Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 150
Нали сега трябва да сме прозрачни и всеки трябва да знае всичко за останалите.  Grinning
И все пак някой може ли да ми обясни това:за набора на голямата ми дъщеря, която посещава ОДЗ в сайта седи 49 деца (включително тези по т.2.2.4.). А те са 2 групи по 30+ деца, т.е. общо са над 60 деца. От къде идват тези повече от 10 деца отгоре???
Това без ИСОДЗ никога нямаше да го видиш, камо ли да ти направи впечатление Simple Smile

Може би директорките трябва да бъдат задължени да публикуват в ИСОДЗ причините, поради които местата се различават от миналогодишните, както и причините за задържането и пускането на нови места. Всяко детско заведение да си има лог, в който директорките да описват някакво множество от типови събития, с необходимите подробности. Както и да са задължени публично да отговарят на публично зададени въпроси в системата. Така може и да се разтовари Обслужването на потребителите, което, както е видно, е доста зле.

Ако се притесняваш да питаш директно, за да не навредиш на дъщеря си, може да се намерят мами или организации, които да питат вместо теб.

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 22:30 от татко Ники

# 151
Цитирам част от първа страница на темата - май се различава от написаното по-долу

10.1. Какво става с оставащите свободни места от квотата, ако в някоя група няма достатъчно кандидатури в квотата по социални критерии?

Ако квотата не е попълнена след 1-во класиране, оставащите свободни места от квотата ще бъдат прехвърлени към общата опашка и на тях ще бъдат класирани деца по общите точки.

10.3. Как ще се виждат кандидатстващите под квота за социалните критерии?

Ще има две отделни опашки – една по социални критерии и една обща. Свободните места ще се разделят в отношение 40/60 между двете опашки. Кандидатурите на деца, които имат точки по социални критерии ще се наредят на опашката по социални критерии. Кандидатурите на всички деца (без точките по социални критерии) ще се наредят на общата опашка.

Социалните деца присъстват и на социалната и на общата опашка. В социалната децата са със социалните си точки, в общата само с общите си точки.
Първото класиране се провежда на два етапа. Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата; Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират. Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.
Некласираните социални деца участват на втора стъпка в първото класиране само с общите си точки, т.е. на общо основание.

Petjata, благодаря за отговора. Значи ако по първо желание имаме много малък шанс да ни приемат, а по второ желание- по-голям шанс, то ако на жребия не сме сред късметлийте, би следвало да ни приемат по второ или трето желание. Това в рамките на първо класиране. И вече тогава, незаетите социални места се дават на чакащите от общата опашка. Правилно ли съм разбрала?
А при второ класиране остават свободни места само от незаписани или върнати деца, така ли?

# 152
  • София
Нали сега трябва да сме прозрачни и всеки трябва да знае всичко за останалите.  Grinning
И все пак някой може ли да ми обясни това:за набора на голямата ми дъщеря, която посещава ОДЗ в сайта седи 49 деца (включително тези по т.2.2.4.). А те са 2 групи по 30+ деца, т.е. общо са над 60 деца. От къде идват тези повече от 10 деца отгоре???
Това без ИСОДЗ никога нямаше да го видиш, камо ли да ти направи впечатление Simple Smile

Ако се притесняваш да питаш директно, за да не навредиш на дъщеря си, може да се намерят мами или организации, които да питат вместо теб.

Татко Ники, ако я нямаше системата детето ми щеше да влезе и броя на местата нямаше да ми прави впечатление. Щях да ходя всеки ден, да спя колкото е необходими нощи там (макар, че не е нормално, но това зависи само от мен), а сега нищо не мога да направя освен да си скубя косите, защото приема не зависи от мен (освен да убия съпруга си, за да съм самотна майка Grinning???). Сега като няма шанс да влезе никъде на 100% освен в Кремиковци (на час и половина с кола от къщи в едната посока), всичко прави впечатление и за да си изчисля шансовете къде да кандидатствам трябва да разгледам всяко едно дете от списъка на желаното заведение в кои градини се реди с какви точки и кое по ред желание (особено тези със социалните критерии, които се редят на 2ро и 3то желание трябва да гледам ще ги приемат ли по първо желание някъде или не). И да рискувам ли да играем на тото или да го запиша на сигурно в Кремиковци? А да, и благодарение на системата разбрах, че и там има детски заведения.

# 153
Над 60 е добре. При нас в исодз са 59. Дви групш са. Нашата е 33, а бяха повече деца. Другата е 34. По закон максимума е 22 за една група с допълнително 10% или 2-3 деца отгоре. Аз питах старшата сестра защо е така и тя ми отговори, че ..... Ядосвам се за отговора все още.

# 154
Щях да ходя всеки ден, да спя колкото е необходими нощи там (макар, че не е нормално, но това зависи само от мен), а сега нищо не мога да направя освен да си скубя косите, защото приема не зависи от мен (освен да убия съпруга си, за да съм самотна майка Grinning???).
Това със спането също не е сигурно, защото помежду тези, които са спали, се намърдваха хора по 2-рия начин (колко му е директорката да запази входящи номера), отделно си влизаха по 2.2.4, някои по 2-рия начин, която точка между другото съществува още от преди да съществува ИСОДЗ, и тази точка още не се контролира от ИСОДЗ. Правеха се и списъци, но в момент на разсейване всичко отива по дяволите (от опит го знам и за щастие не бях от разсеяните Twisted Evil ), чувал съм за и за случаи на изядени списъци.

Бях предложил на ЖМ да ѝ насиня окото или тя да насини моето, и другия да се оплаче, че децата да се водят в риск, но тя не се съгласи Simple Smile , и ето ме тук - давам предложения, разисквам критериите Simple Smile

Истината е, че накъдето и да се въртим, не достигат места за една услуга, която се предлага доста под пазарната ѝ цена. Всяко дете представлява ходещ корупционен интерес в размер на около 5500 BGN/година (разликата между таксите за частно и общинско ДЗ), и няма изгледи това скоро да се промени.

Можем да придърпваме чергата към себе си с промени на критериите, но същевременно трябва да намерим начин да окажем въздействие на общината да реши проблема - било с пускане на още ДЗ, било с повишаване на таксите.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 01:19 от татко Ники

# 155
  • София
Цитирам част от първа страница на темата - май се различава от написаното по-долу

Социалните деца присъстват и на социалната и на общата опашка. В социалната децата са със социалните си точки, в общата само с общите си точки.
Първото класиране се провежда на два етапа. Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата; Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират. Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка.
Некласираните социални деца участват на втора стъпка в първото класиране само с общите си точки, т.е. на общо основание.

Petjata, благодаря за отговора. Значи ако по първо желание имаме много малък шанс да ни приемат, а по второ желание- по-голям шанс, то ако на жребия не сме сред късметлийте, би следвало да ни приемат по второ или трето желание. Това в рамките на първо класиране. И вече тогава, незаетите социални места се дават на чакащите от общата опашка. Правилно ли съм разбрала?
А при второ класиране остават свободни места само от незаписани или върнати деца, така ли?
точно това не ми е ясно, дали в първа стъпка се извършва класиране по 1-во желание само, или по 1-во, второ и трето и чак тогава става стъпка 2.
Интересува ме, за да знам как да си подредя желанията, така че да не останеме неприети.

# 156
  • София
ivankaka, доколкото разбирам, водещият критерий е броят точки, не степента на желанието. Ако в социалната опашка, например, има 4 свободни места ще се заемат от деца с 4-рите най-много точки, независимо, че желанието им е второ, да речем. Но ако, те бъдат приети в друга градина по първо желание, кандидатурите им по второ желание се трият и освобождават място за следващите по точки в опашката.    

# 157
  • София
Това е ясно. Въпросът ми е следния:
1-во желание- Списък чакащи по социални критерии за 4 места:
- ние сме на 6 и 7мо място с още 6 децата с еднакъв брой точки.
2-ро желание-Списък чакащи по социални критерии за 10 места:
- ние сме на 5-6то място.
Въпросът е, ако не ни приемат по първо желание, дали оставаме по второ желание с 9,1 точки или ни смесват с общата опашка и ставаме с 7,1 точки и оставаме неприети.
Интересува ме как да подредя именно тези 2 ОДЗ. Понеже това, което е на 1-во желание ни е най-удобно, но има само 4 места, а кандидатите са много.

# 158
  • София
Щом сте на 5-6 място от 10 възможни ще се класирате и няма да ви върнат в общата.

# 159
  • София
Благодаря, това ме интересуваше. И по моята логика би трябвало да е така, ама все пак да питам.

# 160
  • София
Тези новости, които откривате в "Необх. докум." трябваше да ги съобщят в Новини на ИСОДЗ. Друг пък при промени завъртат нещо и по медиите. Сега нищо. Има хора, к са си наредили кандидатурите и ще си влязат в профила след класирането. Ако са многодетни с деца от различни родители и не са извадили удостоверение за настоящ адрес преди класирането - горят.

мама САННЯ, а всъщност, както бях писала и преди, Удостоверението за настоящ адрес има дата на издаване на самия документ и дата, от която е вписването на този адрес. Не е уточнено коя дата трябва да е преди класирането  ooooh! ooooh! ooooh!

Според мен има още много да се "чисти" по изискванията ... Ето например от първия пост на темата:
   7. Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал; (продават се в книжарниците) - от 2-3 години тези карти се издават от компютъра на ЛЛ и в тях фигурират всички внесени ваксини с дата; име на ваксина; номер на конкретно сложената на детето ваксина и от там спокойно може да отпадне следващото:
   8. Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал. - защото просто трябва на ръка да се препише това, което ЛЛ вече е принтирал за 20 сек. от компютъра ...
Ей, такива, на пръв поглед дребни неща ..., но в 21 век, за мен, да се пише на ръка и да се вади едно и също като информация ... е безумие ...    

Със сигурност преди 2 г. за записване ми ги издадоха НЕ на компютър  Peace Всяка есен се попълва тази карта - миналата есен категорично пак на ръка я писахме.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 15:24 от зелено човече

# 161
Може ли малко асистенция. За СОЛ, по това изискване "Данъчна декларация, заверена от НАП, че ........................е самоосигуряващо се лице или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето от....................".

Взели сме това искане от НАП, но се чудя кое квадратче трябва да се отбележи и какво точно да се попълни:
http://prikachi.com/images.php?images/149/8031149g.jpg
Документа може да се издаде от НАП преди датата на класирането?

Като платежни документи за внесени осигурителни вноски вършат ли работа копия от вносните банкови бележки за всеки месец внесени осигуровки и за колко месеца назад?

Благодаря!

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 09:26 от Bibo_86

# 162
Bibo_86, какво искаш да ти издадат, копие от данъчната декларация ли?
Според мен трябва да отбележиш "Удостоверение за подадени данни", в което да ти запишат, че лицето е подало данъчна декларация за предходната година.
Аз няма да представям такава декларация, подавам всичко по електронен път, затова ще им представя копия от плятежни от януари насам.

# 163
И аз не знам какво искам да ми издадат Simple Smile това което ще свърши работа при записването. Платежните за 4-5 месеца ще свършат ли работа, копията на платежните нареждания за осигуровките?

# 164
  • СОФИЯ
За СОЛ в необходими документи нали ви излизаше справка/удостоверение от АП, а не от НАП  newsm78 Обърках се вече  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт