Мамо,мамо я кажи,как се правят бебета?----издателство Кибея

• 13 506
  • 184
  •   1
Отговори
# 165
Fiolio, от твоите обяснение какво е разбрала дъщеря ти? Очевидното, че момчетата имат пишка и ташаци, а момичетата - мандаринка, както се изразява една приятелка за кучката си Mr. Green . Не е разбрала Защо сме различни, как функционират тези различия Laughing .А, да, разбрала е, че бебетата се раждат оперативно. Не съм против секциото, аз също родих така, но това не е Нормалното, естественото, природното. Ясно, толкова сме далече от природата, че сексът е нещо срамно, като и кърмене, голотата, раждане, ужас ooooh! ..
Вече беше обсъдено май, ама всяко дете, което може да пише, може да провери в мрежата това, което го вълнува по тези и по всички въпроси. Тогава тази книжка ще изглежда детска и невинна, спрямо това, което може да види в нетЯ. baby_neutral .

# 166
Зачудих се нещо... Защо има книжки, обясняващи на децата как се правят бебетата, а няма такива, които да развенчават мита за Дядо Коледа?  Поне обясняващи кой всъщност плаща подаръците за Коледа. Thinking
Със сигурност родителите повече ще им се зарадват...

И аз това се чудя и то без грам ирония. По същата логика може да обясняваме на децата си, че съществува Долна Земя, населена с русалки и елфи, която ще посетят, ако много слушкат. И след това да ги водим в мола на някакво гранд преставление, което пресъздава тази Обетована Земя...

# 167
Fiolio, от твоите обяснение какво е разбрала дъщеря ти? Очевидното, че момчетата имат пишка и ташаци, а момичетата - мандаринка, както се изразява една приятелка за кучката си Mr. Green . Не е разбрала Защо сме различни, как функционират тези различия Laughing .А, да, разбрала е, че бебетата се раждат оперативно. Не съм против секциото, аз също родих така, но това не е Нормалното, естественото, природното. Ясно, толкова сме далече от природата, че сексът е нещо срамно, като и кърмене, голотата, раждане, ужас ooooh! ..
`

Напротив дава си много ясно представа, че мъжете и жените са различни. Защо? Защото така ни е създала природата. Знае, че само жените могат да имат бебета в коремчетата.
Също нормално съм раждала и двата пъти. Просто за 4 годишно дете прецених, че е по добре да кажа половината истина. Пак казвам от дете до дете има разлики. Тя за съжаление е ужасно чувствителна. Много състрадателна. Изживявява много ако някой страда (плаче към онзи момент на площадката). Прецених че е рано да обясня как се появява бебето от мишито.

# 168
Да, Фиолио, даже и двете ми се струват стряскащи за малко дете. Всяко нещо с времето си Peace .
Аз какво казвам - същото, че е разбрала очевидното, де Laughing .
Разбира се, че на 4-годишно трудно може нещо повече да обясниш, но идва моментът на въпросите, все некога. Въпросите от рода на "Как е влязло там бебето?", примерно.

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 21:55 от enze

# 169
Ако дойде такъв момент, бих се радвала че детето ми има доверие и пита точно мен.(Има много деца, които предпочитат да не питат родителите си по една или друга причина). Бих се радвала въпросите да дойдат, когато тя самата смята че е готова за тази информция, независимо от моето мнение. А не някой насила да и бута извратени кнжки, без тя да знае или да е чувала все още, за какво иде реч

# 170
  • София
На мен пък ми е по-интересно откога окосмяването о/о половите органи се нарича "вагина"?...  newsm78

Скоро четох отговор на лекар, който обясняваше, че трябва да кажем на децата истинските имена на външните полови органи и те били пенис и вагина. Лекар  Crazy

Абе лошо няма, ама външния полов орган - женски - все пак е вулва, не вагина - вагината е много даже вътрешен...

# 171
  • София
  Вагината е сборен образ, присъства и в художествената литература, включително и феминистката проза.
 Вулвата не се радва на същата популярност, пък и звучи по-гадно.

Да, ама е хълмиста и вълниста - а вагината е тръбообразна и се отличава с остра липса на растителност...

# 172
  • София
Ето, рецитирали са, че момиченцата имат вагини, не вулви  Joy Joy .
В "Ченге в детската градина" ли  Laughing , забравила съм.

Там-там.
Момиченцата имат вагини - вярно.
Вагината може да бъде асоциирана с храсталак - невярно.

# 173
На мен пък ми е по-интересно откога окосмяването о/о половите органи се нарича "вагина"?...  newsm78

Скоро четох отговор на лекар, който обясняваше, че трябва да кажем на децата истинските имена на външните полови органи и те били пенис и вагина. Лекар  Crazy

Абе лошо няма, ама външния полов орган - женски - все пак е вулва, не вагина - вагината е много даже вътрешен...
Абе, много даже вътрешен Mr. Green чак не е, свързва вътрешните и външните полови органи на жената. А че участва активно в половия акт, в това не се съмняваш, нали Mr. Green . И че се намира там, в храсталака, също не се съмняваш, нали Mr. Green . А, грешка, може и да няма храсталак Tired .

# 174
Да. Изключително важно е 7 годишните деца да са наясно кое точно е вулва, кое вагина. На кое се казва храсталак. Тия от МОН са луди. Може би скоро да очакваме книга в която освен позите в секса, ще пише: Мама целува понякога пишока на тати. И тати не винаги го слага в храсталака на мама. Той може да го мушне и в другата дупчица на мама, наречена дупенце. А тати от своя страна целува гърдичките мама (Нищо, че вие сте още пъволаци и незнаете, че ще ви пораснат гърди. Важното е да сте готови, за този момент)Просто не ми го събира акъла. ooooh!. Не искам или не мога да повярвам, че българското образование е паднало на толкова ниско ниво. Всичката им мара втасала, че тръгнали да обучават пъволаци на сексуална култура. Просто не, нямам думи  Tired

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 10:06 от fiolio

# 175
Празник е 'гат си се родил,ама зачатието ти е тема табу и грях...Пълно безумие ooooh!
Ами да празнуват как "На тати бежовия  пишок като мишок се гмурва в храсталака на мама"  Mr. Green
Само че ако трябва всяко гмурване да се празнува, то делници няма да останат.

Е ся..Няма логика,щото не всеки път когато мишока се гмурне в храста,се ражда човек..

Храсталаци,гъсталаци...Сетих се за сцената от ето този филм

Верно тези от МОН са си *бали мамата..А и не само те..Всичките ни министри и министерства са изпаднали в интровертност на духа..

помните ли това стихче

Отдолу иде джип "Митсубиши"
със яка броня, с прозорци скришни.
Всички по пътя той изпреваря.
- Но на кого е? Кой ли го кара?
- Вълчо го кара. Свири и гази!
- А във колата коя е тази?
- Лиска е вътре. И много иска
на мис-конкурса да стане миска.
- Давай, Вълчо, и наддавай
златна пара звънка -
мис да стане твойта Лиска,
гиздава и тънка!

* От учебник по музика за трети клас на издателство "Булвест", одобрен със заповед на Министъра на образованието и науката Нр. РД 09-1318/31.08.2004 г

# 176
Истиснки късмет е, че нямам деца в предучилищна възраст. Направо не си представям какво допълнително обяснение давам на синовете си, ако ме бяха попитали за мушкането на пишока в храсталака. Отвратително.

пс. Книжката подготвително четиво  за '50 нюанса сиво' ли е?

# 177
Аз не виждам проблем родителите да кажат не, ако са я намерили за неуместна. На никой насила няма да му показват нищо.

пс. Книжката подготвително четиво  за '50 нюанса сиво' ли е?

Не знам, но лошата подготовка по литература - да  hahaha

# 178
  • София

Абе, много даже вътрешен Mr. Green чак не е, свързва вътрешните и външните полови органи на жената. А че участва активно в половия акт, в това не се съмняваш, нали Mr. Green . И че се намира там, в храсталака, също не се съмняваш, нали Mr. Green . А, грешка, може и да няма храсталак Tired .

Ми вътре в тялото е, не вън - направо си се намира отвътре. И във вагината храсти нЕма... никога. Това, дето са храстите (ако ги има), му се вика вулва - не вагина.

Вътрешни полови органи у жената:

Външни:

# 179
  • София

помните ли това стихче

Отдолу иде джип "Митсубиши"
със яка броня, с прозорци скришни.
Всички по пътя той изпреваря.
- Но на кого е? Кой ли го кара?
- Вълчо го кара. Свири и гази!
- А във колата коя е тази?
- Лиска е вътре. И много иска
на мис-конкурса да стане миска.
- Давай, Вълчо, и наддавай
златна пара звънка -
мис да стане твойта Лиска,
гиздава и тънка!

* От учебник по музика за трети клас на издателство "Булвест", одобрен със заповед на Министъра на образованието и науката Нр. РД 09-1318/31.08.2004 г

Това все пак е майтап, нали? В смисъл - че е майтап дето било в учебник?

Общи условия

Активация на акаунт