Отговори
# 180
  • София
Аз не мога да си обясня как с такъв стиснат и егоистичен мъж, авторката се е решила на трето дете?

аз мога, но не искам да съм толкова груб .  newsm10

кажи де, да чуем една здрава мъжка гледна точка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 181
  • Ню Йорк
Naddya няма как да ми се получи да се движа в такива среди. При нас е точно обратното положение. И бизнеса е мой и всичко останало и мъжа ми работи за мен. Само дето не ми е нимало през акъла да му поставям ограничения на харченето, на взимането на решения или на каквото и да било. Така че си е до манталитет. Повечето ми приятелки са по същия начин, жени със собствен бизнес или със сериозна кариера и при тях такива въпроси като как да измъкне 20лв от мъжа си не седят.
Сега тук идва другия момент, докато жените с които за кратко пишех в отчетна тема, си отвисяха 2 години по градинките и после по още 2 с второто дете, аз след 3тия месец на сина ми се върнах на работа, приятелките ми направиха същото. Ама аз съм си чешит и не искам никой да ме гледа и да завися от никой. Както споменах за кратко съм пробвала тоя вариант и не ми се получава.

# 182
...Просто съществуват жени, склонни да си търпят този тормоз с години!  Shocked

Именно.
Защото мозъците им са промити, че така е редно.
Ако всички започнат да отстояват правата си, много бързо ще изчезнат тези мъже.
Но това не съм сигурна, че ще стане скоро. Децата на тези хора попиват и след това продължават традицията. За съжаление всеки казва, че търпи "заради децата", а не осъзнава, че така им съсипва живота.

Защо се решават на повече деца? Защото са наивни и смятат, че едно дете ще го омилостиви. Защото знаят какво е да носиш 9 месеца дете, какво е да те разпорят, какво е да го отгледаш и си мислят, че и мъжът им разбира на какво се подлага и колко е трудно. Но не съм убедена, че тези мъже са наясно. За тях е поредния номер жената да си клати краката.

# 183
Сега тук идва другия момент, докато жените с които за кратко пишех в отчетна тема, си отвисяха 2 години по градинките и после по още 2 с второто дете, аз след 3тия месец на сина ми се върнах на работа, приятелките ми направиха същото. Ама аз съм си чешит и не искам никой да ме гледа и да завися от никой. Както споменах за кратко съм пробвала тоя вариант и не ми се получава.

Браво! Доказва само, че когато човек има желание, има и начини. Всичко друго е въпрос на желание или чиста проба оправдания. При авторката е належащо, ако са такива условията, в които живее, но е факт, че не предприема нищо. Приемам, че при нея е просто мрънкане за пари, но без да прави нищо по въпроса. Това отговаря и на въпроса колко всъщност са голи и гладни децата.

# 184
Аз не мога да си обясня как с такъв стиснат и егоистичен мъж, авторката се е решила на трето дете?

аз мога, но не искам да съм толкова груб .  newsm10

кажи де, да чуем една здрава мъжка гледна точка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ще е прекалено !
просто понякога действителността е по красива ..
ако не се изричат някой истини

# 185
Така, ако някой с нещо съм ядосала, изнервила и напрегнала при следеното на темата-моля за извинение! Не е била това целта ми.
Повече не смятам да се обяснявам и да навлизам в  подробности, защото със сигурност има още и още, но не виждам смисъл да продължавам ....
Всеки който ме разбра, ме разбра и от това, което съм написала и благодаря най-искрено за съветите и напътствията!

# 186
  Абе я стига глупости. Жената има три деца и за да ги обгрижва и трябва време и сили. Това е труд, равностоен на един работен ден. И като смятате даването на ясла за начин жената да се освободи, та да работи, това дете като се разболее, нали пак тя ще трябва да го лекува.
 Човек, който не може да издържа жена си, а разчита и тя да носи пари колкото него не и прави три деца, или има предвид, че докато отраснат ще е извън финансовия принос. Като не му стигат кинтите, да е мислил преди да създаде толкова голямо семейство. Същото важи  и за нея, разбира се.
 Но каквото се изкарва в това семейство, то е общо - на мъжът, жената и децата, и стига за всички еднакво, като всичко е на светло и е срамота жената да бъде поставяна в положението на просяк да иска от мъжа си пари. Тия пари не са само негови - те са на семейството и децата му. негови са си били парите когато е бил ерген.

Авторката, малко скандали вдигаш, след като вече си се поставила в това глупаво положение, поне си защитавай интересите, иначе цял живот ще мрънкаш за пари. И защо живееш с чувството, че трябва да изкарваш пари колкото мъжа ти? Той гледа ли деца, лекува ли ги, бърше ли им задниците, храни ли ги? това ти е на тебе работата сега, и дълго ще ти е това, а неговата е да носи кинти.

# 187
Да бе. прочетете, че тя е завършила училище и е забременяла, после след две години втора бременност. През всичките тези години кой я е издържал. Защо говорите така. Това са няколко години, в които само и единствено той се е грижел за нея и двете си към онзи момент деца. Плюс това авторката много умело се измъква и тук във форума. Оплака се, пък после казах, квото имам да казвам. Ми, за да чуе обективно мнение, а не само такива каквито на нея и харесват е нормално да отговори на някои въпроси, на които тя така и не отговори. Може би защото са и неудобни. И Тя вече каза, че бабите са гледали децата, когато са били болни или незнам си какво. Да беше без грам помощ, жива да я ожалиш. Пък тя с по две баби и дядовци под мишка. С мъж, дето плаща всичко. Изобщо не и вярвам на версията. И отначало ми звучи грозно, кометарите и че баща и и майка и не могат да и дадат пари. Обяснено и беше, че родителите могат да дадат и морална подкрепа, но тя просто подмина този пост. Очевидно че иска само пари, пари, пари. От толкова  мрънкане за пари на авторката и аз бих предпочела да не се прибирам за вечеря  ooooh! ooooh!

# 188
  • София
С две деца съм и ежедневно, ежеседмично и ежемесечно се налага дето се вика на главата си да заставам, за да ги гледам! Ето - в момента примерно няма училище. Така че с три е още по-трудно. Даже и с баби /ние сме с една и то работеща/.

Обаче аз работя почасово и държа целия семеен бюджет.

А авторката си е постлала ужасно още от самото начало, като се е съгласила на такова разпределяне на семейния бюджет. То, по-точно не е семеен бюджет, а мъжът си прави кефа и с работа и със забавления, а тя се гърби и с децата, и с парите, и с работата!

# 189
Това колко деца да имат и кога е тяхно лично решение.
Със сигурност щеше да й е по-лесно да си седи в козметичния салон и да не я чакат деца вкъщи. Но е избрала трудното. И веднага щом са пораснали е тичала на 2 места да работи, връщайки се по тъмно.
Сега малкото е на годинка. Кое му е странното, че не е ходила на работа последната година? А доход всъщност е имала, почти цяла заплата. Не е като с нищо да не допринася май.

Какво е вашето предложение по отношение на децата. Нали все някой трябва да ги роди и физически да се грижи за тях? Голяма част от мъжете не щат да си пипнат и погледнат децата, пък си представям, ако ги оставиш да се грижат за тях 1-2 г. Ще избягат с писъци на първия месец още. Но като друг го върши, тогава не е нищо.

Ами да не правят деца като не им изнася.

# 190
Да бе. прочетете, че тя е завършила училище и е забременяла, после след две години втора бременност. През всичките тези години кой я е издържал. Защо говорите така. Това са няколко години, в които само и единствено той се е грижел за нея и двете си към онзи момент деца.
Брех, моя мъж вече 26 години се грижи за мен, децата и семейството си, и всичките си пари споделя с нас....  Как ли би трябвало да се изрази той, в стила на темата?!    newsm78

Не е въпрос до пари и кой кого издържал.Въпрос е на възпитание, на манталитет, на разбирания , и на отношение.
За мен, подчертавам, за МЕН: не е нормално да наредиш коли и мотори (без значение в какво състояние са, пак са вложени пари), а да няма пари за таратайка за жена ти.
Ти да си хапваш по ресторанти, пък дали децата ти са яли или не, да не те интересува.
Да очакваш жена, родила  и отгелждаща ТРИТЕ ти деца, да внася равностойна на твоята сума в семейния бюджет.
Да даваш на жена си пари на заем ....това направо уби змея.
Има и още дреболии в картинката, но това са основните, които определят дали един мъж е Мъж или " мъж".    

# 191
Аз пък наблюдавам напоследък една друга тенденция.Все повече откривам жени, мислещи по следният начин. Значи искам мъжа  да има собствен бизнес, да изкарва достатъчно, за да има за нея и за децата, през това време ако може да поеме и гледането на децата, както и домакинската работа, също да не стои до късно на работа, а ако може да си е по-рано вкъщи.
Аз съм за равноправие. На човек му идва от вътре да си обърне внимание на децата или да удари едно рамо на жена си. Но ако човека е помагал в началото, а срещал само оффф махни се, не така, не можеш да го правиш като хората, дай пари, пари, пари. Ми нормално е човек да не иска да дава и не иска да се прибира. Познавам точно такъв тип жена. Само мрънка че не и помага мъжа, пък като направи човека една салата, цяла вечер му пили на главата, че не нарязал доматите по нейният начин, че първо обелил краставицата и после я измил и че белил на плота, а не в торбичка. Пък после той не помага.

# 192
  • София
Ей това за яденето ме уби!
Напомни ми на една тема, дето децата просели луканка от баща си, пък той ги пъдел.

# 193

Аз пък наблюдавам напоследък една друга тенденция.Все повече откривам жени, мислещи по следният начин. Значи искам мъжа  да има собствен бизнес, да изкарва достатъчно, за да има за нея и за децата, през това време ако може да поеме и гледането на децата, както и домакинската работа, също да не стои до късно на работа, а ако може да си е по-рано вкъщи.
Аз съм за равноправие. На човек му идва от вътре да си обърне внимание на децата или да удари едно рамо на жена си. Но ако човека е помагал в началото, а срещал само оффф махни се, не така, не можеш да го правиш като хората, дай пари, пари, пари. Ми нормално е човек да не иска да дава и не иска да се прибира. Познавам точно такъв тип жена. Само мрънка че не и помага мъжа, пък като направи човека една салата, цяла вечер му пили на главата, че не нарязал доматите по нейният начин, че първо обелил краставицата и после я измил и че белил на плота, а не в торбичка. Пък после той не помага.

ПС. Сетих се за още една мрънкаща, дето викаше той не ми помага с бебето. Пък бях свидетел как бебето се разплака, той понечи да го успокои и тя като му се разкрещя. Нее махай се ти само го разстройваш, ти не можеш да го успокоиш. Той човека се чудеше в коя дупка да се скрие. И после пак същият репертоар. Той въобще не ми помага с бебето.

# 194
Да бе. прочетете, че тя е завършила училище и е забременяла, после след две години втора бременност. През всичките тези години кой я е издържал. Защо говорите така. Това са няколко години, в които само и единствено той се е грижел за нея и двете си към онзи момент деца. Плюс това авторката много умело се измъква и тук във форума. Оплака се, пък после казах, квото имам да казвам. Ми, за да чуе обективно мнение, а не само такива каквито на нея и харесват е нормално да отговори на някои въпроси, на които тя така и не отговори. Може би защото са и неудобни. И Тя вече каза, че бабите са гледали децата, когато са били болни или незнам си какво. Да беше без грам помощ, жива да я ожалиш. Пък тя с по две баби и дядовци под мишка. С мъж, дето плаща всичко. Изобщо не и вярвам на версията. И отначало ми звучи грозно, кометарите и че баща и и майка и не могат да и дадат пари. Обяснено и беше, че родителите могат да дадат и морална подкрепа, но тя просто подмина този пост. Очевидно че иска само пари, пари, пари. От толкова  мрънкане за пари на авторката и аз бих предпочела да не се прибирам за вечеря  ooooh! ooooh!

Много явно държиш за тези баби...ами помагали са ми,но ти прецини колко ,като и двете работеха тогава,и до днес вси още по цяла седмица,майка дори и в събота. Как мога да карам някой да ми гледа децата,като съм наясно ,че хората също си имат техен живот?! Никой не ми е длъжен!
По въпроса с моите родители-Баща ми е на мнение,че тябва да си го трая такъв какъвто е,защото няма да се оправя сама,а майка ми дори не иска да й споменавам за него,защото вече му се е нагледала и наслушала.И тук не става въпрос само за пари, а затова,че няма как да се прибера при тях с три деца-няма място.А защо трябва да се прибирам,те децата да не са от баща ми...да ги гледа татко им.?!
По въпоса с касата,изкарах си ключ,за който той не знае и имам достъп до нея ,дори и днес,но въпреки ,че и днес не ми стигат пари съм се зарекла,че повече от там няма да взимам,защото ми е супер обидно....
Какво още те интересува?
Докато си гледах двете деца,защото ми се застъпи майчинството, учех и задочно. Той категорично отказа да ми плаща за обучението и родителите ми поеха разноските. Да обяснявам ли как съм учила след 12ч.вечерта почти винаги за изпити, и как преди всеки изпит като неписано правило все едното дете беше болно и аз изнемогвах,а помощ от него не съм видяла и за ден?!
Така е,тъпа съм явно,заблудена и каква ли още не,за това ,че все още живея с надежди и мечти за едно нормално и задружно семейство с бащата на децата ми.Което оказа се,че в днешно време е много странно да родиш три деца от един и същи мъж.

Общи условия

Активация на акаунт