За мъжете и брака

• 26 267
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • София
О да - тръгни доказвай кой е дал парите... Кауза пердута.

# 136
О да, парите са си от майката и бащата на момичето, но в момента всички разходи и пари за детето се поемат от бащата, т. като изкарва по няколко хиляди на месец, но пък си живее на село, занимава се със селско стопанство. Абе и това е едно семейство, да се виждат по два дена в седмицата... ooooh!

# 137
О да - тръгни доказвай кой е дал парите... Кауза пердута.

Ами аз го написах - оформя се документално при покупката Simple Smile черно на бяло.

# 138

И направи темата с каква точно цел  newsm78 ?

Направих темата с цел да помъдруваме малко защо "Мъжът" се е отрекъл от това свое сътворение.
А не например както с други - знаете репликата "Аз съм МЪЖЪТ - който построи Айфеловата Кула!" Simple Smile

Аз лично не съм чувала някой мъж гордо за заяви че именно те са създателите на брака.
Напротив - по-разпространена е теорията, че брака е измишльотина на жената, за да закопчее мъжът.

А предимствата на брака в съвременния живот са наистина спорни и различни за всеки.

Не знам дали обърнахте внимание - в статията още се казва че преди този вид бракове - семействата са се състояли от няколко жени и няколко мъже  #Crazy
Като се замисли човек това е е толкова лоша идея - може в бъдеще хората да се върнат отново към този модел Joy

В книгата си "Кажи Да" Елизабет Гилбърт прави много интересни проучвания по този въпрос.
Например имаше едно откритие, че в началото не е имало църковни бракове, и даже църквата е била против това, докато в един момент не е осъзнала, че може да изкарва добри пари от тези неща и да държи миряните в подчинение.
Е, пак има намесени мъже...но защо са се отказали ли? Ами те вече от много неща се отказват, защо не и от брака? Навремето са се уреждали основно едни формални отношения, които не са имали много общо с любовта. Та не знам какво именно са искали да изкрещят. Гледа се там Пена каква зестра има и Пешо какво може да й предложи насреща и ако са подходящи - айде на мегданя да вдигаме сватба. Пък ако с времето припламне и някоя искра и се зароди любов, бива.
Онова с изкрещяването и тържественото заявяване на всеотдайна обич точно по този начин, ни го насаждат разни Холивудски продукции. А тук - при нас, женитбите по любов са били някакво изключение от правилото някъде докъм поколението на майките и бащите ни.
То няма и нищо лошо да демонстрираш любовта си, ама всеки си прави и сметката по някакъв начин: дали ще ми направи/ роди деца, дали ще ми готви сърми, дали ще наследя еди кой си имот.... Ако нещата обаче придобиваха статут на вечност само като забиеш нейде коляно с пръстен в кутийка или като те понаръси дядо поп със светена вода, нямаше да има толкова разводи и раздели.
А понякога простичката сметка е: за какво да се харча толкова пари за сватби ( или да плащам на държавата), като мога да се наслаждавам на момента на благата, които ни се предлагат, а после, когато нещата се прецакат, ще може всеки кой откъде е да си отиде, пак съвсем безплатно.
Е, малко кофти звучи така написано, но тази логика е доста често срещана.

# 139
  • София
Ами аз го написах - оформя се документално при покупката Simple Smile черно на бяло.
Човече, не знаех, че може така. Това ще ми е от огромна полза. Благодаря ти.   bouquet

# 140
  • Tам през Атлантическия океан
Т.е. ако от майка ти е дошла сумата и по друг начин ще се дели, като се вземе предвид тази подробност.
Каква делба, Човече. Мъжът ми няма участие в недвижимото ни имущество.
Родителите му искаха да му подарят един апартамент, но подозирам, че след като се оженихме, това няма да се случи.  Grinning Здраве да е, важното е, че си имам покрив над главата. Мисълта ми беше, че бракът е едно досадно усложнение, когато са намесени имоти. Защото колкото и да имаш доверие в човека до теб, никога не можеш да си сигурен какво ще ти дойде до главата. А аз мисля за детето си предимно. То трябва да е единствен наследник и няма начин да допусна да е другояче.

Дам това ми направи впечатление , имам не имаме  Sunglasses

ако бе обратната ситуация , как ли щяха да се коментират нещата  Wink

# 141
  • София
ако бе обратната ситуация , как ли щяха да се коментират нещата  Wink
Не ме вълнуват разни `ако`. От малка бях наясно, че безимотна няма да остана. Аз като майка съм длъжна да защитавам интересите на детето. Абсолютно няма начин някой да получи половината от нещо, заради което бабата и дядото на отсрещната страна са работили цял живот.
Това са мои страхове за хипотетични ситуации. Надявам се да не се стига до тях.
Но това, което по право един ден ще принадлежи на детето ми, ще си бъде за детето ми. По-ясно от това няма накъде. 

# 142
Онова с изкрещяването и тържественото заявяване на всеотдайна обич точно по този начин, ни го насаждат разни Холивудски продукции.

Не гледам никакви романтични Холивудски филми, дори и независими романтични филми не гледам Grinning . Мнението ми за брака не се влияе от подобни неща.

ПП - всъщност мисля, че телевизията и филмите имат по-скоро негативно отношение към брака. В типичен комедиен скеч виждаме как мъж се оплаква от ужасната си жена, е как да му се дожени на човек Crossing Arms ?

# 143
Тонкa*  Peace
нямам предвид частност тебе  Simple Smile
Просто ползвах поста ти да спомена за обратин ситуации   Wink

Така или инче всичко остава  за децата след време , (независимо кой повече е допринесъл)   Grinning ако родителите не го профукат къде от нужда (има и такива случаи) къде ей така  Grinning

# 144
  • София
Ааа, Дессс, не е баш така. Ако един мъж напусне жена си и й отмъкне половината имущество, а после се ожени и новата му народи още 2 деца, ко прайм? разчитаме на съвестта и морала на същия този мъж. Дано.

# 145
Почти същото е като да имаш повече от едно дете  Wink дели се на повечко  Wink

Също е и при обратната ситуация  Wink ако жена напусне мъжа си и както казваш - отмъкне  Sunglasses  половината , после се омъжи и роди още  Wink

Просто казвам Ако  Sunglasses че има и обратната ситуация.
Имало е примерни теми на жени , където приноса за нещо* е повече на мъжа но се дели по равно , съветите които се дават са също такива  Simple Smile

Имаче споделям мнението ти , хубаво е жената да е 'затрахована' , че обикновенно в такива ситуации женат го издухва  Crazy

# 146
ПП - всъщност мисля, че телевизията и филмите имат по-скоро негативно отношение към брака. В типичен комедиен скеч виждаме как мъж се оплаква от ужасната си жена, е как да му се дожени на човек Crossing Arms ?

Мдам. И всяко ергенско/моминско парти е като празник, след който животът свършва.
Много са ми противни подобни неща.
Ами като не щеш, не го прави. От какъв зор?

# 147
  • Вестерос
От моя/мъжка гледна точка брака няма смисъл НО... докато партньорите се разбират. Когато нещата се разпърдят тия двамата забравят че са се обичали и единия (обикновено нежната половинка) започва с претенциите какво ще вземе.
Брака се ползва от жената за подсигуряването й поне до пълнолетие на детето.
Лично аз нямам никакво доверие в тази институция. Това, че е измислено от мъжете е било преди сума време, сега нещата се други. Не виждам никакъв смисъл в брака. Който си е безотговорен и 3 пъти да се подпише пак ще се разведе.

Брака/брачното свидетелство е просто инструмент пред държавата при развода с цел подсигуряването на децата, не смятате ли?

Отделен въпрос е че жената като иска да е равноправен член на връзката трябва да може да осигури и без мъжа онова, което претендира от него. Иначе какво равенство е това??? Трябва ли да разчита на брака за да се чувства равноправна?
Отново пълни глупости пишеш.  ooooh!

И без брак може да се подсигурят децата при раздяла на родителите чрез издръжка, даже е задължително! И още децата може да отидат при мъжа и така жената да плаща, докато те станат на 18. Жилището винаги следва ненавършилите пълнолетие деца.

По темата- не мисля, че може да се обобщи всичко така.  Познавам много мъже, които искат да се женят повече от половинките си.

# 148
  • Beyond the stars
По темата- не мисля, че може да се обобщи всичко така.  Познавам много мъже, които искат да се женят повече от половинките си.

+1

Това, че мъжете се дърпат е клише, според мен. Покрай мен има доста повече от обратния пример - мъже, които искат сватба и жени, които не мечтаят да се видят в бяла рокля.  Peace

# 149
Аз познавам един който това му беше фикс идея и се раздели с бившата си , щото не искаше тя ощя такива неща, няма и половин година по късно си намери нова и се ожениха.........вярвам е мирясал вече  Laughing ама всички го знаеха като...........който иска да се жени  hahaha  даже преди година се оказа , че ни е общ приятел с новата колежка /заместничката ми на работа, която назначиха след мен и не се познавахме с нея/ и случайно стана дума за него, тя разказваше някаква история за него и като каза , че искал много да се жени, веднага ми светна лампата, че за него става дума и , че и аз го познавам  Laughing Много се смяхме после, щото смятай с какво е известен и как говорят хората за него  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт