, баща ми е на 69 г. и се справя отлично с малката като я гледа като е болна. На много неща я научи. Страшно удоволствие му доставя като му кажа, че ще я гледа. Излиза с нея навън да я разходи, храни, преобува, преоблича. Направо от къде намира тези сили незнам - макар и неговите болежки.

# 21
  • При моето слънце
Рокси, съгласна съм, на такава възраст е абсурдно да тичат след дете на 2-3, че и повече години.
Аз също съм ЗА социалните заведения пред бабите и дядовците.
Кофти пример ми е детето под нас. Гледа го прабаба му (80+ г.). Детето е колкото Мишо, записано е дори в групата на Мишо, но не го пускат, защото много се разболявал. Ами в редките случаи, в които го виждам това дете, имам чувството, че то не може да контактува нормално с връстниците си. Мишо отива с играчки към него да си играят, то започва да се плези, да говори неразбираемо, да вие и на всичкото отгоре стои до полата на прабаба си. Като са заедно в пясъчника, баба му гледа да няма никого около него в радиус от половин метър, да не би някое дете да му хвърли пясък, или обуквите му да се напълнят с пясък. Казвали са ми също, че през деня стои само пред телевизора. Ами не го приемам за нормално и смятам, че родителите на това дете не постъпват правилно, но пък коя съм аз, че да давам съвети и да си изказвам мнението  Mr. Green

# 22
  • Сливен
Алекс, винаги има изключения. За мен е въпрос на уважение към родителите ни, да ги оставим да си гледат старините си и от време на време когато желаят да се включват. Аз например не мога да си представя, майка ми, която през седмица работи и в събота, аз за сметка на това почивам и двата почивни дни, та да и тупна децата да ги гледа, сега кара и критическата, та съвсем да изперка от нерви.
Въпросът е, че в големите градове няма места по градините и често се прибягва до баба и дядо, защото родителите нямат друг избор. Но в случая, който Арвен сподели, мисля, че е права да поговори с майката.

# 23
  • София
Да не забравяме, че децата са едни с мама и други пред баба Wink ако мама е успяла да държи контрола, то съвсем не пречи с баба да се разпуска Wink

Жорко обожава баба и дядо, в тях му е много забавно, играят, свири на пиано, баба готви, чете приказки- вече ни ги разказва- Едно ден, един козле духнало къщичката... Simple Smile, ходят на разходка, тази седмица два пъти го вози на влак. Самия той иска да ходи даже реве за тях,като не го заведем. Никога не е оставял там за през нощта. Често е до късния следобед после бабата го води в нас, като вземат храната на Лили.
И ще ме прощавате, ала върна ли се зимата на работа, Лили ще я гледа бабата до 3г. Тя не е приета в ясла, но аз и не искам ясла, имам си мое мнение точно за яслите.

Осъмнахме с ремонт над нас, Лили е в ужас, не смее да мръдне от мен, но и шума е качествен все едно в нас къртят.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 10:34 от magnet_for_happiness

# 24
Защо темата отиде за и против детската градина. Тук поне няма дете, което не е или се бори за детска градина. Не знам и някое от присъстващите дечица да се гледа от баба си. Освен моето в момента, но то е и с баща си.

# 25
Страхотна празнична тема  Hug
Меци, Ема не спи ли с чувал? Марти реших да го пускам да спи отвит, писна ми и аз само да завивам, а пък с чувал - той си се превърта по няколко пъти на нощ, чувалът би му пречил, та реших да го махна засега.
Майка ми е на 63, гледа детето за по няколко часа, когато ми се налага, но виждам, че няма сили за повече. Свеки е по-пъргава, но тя пък работи още, абсурд в този момент да й тръсна и внуче да гледа. Той още е и малък нашият, ще видим живот и здраве...

# 26
  • В къщурката на хълма на феите
Моменце не, с олектена завивка, но много тънка .. почти като одеало .. аз ако я сложа в чувал тя ще откачи .. задължително вечер поне едното краче й е отвито, гледам гръбчето и гърдичките й да са завити .. на мен по принцип ми е много трудно да преценя как на нея точно й е добре, щото аз спя увита до ушите като буба .. а малкото диване плесне ръцете два пъти и се отвие до кръста Crossing Arms

# 27
  • Северозапада
Аз се завивам с втора завивка напоследък, че с одеалото ми е студено, София завивам с поларено одеало само до кръста и е потна  Shocked Започнах да я завивам само с чаршаф и към сутринта и мятам одеалото, но не до горе, и сякаш е по-добре, не дава признаци да и е студено, а не се и поти.

# 28
  • до едно тепе
Хм нашето диване тая нощ 2 пъти го намирахме върху завивката отгоре. Станал,изпълзял и се метнал върху завивката.
За гледането от бабите, ооох това гледане. Моята майка уж винаги е съгласна. Обаче за съжаление го чувства като задължение. Не ми го е казвала директно,но аз я усещам как с удоволствие си ми го връща. И го оставя да си прави каквото си иска. И става страшно. Зимата като го оставихме там заварих лиготия отвсякъде. Включително си позволяваше да ги удря само защото в даден момент са минали покрай него ooooh! Баща ми може да го занимава вкъщи или в двора ,обаче сам навън на разходка няма да се справи. Той е с много ограничено зрение и ако нашия побегне нанякъде не ми се мисли какво ще се случи. Confused Свеки го гледа, но и тя не иска да го води навън-лош спомен от преди няколко години, когато племенника и беше избягал и едвам са успели да го настигнат зад блока. За нея половин час било достатъчно. А детето вкъщи издивява буквално.
Навън духа отвратително обаче ще го изведа на разходка да ни подуха малко. Иначе аз ще полудея вкъщи Crazy

# 29

Общи условия

Активация на акаунт