За мъжете и брака

• 26 406
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Mr. Green

# 166
Какво означа в случая " да се подсигури жената ", то той ако е решил да не се грижи за детето си върви му търси сметка. Ако е някой мухъл без пари или темерут, който да тормози жена си и детето ако се стигне до съд какъв е смисъла? Имам 2-3 приятелки израснали без бащи и един лев не са взели. Резултатите са ужасяващи- Не се вдига телефона, на биологичният баща, цитирам "Той за мен е мъртъв" или се обръщат към тях по име. Докато случаят при друга моя приятелка е коренно различен. Тя живееше с мъжа си на семейни начела, направиха си детенце, но след това се разделиха. Сега си ходят на екскурзия 1 път годишно, на някои от празниците са заедно, той се грижи много добре и за двете.
Аз лично съм против брака. За мен това е един лист хартия, който няма да ви направи по-влюбени!
Сватбата е най-вече за да може жената да се види в бяла рокля, родителите да се покажат пред този и онзи, да тропкат хорца пред блока, а мъжа....за него може би остава само да се напие едно хубаво  Laughing Laughing Laughing

# 167
Пак ли на пари сте го ударили???... Laughing Laughing

# 168
Хайде пак на юридическа тематика. Разбира се, че има смисъл от брака и както вече писах, това е при наследствените правоотношения. Всичко друго може и с други способи на правото, но това не.

И продължавам да твърдя, че не бракът струва пари, а сватбата. Различни неща са.

# 169
Ако детето е припознато, дали е с брак или не няма НИКАКВО значение ни за наследство ни за нищо, правата му са абсолютно равни.....мина времето на извънбрачните деца с етикет, живеем в съвсем друг век wake uppppp welcome  Tired

Прекрасна и сиренето е с пари в днешно време.....

# 170
  • Вестерос
Хайде пак на юридическа тематика. Разбира се, че има смисъл от брака и както вече писах, това е при наследствените правоотношения. Всичко друго може и с други способи на правото, но това не.

И продължавам да твърдя, че не бракът струва пари, а сватбата. Различни неща са.

Тук съм на същото мнение. Сватбата може да е и от 4-ма души в ритуалната...
За наследствените правоотношения- само съпругът/съпругата може да "намаже" от един брак, но едва ли като тръгнеш да се жениш мислиш за това.

# 171

За наследствените правоотношения- само съпругът/съпругата може да "намаже" от един брак, но едва ли като тръгнеш да се жениш мислиш за това.
Айде оправете тези сватби и бракове... Mr. Green Laughing Иначе далеч не съм съгласна, че тръгвайки да се женят, някой не мислят точно за "намазването". Я питай Мара Отварачката... Joy Joy Joy

# 172
  • Бургас

Права си  Peace Ако утре с мъжа ми си купим жилище (както и смятаме да направим съвсем скоро) и не дай Боже той умре, негов наследник няма да съм аз, а родителите му. И в един момент може да се окаже,  че трябва да наплатя половин апартамент на хора, които нямат никакъв принос за купуването му. Естествено ако имаме дете то ще е наследник. Та поради горната причина е вероятно да се оженим  Laughing

# 173
  • Вестерос

Айде оправете тези сватби и бракове... Mr. Green Laughing Иначе далеч не съм съгласна, че тръгвайки да се женят, някой не мислят точно за "намазването". Я питай Мара Отварачката... Joy Joy Joy

Какво не разбираш? Писала съм, че съм на същото като нея мнение и отделно изказвам допълнение за самата сватба.

# 174

thumbsup

Не знам защо, ама ми напомни ми за бабата и дядото на една приятелка, и бабата често обичала да казва на дядото: "Един ден, един от двама ни като си отиде, аз ей тука в ъгъла ще си сложа едно диванче."
 Joy

Леле, колко се разводни темата. lalalala

# 175
Аз съм "ЗА" брака.

Имам малки съмнения, че част от жените, които не признават брака или са необвързани или имат дългогодишен партньор, който разсъждава така. Ако партньора им предложи най - вероятно биха приели с радост, но иначе се утешават, че брака няма смисъл и е излишен харч.

ПП Лично мнение, не ми се спори с никой.

# 176
  • София
Е, може ли тема без спор. То няма тръпка.
Аз като се омъжих след 14 години, та какво. Все тая.
Прочетох по-назад, че по-добре да има брак, че така децата били подсигурени. Това абсолютно не е вярно. С брак или без брак при родителите, децата са си наследници и с нищо не се различават правата им от тези на децата, родени в брак.

# 177
Аз съм "ЗА" брака.

Имам малки съмнения, че част от жените, които не признават брака или са необвързани или имат дългогодишен партньор, който разсъждава така. Ако партньора им предложи най - вероятно биха приели с радост, но иначе се утешават, че брака няма смисъл и е излишен харч.

ПП Лично мнение, не ми се спори с никой.

Аз не съм нито За, нито Против - всеки избира за себе си  Peace
Самата аз не се виждам в брак, нямам такава потребност.
Имам две предложения от партньора ми - той е повече За, но не е моето нещо и човекът го прие, както и близките ни  Peace
Финансово имаме възможност да си позволим и брак, и сватба, така че финансовата страна изобщо не е на дневен ред.
Хора всякакви, това е истината

# 178
На мен ми паднаха на колене  newsm78 и пръстен има  Rolling Eyes  и пари все ще се намерят т.е има ама не са за това. Предпочитам да ги издумкам лятото на почивка в Италия , не да черпя как Сийка ........сега гледам и се зачетох покрай темата, че май са разрешили църковен брак без граждански, ей това бих го направила, слагам роклята с мъжото , дъщеря ми  и сестра ми за кума, отивам в любимата ми църква при моят свещеник, благославя ме и си бия камшика за Италия  Wink това вече ми е романтично наистина и си е само за нас, без никаква показност.

Дъщеря ми така кръстихме майка , татко, сестра ми, детенцето и толкоз-църквата, хубав ресторант, пипнах си всичко без чудесии, черпня на познати и не чак толкова  и тъпани, после периодично някой роднина - ааа ми вий кръщене сте правили и гледат с намек, много ме дразни именно това, тея неща са много лични и за мен криворазбрана показност има във всичко, това ме дразни адски

# 179
  • София
Другата седмица братовчедка ми се омъжва,бяха си поканили една сгодена двойка да са им кумове,вчера бъдещият кум зарязал кумата,защото го било страх и му идвали в повече тези сватбени работи,много неприятна работа.Все пак той и беше предожил брак,живееха заедно от 3 години,щяха да се женят есента.Със сигурност,за да се сключи брак и 2-та партньори трябва да са достатъчно узрели и да са сигурни в това,което искат,за да не се стига до такива неприятни ситуации.Разбира се винаги може да се стигне и до развод някой ден,гаранции никога няма  Peace

Общи условия

Активация на акаунт