Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 477
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета! Аз най-накрая успявам да ви насмогна да ви чета. Преди все не успявах, но и програмата ми беше пълна. Ходих на доста училища за бременни - платени и безплатни, ежедневно разходки, йога-упражнения. Но вече спрях и ми останаха само разходките. За съжаление от 2 дни е доста студено навън, вали дъжд и никъде не съм мръднала. Иначе навъртявам по 6-7 км ежедневно Simple Smile Днес използвах момента, че не валеше и отидох на козметик и да си платя сметките за ток, вода и телефон, за да ми е спокойно. Миналата седмица бях на фризьор, че знам ли после кога ще отида като се появи бебка. Всичко е готово за бебка, приготвила съм багажа за болницата и после този, който мъжът ми ще донесе за мен и за бебка при изписването. Накупихме бонбони, сладки, солени неща, безалкохолни, за да почерпи мъжът ми всички близки и роднини и приятели след като се роди беба. Дала съм инструкции да купи и торти, сладки. За персонала в болницата мисля да им поднесем кутия бонбони, готови сладки, букет цветя. Майка ми ще поръча питка за изписването. Много се вълнувам вече. Остана ми да изчистя вкъщи. Не че не е чисто, но искам прозорци и пердета, дето се вика основно. Добре, че е майка ми да помага, че иначе не знам. Мислех го за вчера и днес, но времето не е с мен. Дано вече да спрат тези валежи и бебка да изчака, за да сме готови и с това. Иначе утре влизам в 39-та седмица и я усещам все по-малко да ритка, на моменти се притеснявам и й говоря "хайде мама риткай, мама да те усети".Преди не се спираше, а сега все по-рядко, но четох, че е нормално. Иска ми се като си дойдем у дома, стаята да е пълна с балони, да има надпис добре дошла, някаква картичка с послание към нея. Утре мисля да намина в едно магазинче близко до нас, за да потърся такива неща, защото татко не знам дали ще се сети за тези неща, а аз искам да ми е красиво и слънчево като се приберем. Момичета да ви попитам веднага след като се приберем у дома, редно ли е да се канят най-близките в същия ден, за да се почерпим? Сигурно няма да ми е до гости, но не знам каква е традицията, а искам всичко да е така както е прието. Все пак да знам и какво да приготвя, то аз едва ли, но да инструктирам мъжът ми и майка ми Simple Smile

# 211
  • Бургас
Какво разбираш под най-близките? Традицията е такава каквато си я направиш.

# 212
"Как е редно" навсякъде е различно...направете така, както мислиш, че ще се чувствате ти и бебка най-добре.
Ние сме поканили бъдещите баби и дядовци + моите баба и дядо на самото изписване в болницата. После те да ходят да си черпят някъде, ние се прибираме тримката вкъщи да се гушкаме на спокойно.
Гости вкъщи категорично съм отказала, ще си имам по-важен приоритет, иначе бебо ли да гледам, на гостите ли да обръщам внимание. А и толкова хора около него не искам.
Но това си е моето мнение, де.
Иначе и аз тайно си мечтая за такова посрещане вкъщи, с цветя...или просто нещо по-специално , но май ще трябва да подсетя таткото. Той дори не знаеше за тея традиции за изписването и родата. Grinning

# 213
Наистина сега изоставаме,а какво ще стане като се стопли времето и тръгнем всички по разходки....Аз мисля утре да чистя прозорци,а и на тонове да ходя. Не мога да се спра с това ядене и всичко ми е вкусно. Да раждам вече,примерно другата седмица,че иначе от дупе няма да мога да вървя Mr. Green

# 214
  • София
Наистина темата забави темпо, друго си беше преди, не влизам 2,3 часа и знам, че ще имам 2,3 странички за четене  Laughing

И аз искам да измия прозорците, но ще изчакам първо да спре да вали, а и този път ще извикам някой човек, аз като ги мия и като пекне слънце и си видя мацаниците и лошо ми става.
За изписването и аз се чудех за гости, но май предпочитам никой да не ми се пречка, лудница не искам  Naughty

# 215
Хммм за изписването и аз да се включа. Майка ми иска да направела " посрещане" на бебчо. Да подреди масата с някакви сладки неща,да врътне една баница  Laughing Laughing Не знам и аз дали ще съм в кондиция да има хора около мен точно в този ден,ама на майките им е кеф,тъй че мисля да ги оставя заедно със свекърва ми и да вършеят у дома докато се приберем. Пфф как говоря все едно съм тръгнала.
Абеее аз не искам да правя планове,че обикновено се провалят

# 216
Честити бебоци на Пепито.Да са много здравички и щастливи.
Хайде и днес да се разпиша,след прегледа.Имах контракции ,регулярни,но много кратки и доки каза,че нищо не означават.Главата била подвижна,което означава,че не е прилегнала хубаво.Няма разкритие,шийката не се е изгладила или не знам какво.Водите са на долната граница и ако до 9 не родя,с багажа и в болницата,за да ме следят.Ако до 12 няма контракции,ще предизвикат раждане.Дано да не се наложи.Днес имам повече контракции и болки,та да видим.Дано да не се налага точно по празниците да съм в болницата.

# 217
  • София
Цвети, стискам силно палци до 9 бебчето да реши да излиза само!  Hug

Иначе това с посрещането... Хич не ме интересува какви са традициите. Не сме о и обсъждали с родата - те знаят, че няма да искаме пиршества и големи софри. Най-малкото не считам за редно от първия миг около бебето да е пълно с хора. На изписването да ми се изсипва който иска, да гледа отстрани, но в къщи никакви трапези и гости. Най-много нашите и свекърите да дойдат, да поседят малко и така. После същото и с виждането - когато сме готови ще си кажем и да ни идват на порции, нямаме намерение да правим погача и разни от тоя род.
Ако ни се прииска някое голямо гости - супер, но не мога да си правя планове от сега.

# 218
  • Перник
Привет! Simple Smile
Темата наистина е позамряла, но вече едни са заети с гледане на бебчета, а другите - явно вече сме обсъдили всички теми за преди раждането.
На изписването ние ще имаме гости, никога не е ставало на въпрос да нямаме. При всички около нас винаги е имало гости, най-близките разбира се, за да посрещнат бебето, но всеки си го приема различно.  Peace Надявам се да се чувстваме добре с бебчо и всичко да мине спокойно.  baby_neutral

# 219
  • София
Оф, аз много задачки тези дни, надниквам във фейса чат пат и до форума не мога да стигна...

На изписването моите родители ще преспят вкъщи, но понеже идват от друг град, иначе бих ги приела за малко само, да си видят внучето. Ама на моите родители не им слугувам, те сами се оправят и ми помагат, така че не ги броя за гости Simple Smile

# 220
Ама на моите родители не им слугувам, те сами се оправят и ми помагат, така че не ги броя за гости Simple Smile
И ние сме така с моите родители ...майка ми всеки път като дойде и почва да шета и готви Grinning
Аз не помня при сестра ми как е било....то аз бях на работа тогава,че и на изписването не бях.
Малкия го видях на втория ден когато си бяха вече у дома,но за малко защото като при първо дете сестра ми и зет ми бяха много притеснени.
хъ както предполагам и ние ще сме .. Ще почна да гледам и аз клипчета за къпане на бебо

# 221
  • София
Ние за изписването имахме гости само в болницата. В Щерев имат много уютна зала за изписването. Вкъщи си се прибрахме и при нас останаха мама и тате, тате си тръгна, мама е още тук. Ох как ще ми липсва, даже и гардероба ми подреди, много ми помага, главно готви и чисти, но и сутрин го взима да го гледа докато си доспивам... Другата седмица уж свекито ще помага, да видим...

# 222
  • София
Момичета, малко лаишки въпрос, ама раждане не може да започне без да изтекат водите, нали?

Както всяка вечер от 2 насам, имам някакви контракции, засичам ги, ама нишо особено. Само че имам едно усещане сякаш главата на бебето е многоооо ниско, направо ще излезе и съм стиснала краката, хахаха. Не е точно да усещам главата, а сякаш има нещо там вътре и ми е напрегнато, не знам как да го обясня:)
Хем ми се ражда, хем не ми се ходи до болницата при положение че в четвъртък сутрин съм на преглед:)

# 223
Ее то няма да започне докато не изтекат водите,ама... ако усетиш,че почва да ти става много тегаво и контракциите станат на често не се бави. Охххх обляха ме топли вълни,не знам на теб как ти е ,ама аз се развълнувах Grinning Simple Smile

# 224
Рози, успокой се и дишай Simple Smile Няма да родиш без да усетиш, не бой се Simple Smile Успокой се, легни се и се отпусни!

Колкото за почерпките след раждането, въобще не съм привърженик на големите празненства. Добре, че и мм ме подкрепя в това отношение и сме предупредили всички, че в болницата не искам нито цветя да ми носи, нито някви торти, баници и т.н. Той е решил да вземе дузина бели рози и да ги подари на всяка срещната сестра, докторка или акушерка в болницата, а на нашата доки ще си й подарим една кошница с плодове или вино със сирена и толкова мисля. Не съм поддръжник някак си на големите и показни пиршества и подаръци. После сме предупредили двете пра-баби, че ще ни чакат вкъщи и ще им покажем бебо колкото за две-три снимки и си го слагам да почива душичката Simple Smile Сигурно звучи много гадно, ама наистина като "чисто нови" родители с първо бебче, се шашкам и не искам голям калабалък около бебо. Добре, че останалите баби, дядовци, лели, вуйчовци и чичовци са в чужбина, та няма да се налага да ми се сърдят като им кажа, че не искам всички да ми се изсипят вкъщи накуп, но за сметка на това ще трябва да им го показваме и на всички тях по скайпа и ще се изморим достатъчно мисля.

Общи условия

Активация на акаунт