ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 510

Да почерпя на патерица. Първолачето ми вчера стана на 8 години. Simple Smile
Днес имаха празник на училището, час и половина под дъжда. Умрях от студ, той също. Добре, че си бях пуснала ден, трябваше да има и спортен празник, но слава богу го отмениха. Жал ми стана за водещите, знаменосците и участниците в програмата. Повечето бяха леко облечени и без чадъри. Дано не се разболеят милите. Директорката и ръководството на училището отново бяха неадекватни. Не им е за първи път.Големият ми син учи в същото училище от 1 до 7 клас, в това отношение прогрес няма. Twisted Evil

# 511
В събота бяха на еднодневна екскурзия до Габрово и Етъра. Върна се с много впечатления, изхарчил всички пари, които му дадохме. Беше много доволен!
Това му е първата екскурзия самостоятелно.
Нашите пък ходиха в Неделя.  Peace

И така - отчета от екскурзията - изял всички солети и бисквити, кроасани и вафли. Сандвича и банана стоят.  Rolling Eyes Купил си една дървена свирка, мляко за пиене и някакво лазерче и пуснал 1 левче на котето, което изпълнявало желания, ама нямало да се сбъдне желанието, защото котето изджавкало.  ooooh! Връща 3,50 лв.  Rolling Eyes Много доволен като цяло. Класната също - децата са я слушали и не е имало никакви забележки.
Днес беше изходящото ниво по Математика - има пълен брой точки.  Peace

cecunka_td, да ти е живо и здраво първолачето.  Peace

# 512
  • София
И при нас се водят директорски контролни - днес е било по БЕЛ, утре е по математика, а в четвъртък по английски. На 21 ще им раздават свидетелствата и ще ни представят пиеска по английски. На 22 заминават на зелено училище. И така първи клас приключва. Направо неусетно мина тази учебна година.

# 513
При нас директорски контролни=изходни нива. Освен БЕЛ, Мат и РК има и четене на произволен текст от читанката в присъствието на директора.

# 514
При нас изходящо ниво по математика го видях, 1грешка.
По български не били правили, но според мен не е разбрала.
Учат до сряда, в четвъртък са на екскурзия, а петък при нас е неучебен ден.
Другата седмица понеделник, вторник...и четвъртък им раздават свидетелствата.
Пари не са събирали, струва ми се безумно.

# 515
  • Sofia
cecunka_td, да ти е живо и здраво момчето!  Grinning

Мдааа... за пореден път се убеждавам, че всяко у-ще си е отделна губерния... в някои отношения.

# 516
  • София
Ами освен, ако всичките тези нива са били миналия понеделник, който изцяло изпусна, май няма такова чудо...  newsm78

В понеделник ще им раздават удостоверенията. И им е последният учебен ден. Но поради заблуждаващия календар, който ми връчиха, тази седмица бях в отпуска цялата, абе, съм и ще бъда по-право, а другия понеделник и вторник би трябвало да съм на работа. Чудничко, думи нямам,.

# 517
  • Sofia
Кати, не може да ги натоварят с 3 контролни в един ден, дори две не трябва да са.
Както и да е, резултатите смятам и без тях всеки родител си ги знае, както и госпожата, та въпросните контролни са по-скоро за директора най-вероятно. За статистика ли или за успеваемостта на класната...  Thinking

# 518
  • София
Снощи г-жата публикува датите за изходните нива на класа. Днес е било по роден край,където вече са публикувани резултатите. Утре е по български език, четвъртък по математика. Отделно миналата седмица имаха самостоятелни работи. По български беше ок, по математика така и не го е върнала госпожата.
Как ви се радвамм, че нямате организация за подаръци в края на годината.... При нас двама-трима родители като си навият нещо на пръста и край... подаръци та подаръци - за децата, за госпожите.... Whistling
Ей, как се радвам на мобилната версия, че са махнали онзи неприятен бутон най-отгоре "маркирай вс като прочетени"...

# 519
Странна работа! Crossing Arms И синът ми нищо не споменава за изходни нива...Единствено днес е имало състезание по БЕЛ между първите класове, но са участвали само по 4ри деца от клас...най-добрите! Класът на сина ми е спечелил и той, милия, се радваше все едно той е постигнал успеха!
Тържеството им ще е на 21ви в класната стая, отново...Не са ни събирали пари за нищо, дори за подаръци на госпожите! newsm78 Явно всеки сам ще решава с какво да ги дари...Аз мисля само цветя. А, за децата имам дребни подаръчета закупени вече и тях ще им дам - символични са...огромни моливи, от онези дългите, дето стават предимно за украса!
И аз имам усещането, че много бързо мина тази година, макар и да се чувствам безкрайно уморена от този ритъм...
Хайде, успешна последна седмица! Hug

# 520
  • Перник
cecunka_td, да ти е живо и здраво порасналото момче!

Нашето тържество е било в стола. Калоян не виждал, та баща му го покачил на един радиатор  Laughing Хубаво било. Толкоз като информация. Аз ако бях отишла, щях да използвам да питам госпожата някои неща, но тати не се е сетил. Здраве да е.

# 521
  • София-Младост
Врячо изобщо не е и чувал за никакви контролни, от какъвто и да било характер. Де да знам. Възможно ли е само те да нямат такива екстри?
Може да не им е казано, че е контролно...
При нас вчера са правили по БЕЛ, а в сряда по математика. Питах изходящо ниво ли правихте...детето ме погледна странно и каза, че не разбира какво го питам  Mr. Green Било си е контролно Simple Smile
А в четвъртък май отново има РС...биха всякакви рекорди просто, поне десет имаше... Whistling

cecunka_td да ви е живо и здраво детенце!  bouquet

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 09:48 от Ала-Бала

# 522
изходни нива имаме и ние. според мен всеки клас имат и дори в ДГ имаха. имаме три: по РК, мат и БЕЛ. на едното има оценка вече и е като за големи с букви и цифри  Grinning ще имат оценка, но без цифра, на свидетелството за завършване също.

излязоха резултатите от националното състезание на сбну.  Grinning

# 523
Моето диване утре има концерт по пиано, а вчера си изкълчил палеца в училище. Само дано не го е пукнал, следобед ще го водя на лекар.

# 524
Благодаря момичета!  bouquet
На 21 тържеството ще е в класната ни стая. Събрахме пари за ваканционно другарче - това ще им е подаръка за края на годината. Ще има и скромна почерпка. Ще взема цветя за госпожите.
За госпожите не сме говорили за подаръци, според мен е редно такива да има в края на 4 клас.
Изходните май вече ги направиха, щеше да засича госпожата и по колко думи успяват да прочетат за 1 минута. Каза,че трябва да са от 35 до 40 за минута. На мен това ми изглежда много. Отново има 50 точки в последния кръг на състезанието на СБНУ. Остават ни 6 дни и ВАКАНЦИЯ!

Общи условия

Активация на акаунт