Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,

на мое запитване относно необходимостта от представяне на служебната книжка на държавен служител, получих лаконичния отговор, че в Правилата са описани необходимите документи за прием. Някой нещо по-различно да е получавал като отговор и въобще има ли някакво развитие по този въпрос?

# 316
Здравейте,

Ако детето бъде прието, един от необходимите документи е имунизационният календар.
Въпросът ми е, може ли в него да липсва ваксина, която е трябвало да бъде направена, и която ще бъде направена преди постъпването на детето в ясла?

Вторият ми въпрос е относно подточката по ДК 3, аз съм с лична карта с постоянен адрес в един район, съпругата е с лична карта с посточнен адрес в друг район.
Ние живеем и ще кандидадстваме в района, където е вписана съпругата, трябва ли аз да си правя за настоящ адрес или това, че едната лична карта отговаря е достатъчно?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

За ДК 3 съм сигурна, че е достатъчно единия родител да има постоянен адрес в района. Ние сме по същия начин. За имунизационния паспорт мисля, че трябва да е пълен, въпреки че в яслата, която посещава моя син се оказа, че има деца с непълни имунизационни паспорти, но вече бяха записани и чак след като започна годината на първата родителска среща уведомиха родителите. Явно толкова ги и гледат при записването.....

# 317
Цитат
Създава се нова точка 2.2.15. „В случай, че родител /настойник/ на дете, класирано за конкретно детско заведение не запише детето си до определения краен срок за записване, кандидатурата за същото детско заведение отпада, като се губи правото за кандидатстване в съответното детско заведение до началото на следващата кампания. Детето участва в следващото поредно класиране според заявените в ИСОДЗ от родителите /настойниците/ желания, като допълнителните точки за желанието, на което е класирано се губят, а за по-ниските от него желания се намаляват с 1 точка”.

Това важи ли и за тези, които ще отидат да запишат детето си , но ще ги върнат заради нередности в документите, които няма да се отстранят в рамките на срока за записване?
Според мен важи за всички. В крайна сметка няма значение каква е причината, че детето не е записано в срока. Родителите затова са уведомени от системата предварително какво трябва да представят в случай на класиране, за да са наясно. И ако после има нередности отговорността за това.

# 318
как изглежда удостоверението за настоящ адрес
Като се прибера ще снимам едно, ще премахна идентифициращите данни и ще го поствам; може да е полезно и за РГ Simple Smile

# 319
Татко Ники благодаря,  смятам, че е хубаво да го има и на първата страничка при документите-;)
Мисля, че за различните общини ще е различно или е бланка?

# 320
Искам да попитам нещо: съпругът ми работи на половин работен ден на неговата работа, и от другата седмица ще почва работа на още едно място, пак на трудов договор. Ще му е по-лесно да вземе бележка от втората фирма, защото шефът на първата трудно може да се хване за подпис. Дали това, че бележката ще е от работа, която почва месец преди класирането, има някакво значение?

# 321
И още едно питане от мен,  че не ми стана ясно,  какво става с местата в социалната опашка, които остават свободни,  тези деца, които сега са пред моето например,  но им е второ и трето желание,  като ако се запишат на първото си желание,  остават свобони местата им от останалите,  как се подреждат?
Дано да се разбира-;)

# 322
Здравейте, благодаря ви за полезната тема  newsm51
Искам да попитам дали  могат да ни откажат записване ако само единия родител има адресна регистрация в София? В системата съм посочила, че съпругът ми няма регистрация и точките ни не се променят тъй като съм посочила адрес на семейството моят постоянен адрес,който е и адресът ,а на който живеем.Ще ползваме 3 точни за постоянен адрес, но ще кандидатстваме в район на месторабота , където имаме по-големи шансове и няма да се възползваме от тези 0,1 за живеене в административния район на градината.В необходимите документи пише:" Удостоверение за настоящ адрес, издадено на единия от родителите/настойниците, от район Х за вписания в ИСОДЗ адрес на местоживеене на семейството:... Удостоверението трябва да е издадено преди датата на класиране. Забележка: Удостоверението за настоящ адрес се представя в случаите, когато адресът на местоживеене на семейството не съвпада с нито един от адресите в личните карти на родителите"
Според вас необходимо ли в съпругът ми да си вади удостоверение за настоящ адрес в този случай?

# 323
Татко Ники благодаря,  смятам, че е хубаво да го има и на първата страничка при документите-;)
Мисля, че за различните общини ще е различно или е бланка?
Ето как изглежда удостоверението

Може да трябва да се кликне, за да се види уголемено.

За различните райони на Столична община форматът е един и същ, като е възможно в администрацията на един район да извадят удостоверение за друг район, но в секцията Необходими документи искат то да е извадено от районната администрация по местоживеене. Както се забелязва, пише откога лицето е регистрирано на този адрес, така че би трябвало да няма проблем удостоверението да е извадено след класирането, но в Правилата за прием пише "издадено преди датата на класиране на детето".

Интересно е, че миналата година имаше и код за проверка през интернет на истинността на документа, а тази година няма.

# 324
Благодаря много,  аз видях синя бланка,  но явно е друг документ.

# 325
Нали може документът от НАП за СЛ да е с дата преди класирането?

# 326
  • София
И още едно питане от мен,  че не ми стана ясно,  какво става с местата в социалната опашка, които остават свободни,  тези деца, които сега са пред моето например,  но им е второ и трето желание,  като ако се запишат на първото си желание,  остават свобони местата им от останалите,  как се подреждат?
Дано да се разбира-;)

Както и преди е писано. Местата от социалната опашка, които или ако останат незаети отиват в общата.

# 327
Някой има ли представа къде мога да намеря информация за новооткриващи се детски заведения. В нашия квартал строят нова градина, която според слуховете ще се открива наесен. Не откривам инфо за нея в системата, а предполагам кандидатстването за нея ще е по каналния ред. newsm78

# 328
Здравейте, благодаря ви за полезната тема  newsm51
Искам да попитам дали  могат да ни откажат записване ако само единия родител има адресна регистрация в София? В системата съм посочила, че съпругът ми няма регистрация и точките ни не се променят тъй като съм посочила адрес на семейството моят постоянен адрес,който е и адресът ,а на който живеем.Ще ползваме 3 точни за постоянен адрес, но ще кандидатстваме в район на месторабота , където имаме по-големи шансове и няма да се възползваме от тези 0,1 за живеене в административния район на градината.В необходимите документи пише:" Удостоверение за настоящ адрес, издадено на единия от родителите/настойниците, от район Х за вписания в ИСОДЗ адрес на местоживеене на семейството:... Удостоверението трябва да е издадено преди датата на класиране. Забележка: Удостоверението за настоящ адрес се представя в случаите, когато адресът на местоживеене на семейството не съвпада с нито един от адресите в личните карти на родителите"
Според вас необходимо ли в съпругът ми да си вади удостоверение за настоящ адрес в този случай?
Според мен не е необходимо. нали пише, че се вади ако адресът на нито един от родителите не съвпада. Твоя нали съвпада.

# 329
  • София
Здравейте,

Ако детето бъде прието, един от необходимите документи е имунизационният календар.
Въпросът ми е, може ли в него да липсва ваксина, която е трябвало да бъде направена, и която ще бъде направена преди постъпването на детето в ясла?
Ваксините трябва да се сложат преди реалното тръгване. А ако по някаква причина още няма ваксина, педиатъра издава бележка за това.

Искам да попитам нещо: съпругът ми работи на половин работен ден на неговата работа, и от другата седмица ще почва работа на още едно място, пак на трудов договор. Ще му е по-лесно да вземе бележка от втората фирма, защото шефът на първата трудно може да се хване за подпис. Дали това, че бележката ще е от работа, която почва месец преди класирането, има някакво значение?
За трудов договор няма значение от кога е, важното е да преди класирането.

eli4ka21, достатъчно е само единият родител да има постоянен адрес в Сф. Няма нужда таткото да вади настоящ адрес.
В пояснението на този критерий има:
Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите/ настойниците

Общи условия

Активация на акаунт