Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз имам следния въпрос:
Детето ми посещава ДГ в даден град, а сега кандидатстваме в софийска ДГ. Ако я приемат, това означава ли, че от май месец/след записването в новата ДГ/ няма да може да посещава сегашната ДГ?

# 496
  • СОФИЯ
Аз имам следния въпрос:
Детето ми посещава ДГ в даден град, а сега кандидатстваме в софийска ДГ. Ако я приемат, това означава ли, че от май месец/след записването в новата ДГ/ няма да може да посещава сегашната ДГ?
Не от м. май, а от момента на реалното постъпване, т.е. м.септември.

# 497
  • СОФИЯ
Само моля да потвърдите, че в "Необходими документи" вече не ви излиза оригинал на служебна/трудова книжка.

# 498
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Само моля да потвърдите, че в "Необходими документи" вече не ви излиза оригинал на служебна/трудова книжка.

На мен си ми излиза ... Ей, сега го копнах ...
Скрит текст:
Служебна бележка, че *** е в отпуск за гледане на дете от $$$ с район на месторабота: ###. Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Трудова/служебна книжка (оригинал и копие), като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения в представеното копие.

# 499
  • София

При мен все още пише оригинал и копие.

# 500
  • СОФИЯ
Хм, кофти работа. Дано по-бързо го оправят.

# 501
Хм, кофти работа. Дано по-бързо го оправят.

Излиза и при мен.

# 502
  • София
някой да знае "държавни или частни детски заведения и училища," включва ли общински детски заведения? работя в общинско детско заведение, отбелязвам го, и за градина ми слага автоматично 0,1 точка отгоре, а за детските ясли - не ми слага.
питах и чрез сайта им, чакам отговор.  Peace
благодаря ви!   bouquet
освен това бих се радвала на инфо за "Феникс", както и за 48 ясла   bouquet

# 503
  • СОФИЯ
някой да знае "държавни или частни детски заведения и училища," включва ли общински детски заведения? работя в общинско детско заведение, отбелязвам го, и за градина ми слага автоматично 0,1 точка отгоре, а за детските ясли - не ми слага.
питах и чрез сайта им, чакам отговор.  Peace
благодаря ви!   bouquet
освен това бих се радвала на инфо за "Феникс", както и за 48 ясла   bouquet
Държавни и частни не са общински. За чистите ясли не ти дава 0.1 т., з там подточка ползват работещите в здравеопазване.

# 504
  • София
благодаря, мама САННЯ! Т.е. да разбирам, че си ползвам 0,1 точка предимство за яслена група в детска градина?   bouquet

# 505
Публикувам отговора на въпроса, който зададох в обратната връзка относно служителите на МВР, ако някой друг се интересува:
Въпрос:    
[2015-04-29 16:57:54]  Здравейте, имам следния въпрос: бащата на детето е служител в системата на МВР. След запитването му относно представяне на копие и оригинал на служебна книжка от МВР заявяват, че такава информация за тези служители е класифицирана и не може да се предоставят никакви копия и оригинали на каквито и да е документи /не съм сигурна имат ли служебни книжки и какви документи имат, не съм изследвала ЗМВР/. В този случай, за такива служители ще се искат ли копия на служебни/трудови книжки при записването на детето и може ли да се откаже записване на детето, тъй като очевидно е невъзможно да ги представим. Благодаря предварително! 

Отговор:При записване на детето трябва да представите служебна бележка и копие от служебна или трудова книжка заверена с "Вярно с оригинала". Може да се заличат поверителни данни. 

Кво беше за компютрите и компотите.......... Почвам сериозно да се нервирам, аз какво питам, те какво ми отговарят. Абе ако имаше някакъв вариант да се вземе документ макар и със заличени част от данните, аз дали щях изобщо да им пиша.........

Добре, а това означава ли, че за всички останали, които ще представяме копия на трудовите книжки, трябва да са заверени с печат: "вярно с оригинал"?  То кой всъщност трябва да ги завери, фирмата ли?
Или ако носим все пак и оригинал и копие, тогава няма да има нужда от този печат?

# 506
Добре, а това означава ли, че за всички останали, които ще представяме копия на трудовите книжки, трябва да са заверени с печат: "вярно с оригинал"?  То кой всъщност трябва да ги завери, фирмата ли?
Или ако носим все пак и оригинал и копие, тогава няма да има нужда от този печат?
По-скоро аз го разбирам, че на копията, които правим, трябва за пишем "Вярно с оригинала", да се подпишем, и да носим отговорност ако това не е вярно. При условие обаче, че заличим трудовите възнаграждения според мен текстът би трябвало да е различен: Simple Smile "Вярно с оригинала с изключение на заличните трудови възнаграждения"  yesyes . Не, че изискването за заверяване съществува в Правилата за прием, но аз съм за да има такава собственоръчна заверка.

Може би освен документите, които се дават, е добре да се попълва типова и декларация, че обстоятелствата (изредени едно по едно, без препратки към документи, за да се носи лична отговорност), които са донесли точки, отговарят на истината.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 15:42 от татко Ники

# 507
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз пък си мислех, че това "Вярно с оригинала" трябва да е с подпис и печат каквито са на служебната бележка  newsm78

Редактирам Simple Smile

мама САНЯ, за поставения от теб по-напред в темата въпрос за ТК ... Вече е редактирано при мен:
Скрит текст:
Служебна бележка, че *** е в отпуск за гледане на дете от $$$ с район на месторабота: @@@. Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Копие на трудова/служебна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 15:31 от Почти безобидн@

# 508
Щом като няма да ни изискват оригинали, значи предполагам, че сега ще искат
някаква заверка в/у копията- някакъв печат! Зададох въпрос към обратна връзка, ще видим какво
ще отговорят!
При мен още стои "оригинал и копие", но сигруно сега ще го оправят! За заверка на копията
не се споменава, значи да не си усложняваме повече живота, приемам го, че не е необходимо Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 15:37 от *Витлеемска Звезда*

# 509
  • София
Здравейте!
Бих искала да си изясня някои въпроси, дано ми помогнете. Надявам се сега на класирането за септември синът ми най-накрая да бъде приет - за 1-ва група. (Досега не са го приемали за ясли.) Понеже класирането е на 8 май, доколкото знам, а аз съм в неплатен отпуск. Трябва ли да тръгна на работа и да прекратя отпуска, за да мога да представя служ. бележка, че работя, като го записвам? Има голяма вероятност фирмата да ме съкрати юли месец. Това ще се окаже ли проблем и вече няма да има значение, ако синът ми е записан през май да тръгне Септември? И друг въпрос, при удостоверяването, че родител работи в района на детската градина (за доп. критерий 0.1 т.) ще е проблем ли, ако вместо мъжа ми, който е посочен, че работи в района, аз дам бележка, че работя в района на градината? Би трябвало да няма значение, след като изискването е само за един от родителите. Благодаря за вниманието! Simple Smile Дано си изясня нещата. Имам и още питания, по-нататък. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт