Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 120
Аз още не съм получила входящ номер на писмото си! Пратила съм го преди 20 дни.

Как го изпрати - през Виртуалното деловодство ли? Столична община е сертифицирана по ISO 9001:2008 (има го на горе на първата страница на sofia.bg) и може да стане голям проблем със сертификацията ако не регистрират сигнали.

# 121
Не знаех, че съм длъжна да пращам копие до СНБМ. Единият от въпросите ми се разреши днес, както вече написах. За втория имам входящ номер от Витруалното деловодство с дата 02.04.2015 г. Получих го на следващия ден, след като изпратих Заявлението. Сега чакам развитие по него.

# 122
Не знаех, че съм длъжна да пращам копие до СНБМ.
Никой не е длъжен да изпраща копия на СНБМ, но като неправителствена организация, която участва в РГ, те могат да проследят дали въпросите се поставят в РГ.

# 123
vikobor, пишем. Тук систематизираме проблемите и после всеки преценява как да действа. Както се вижда от последните няколко страници, много хора сме писали и на "Обратна връзка", и чрез Виртуалното деловодство.
Съмнявам се! Пращайте копия до СНБМ, ако сте писали!

Има достатъчно доказателства в предходните страници, че голяма част от нас водят кореспонденции с администрацията, с цел да се разрешат проблемите. Но, разбира се, твое право е да се съмняваш.

Изпратихте ли копие до СНБМ? Аз още не съм получила входящ номер на писмото си! Пратила съм го преди 20 дни.

Нямам! Това беше за заседанието, на което Вие присъствахте!

# 124
татко Ники, ясно е, че не съм длъжна реално. Но тъй като на мен ми прозвуча като обвинение, че щом не съм изпратила копие до СНБМ, значи нищо не съм правила всъщност, такъв ми беше и отговорът. Може пък аз грешно да съм разтълкувала написаното, за което се извинявам, ако е така.

Тъй като излизаме извън темата, спирам със спама Simple Smile

# 125
Нямам! Това беше за заседанието, на което Вие присъствахте!

Аз присъствах само на частта от заседанието, на която се обсъждаше предложението ми.

P.S. Като обикновен гражданин, подал предложение.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 19:16 от татко Ники

# 126
  • СОФИЯ
Ето това ми стана интересно.
Аз още не съм получила входящ номер на писмото си! Пратила съм го преди 20 дни.

Как го изпрати - през Виртуалното деловодство ли? Столична община е сертифицирана по ISO 9001:2008 (има го на горе на първата страница на sofia.bg) и може да стане голям проблем със сертификацията ако не регистрират сигнали.
Аз съм пълен индианец по IT въпросите. Факт е, че често писма, жалби, молби и пр. от родители, депозирани през Виртуално деловодство на СО, не достигат до РГ. Представям на поредното заседание тези, които са изпратени с копие до електронната поща на СНБМ. И по този въпрос нямам съмнения. От реакцията си личи, че тези, уж офиц заведени писмена, не са им известни. Та явно има причина, въпросът е дали някой носи отговорност за това.

Разбира се, въпрос на лична преценка е дали каквото и да е да се изпраща на НПО. Членове на тази РГ са и други НПО, не само СНБМ. Само за пример - в някой мои лични успешни битки, съм предпочела пряк контакт, но винаги присъствам и лично.

# 127
Факт е, че често писма, жалби, молби и пр. от родители, депозирани през Виртуално деловодство на СО, не достигат до РГ.
ISO 9001 няма нищо общо с IT. Това е стандарт, който засяга обслужването на клиентите и съответствието на извършваните услуги и на продуктите с описанието им. Сертифицирането е скъп и труден процес, а загубата на сертифициране е доста по-лек процес, и е достатъчно на съответната организация само да ѝ се спомене, че ако не си оправят бакиите, ще се оплачеш на сертифициращия орган, и нещата обикновено се оправят.

Чудя се дали това не може да се ползва, за да си оправят Обслужването на потребителите на ИСОДЗ, както и на секция Новини.

За завеждането на документи в деловодството и за документоборота, за информираността на заинтересованите страни, както и за съответствие на  продуктите и услугите с описанията им, със сигурност подходът може да се използва.

------------------------------------
P.S. Това нещо съм го ползвал само веднъж през 2000-та година, когато ми дойде компютърна конфигурация, която нямаше много общи неща с поръчаната. Като цяло това е много силен инструмент за оказване на влияние, ръцете се извиват много силно, и е добре да се ползва в краен случай.

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 19:51 от татко Ники

# 128
Частта Необходими документи за пореден път се промени Simple Smile

При мен излезе допълнение към документите за СОЛ:

Справка по чл.36, ал.3 от Закона за регистър БУЛСТАТ за местоизвършване на дейността в район ..., издадена от Агенцията по вписванията. Забележка: Справката се предоставя само в случаите, когато родителят/настойникът е регистриран в БУЛСТАТ като лице, упражняващо свободна професия или занаятчийска дейност.

При някой излязло ли е нещо подобно?

# 129
  • СОФИЯ
Факт е, че често писма, жалби, молби и пр. от родители, депозирани през Виртуално деловодство на СО, не достигат до РГ.
ISO 9001 няма нищо общо с IT. Това е стандарт, който засяга обслужването на клиентите и съответствието на извършваните услуги и на продуктите с описанието им. Сертифицирането е скъп и труден процес, а загубата на сертифициране е доста по-лек процес, и е достатъчно на съответната организация само да ѝ се спомене, че ако не си оправят бакиите, ще се оплачеш на сертифициращия орган, и нещата обикновено се оправят.

Чудя се дали това не може да се ползва, за да си оправят Обслужването на потребителите на ИСОДЗ, както и на секция Новини.

За завеждането на документи в деловодството и за документоборота, за информираността на заинтересованите страни, както и за съответствие на  продуктите и услугите с описанията им, със сигурност подходът може да се използва.

ОК съм за съдействие. Естествено не ми е ясно как да мотивирам добре подобно искане и възмущение. Отговорностите за това не са ли именно на тази  Дирекция ''ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ И ТЕХНОЛОГИИ'' http://www.sofia.bg/tu1.asp?napr=28 . Служителите, които отговарят в Обратна връзка обаче май не са на щат там и аз не знам къде се водят.
Ако се тръгне действително сериозно по въпроса ще е добро начало. Да не забравяме, че Ст.Загора и Варна са вързали локалните си с-ми. Защо СФ не са? Какви може евентуално да са причините?

# 130

Справка по чл.36, ал.3 от Закона за регистър БУЛСТАТ за местоизвършване на дейността в район ..., издадена от Агенцията по вписванията. Забележка: Справката се предоставя само в случаите, когато родителят/настойникът е регистриран в БУЛСТАТ като лице, упражняващо свободна професия или занаятчийска дейност.

И при мен се появи това пояснение. Явно все пак са си размърдали мозъка, след като им писах, че едно лице може да е СОЛ, но да не се вписва в Булстат.

# 131

И при мен се появи това пояснение. Явно все пак са си размърдали мозъка, след като им писах, че едно лице може да е СОЛ, но да не се вписва в Булстат.

Не мога да повярвам по какъв начин подхождат към въпроса с документите... Луди ще станем тази кампания...

# 132
  • СОФИЯ
...
Не мога да повярвам по какъв начин подхождат към въпроса с документите... Луди ще станем тази кампания...
Peace Действително точно, с доказващите документи за първи път се случва.
От др страна, дали има проблем с липсата на места в общинските ДЗ  - има ли фактически такъв проблем - някои са категорични, че ИСОДЗ е ненужна.

# 133
  • София
Petjata, и при мен са се променили необходими документи.
Atallaya, през къде им писа, че така бързо взеха мерки?
Vikobor, би ли пояснила какво точно удостоверение от НОИ?

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 21:48 от Мама Марта

# 134
Според мен има още много да се "чисти" по изискванията ... Ето например от първия пост на темата:
   7. Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал; (продават се в книжарниците) - от 2-3 години тези карти се издават от компютъра на ЛЛ и в тях фигурират всички внесени ваксини с дата; име на ваксина; номер на конкретно сложената на детето ваксина и от там спокойно може да отпадне следващото:
   8. Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал. - защото просто трябва на ръка да се препише това, което ЛЛ вече е принтирал за 20 сек. от компютъра ...
Ей, такива, на пръв поглед дребни неща ..., но в 21 век, за мен, да се пише на ръка и да се вади едно и също като информация ... е безумие ...

Нашият ЛЛ не принтира имунизационния паспорт, питала съм. Попълват си бланките от книжарницата.

Общи условия

Активация на акаунт