За мъжете и брака

• 26 485
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Дали ще го гледа или не, няма никакво значение от един подпис  hahaha примери, колкото щеш.......лично ние не сме тичали никъде, в болницата в която родих се уреди всичко за 5 минути ,имат си нотариус , разписах си плана за раждане и ни попитаха дали сме женени и дали ще вписваме бащата, лесно бързо и елементарно за 2 минути работа Wink

Хич не ми е важно какво име ще носи детето и какво къде ще пише, най-важното е присъствието и грижите на бащата и дали е щял да разпише 2 листчета с хартия и даде името си никаква гаранция знам че не е, за това какви грижи ще полага, трябва да съм много заблудена да разчитам на договори и обещания, а не на дела и отношение  Crazy За мен лично любовта и грижите не са сделка, то или идва от сърцето и се изразява или не, и на Господ да обещаеш, ако не ти идва от вътре ще излъжеш и ще нарушиш обещанието. Та това гледам аз, не подписи и хартии и договори.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 10:08 от Звезден^Прах

# 256
Подписът няма как да направи едно семейство щастливо и успешно, факт. Но желанието на един мъж да се ожени е показателен, че поне за момента смята, че това е женатата за него...

Моите усещания са същите. Материалното ми е на заден план, но с това решение връзката ни се отличава от всичките предни, които сме имали. Разбира се, има хора с по няколко брака, но пак това са връзките, които са били значими за тях.
Не се припознавайте, моля ви. Говоря за личните си усещания, не е задължително да е така за всеки  Peace

За мен е безумие някой, който ме обича да ми предложи нещо, което знае ,че не желая  Peace

Ами то е двустранно. Ако за него е важно, то е безумие да живее по начин, който не желае, затова казвам, че просто двамата трябва да са с еднакви нужди. Често обаче единият прави компромис, за да замаже нещата и чак след време признава, че има проблем.

Извинете, но коя жена оставя мъжът до нея да има самостоятелни желания...
Та утре той ще реши да си има харем....
Много ясно, че жената помага на мъжа да поеме отговорност за брак с действие или бездействие.
 Wink

Всеки трябва самостоятелно да вземе решение. А ако не ни изнася - ей я вратата.
Всяко нещо, направено не по желание по-късно дава лош резултат.

# 257
  • София
Дали ще го гледа или не, няма никакво значение от един подпис  hahaha примери, колкото щеш.......лично ние не сме тичали никъде, в болницата в която родих се уреди всичко за 5 минути ,имат си нотариус , разписах си плана за раждане и ни попитаха дали сме женени и дали ще вписваме бащата, лесно бързо и елементарно за 2 минути работа Wink

Хич не ми е важно какво име ще носи детето и какво къде ще пише, най-важното е присъствието и грижите на бащата и дали е щял да разпише 2 листчета с хартия и даде името си никаква гаранция знам че не е, за това какви грижи ще полага, трябва да съм много заблудена да разчитам на договори и обещания, а не на дела и отношение  Crazy За мен лично любовта и грижите не са сделка, то или идва от сърцето и се изразява или не, и на Господ да обещаеш, ако не ти идва от вътре ще излъжеш и ще нарушиш обещанието. Та това гледам аз, не подписи и хартии и договори.

За теб може "хич да не е важно" и да не гледаш нищо, но за други е много важно. На вкус и на цвет товарищей нет.  Simple Smile
Монетата има 2 страни: след като не му е важно да подпише, а ме обича, значи също толкова "маловажно" би било, ако подпише и пак да ме обича.  Wink

Аз съм на мнение, че обикновено се събират хора с еднакво светоусещане и е хубаво, че е така, за да няма недоразумения. Събират се такива, които не държат на брак и други, които държат на него. Така всеки си е щастлив посвоему.  Wink

Нямам за цел да убеждавам някого, че бракът е много важен, когато за него не е така, но най-мразя мен да започнат да ме убеждават, че е безмислено, след като аз самата намирам смисъл в него.

Не говоря за форума, а принципно.

# 258
То няма нищо лошо наистина щом и на двамата им се занимава с подобни подробности и дейности да се направи, напротив би било приятно щом е желано. Лошо е само когато някой го прави с цел да върже другия и най-вече е кофти ако наистина разчита на подобно нещо да скрепи връзката, ей тогава не се получава. А иначе има ли я любовта и желанието и времето да се организира и да се направи е нещо прекрасно . Party

# 259
Това "връзване" винаги ми е било интересно. Реално появата на дете е по-голямо връзване. Бракът е нещо, което днес го има, утре не. Точно за 1 мин. човек може да се изнесе.

# 260
То и с децата е така.....няма ли я тръпката нищо не може да спре края, а най -лошото е ако има и деца , защото на техен гръб е всичко  Tired

# 261
  • Бургас
В брака няма нищо лошо и не съм против него, но нека уважаваме хората и не ги заклеймяваме само защото не искат да се бракуват. Съгласна съм, че някои се дърпат да се женят, защото не са убедени, че настоящата им половинка, е Жената/Мъжът. Не съм съгласна обаче да тормозиш някой и да го пришпорваш да ти предлага брак, само защото за теб е много важно да се доказваш пред хората, че мъжа до теб има сериозни намерения. Хората на толкова мизерии са се нагледали, че бракът отдавна не е това, което беше, най-малкото пък - да доказва каквото и да било.
Всяка връзка си е много субективна. Какво доказаха например десетките ми познати, които се ожениха за тъпанари, разведоха се и сега си гледат сами децата, а бащата не си плаща издръжката или плаща мизерните стотина лева и за другите разходи казва "аз съм длъжен за стоте лева, не за повече". А колко мъже гледат без брак децата на половинките си от предишни бракове. Молете се да сте попаднали на добър човек, защото и сто удостоверения за сключен брак да подпише, жална ви майка.

# 262
  • София
То няма нищо лошо наистина щом и на двамата им се занимава с подобни подробности и дейности да се направи, напротив би било приятно щом е желано. Лошо е само когато някой го прави с цел да върже другия и най-вече е кофти ако наистина разчита на подобно нещо да скрепи връзката, ей тогава не се получава. А иначе има ли я любовта и желанието и времето да се организира и да се направи е нещо прекрасно . Party

Точно така, ако е искано и от двете страни, е супер.  Heart Eyes

Това "връзване" винаги ми е било интересно. Реално появата на дете е по-голямо връзване. Бракът е нещо, което днес го има, утре не. Точно за 1 мин. човек може да се изнесе.

Именно. За мен най-голямото обвързване е детето.  Peace

Гаранция в нищо няма: с брак, без брак, с дете, без дете, хората са казали "късмет".  Wink

# 263
В брака няма нищо лошо и не съм против него, но нека уважаваме хората и не ги заклеймяваме само защото не искат да се бракуват...

А, то това само тук, защото се е отворила дума. Да не мислиш, че навън някой ще седне да разпитва - имате ли брак? Може и да има такива хора, знам ли.
Иначе съм съгласна - насила не бива. Като не те устройва такъв тип връзка - търсиш друга.

# 264
  • София
Не бих заклеймила някого, само защото няма брак. Имам много познати с брак и без брак. Не ги деля по този признак.  Peace

# 265
Аз пък бях твърдо против брака, но мъжът ми не се съобрази с това. Е, не го смених... Малко тъпо е да се смени някой, че искал или не брак. Съжалявам тези, които мислят така...Е, накрая се оженихме, да мирне. На мен обаче нямаше да ми е проблем да не се женим, но като настояваше, какво толкова. Тук едва ли не сте го обърнали на живот и смърт да се жените или не. Айде това да ви е кусура. Според мен като обичаш някой и толкова държи, мечтал си е за сватба  и прочие, ми...ще преклониш глава. Нито се прехапах, че се омъжих, нито ключица си счупих. Бъдете над нещата, не чак толкова ограничени! Whistling Crossing Arms

# 266
Прекрасната, говорим за случаите, в които човек има крайни разбирания и компромисът не го остава на мира. За другите случаи наистина няма значение.
Ние живяхме 4 г. на семейни начала и не съм повдигала въпроса за брак, нямаше да го напусна, ако не ми беше предложил, не ни е било фикс-идея, но се радвам, че се случи.

# 267
  • София
Прекрасната, говорим за случаите, в които човек има крайни разбирания и компромисът не го остава на мира. За другите случаи наистина няма значение.
Ние живяхме 4 г. на семейни начала и не съм повдигала въпроса за брак, нямаше да го напусна, ако не ми беше предложил, не ни е било фикс-идея, но се радвам, че се случи.

И при нас беше така.  Peace
Радвам се, че се случи, не ни е било фикс-идея, но не сме били и крайни противници на брака. Живяхме на семейни начала 3,5г.  Peace

# 268
Цитат
............. ЗА брака, друг така има аргументи ПРОТИВ
Винаги ми е било чудно какви точно са аргументите ПРОТИВ сключването на брак.

Цитат
мои познати купиха апартамента си като съсобственици 50:50, което е ок при раздяла, но при смърт наистина наследниците са други...
Да, ако единият съсобственик почине, го наследява неговата рода-родители, братя,сестри, братовчеди....а не другият съсобственик.

Цитат
А и да сте се замисляли, че мъжа ви може да има някаква емоционална причина /например е преживял лош развод, родителите му са имали ужасен брак и развод, всичките му женени приятели са се развели........................
За мен това биха били доста притеснителни причини....би означавало, че той "влиза във връзка с мен" с настройката, че това е временно, че така или иначе рано или късно ще се разделим, затова не иска да си причинява гореописаното.И не знам дали бих могла да живея с мъж, който предлагайки да живеем заедно, вече е убеден, че ще се разделим и едва ли не чака момента, когато ще стане.С едно изречение, ако мъж ми изтъкне подобни причини, това е знак, че не вярва в дълготрайната ни връзка и иска да си спести "мъките" по раздялата.

# 269
Цитат
А и да сте се замисляли, че мъжа ви може да има някаква емоционална причина /например е преживял лош развод, родителите му са имали ужасен брак и развод, всичките му женени приятели са се развели...

Прехвърлянето на чужди грешки на моя гръб не е нещо, с което бих направила компромис. Да си намерих жена, която също вижда в него баща си, бившия си и да си се гледат подозрително.

Общи условия

Активация на акаунт