Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 720
Не разбрах какво имаш предвид. Какво "ускоряване"? И каква връзка има то със срока за записване?
Ускоряване в смисъл, че няма да има нужда да се чака следващото класиране, за да се присъдят местата, които биха останали незаети, и така с по-малко класирания могат да се заемат местата.

За срока за записване беше говорено тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=836734.msg30759668#msg30759668 . Тъй като ако се подобри алгоритъма биха били необходими по-малко класирания за заемане на местата, може да се удължат малко периодите между класиранията, т.е. срокът за записване. Аз съм ОК с 2 седмици, но може да има родители, на които този срок им изглежда кратък.

# 721
  • СОФИЯ
За срока за записване аз лично нямам твърдо мнение, но по-скоро ми се струва, че 2 седмици са достатъчни. При текущите класирания пък е 1 седмица, а необходимите документи са същите.

# 722
Не разбрах какво имаш предвид. Какво "ускоряване"? И каква връзка има то със срока за записване?
Ускоряване в смисъл, че няма да има нужда да се чака следващото класиране, за да се присъдят местата, които биха останали незаети, и така с по-малко класирания могат да се заемат местата.
newsm10
Благодаря за разяснението! Съгласна съм  Peace А като друг ефект - просто няма допълнително да се отнема от шансовете на обикновения 8,1-точковец - в което не виждам нищо отрицателно. Друго не се сещам по тоя казус.

# 723
  • sofiq
Здравейте имам едно питане, в момента съм бременна и съм болничен, но не съм влезнала в 45 дена в профила работещ по труд. договор ли трябва да отбележа или отпуск за гледане на дете.

# 724
Здравейте имам едно питане, в момента съм бременна и съм болничен, но не съм влезнала в 45 дена в профила работещ по труд. договор ли трябва да отбележа или отпуск за гледане на дете.

Работеща.

# 725
За срока за записване аз лично нямам твърдо мнение, но по-скоро ми се струва, че 2 седмици са достатъчни. При текущите класирания пък е 1 седмица, а необходимите документи са същите.
Може би точно за текущите класирания е добре да има още 1 седмица - ако не умрат родителите от сърдечен удар поради внезапно сполетялата ги радост  dancing , да може спокойно да си подготвят документите  Simple Smile

# 726
  • София
Работещ по трудов договор.

Може би точно за текущите класирания е добре да има още 1 седмица - ако не умрат родителите от сърдечен удар поради внезапно сполетялата ги радост  dancing , да може спокойно да си подготвят документите  Simple Smile
Joy
Много ме развесели коментара Simple Smile

# 727
Здравейте, имам въпрос, който може би е задаван вече, но информацията, която получих след запитване в сайта противоречи на написаното на първа страница на темата. Въпросът ми е относно оставащите места от социалните критерии. В градината, която съм избрала има 10 места по соц критерии и 2 деца с първо желание, проверих тези, на които им е 2ро и 3то желание и засега 100% ги приемат по първо желание, т.е. остават 8 места в "моята" градина от този критерии. На първа страница от темата пише, че останалите 8 места ще се включат към общата опашка още на първото класиране -  утре. Но от системата ми отговориха, че тези 8 места остават за общата опашка на второ класиране:
В списък чакащи са включени всички деца, които имат кандидатури за съответно ОДЗ/ЦДГ. Само при първото класиране, което ще бъде на 8 май има две опашки чакащи деца- по социални критерии и по общи критерии. 40 % са места по социални критерии. Пример: при общо 10 свободни места, 4 места са за деца по социални критерии и 6 места са по общи критерии. Ако дете от опашката по социални критерии се класира, автоматично отпада от опашката по общи критерии, мястото се освобождава и отново автоматично списък деца по общи критерии се пренарежда и се класира съответното дете. Но, ако дете от опашката по социални критерии не се класира, то остава в опашката по общи критерии, но вече без точките за предимство по социалните критерии. Това е причина да фигурира в двата списъка чакащи деца. Ако останат незаети места по социални критерии, в следващото класиране, което е след две седмици, местата се обединяват и опашката ще бъде само една.

Може ли да ми кажете кое е вярното тълкуване, защото за 8 места повече нещата се променят Simple Smile

# 728
В момента дъщеря ми има много по-голям шанс завлизане в СДЯ, а не в ОДЗ-тата. Т.е. догодина пак ще кандидатства  с + 1 точка от яслата. Нали останалите точки се формират по същия начин за 1ва група. Питам, за да видя какъв й бил шансът със сегашните точки + 1 точка от яслата. Като гледам има в района ни във всяко заведение за 1ва градинска има около 10-тина деца с 9+ точки - мога ли да допъусна , че това е основно точката от яслата -  т.е  не изглежда драматично трудно едно ново кандидатстване.  Или има нещо друго в реда на точките, което пропускам?

# 729
Minx, прехвърлянето на незаетите социални места, се случва на първо класиране. Може би, отговаряйки ти, някой е оплел втори етап от първо класиране с второ класиране... В рамките на първото класиране става това, поне предните години така беше, а сега не вярвам някой тотално да е променил алгоритъма, и то в тази посока.

# 730
  • София
Чета в новини, че Отново се дава привилегия на деца, чийто родители работят в общинско детско заведение или училище?!
Нали ВАС отмени това неравноправие...какво пак стана?

# 731
Ако останат незаети места по социални критерии, в следващото класиране, което е след две седмици, местата се обединяват и опашката ще бъде само една.
Явно това ще е поредната ядрена бомба, хвърлена от Обратна връзка  Misc Bomb superuu

P.S. Който се хване, се е хванал  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 15:38 от татко Ники

# 732
tsvetunka, дете с 9т. по общи критерии, е точно идващо от СДЯ. По общи критерии 9 т. няма откъде другаде да дойдат, виж по социални - вариациите са много.

# 733
  • София
Предимство по ДК4 за кандидатстващи за детските градини ще се признава само за деца с родители/настойници, работещи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не са в период на предизвестие.

# 734
Чета в новини, че Отново се дава привилегия на деца, чийто родители работят в общинско детско заведение или училище?!
Нали ВАС отмени това неравноправие...какво пак стана?
Имаше основен критерий, който важеше освен за родители, и за баба и дядо, и носеше 3 т. Той беше отменен по съдебен път.
Имаше, и сега има и допълнителен критерий, който носи 0,1 т. Той не е отменен, понеже предприетите действия не били изрично и срещу него... И затова си стои.
Т.е. никой не го е отменил по аналогия с основния критерий, а отмяна може да стане отново по съдебен пък ако се заеме със съответните процедури, но точно срещу този допълнителен критерий.

Общи условия

Активация на акаунт