За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 45 091
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Шумен
Вяра на хапчета за смукане при болка нямам а и не сте ли малки за това? Последните години церя гърлото с Тантум Верде, но идея нямам от каква възраст е и той   newsm78

# 151
Да попитам и тук: Може ли бебе само на кърма да не ака един ден? Случвало ли ви се е? На 2 месеца е, качва много добре досега, пишка си днес както друг път, но още не е акал. По принцип вече ака по 2-3 пъти ма денонощие, като единия път е обилно. Днес се притесних дали се е запекъл или да не би да не му стига кърмата...

# 152
  • София
От един ден нищо не може да се каже, има кърмени бебета, които акат и по-рядко - да.

Anichka1987 - на тази възраст надали някой ще изпише нещо за смучене, има риск да се задави. Предполагам заради бисептола не са му изписали и сироп. Може да даваш чайчета.
Кашлянето може и от секретите да е(тогава реално не се налага нищо за гърло да пие), но е вероятно и заради сливиците.

# 153
Аз при редките боледувания,които е имал съм разчитала на антибиотика само.То и без това детето не му е добре и едвам антибиотика пробутвам,а да давам допълнително сиропи и хапчета дума да не става.И засега всичко минава само от АБ.Сополи,гърло ...Много пъти и Т свалям с мокри кърпи,че и това не мога да го накарам да пие.И тя след 3 прием на АБ минава и не вдига.
После давам вече и пробиотик.

# 154
  • София
Мерси момичета, аз съм много болна на тема гърло и затова малко попрекалих явно  Hug

# 155
Спокойно.Всеки се опитва да направи най-доброто и полезното в такъв момент.Моя боледува рядко.
Аз как се притеснявам тогава.А като го гледам как се измъчва съвсем се спичам.

# 156
И аз имам един въпрос.Кога спряхте да ползвате коша за новородено(за количката)в кой месец?А и още един въпрос имам на 3 месеца колко капки витамин де се дават?Понеже на консултацията забравих да питам ЛЛ и все още и давам по 1 капка.

# 157
Коша до към 6 месец, сега е в лятна с пълно легнало. Витамин де е различно количество, ние сме на 2 капки. По-добре се обади на ЛЛ за по-сигурно дали още трябва да даваш същото количество, макар че щом не са ти казали да го промениш няма нужда.

# 158
Ние на пет и половина сменихме коша, че нещо не се ловехме вече... Mr. Green Heart Eyes

# 159
  • София
И аз имам един въпрос.Кога спряхте да ползвате коша за новородено(за количката)в кой месец?А и още един въпрос имам на 3 месеца колко капки витамин де се дават?Понеже на консултацията забравих да питам ЛЛ и все още и давам по 1 капка.
По идея кошовете за новородено са до 6-ти, като много зависи и каква е основната седалка на количката ти. Обаче зависи от самото дете, има деца които още към края на 3 месец вече не търпят да се возят будни в пълно легнало. Ако коша има позиции на матрачето това помага при тях, но повечето нямат.

Вит. Д - ако е профилактично дозата му не се променя по месеци. Щом са ви казали 1 капка - толкова, до когато са ви го изписали.

# 160
По идея кошовете за новородено са до 6-ти, като много зависи и каква е основната седалка на количката ти. Обаче зависи от самото дете, има деца които още към края на 3 месец вече не търпят да се возят будни в пълно легнало. Ако коша има позиции на матрачето това помага при тях, но повечето нямат.

Вит. Д - ако е профилактично дозата му не се променя по месеци. Щом са ви казали 1 капка - толкова, до когато са ви го изписали.
Като моят племенник... Laughing Laughing Него нищо не можеше да го накара и да стои мирен. На четири го сложиха в проходилката и се возеше в летния кош в седнало положение и нещо зад гърба да го държи. само така кротуваше, иначе беше кошмар за околните и за майка му.  ooooh! Tired

# 161
  • София
Това е леко безумно и си е руска ролетка със здравето на детето.
Към края на 3 началото на 4 месец, детето може да се понадигне 30-40 градуса.... не да се вози седнало, а за проходилка трябва да стои стабилно на краката си.

# 162
Това е леко безумно и си е руска ролетка със здравето на детето.
Към края на 3 началото на 4 месец, детето може да се понадигне 30-40 градуса.... не да се вози седнало, а за проходилка трябва да стои стабилно на краката си.
Е, да, лесно е на теория, но това не беше дете, като дете, а някакъв малък демон... Щом в чудо се е видяла жената, за да прави всичко, както на него би му харесало, само и само да мълчи. Иначе и аз не одобрявам и не бих направила такова нещо с детето си. Той е почни на 6 месеца, а си го возя легнал, па макар и в летния кош. Понякога, като е буден, което не е често срещано, докато сме навън, го изправям с една, две идеи повече!

# 163
  • София
Никаква теория не е. Защо реши, че моето дете е било/е кротка душичка.

# 164
Никаква теория не е. Защо реши, че моето дете е било/е кротка душичка.
Ох, защо винаги си толкова заядлива?... Различните хора имат различни възприятия и праг на търпимост. Жената има и две по-големи деца и е на 36 години и беше безкрайно изнервена от него. Дори не е моето дете, а само го споменах, но ти все за се изявиш... ooooh! Не зная какво е твоето дете и не съм решавала нищо за него. Можеш ли поне един път да не изтъкнеш "знанията" си. Всички имаме деца, не си някакъв гуру по отглеждането!!!

Общи условия

Активация на акаунт