Боядисваме Великденски яйца в очакване на ЮНСКИ слънчеви деца. - тема 11

• 38 753
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
тук във Варна сняг тази зима не видяхме, но наистина аз чакам вече пролетта и искам времето да се оправи.

Искам да попитам мамите от Варна как да разбера кой е деня на отворените врати в АГ. Гледах сайта им нищо, званях на 2 номера и ми казаха, че не знаят  newsm78

Честит празник на всики именнички на патерица! Вчера ми беше натоварен ден- едно чистене дръпнахме с ММ, после излизахме на църква и вечерта на кино и хапка и не ми остана време.

Относно килограмите и аз след като свалих 400гр, вчера бях +700. Явно качването започва  Laughing аз обаче имам и по-силен апетит. Станах като бебетата през 3 часа съм гладна. Иначе продължавам с режима, но 1 път седмично ще хапна сладко и 1 път тестяно / вчера сандвичи за закуска/, но наистина после ми е зле на коремчето  Cry 

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 12:17 от Edna_Me4ta

# 76
я я кажете за магическата гъба,, че пак съм изпуснала. Наскоро гледах в един магазин за 80 стотинки, намалени ама не разбрах за какво точно е и има ли ефект? newsm78

# 77
Добро утро и от мен . Аз бях дето мрънках , че скоро не съм виждала бебо ама вчера като се изтърсих от един стол по гръб и днес веднагически на преглед отидох . Бебо е добре , водите са добре , плацентата е започнала да зрее , но док. каза , че е нормално вече . Бебо си отговаря на седмицата 33седмица 0дни, станал е 2250гр. не се очаква да е голямо бебе около 3кг каза док. като се има в предвид , че ще съм секцио .
Док. каза , че много често бременните падали даже каза , че почти нямало бременна без инцидент , но бебето е добре защитено и при падане трябва да се следи само да не се получат контракций или кървене което е признак за отлепена плацента иначе на самото бебе нямало как да му стане нещо.

# 78
Здравейте,

И в Казанлък сняг не сме видели тази година,а днес сме на дъжд.Инъче е сравнително топло времето.
Тази седмица ми се очертава много натоварена  Crazy а на всичкото отгоре Виктор още ми е сополив и няма да е на ясла и тази седмица.Тъкмо взе да му харесва на детето и аз го спра.Дано е за последно,днес пускахме микробиология и се надявам да видим виновника за двумесечните секрети! ooooh!
Аз от доста време си гнездя.Пренареждам,лъскам,боядисвам и изхвърлям абсолютно всичко което не ми е нужно или не използвам че и без това сме в малък апартамент...нямам място за сантименталности.
Надявам се да успея да намеря време да си видя бебка тези дни,понеже няма кой да ме смени и с гледането на малкия Crossing Arms
Да се оплача че от доста време имам една болка..като прищипано от дясно на кръста и когато тръгна да ставам от легнало положение е много болезнено.
Яйца ще боядисвам но ще правя и декупаж(миналата година ми се получиха чудесни),а козунаци никога не съм правила та ще пропусна и тази година.
Бързо възстановяване на момичетата с контракции че още ни е рано,а  загнездилите по леко със свиването на гнездата,че аз още не съм падала (за разлика от първия път)но като се чекна по разни столове мивки и стълби май дърпам дявола за опашката.
Между другото от скоро ми се върти едно име за моята принцеса което ми е много на сърце...ДАЯНА..

# 79
  • София
И ние още не сме избрали име. За сега фаворит ни е Яна ( на свекървата) или Емма, Йоана ... Първото ни дете е кръстено на майка ми и мисля, че е редно да уважим и свекървата, макар че съм против това със задължителното кръщаваме на някой. В нашият случай имената ни допадат, но ще изчакаме да се роди и да и видим муцунката на малката девойка и тогава ще изберем.
Т.к вече се оглеждам за козметика исках да ви питам вие избрахте ли каква ще ползвате? Със сина ми ползвах Себа мед ( намазнени кърпички, лосион, шампоан и измиващо блокче) в самото начало, след това в общи линии всичко- Бюбхен, Клоран, Бочко. Всичко му понасяше добре въпреки, че беше с алергия, която обаче нямаше кожни прояви. От алерголог знам, че не е желателно използването омекотител при пране на детски дрешки- бяха ми препоръчали Персил сенситив течен и ползвах него. Сега има толкова нови препарат, че се чудя дали да пробвам и нещо ново. Днес разглеждах и шишетата- с баткото ползвах Авент, чудя се и дали да пробвам и тук нещо ново или да заложа на изпитаното. Знам, че във фейсгрупата обсъждат момичетата тези неща и споделят новите си придобивки, но аз така и не се включих и ми е интересно какво сте набавили вече и към какво сте се ориентирали. Засега единственото, което съм купила са намазнените кърпички на Себамед, т.к в аптеките и магазините не се поддържат често налични.

# 80
Привет! Отдавна не съм писала в темата, но хвърлям по "едно око"  от време на време Simple Smile. За името, малко съм суеверна. Нека всичко мине добре, пък все ще измислим нещо Simple Smile)).  От опит мога дам много добри отзиви за бебешката козметика на Бюбхен. Сина ми е с атопичен дерматит и от по-евтината козметика  само с тази серия не сме имали проблем. Шилета АВЕНТ мисля да взема (в амазоните има много намалени комплекти). Количката ни най- вероятно ще е CHICCO URBAN, (ще мисля още 1 ден Simple Smile) ииии май това мисля на първо време. Е и малко дрешки де...
Искам да попитам по-запознатите: останала съм с впечатление, че в последните 2 месеца посещенията в ЖК са на 2 седници, т.е. 2 пъти месечно. Така ли е?

# 81
elen4eto5 като влезеш в 45 дневния т.е. в осмия месец са два пъти, а в деветия са всяка седмица май!
aYnaT име съм си избрала, но относно пазаруването съм много назад........т.е. нищо не съм купила освен една шапка и едно комплектче! Wink
desita_89 име на принцеса - като за принцеска! Hug
hailie честит рожден ден и сладък бебок като му дойде времето! Аз ходя и на частно, но последния път бях в поликлиниката и така се случи, но нищо утре е съвсем близо......нямам търпение да си видя бебка! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 82

Искам да попитам по-запознатите: останала съм с впечатление, че в последните 2 месеца посещенията в ЖК са на 2 седници, т.е. 2 пъти месечно. Така ли е?
8 месец са на 2 седмици, а в 9 всяка седмица.

# 83
hailie, честит рожден ден! Много здраве, щастие и късмет и най-хубавия подарък през юни!
Яйца смятам да боядисвам, не съм суеверна. Това с декупажа звучи интересно, но не знам дали ще имам време. Козунак няма да меся, защото едва ли ще ми се получи.
Име на бебето - искахме да е на майка ми, но не буквално нейното име, а само буквичката. В никакъв случай не бих дала на детето си име, което не харесвам. За сега сме се спрели на Михаела.
Чистене - къщата ми иска едно хубаво основно почистване, ама не знам кога ще го получи  Laughing. Вчера започнах да бърша прозорци, днес вали из ведро и няма помен от чистите ми прозорци  #Cussing out. Днес след работа мисля да си изчистя кухненските шкафове, абсорбатора, готварската печка по-основно. Дано ми стигне времето. Като изляза в майчинство ще падне пране на килими, пердета, щори, кошари, колички, но нека се стопли, ще му мисля.
Тези вълшебни гъби аз си ги поръчвам от дистрибутор. Един пакет от 6 гъби е 8.50 лв, т.е. една гъба излиза 1.42лв. При чистене гъбите се изтъркват и изчезват, работят без препарат. Вчера търках едно малко прозорче,  което се намира точно до готварската ми печка и имаше мазни пръски. Перфектно се изчисти, но ми отиде половин гъба.
Арлина, за съжаление е така. Много боледуват децата в началото. Добре е поне, че с адаптацията няма проблем, дано и занапред да е така. А и боледуването ще намалее постепенно.
Бебешки дрешки - задължително 100% памук взимам. Баткото ми е голям вече, но и него гледам само памучни да взимам.
snowflakely, хайде стига с тези болести вече. Бързо да оздравяват твоите мъже, а ти се пази  Hug.
The_red_panda, количката ми харесва като модел, само зеленото нещо не ми допада на мен лично, може би червеното ще изглежда по-добре  newsm78.
......имам един колега, които не е виждал вода откакто попа го е кръстил и така смърди, че не се трае.......
Ммммм напълно те разбирами най-благородно ти завиждам, че приключваш с работата /не само заради колегата  Laughing/.
tedi8811, по-леко вече с катеренето по столове  Wink. Важното е, че бебчо е добре  Hug.
Козметика /може би ще се потретя/ с баткото съм ползвала Бюбхен и после минах на Мустела серията Стелатопия, защото е с Атопичен дерматит. Сега не съм решила какво ще взимам.
Перилните прахове също го обсъждахме скоро. Аз съм доволна от Тео Бебе и вероятно пак с него ше си карам.
Шишета - още се двоумя м/у Авент, Томи Типи и Нук. Аз мисля да взема само 1 шише и се надявам да ми потръгне с кърменето както предния път. Ако ли не, ще купувам още ако се наложи.
magi_sveta, I Believe I can Fly, как сте днес?
Ами това е май. Сега да се стягам, че имам много работа и ако не си я свърша няма да ме пуснат да изляза в 45 дневния болничен  Laughing.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 15:00 от Ellle

# 84
Ellle В този магазин бяха намалени от лев и нещо. Най-вероятно са същите, но мокриш ли ги с нещо или просто търкаш?

# 85
Ellle В този магазин бяха намалени от лев и нещо. Най-вероятно са същите, но мокриш ли ги с нещо или просто търкаш?
Да, мокриш, изтискваш и търкаш. Аз писах по-назад, че чистя стените с тях /мазани с латекс/, варовик, мазно, фуги, кожена дамаска, дограма, брави. Абе неща, които трудно бих изчистила със силни препарати, това ги чисти перфектно. На моите гъби пише Sano Sushi Wonder Sponge. Не знам дали са същите.

# 86
Здравейте от дъждовна и студена Варна.
Edna_Me4ta през април "ден на отворени врати"в АГ Варна са на 8.04 и 22.04 от 13:00ч.
Относно количките определено мисля да е на Adbor.Повечето мами пишат,че са тежки като видят характеристиките ама аз много по-лека не видях.Еднакви са почти на кг.
Налага ми се да пътувам за Великден и докторката ми изписа магнезий преди и по време на пътуването.Магнерич или Магнерот е по-добре или си зависи от организма?!
Определено ще боядисвам яйца,но да меся козунаци не.

# 87
Я.Якимова, на мен док ми изписа Магнерич и в аптеката жената ми каза, че повече изписват него и са по-доволни от него. Разлика в цената почти няма.

# 88
hailieЧестит празник!!
bubentseto Ееее, супер съвпадение за имената на родителите ти! Мерси за коприната ще я видя по-късно, че сега съм от таблета.
kokona777Ех, какво щастие от дребните събития в последния работен ден!!
tedi8811 Внимавай!!Ще ти се караме.!
desita_89 болката в кръста е нормална. Не се тревожи. И мен понякога ме прерязва! Ще ни мине някой ден.
aYnaT За шише май ще заложа на стъкло. Смятам да взема 1, защото съм с нагласата да кърмя. Не съм се спряла на марка, а и не съм убедена, че като е марково предпазва от колики. Ддз. Чудя се между Авент,Нук и Томи Типи.

За име - ще е на свекървата, от уважение към ММ, не че много я обичам. Та аз исках да е Яна, но май ще е Яница. Ако случайно ни изненада и е момче ще го кръстя Бойко. Име със защитна функция, не е прекалено дълго, има и кратка форма Боби.

# 89
  • София
Привет, чета ви цял ден, но с тел.или лаптоп ми е трудно да пиша лежешком. До тук имах 4-5 единични контракции, но ставам само до WC.  Броя дните... Да стане 10 май поне и ще чистя и пазарувам. Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт