Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, айде и аз да се запиша с едно въпросче.Азсъм СОЛ по майчинство, фирмата няма дейност  тъй като аз си работех, имах магазин който затворих,  та въпроса ми е: в графата район на месторабота какво се пише седалище на фирмата или адрес по местоживеене, моля помагайте

# 211
Аз бих записала район на месторабота, т.е. седалището на дружеството.
Но ти нали си по майчинство?

# 212
Да, в случая може ли да не пиша район тъй като дефакто аз нямам месторабота а само седалище на офис

# 213
Да, в случая може ли да не пиша район тъй като дефакто аз нямам месторабота а само седалище на офис

Ако не ползвате допълнителната точка за месторабота, може да не пишете район.

СОЛ с фирма какъв документ представя, когато е в майчинство?

# 214
За Мама Саня и не само за нея  Laughing
Аз пак да ъпдейтна  hahaha по моя болен въпрос - оригинал на (служебна в случая) книжка, който се иска в Необходими документи, но не и в Правилата  Naughty
Все още нямам отговор от системата  Mr. Green на въпроса- Къде в Правилата пише, че при записване се представят документите от Необходими документи в ИСОДЗ?
Единият път въпросът е зададен на 02.04.2015 г., повторно е изпратен вчера - 06.04.2015 г.

Някакви предложения за това какво мога да направя, за да ми отговорят?  newsm78

# 215
За Мама Саня и не само за нея  Laughing
Аз пак да ъпдейтна  hahaha по моя болен въпрос - оригинал на (служебна в случая) книжка, който се иска в Необходими документи, но не и в Правилата  Naughty
Все още нямам отговор от системата  Mr. Green на въпроса- Къде в Правилата пише, че при записване се представят документите от Необходими документи в ИСОДЗ?
Единият път въпросът е зададен на 02.04.2015 г., повторно е изпратен вчера - 06.04.2015 г.

Някакви предложения за това какво мога да направя, за да ми отговорят?  newsm78

В секция "Ръководство", под таблицата със социални критерии, има текст: "Подробен списък на съдържанието на документите, които трябва да бъдат представени при записване е даден в профила на всяко дете - подсекция „Необходими документи". А в документите по К.2 е записано, че се иска и оригинал на трудовата, служебна или осигурителна книжка.

# 216
  • София
И на мен още не са ми отговорили на въпроса за ТК. Мина седмица вече, сигурно са ме забравили.
Сто часа си играя, правя едни таблици в ексел, търся кои, къде е по кое желание....ужас и излиза че 3-4 деца от граничната група ще останат от вън. Има и градини с по сигурни шансове, разни филиали към които има по малко интерес и се чудя трябва да отида да ги видя поне от вън. А тази за която се борим е до нашия блок....чудя се да си пробваме ли късмета, има ли шансове на второ класиране да пуснат тук там някое местенце....

# 217

Честно,  не знам,  изпратих запитване на "обратна връзка" но все още нямам отговор, когато отговорят,  ако въобще отговорят нещо смислено, ще ви кажа. А ако някой знае моля да сподели

# 218
Аз не правя никакви сметки, даже не съм сигурна какво е гранична група. Ако стане.
Все някога ще успеем да влезем, гледам, че март месец в "нашата" детска са приемали със 7.2.
Каквото стане, уморих се да го мисля.

# 219

Честно,  не знам,  изпратих запитване на "обратна връзка" но все още нямам отговор, когато отговорят,  ако въобще отговорят нещо смислено, ще ви кажа. А ако някой знае моля да сподели
Получих отговор на запитването "след като съм СОЛ и в същото време съм по майчинство какви документи ми трябват" и той гласи "в раздел ръководство е написано по графи какви документи ви трябват" а пък че те не саобяснени добре си е наш проблем

# 220
Моля ако някой знае какви документи са нужни за СОЛ по майчинство да сподели.Трябва ли бележки за внесени осигуровки +служебна бележка с мокър печат и булстат или само служебната бележка-нали все пак съм по майчинство  #Crazy, нека сподели

# 221
  • Sofia
Аз писах миналата седмица до Дирекция Образованив на Столична Община за трудовата книжка и допълнителен трудов договор - отговор до момента няма... Ще изчакам още някой ден и ще звънна да им тегля една... #2gunfire

# 222
Моля ако някой знае какви документи са нужни за СОЛ по майчинство да сподели.Трябва ли бележки за внесени осигуровки +служебна бележка с мокър печат и булстат или само служебната бележка-нали все пак съм по майчинство  #Crazy, нека сподели

Когато бях по майчинство, отбелязах СОЛ, а не отпуск за гледане на дете. Бях говорила с две директорки по въпроса. И представих справка за осигуряването от НАП за доказване на СОЛ. От обратна връзка разбира се нищо конкретно не ми казаха... Но аз не съм с фирма.
Може да се пита директорката на желаното ДЗ.

# 223

В секция "Ръководство", под таблицата със социални критерии, има текст: "Подробен списък на съдържанието на документите, които трябва да бъдат представени при записване е даден в профила на всяко дете - подсекция „Необходими документи". А в документите по К.2 е записано, че се иска и оригинал на трудовата, служебна или осигурителна книжка.

Това вече е обсъждано, но ще си позволя да напомня  Mr. Green

Аз пак за книжките - ето го и отговорът  Embarassed

Съгласно Правилата, които влизат в сила от 8 май 2015 г.,  при записване на класирано дете, трябва да се представят всички документи, посочени в секция "Необходими документи".  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

....в Правилата няма член, алинея или точка, която да казва това, което са ми отговорили ...

Dr. Who, самоцитирам се  Mr. Green с отговора от ИСОДЗ, който е юридически правилен, доколкото препраща към Правилата, но е юридически несъстоятелен (да не кажа напълно грешен и подвеждащ ) в частта, която казва, че това е изискване в Правилата. Naughty
Правилата (накратко), а изцяло Правила за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община (приети от Столичния общински съвет на 23.06.2011 г.; изм. и доп. с Решение № 480 по Протокол № 46 от 12.09.2013; изм. с Решение № 704 по Протокол № 54 от 19.12.2013, съгласно Решение № 6932 от 11.11.2013 на Административен съд-София град, изм. и доп. с Решение № 801 по Протокол № 73 от 18.12.2014 г. - в сила от 8.05.2015 г.)
са единственият нормативен (или административен) акт, който има правнообвързваща сила, т.к. е приет по надлежния ред от компетентния орган  Grinning, а именно - Столичния общински съвет.
Да дам някакъв пример като - ако някой причини телесна повреда на друг, причинителят няма да го съдят по това, което е написано, примерно, в блога на преподавател от ЮФ или студент по право, а според правилата на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, приети от Народното събрание и публикувани в ДВ.
Та в нашия случай - Интернет страницата на Столична община и информационната система ИСОДЗ на същата община не са източник на правнообвързващи норми Grinning
Правнообвързващи са единствено Правилата (накратко), където в таблицата по т.3.1., за Общ критерий №2, необходимите документи са: За работещ родител по трудово или служебно правоотношение - служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, с приложени копия от трудова, служебна или осигурителна книжка /лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения/.

# 224
man_darin_ka, извинявай, сега разбрах какво питаш. Малко машинално ти написах отговора. Не бях вникнала във въпроса ти. Грешката е моя.

Изискването за оригинал на трудовата книжка не е единственото нещо, което не го пише в Правилата, а го пише в "Необходими документи". По мои спомени (може и да греша, но не мога в момента отново да сравнявам двата документа), е същата и ситуацията с изискването за Удостоверение за настоящ адрес на детето, за което водихме доста полемики тук.

В допълнение, информация, която я няма в Правилата, я има в Ръководството за родителите, като абзаца, който ти цитирах. Затова, според мен, не могат да ти отговорят адекватно на питането. Просто, документи, които трябва да носят еднаква информация, не го правят. Предполагам, че дори и не са разбрали какъв точно ти е въпросът.

Наистина не мога да разбера каква точно е ситуацията - дали допълнително се приемат някакви изисквания и които не са обновени в съответния документ на сайта, в случая в Правилата, или просто някой чиновник е решил да проявява самоинициатива и дописва разни неща. И мен започва да ме обзема конспиративната лудост вече  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт