Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,

Тъй като съм самоосигуряващо се лице на свободна професия от 02.04.2015 г., а преди това бях на трудов договор, следва да представя само платежно за платени осигуровки за месец април тъй като годишна декларация няма как да подам преди изтичането на 2015 г.?

# 571
  • София
Здравейте мами,

Някой може ли да ми обясни след като не се тегли жребии в граничната група на първо класиране по общ критерии какво реално се случва?
В т. 10. 4. от Въпроси и отговори пише:
"Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий. "
Това означава ли, че всички с еднакъв брой точки, попадащи в гранична група, отиват за второ класиране като незаетите места от тях остават за следващото класиране, където се нареждат и некласираните по социален критерии?

Първо се класират тези, които не влизат в  гранична група, а след това се тегли жребий и влизат тези, които изтеглят по малък номер. Всичко това става на първо класиране.

# 572
Здравейте,

Тъй като съм самоосигуряващо се лице на свободна професия от 02.04.2015 г., а преди това бях на трудов договор, следва да представя само платежно за платени осигуровки за месец април тъй като годишна декларация няма как да подам преди изтичането на 2015 г.?

Да, представят се или платежни, или декларация, не и двете.

# 573
  • София
Здравейте мами,

Някой може ли да ми обясни след като не се тегли жребии в граничната група на първо класиране по общ критерии какво реално се случва?
В т. 10. 4. от Въпроси и отговори пише:
"Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий. "
Това означава ли, че всички с еднакъв брой точки, попадащи в гранична група, отиват за второ класиране като незаетите места от тях остават за следващото класиране, където се нареждат и некласираните по социален критерии?
Виж и следващите точки след 10.4. Не се тегли жребий преди да се добавят незаетите места от соц. опашката.
Има условно разделение на класирането на 2 етапа. Реално ние в събота сутринта ще видим крайния резултат след като са минали всички стъпки и етапи от класирането.

Или с по-прости думи - където има гранична група, ще има и жребий още на 1-во класиране.

# 574
Добре, но това означава ли, че ако останат некласирани деца по социален критерии те ще бъдат прехвърлени на общата опашка на първо класиране и ще участват за незаетити места заетно с тези в граничната група?
Още едно въпросче на първо класиране ли се случва изчиствнето на децата, които са класирани по първо желание в друга детска градина от списъка в ОДЗ, където са наредени по второ желание. Т.Е. Автоматично ли се пренарежда списъка със следващите кандидати или те чакат на воторо класиране?

# 575
Здравейте, дали можете да ми кажете текушите класирания за другите набори чак м,09 ли са? Опитвам се да посъветвам нещо едни приятели, но не съм много наясно за по-големите деца, котио не са за 1ва група, а чакат за междинни  как стоят нещата. Гледах календара и виждам, Първо текушо класиране за 2015/2016 в началото на м.09.  Ако сега наприемр в дадена детска градина има обявени 2 свободни места, кога се провежда класирането за тях?

# 576
  • София
Добре, но това означава ли, че ако останат некласирани деца по социален критерии те ще бъдат прехвърлени на общата опашка на първо класиране и ще участват за незаетити места заетно с тези в граничната група?
Ако има некласирани деца от соц.опашката, те отиват в общата опашка, но без соц. точките. И ако точките им стигат, ще бъдат в гранична група.

Още едно въпросче на първо класиране ли се случва изчиствнето на децата, които са класирани по първо желание в друга детска градина от списъка в ОДЗ, където са наредени по второ желание. Т.Е. Автоматично ли се пренарежда списъка със следващите кандидати или те чакат на воторо класиране?
Да, ще се усети, че детето се класира по 1-во желание и ще го махне от градините с по-ниските желания.

# 577
  • Малта
Малко със закъснение, но ето отговорът на въпроса за договор за управление:

Здравейте.
Мъжа ми е с договор за управление, а в необходими документи се иска трудова книжка, но при договор за управление, такава няма. Какво се представя в тези случаи.

Благодаря.

Нашият отговор:
Следва да се представи удостоверение от принципара на търговското дружество, че родителя е осигурен за всички осигурителни случаи, съгласно КСО и ТЗ по облигационно правоотношение за възлагане на управление.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Може да е полезно на някой това инфо Wink

# 578
  • София
Здравейте, дали можете да ми кажете текушите класирания за другите набори чак м,09 ли са? Опитвам се да посъветвам нещо едни приятели, но не съм много наясно за по-големите деца, котио не са за 1ва група, а чакат за междинни  как стоят нещата. Гледах календара и виждам, Първо текушо класиране за 2015/2016 в началото на м.09.  Ако сега наприемр в дадена детска градина има обявени 2 свободни места, кога се провежда класирането за тях?
Ще класират и деца от по-големите набори. Виж съобщението след 1-вото голямо класиране миналата година - http://kg.sofia.bg/isodz/news/1199

# 579
Социалните деца ако останат некласирани по соц. критерии, участват и по общи критерии, но без социалните си точки (иначе разделянето на квоти не би имало смисъл).
Да. Още на първо класиране се махат по-ниските класирани кандидатури и на техните места се класират следващите в списъка деца.
Класиранията за по-големите набори вървят заедно с тези за по-малките, но нови места рядко се пускат (тъй като могат да дойдат в по-редки случаи - вследствие на отписване на деца, разширения на детски заведения и т.н). Ако има обявени някакви свободни места, те ще се "разиграят" на следващото по график класиране - в случая на 08.05. заедно с по-малките набори. Също така мисля, че ако детето от голям набор се класира сега, то може да тръгне веднага, а не да чака септември (поне с едно познато детенце миналата година така стана).

А, с v_spasova почти заедно сме писали  Wink

# 580
Извинявам се за тъпия въпрос , но 8-ми наближава и параноята яко ме гони. Та питането ми е следното  -
 Кандидатстваме със социален критерий , списъка със свободните места е 10 броя , за сега има регистрирани 4 деца , като ние сме на 4-то място . Децата на 2-ро и 3-то място имат еднакъв брой точки 9.2 т.  , ние сме с 9т. . Ако до 8-ми не се регистрират други дечица , всички четирима кандидати ли ще бъдем приети или ще има някакви лотарии ?

# 581
  • София
Вътре сте Wink

# 582

Дай Боже Амин ! Знам  , че има много по - сериозни питания от това , но пак казвам параноята вече е на 100% и се появяват толкова съмнения , че едва издържам .

# 583
Здравейте,
И аз с един бърз въпрос относно договора за управление. Една бележка ли се представя- че лицето е осигурено за всички осигурителни случаи или две бележки- служебна бележка че лицето работи на такъв договор и отделно удостоверние че е осигурено? Или пък една която да съдържа двете?
Благодаря

# 584
Здравейте! Имам следният казус: Дъщеря ми на 3 г. кандидатства за една детска градина, на която ще участва на томбола по първо желание. В друга детска градина кандидатства по второ желание и ще я приемат веднага. Питането ми е: Ако не я изтеглят на томбола по първо желание в едната детска градина, ще я приемат ли в другата градина по второ желание?
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт